Sezatoarea canadiana (47)
Raspunsuri - Pagina 5
Ira spune:
Am calculat, merci, ne incadram in maxim 2004 cu echo, verific si alte firme..., asta ca sa nu renunt eu la machiaje si café-urile de terasa...vedem, poate gasesc si pret mai bun...dar nu pe ala al tau, tu ai dat numai 2007...eu am calculat pe masinile lor SH.
Insa eu voiam calcul personalizat, ala e f general...le-am scris lor la Toyota, la firma, si n-a raspuns decat un mail din ala automat.
columbiana spune:
Corina, multumesc de idee, o s-o contactez, deocamdata suntem la faza cursurilor de engleza (dupa ce de trei ani incoace ne-am tot frantujit ), si sotul merge doar sa vada orasul, pentru un we, la prietenii nostrii in Calgary.
Laura, stii cum e cu pofta mincind, asa am descoperit si eu tot mutindu-ma ca incepe sa-mi placa:))
eu am o mazda protegé de un an juma', e faina si consuma...destul de putin, e foarte fiabila si buna, am batut Canada cu ea; acum imi caut una 4*4, as fi vrut toyota rav4 dar e al draq de scumpa, asa ca m-am oprit tot la mazda de teren, am incercat citeva pe la concesionari si-mi plac foarte tare cum se conduc- daca plecam- daca nu si eu tot mazda3 tircolesc:)).
toyota echo, cred ca-i buna si consuma putin, dar designul nu-mi place deloc, parca-i un fier de calcat pe roti, si imi amintesc c-am dat examenul cu una, avea ditamai schimbatorul lung de mestecat mamaliga:)))
.........
Ira spune:
quote:
Originally posted by Ana Stroe
toyota echo, cred ca-i buna si consuma putin, dar designul nu-mi place deloc, parca-i un fier de calcat pe roti, si imi amintesc c-am dat examenul cu una, avea ditamai schimbatorul lung de mestecat mamaliga:)))
.........
Aolio, m-ati nenorocit, gata, renunt.
Deci raman cu Corolla si Yaris, va tin la curent de 220 V.
O sa ma uit in seara asta cat consuma Mazda 3, si sa vad de una SH, ca banuiesc ca din 2007 nu ne permitem.
Voi ce ziceti, e o idee ok sa preluam contract de la particular ? Ati risca ? Sunt sute de anunturi in Jurnal de Montréal, plus pe net o groaza, mai ales pe lespac....gata, ma tirez la Sofie sa merem in parc.
clau07 spune:
Ira,
Noi ne-am luat masina de la un diller (noi avem un Ford). Nu am apelat la particulari pentru ca nu ne pricepem si vroiam sa avem o garantie ca kilometrajul nu e aranjat. Nu am luat-o noua, avea doi ani . Dar era bine intretinuta si nu prea circulata. Daca o iei de la particulari sa mergi cu ea la un mecanic sa se uite la ea. Ca sa iti spuna daca sunt probleme majore.
Si mie imi place Mazda protege ,dar nu cred ca vom avea prea repede a doua masina.
Bafta in alegerea facuta
Claudia si Alexandra ( 8 iunie 2004)
--------------------------------------------
Poate ca, pentru lume, tu esti o persoana
Dar pentru anumite persoane tu esti toata lumea.
craitza spune:
Ira, eu nu zic Toyota e o masina buna, in general dar modelele au un design asa de "batranesc" ... De fapt eu vorbesc prostii , gusturile nu se discuta ...dar te-ai gandit vreodata la Civic(Honda). Eu am una model din nov.'97 si nu am decat cuvinte de lauda pentru ea, de la consum mic de benzina pana la faptul ca in 5 ani de zile n-am bagat nici un ban in ea, in sensul de reparatii. Si crede-ma am vreo 145.000km la bord. Am luat-o cu vechimea de 3 ani si cu 80.000km la bord. Si cum iti zic, a mea e model vechi dar astea noi sunt si mai dragute !
Si cu Mazda,ce sa zic... barbatu-meu de cand s-a ajuns m-a convins sa cumparam o Mazda 3 cu toate grupurile, optiunile si alti draci pe ea. E masina visurilor pentru el ... Nu zic e frumusica si pentru un motor de 2.3 litri nu consuma mult de loc(9l/100km fara aer conditionat) dar fiind noua nu pot sa-ti spun cum e cu service-ul, piese etc . Oricum la Qc sunt ceva mai ieftine decat in alte parti(numai cand il aud pe amicul nostru de la Toronto ca plateste asigurare pe luna aproape cat platesc eu pe an, ma ia cu fiori da' si castiga omul mai mult asa ca se compenseaza toate ...)
