Mallorca
Buna Dimineata!!!!
As vrea sa plec si eu in Palma anu asta, pt vacanta. Imi dati si mie unv sfat , doua despre zone, perioada, ce nu e frumos acolo, de ce sa ma feresc, etc?
daca s-a mai discutat despre acest subiect imi cer scuze, dar nu-l gasesc, asa ca daca ma ajutati cu link, iarasi va multumesc mult!
O zi frumoasa,
plici
Raspunsuri
crista-s spune:
Plici plici vad ca nu iti raspunde nimeni si m.am gindit sa iti zic cite ceva din amintirile mele. Dar eu am fost demult de tot si era o excursie organizata deci am avut totul inclus hotel, mincare dimineata si seara plus autocar la dispozitie care ne-a plimbat de dimineata pina seara si ghid evident. Am stat de joi pina luni si am vazut asa in mare cam tot ( ma refer la punctele importante de atractie turistica). Eu am fost cazaa in El Arenal intr.un hotel al carui nume nu mi-l aminetsc dar stiu ca era nou nout, abia dat in folosinta si deci de jur imprejur inca mai erau constructi. Nu era linga mare , adica aveau un microbuz care facea curse de la hotel la mare ( caci plaja de nisip nu era .. faceai plaja direct pe pietre .. nu era rau caci aopa era curata .. ) asta gratis evident pt cei care erau cazati acolo. Avea si piscina linga hotel si una linga mare ... Insa eram in pustietate acolo, daca seara ai fii vrut sa iesi trbuia sa iei taxiul ( care pe vremea aia avea tarif fix afisat pe stilp unde era statia de taxi... asta mi-a placut ... ). Deci este important sa va inchiriati masina daca vreti sa vedeti cit mai multe. Strazile sunt destul de inguste mau ales prin munti ... Eu am fost in septembrie ( 10-11 ) si era ok se facea plaja ... apa era calda .
Ce nu e frumos ?? Nu stiu .. ca mie mi.a placut tot ... A .. atentie ca majoritatea teraselor din Palma nu aveau preturile expuse afara sau scrise in menu ... erau afisate intr-un tablou in interiorul restaurantului .. si deci te poti pacali sa platesti cit nu face .. dar in fine asta se poate intimpla oriunde in lume si eu vorbesc de acum multi ani .. vreo 10 cred .
Ce e de vizitat :
in Palma .. Catedrala evident si castell del Bellver care e sus pe deal si de acolo ai o minunata priveliste. Apoi sa te plimbi seara pe linga mare si evident sa te opresti la una din sutele de terase ...
daca inchiriezi masina :
- pestera diavolui ( nu imi amintesc cums e numea dar o gasesti tu daca o cauti pe net si apoi pe harta era pe linga Manacor ) ...o pestera mare cu multe lacuri subterane in care exista o sala de concerte amenajata, toata lumea se aseaza frumso pe bancuta si pe apa apare o barcuta cu niste cintareti care interpreteaza Nocturna de Chopen.
- VALDEMOSSA un orasel frumos in care se afla minastirea unde George Sand si Chopen au locuit o scurta perioada .. e si un mic muzeu.
- MANACOR - unde se prelucreaza perle si cica sunt mai ieftine .. eu am vazut niste preturi de vorbeam singura ...dar in fine or fii mai ieftine decit in alte parti...
- Formentor parca avea o plaja de nisip alb ... parca erai in Caraibe ...
m-au cam lasat amintirile ... noroc ca am un prosop de plaja amintire de acolo si e desenat cu harta insulei , asa ca acum ma uitam pe el si incercam sa imi amintesc ...
deci inafara de povestea cu preturile care nu erau expuse in terase alte povesti mai putin frumoase nu iti pot spune.. a si taxiurile um ziceam au/ aveau ...statii fixe si deci tarifele afisate pt diverse locuri ... te asezai frumnos la coada linga stilp ca sa iei taxiul .. nu am vazut pe nimeni care sa ia taxi de pe strada , sa il opreasca cu o fluieratura sau un semn cu mina ... dar nici nu am stat mult ...
Cristina
una.. alta...
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
Elise spune:
Am fost anul trecut in iulie -mmmmmm... nu vad de ce "sa te feresti"....
De paella si sangria, paote, ca eu am mincat si am baut pina am ajuns ca o balena esuata.
Ne-am cazat la un hotel pe plaja, Best Western, plajele sint superbe, peisajul la fel, lume destul de multa si pestritza.
Ai ce sa vizitezi si ziua si noaptea daca nu esti stilul care sa vegeteze la soare.
Daca mai vrei detalii sau fotografii... spune-mi. Desi nu stiu nici eu f. multe, n-am stat decit 1 saptamina. N-am aprofundat.
