ce si cum despre bone?

ce si cum despre bone? | Autor: nitulica

Link direct la acest mesaj

Buna mamicilor!Sunt novice in materie, si as vrea sa va rog sa ma lamuriti si pe mine cam ce face o bona in bucuresti si cam cat costa? multumesc mult , printesa mea are 1 an si jumatate.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

O bona face ce ii spui tu sa faca, ce ai nevoie sa faca si o platesti in functie de sarcinile pe care le are si de program. Fii mai explicita....

mamica de baietel de decembrie 2003 si de fetita de august 2005
Poze Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamironiuc spune:

CLAUJRO are dreptate. Trebuie intai sa te gandesti la ce vrei de la bona si apoi sa cauti cu stoicism. Noi am fost norocosi, am gasit din prima si este de nota 10!
Trebuie sa te gandesti obictiv la orar, daca mai ai nevoie si in weekend sau seara din cand in cand, daca vrei sa te ajute si la curatenie etc. Ca salariu variaza in functi de ce ti-am spus si de modul in care o gasesti. Prin agentie costa mai mult dar cred ca ai o garantie in plus. Prin cunostinte costa mai putin dar nu ai cum sa stii. Noi de exemplu am gasit prin cunostinte iar acum o consideram parte din familia noastra (desi are si ea una..foarte mare!) iar ea il cheama pe Emanuel "copilul nostru"!

Mult succes!

ANCA SI EMANUEL

ANCA si EMA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teox spune:

O bona in Buc. se ocupa de obicei numai cu supravegherea copilului (nu educatie), hranire, plimbare, somn, plimbare, somn...
Agentia nu-si asuma nici o responsabilitate. Ea nu face decat sa puna in legatura cele doua parti. Daca nu aveti un contract cu prestatorul (bona) ea nu raspunde de eventuale accidente sau daca la 3 ani va treziti ca pruncul nu vorbeste, nu e sociabil, are diverse fobii, pronunta "zacar" sau "ei este" singura masura pe care puteti sa o luati este sa o concediati. Dar nu puteti recupera paguba - si nu ma refer la bani, ci la starea de bine a copilului (biologica, psihologica, intelectuala). Exclus spalat, mancare, curatenie. Mare atentie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lenav7 spune:

Multumim teox pentru interventie, se pare ca esti patita! Ai mare dreptate! Mie cel mai mult imi plac la gradinita, cand vin dupa copii si se dau interesate, de fapt, habar nu au ce se intampla pe acolo!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vandana spune:

Daca voi nu tratati bonele ca pe niste oameni doar fiindca o platiti atunci nu mai cautati bone.Se gasesc femei super pentru fiecare familie dar mai depinde si de sufletul lor.V-ati gandit sa discutati absolut tot ca si cu niste oameni normali chiar daca le dati banii ( in fond va cresc copii chiar daca acestia se amai si lovesc sau fac prostii asta ar face si cu voi acasa doar ca voi nu aveti timp de ei )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livia spune:

bine spus(scris)vandana!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Field_mouse spune:

quote:
Originally posted by vandana

Daca voi nu tratati bonele ca pe niste oameni doar fiindca o platiti atunci nu mai cautati bone.Se gasesc femei super pentru fiecare familie dar mai depinde si de sufletul lor.V-ati gandit sa discutati absolut tot ca si cu niste oameni normali chiar daca le dati banii ( in fond va cresc copii chiar daca acestia se amai si lovesc sau fac prostii asta ar face si cu voi acasa doar ca voi nu aveti timp de ei )

dana vlasceanu

?! ?! ?!
A spus cineva aici ca bona nu trebuie tratata cu respect? Ca n-am observat. Nu prea inteleg remarca. Bineinteles, ca ne purtam f. frumos cu bona, cum, de altfel, si cu toata lumea.

On topic: bona mea a stat cu 2 copii (gemeni) de la 2 la 3 ani, ii ducea afara, dadea de mancare, cateodata o rugam sa ne faca de mancare (oricum, asta am stabilit-o de la bun inceput), cand dorm copii (ai mei dorm cam 3-3,5 ore, deci, se poate face o mancare simpla). In afara de asta, ea, din proprie initiativa, mai facea ordinea prin casa (strans haine, spalat vase -sotul meu lasa dimineata un dezastru, chiar si dadea cu aspirator, spala aragazul). O "certam", dar ea zicea ca nu poate sa stea degeaba cand dorm copii.
Venea la 7-45 si pleca la 18-15 (plus/minus), ii dadeam 6,5 milioane, plus concediu platit (atunci cand plecam si eu), "atentii" de craciun, 8 martie, ziua de nastere. Cateodata, imi cerea ea o zi libera, pe care o plateam. Daca intarziam mult de la serviciu, ii dadeam "bani de taxi" - oricum, se ducea cu tramvaiu si ii economisea. In general, am fost foarte multumita de ea.
De azi, copii mei merg la cresa. (Pentru mine si acesti 6,5 mil au fost o povara, asa ca am hotarat ca baietii mei sunt destul de mari - 2,10 ani -pentru intrarea in colectivitate).
In general, din cate stiu eu, pt. programul susmentionat (iarasi, plus/minus) la 1 copil se plateste cam 4-6 milioane (am intalnit mai mult, dar bona trebuia sa fie ori cadru didactic, ori medical, sa posede anumite cunostinte, adica, sa se ocupe de educatia copilului, nu doar de supraveghere).
Succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaluD spune:

Field_mouse, iti poti activa te rog PM? Sau ai o adresa de mail?
Multumesc.

Raluca, Emi cea scumpica si bebelusa Ina

Ajutati-l pe Andrei sa traiasca!
www.point.ro/andrei/" target="_blank">http://www.point.ro/andrei/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Field_mouse spune:

quote:
Originally posted by RaluD

Field_mouse, iti poti activa te rog PM? Sau ai o adresa de mail?
Multumesc.

soricel_de_camp@yahoo.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaluD spune:

Ti-am scris, multumesc.

Mergi la inceput