Sezatoarea canadiana (47)
Raspunsuri - Pagina 10
parpalak spune:
Si cica scade GST-ul cu un procent. In Quebec cum se face? Se ajusteaza HST-ul sau nu se aplica?
Sanatate la bebei si mamici.
Poze de cind eram mici si Poze si filme
danielag spune:
Fetelor, am si eu o nelamurire si sper sa ma puteti ajuta voi. O anticipat.
Caut joburi in Canada si pentru cateva am gasit si prospective salary. De exemplu pentru unul am gasit hourly rate de 23,06 $ à 27,16 $ + 8 % (anuntul e pentru regiunea Ontario, nu stiu daca e relevant). Ce reprezinta cei 8% ? Pentru altul am gasit pe an Entre 65 000$ et 80 000$ (asta e pentru regiunea Montreal). Sumele sunt nete ? Brute ? Sa nu va suparati ca pun intrebari care pentru voi sunt basic.
Multumesc.
Daniela
parpalak spune:
danielag, singurul lucru la care ma pot gindi cu aia 8% e pentru cazul in care esti incorporat - deci contractul de munca va fi intre corporatia lor si corporatia ta, caz in care corporatia ta, cind le prezinta factura de plata, adauga si GST-ul - pe care-l dai inapoi (partial) cind faci taxele corporatiei de fapt, asa ca n-ar trebui sa fie pomenit odata cu rata. Dar GST e 7% (si-n scadere) iar PST e 8% dar asta se adauga la vinzarea de produse nu de servicii. Daca esti incorporat, pentru aceeasi munca primesti rata mai mare, ca ei iti dau banii si gata. Daca nu, ei trebuie sa-ti faca un numar de acte si sa plateasca niste bani pentru tine. Daca oferta e de job permanent, atunci platesc si mai multi bani pentru tine, si corespondentul pe ora (ca leafa e anuala) e si mai mic. In rezumat, habar n-am ce-i cu ala 8%
Si peste tot unde vezi bani e vorba de sume brute. Netul variaza la fiecare, in functie de cite persoane are in intretinere sau cit baga primavara in RRSP sau <inca un milion de motive>
Fetele, vedeti ca seara e Da Vinci week pe History, documentar (promotional pentru film) despre faptele pe care-si bazeaza Brown cartea. Prind pe careva de prin/pe linga Toronto sa vedem filmul vineri, cind apare?
danielag spune:
Multumesc, parpalak. Acu' am alte nedumeriri , dar mai trebuie sa sap putin cu privire la taxarea veniturilor . Oricum bine ca stiu ca sunt brute si nu nete. Ca e important ! Multam fain.
Daniela
columbiana spune:
quote:
Originally posted by Podeanu
.........
Ana, nu stiu cum e Cavalia, dar eu am fost anul trecut la Cirque du Soleil, in Vieux Port. Spectacolul in sine a fost bun, nu exceptional cum ii faceau ei reclama, dar a fost organizat in niste corturi mari, iar scaunele extraordinar de inghesuite. Am avut pulpele lipite de cel din dreapta, mai rau decit de sotul meu care era in stinga. daca te apuca vreun pipi, uita...ridici tot rindul ca sa poti iesi. Eu numai ca sa imi dau jos jeaca de blugi a trebuit sa ma ridic si sa fiu atenta sa nu bag miinile prin ochii cuiva.
Si sincer nici spectacolul nu a meritat 100$/persoana.
Dana si gemenii
Voiculestii
[/quote]
multumesc, Dana
oricum barbatu'miu e absent in week-end, asa ca mai vedem...oricum e riscant cu fiu'meu sa-l arestez doua ore pe scaun in multime fara posibilitate de miscare.
Ana
http://community.webshots.com/user/pozemontreal
Llaura spune:
quote:
Originally posted by parpalak
[br singurul lucru la care ma pot gindi cu aia 8% e pentru cazul in care esti incorporat
Buna dimineata,
Adica cum incorporat? contractor, self-employed, cand de fapt lucrezi ca firma?
Codul cica pe 19 apare, si eu vreau sa ma duc sa il vad, se asteapta sa faca bani mai multi decat cu Titanicul...om vedea.
