Sezatoarea canadiana (47)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

parpalak, suta se da lunar, doar la sf se adauga la salariul cel mai mic.doar nu-ti imaginezi ca nu se impoziteaza, nu?
iti dau probabil vreun slip cu suma anuala primita.

mai sunt iar credite ptr sporturi si alte activitati.

in Qc e QST (quebes sales tax) 7.5% aplicat la suma neta +GST. E de fapt taxa pe valoarea adaugata, cam cum era TVA in Rominia.
Deci combinate noi platim 15.025% in taxe.

Dana si gemenii
Voiculestii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

quote:
Originally posted by Llaura

Adica cum incorporat? contractor, self-employed, cand de fapt lucrezi ca firma?

Incorporat inseamna LTD - adica SRL pe romaneste - societate cu raspundere limitata

GST = TVA adica taxa pe valoare adaugata, care se factureaza daca esti contractor (numai daca te-ai declarat platitor de TVA (GST))

edit: poti fi contractor si cu alte forme de business - ex. Sole proprietorship - avantaje - inregistrarea costa numai $60 (comparativ cu $220 pentru corporatie), raportari foarte simple si gratuite, dezavantaje - raspunderea se intinde la toate bunurile tale (case, masini, etc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

quote:
Originally posted by Ana Stroe

copii care au implinit#implinesc anul acesta 6 ani mai sunt eligibili? banuiesc ca nu

fetelor,

pleaca cineva dintre cele din Montreal in Romania, pina pe 20 iunie, in Tg-Mures, Cluj, Brasov sau Bucuresti? am nevoie sa trimit un plic cu niste bani,

mersi

Ana

http://community.webshots.com/user/pozemontreal

Ana,
Noi plecam pe 23 iunie, mergem in Bucuresti si stam 2 saptamini. Daca nu este prea tirziu pentru tine, pot lua plicul fara probleme. Da-mi de stire pe PM.

Ira,

Vom incerca, dar nu promit ca vom putea veni la intilnire.

Despre noi: Antonia a reusit sa faca a doua otita pe 2006 (si ne bucuram ca anul trecut a avut doar una), dupa ce acum o luna a avut o gastro-enterita urita de tot.
Am inceput si cursul de inot, dupa cum vad va merge greu pentru ca fetita mea este tare fricoasa, dar vom persevera...
Acum ne pregatim de zor pentru simbata, puiul meu va implini 6 ani! Anul asta vom face o intilnire dimineata cu colegii de scoala si citiva copii din parc (dar peste 6 ani) la CEPSUM, unde un animator va face diverse jocuri cu ei timp de ora si jumatate, dupa care le vom oferi clasica pizza si tort. Asa este obiceiul la copiii de la scoala ei: cine organizeaza o zii de nastere invita copiii undeva in oras la cite o activitate. Pina acum am fost la: un loc de joaca clasic (Jungle jungle), patinoar (Center Bell), centru de escalada, muzeu de arta (modelaj), am primit o invitatie la un loc pentru patine cu rotile. Asta ca sa stiti ce poate sa va astepte...Dupamasa avem alti 3 copiii mai mici (cu parintii) in vizita acasa.

Pe urma avem mari emotii, la sfirsitul lunii vor pleca cu clasa o saptamina in tabara, la o ferma de animale. Va imaginati cum va fii sa fie plecata 5 nopti si 5 zile? Nu am putut sa refuzam sa mearga, ar fii insemnat sa o izolam de toti ceilalti. Dar va fii greu si pentru noi si pentru ea. Acum facem exercitii de imbracat/dezbracat singura, spalat pe dinti si alte indeletniciri casnice, pe care pina acum le facea mai mult mama decit fata...Sa ne tineti pumnii sa nu iesim complet traumatizati din aceasta aventura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Fetelor, sunt inca in stare de soc... nu pot sa imi revin. Ma simt ca si cum cineva isi bate joc de mine. O veste care ar trebui sa ma bucure, ma umple de nervi. Am investit atata timp, bani si basca studiul limbii franceze si cand am viza in pasaport, biletele de avion in mana... ghiciti??? am primit plic de la loteria vizelor.
Acu.... ziceti si voi ce e de facut??? Trimit la loteria vizelor de 11 ani si mi se taiase orice speranta. Acu, cand a venit, nici nu pot sa ma bucur. Voi ce-ati face???
Numai bine,
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

La multi ani Antonieiiiiii, sa cresti mare si cuminte si sa te bucuri mult la petrecerea Cepsum si in in tabara !

Oana, nu-ti fie frica, e bine ca cei mici sa devina autonomi. Sa stii ca pe Sofie mea n-o mai imbrac si n-o mai incalt si n-o mai spal pe dinti de vreo cateva luni. Ea face singura asta. Nu vreau sa fie mototoala cum am fost eu, imi dadea mama mancare in gura si la 7 ani....
Ieri am vrut sa-i scot sandalele ca, desi m-a intrebat daca c'est le bon pied, tot cum a vrut ea si le-a pus, adica invers....si am lasat-o sa mearga asa pe afara, sa se chinuie, ca sa vada consecintele...mai nasol a fost ca pe ea n-a deranjat-o....

