Sezatoarea canadiana (47)
Raspunsuri - Pagina 13
Danro spune:
Da, cu Boisclair, cum e cu puritanismul ala?
E un adevarat exemplu ptr. quebecoisi.Sper sa n-ai un amant ca el...
Ira spune:
Macar québecoisii nu baga la inaintare rigurozitatea si legile religiei. Atata ipocrizie mai rar, cu cadelnita intr-o mana si cu mitraliera in alta.
giani spune:
Da' ce sintem asa agresive, ma intreb, bolboroseste singele latin, ni s-a dezomortit nationalismu' adormit. Iaca, uite ca am si experienta quebecului, basca il vaz din spatele casei,pe Quebec, dupe riu (ce-i drept riul e cam lat, da' cica n-are debit mare, si bagai de seama ca pestanii is mai barosani in partea Quebecului). S-apoi mie nu imi displac francezii, chiar stiu unu' simpatic, simpatie reciproca de altfel, da' nu mai dau amanunte. Asa, unde eram? Da' ma intreb de ce frantuzii astia de au biznisuri, salarii bune ori una alta, de ce oare prefera sa locuiasca in partea astalalta de riu? Sa fie paralele mai presus de nationalism, nici chiar asa, sint oripilata de-a dreptul
Ira spune:
Eu ii iubesc pe québecoisi pentru ca seamana f mult cu romanii sunt f sufletisti, si pentru ca eu si familia mea si prietenii mei au avut numai experiente pozitive. Atat. Nu ma iau dupa radiosantz.
giani spune:
Noi te credem, nu te contrazicem, asa ca, inca odata, cer permisiunea de avea simpatiile mele. Francezi, englezi, indieni, ce ma intereseaza, bine sa fie, si taxe mai mici, chiar deloc...
columbiana spune:
Tatiana,
multumesc foarte frumos de oferta dar cred c-am sa-i trimit direct banii la tg-mures.
Giani, bine-ai venit pe topicul nostru quebeco-canadian ;
http://community.webshots.com/user/pozemontreal
parpalak spune:
Da, giani, bine-ai venit pe topic - daca-ti da voie Ira! Si nu trebuie sa te simti obligata sa-ti justifici preferintele! Si nici sa dai numarul de cont indiferent cit de tare te-ar provoca Ira. OK? Uite, eu iti dau voie sa-ti placa sau sa-ti displaca orice, fara justificari, daca nu simti nevoa!
Ira, cind iti mai vine sa dai directii si indicatii cine are voie sa posteze aici si cine nu - abtine-te! Sau fa-ti tu forumul propriu si presonal unde faci tu regulile. Cit despre plinsul cu lacrimi de cristal la moderatori, sincer ma mir ca inca mai ai acces la forum. Nu mai bine iei o pauza sa ti se mai linisteasca nervii aia quebecosi? Nu c-ar avea Quebecul vreun efect, dupa parerea mea...
Si vezi ca iar faci confuzii - intre puritanism si ipocrizie - sa stii ca nu-i acelasi lucru. Si ai de grija ca referirile la tanti si muste ar putea fi interpretate ca atac la persoana.... Stii ca-s niste reguli pe forumul asta, da? Si ti se aplica si tie (culmea, stiu!)
Sanatate la bebei si mamici.
Poze de cind eram mici si Poze si filme
Llaura spune:
Bre, let's keep it real, eu am trait in state aproape trei ani si singura persoana care m-a ajutat profesional a fost un evreu vesnic adormit din motiv ca are 3 copii sub 5 ani. Neprofesional cel mai mult ne-au ajutat brazilianul de la usa vecina, un negru si un cuplu WASP; si mi-am facut doua prietene, o romanca si o fata din Texas (texanca?)
Deci mie pana acum imi plac: evreii, brazilienii, negrii, WASP-ii, romanii si texanii.
In rest, imi place ca guvernul sa isi vada de treaba lui, sa isi bage nasu' cat mai putin in treaba mea si, implicit, in buzunarele mele.