Podeanu spune:
quote:
Originally posted by parpalak
Ah, apropos de votari, barbatu-meu zice ca nu crede ca ne dau conservatorii bani c-avem bb sub 6 ani.. . Asta nu suna asa de gogonata ca aia cu taxele.. da' zau c-am auzit la radio ca Ottawa a aprobat bugetul si din iulie incep sa trimita cecuri.. Sint taaaaare curioasa cit i-o tine grija asta cu bugetul, la cit tam-tam au facut ca ce-au facut liberalii cu banii..
100 $/luna ptr bb sub 6 ani adaugati la sf anului la cel cu salariul mai mic.
de la 1 iulie GSt 6% , QST ramine la fel deocamdata.
Dana si gemenii
Voiculestii
columbiana spune:
copii care au implinit#implinesc anul acesta 6 ani mai sunt eligibili? banuiesc ca nu
fetelor,
pleaca cineva dintre cele din Montreal in Romania, pina pe 20 iunie, in Tg-Mures, Cluj, Brasov sau Bucuresti? am nevoie sa trimit un plic cu niste bani,
mersi
Ana
http://community.webshots.com/user/pozemontreal
parpalak spune:
Contractor si self-employed pot sa insemne mai multe lucruri, in functie de statutul tau legal. Corporatie inseamna ca te duci la ... Corporation Branch de la Ministry of Finance si-ti inregistrezi corporatia. Primesti un nr de GST care-ti da dreptul sa incasezi GST. Si cind le prezinti nota de plata, ei platesc corporatiei, nu tie ca persoana. In postura asta se cheama ca esti contractor, dar incorporat (adica ai corp, nu esti in eter). Pe urma, corporatia ta poate sa-ti dea tie ca persoana leafa, daca asa ai chef. Cu care ocazie ai ocazia sa vezi ce de bani platesc corporatiile pe salariati . Avantajul e ca poti sa decontezi un numar de cheltuieli "pe firma". Dezavantajul e ca e MARE bataie de cap cu multe acte si mai costa si contabilul (care se pune pe firma si ala). Avantaj teoretic: daca ai de impartit ceva cu beneficiarul, declari firma nula si neavenita si ca persoana particulara nu poti fii urmarit in tribunal. Nu stiu cum devine asta in practica si sper sa nici nu aflu
Sole proprietorship nu stiu exact cum e, parca te inregistrezi cu ceva si cu soiul asta.
Poti sa fii contractor si de capul tau - sau self employed. Firma care te angajeaza face platile pe care le face pentru un angajat contractor, iti da T4 in februarie si-ti ROE cind se termina contractul. Iti dau tot brutul in mina si te ocupi tu de taxele personale. Adica platesti o gramada de bani cind vine vremea sa-ti faci taxele.
Diferenta daca esti permanent e ca firma plateste si benefituri pentru tine (mi se pare ca si angajatul plateste ceva), si-ti face firma socoteala cam cite taxe ai avea de platit si in sezonul de taxe doar tragi linie si vezi care-i scorul, daca mai ai de dat un pic sau ai de primit un pic.
Asta-i un soi de rezumat la ce se gaseste pe google la o cautare cu incorporating in Ontario - e foarte posibil sa fie mici/mari diferente cu alte provincii.
Cit despre Cod, ma astept si eu sa sparga pusculita, ca deja stim ca romanul a avut succes monstru Si dpdv al box-office-ului, moda e sa creasca incasarile cu cit e scandalul mai mare . Si e destul de mare, zic eu.. Plus ca inca n-am vazut film cu Tom Hanks care sa ma enerveze..
parpalak spune:
quote:
Originally posted by Podeanu
100 $/luna ptr bb sub 6 ani adaugati la sf anului la cel cu salariul mai mic.
de la 1 iulie GSt 6% , QST ramine la fel deocamdata.
Inseamna ca bateau aia cimpii, ca s-au exprimat ca din iulie incep sa "mail out the checks" - ori o fi fost vreo figura de stil...
Auzi, eu tineam minte de HST in Quebec, care-i harmonized - adica include pe ambele doua taxe - nu tineam minte bine?
Ana Stroe, nu stiu cum e cu eligibilitatea - si nici nu zic astia la stiri detaliile..