Succes si sa te targuiesti la sange cu ei, ca indiferent de ce reducere imensa iti face profitul lui e bine merci...
A, si Smartul e super-dulcica dar ma intreb ce se intampla daca te lovesti cineva...mi se pare cam dificila la capitolul securitate.
Week-end placut, fetele !
Llaura spune:
Ira, dar daca preluati de la particular, capeti un contract de masina noua care nu e noua...bine, si creditul va fi mai scurt. Dar tot aia poti sa capeti (un credit mai scurt) daca pui un avans mai mare (hai ca poate te conving pe tine, ca noi masina de acum am luat-o cu zero bani jos )
Si eu ma uit la masini, aici e exclus sa impartim masina
Dar nu vreau sa ma mai bag in rate impovaratoare sub nici o forma. In capul meu e sa strang bani si sa imi iau maxim-maxim Pontiac Vibe; sau sa ma mut in oras si punct. In capul lui e cu totul altceva
Cricor spune:
Noi ne-am luat Toyota Corolla, noua, acum 6 ani. Suntem foarte multumiti de ea. Consuma putin, n-am bagat bani in ea, si am mers din prima zi 60km/zi, plus nenumarate drumuri la Quebec City, Montreal si Ottawa si iesiri in weekend prin imprejurimi (100-200 km). Pentru 3 persoane de inaltime si greutate medie e OK. Daca sunteti inalti, nu prea e comoda.
Am o prietena care a vrut sa-si ia Toyota Yaris si pana la urma a sfarsit prin a-si lua echivalentul de la Honda, pentru ca i s-a parut mult mai spatioasa.
Corina
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588&whichpage=1/" target="_blank">Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com
Magdone spune:
Fetelor, la picnic as veni si eu cu toate ca nu stiu pe unde e exact dar ma lamuresc eu pana atunci
Ce m-as baga si eu la discutii despre masini dar trebuie sa iau permisul intai, ca m-a picat prima oara si trebuie sa ma programez iar, stiu ca e un centru pe langa tine Corina, cred ca acolo trebuie sa ajung.
daca aveti cunostinta de vreun instructor sa fac cateva ore, poate-mi ziceti si mie, pleeeaaase, eu am gasit mai multe anunturi de instructori care-ti dadeau si masina pentru examen, pana la urma gasesc eu unul.
v-am pupat!
Magdone si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
Ira spune:
Este adevarat ca mazda are motor american ? Tot nu am verificat cat costa, daca are motor american nici nu mai verific, ca e clar ca consuma mult.
Laura, si mie mi-e cam frica sa intram la rate mari, ca tare bine e sa fii mai flexibil financiar, o sa vedem, poate vom gasi vreun compromis...
http://www.mazda.ca/root.asp
...m-am uitat, pleaca de la 8,5 l la suta, e mult, dupa mine, fata de toyota echo, da nu mai zic ca si mie mi se pare urata rau....
Cred ca daca ne-am busi cu crysler-ul nostru de vreo echo am face-o varza, pe bune, asa de fragila imi pare. Usile inchise la o masina americana se aud ffffup si la toyota aia saraca parca dai cu lingura in tuci. Da' n-am ce face, asta e, sunt zgarcita si nu mai vreau sa dam bani pe benzina.
Ok, atunci ma blochez doar pe toyota si honda si...asta e...prima data trebuie sa ne decidem la model, si dupa aia sa alergam ca tampitii sa ne stricam weekend-urile.
Cricor, eu am 1m70, intru in corolla au ba ? Sotul 1,72, si Sofie cateodata ni se mai suie si in cap in masina.......dar e prima data cand aud de problema asta...
...sa va spun ultima perla a Sofiei, mergem in seara asta in trio la cumparaturi si la un moment dat Sofia ma trage de maneca...cu glasul ei cel mai milog...
-Mami, vreau sa-mi gatesti carne cu ochi
N-am scapat de ea pana cand n-am cumparat o matahala imputita de peste de vreo juma de metru, la care stau si ma uit acum ca vitelu' la poarta 9......Na' ca asa-mi trebuie, daca sunt cuminte si ascult de copil. O s-o arunc in cuptor cu niste sare si...gata masa.
Ira spune:
Ati vazut Honda Fit 2007 ? Cred ca pana la urma ne-o luam la leasing si cand om avea bani, la sfarsit, o achitam. E prea bestiala, uitati-va si voi, si nu consuma nimic :
http://www.honda.ca/HondaCA2006/Models/Fit/2007/default.asp?L=F