Mamamariana, in primul rand verifica daca fetita cea mare poate fi considerata in familia voastra dpdv varsta....daca poate si ea sa vina pe loteria voastra, ca sa n-ai acte in USA e nasol...

Pe urma, eu sincer, daca as fi in locul vostru si as sti atat de bine engleza...m-as duce in State, intr-o zona economica dezvoltata - dac-ar fi si mai calduroasa, cu atat mai bine.... USA are cea mai tare economie din lume, asta e adevarul, aveti sanse mai mari de a va gasi un loc de munca in conditii bune si bine platit...

Oricum, am vrut sa te felicit si sa te asigur ca, orice ai alege, tot va fi o varianta buna. Asa ca nu te ingrijora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

wowww

norocosi sunteti!

Mamamariana,

tinind cont ca in USA aveti ce alege in privinta locatiei, de la caldura din Miami, la clima asemanatoare cu Canada din Detroit sau NY,
ca USA nu are un program de imigratie selectionat dupa studii, experienta, etc, si ca aria populata e substantial mai mare decit in Canada, eu as alege SUA - pentru sansela de job si clima. (si pentru multe altele, dar sunt considerente personale)

sistemul de sanatate e mai bun in Canada pentru un nou-venit, dar pentru cineva cu experiente ca voi, cu sanse mai mari decit unul aterizat din Romania, eu tot SUA as alege.

decizia finala oricum va apartine. pina expira viza de Canada, cel putin, daca nu v-ati lichidat joburile acolo, eu as mai cintari variantele;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moosy spune:

Ana Stroe, esti din TgMures? (eu sunt de acolo). Maica-mea vine sin Mai la Ottawa si pleaca in Iunie inapoi, dar nu stiu exact data de intoarcere inca, dar poate reusim sa te ajutam.... trimite PM si mai vorbim pe tema asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Anca,

, ai un pm. da, din tg-mures sunt si eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aska spune:

quote:

fetelor,

pleaca cineva dintre cele din Montreal in Romania, pina pe 20 iunie, in Tg-Mures, Cluj, Brasov sau Bucuresti? am nevoie sa trimit un plic cu niste bani,

mersi

Ana
quote:

Ana, eu locuiesc in Montreal si plec la Bucuresti pe 25 mai. Daca vrei, te pot ajuta cu placere.
Tatiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

La multi ani, ANTONIA!
Mamamariana, moamaaa, ce intorsatura! De cind am citit, numai la tine ma gindesc si la situatia familiei tale. Nu stiu daca se poate sa faceti, dar uite la ce m-am gindit eu... Cit dureaza plecarea in SUA? Pentru ca daca nu dureaza mult, doar cit sa schimbati biletele... atunci eu as lua harta SUA in mina, as alege un loc care imi place (in cazul nostru e simplu: Montana sau Colorado!), as cauta sa vad daca meseriile noastre merg cu zona respectiva... si as veni in SUA pentru inceput. Aveti sase luni la dispozitie pentru a ajunge in Canada. Cred ca e sufiecient sa va faceti o idee despre viata din SUA, sau ma rog din statul pe care l-ati alege. Daca acolo nu vi se pare ca se potriveste sau nu gasiti slujbele dorite (macar pespective pentru ele), atunci veniti in Canada si incercati si aici. Va faceti toate actele, vedeti care e treaba si daca vi se par mai atractive SUA, va intoarceti acolo. Stiu ca suna aiurea si nu stiu daca va puteti juca asa intre cele doua tari doar cu vizele pe care le aveti. Dar daca se poate, eu zic ca merita, destinul v-a oferit doua sanse, trebuie sa le incercati pe amindoua, sa aflati astfel care viata vi se potriveste mai bine.
Acum eu nu stiu exact care e treaba cu viza pentru SUA, ce va ofera ea, pentru ca cea pentru Canada va ofera tot ce se poate oferi in Canada pentru toata familia, inclusiv acte in regula. Daca ambele vize va ofera la fel, atunci chiar e greu de luat o hotarire. E de ales Canada pentru ca veti fi in regula cu totul si in patru ani cetateni canadieni, dar nici SUA nu sint de lepadat, e clar ca se traieste mai bine acolo decit aici, mai ales in unele zone. De clima nu mai vorbesc! Of, mititeii de voi, imi imaginez prin ce treceti! Va tin pumnii si sint alaturi de voi macar cu un gind bun, daca altfel nu se poate. Si sa stii, ca daca alegi Canada, dupa ce devii cetatean, poti sa vizitezi statele de cite ori vrei... fara vize si alte minunti! Ba chiar sa-ti gasesti un job pe-acolo!

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 – www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 – www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3

Mergi la inceput