Elise
plici plici spune:
multumesc mult fetelor, chiar ma intrebam daca n-a fost nimeni pe acolo.
eu am facut research intensiv, mi-am gasit si hotelul, am citit si niste opinii despre el si sunt multumita. Se numeste Grupotel Acapulco Playa, e la plaja, si din cate am inteles aproape de cluburi, terase, restaurante, etc....Pare sa fie ok!
Si cred ca o sa aleg iulie, adica prima sau a doua saptamana pt ca vreau sa fie cald , ca sufar de frig .
plici plici spune:
quote:
Originally posted by Elise
e foarte frumos, stai linistita!
si distractie placuta!
Elise
Multam frumos Elise, sincer de-abia astept :). Si ce pofta mi-ai facut cu sangria si paella, nu pot sa-ti spun !!!!
Pup
miri_mik spune:
buna, mai zic si eu doua vorbe. toata lumea pare fericita, eu iti spun de ce anume s ate feresti: sun club el dorado. in pliante si la agentie e raiul pe pamant, in realitate e ... cazarea e de toata jena- bungallowuri de 9m2 si plaja la 11 km cu un autobuz care uita sa vina sau sa se intoarca. mancarea in schimb, superba, la discretie (eram la program all inclusive) si activitati si mai si. eu am ales sun club din cauz ade echitatie, si cum tocmai descopeream, o saptamana dupa rezervare ca eram gravida... am urcat pecal o singura data, si asta... fara sa zic la nimeni.
plaja la el arenal e frumoasa, mare si mai frumoasa si e chiar distractiv sa vezi cu aproape ca aterizeaza avioanele in mare:)
iti doresc din tot sufletul sa ai o vacanta placuta! (la noi nu s-a confirmat zicala: dai un ban da stai in fata - a fost scump ca naiba cu nopti de cosmar)
miri_mik, fericit mamik
Daconst spune:
Vad ca deja ti-au raspuns fetele in mare,dar as adauga si comentariul meu.
Am fost acum doi ani si vreau sa-ti spun ca a fost super,super.Am stat tot in El Arenal,dar asta-ti recomand daca esti genul de om pus pe distractii.Aici e zona nemtilor,in general si viata de noapte e numarul 1.
Poti alege alta statiune daca-ti doresti mai multa liniste.
Ce-ti recomand eu,e un tur de insula pe care il poti face cu diferite firme din zona.Merita toti banii,crede-ma.
In centrul din Mallorca poti ajunge cu bus-uri care circula din ora in ora,asta din El Arenal.In rest poate fi mai departe.
Iti pot spune ca ai facut o alegere buna si n-o sa-ti para rau.
Distractie faina!
Dana
geliza spune:
plici plici, si noi am stat anul trecut la un hotel din reteaua Grupotel, dar era hotel Taurus...4* DP...mancarea era la discretie, multe feluri, fructe multe...si desi scria ca e cam departe de plaja, parca 500-700m, ajungeam destul de repeede...hotelurile sunt dispuse in randuri si asta era prin randul trei...in rest se organizeaza excursii cu autocarul in toata insula,prin toate locurile pe care si le-a amintit Crista-s, croaziere, vizite in Ibiza ....noi am fost incantati
Eliza 25+si Mara (24 ian 2002)
ticker bebe
"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)
daniela_daneza spune:
Plici plici, am fost acum 3 ani si mi-a plakut enorm de mult.Am fost tot in El Arenal, super hotelul, iar mancarea la discretie , demipensiune, dar era asa multa ca la pranz nu prea mai era nevoie sa mananci.
Plaja si nispul extra fine.Apa marii superba, un albastru clar, vedeai fundul marii si nu foarte adanca, metrgeai mult in larg pana sa ajungi la gat cu apa.
De vizitat ai multe,sunt multe excursii, nu prea ai timp intr-o saptamana sa faci si excursii si sa stai si la soare.
Tur de PALMA, vizita la o superba manstire, la fabrica de perle, EXCURSIE CU SUBMARINUL, VIZITA LA UN PARC NATIONAL...MULTE...
dITRACTIE LA MAXIM, CLUBURI, TERASE, DISCOTECI.aDEVARAT ERU MULTI NEMTI .
Va fi minunat , ai sa vezi.Nu vei regreta.Petrecere frumoasa!
Dany
'Daca dragoste nu e, nimic nu e!"
plici plici spune:
fetelor, imi creste inima cand vad ce imi scrieti, de-abia astept sa vina iulie s-o zbughesc acolo.
Multam frumos, acu stau linistita si nerabdatoare :) hihihi
pupicii la toate