Superpacientele visatoare si gravidute - dr. Moisa

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carmen.cita spune:

Fetelor, fetelor, m-ati pus pe ganduri rau cu endometrioza asta intr-adevar, neasteptate si neplacute vesti!
Ioana, ce ma intriga pe mine acum, poate e stupida intrebarea, dar chistul acela endometriozic de 4 cm nu l-a vazut nimeni la ecografie??? De ce facem atatea ecografii, oare, daca numai la operatie se depisteaza asa ceva?
Amely, imi pare tare rau, nici nu ma asteptam... se pare ca durerile tale de aici erau... Vad ca amandoua sunteti in aceeasi dilema, daca sa faceti tratamentul cu diphereline sau sa incercati acum, cat sunteti 'curate' sa obtineti o sarcina... nici nu stiu ce sfat sa va dau, sunt total dezorientata si nu cred ca va pot de fi de prea mult folos... mai ales ca mi-a intrat in cap acum ideea ca asta e si la mine cauza infertilitatii...
Intr-adevar, se pare ca cel mai bun leac pt endometrioza este sarcina, pt ca stopeaza evolutia bolii. Si Alexia a ramas gravida dupa laparoscopie, tot endometrioza, mai stiu cateva cazuri fericite, de ce nu ati incerca si voi?
Sanatate multa va doresc si fie sa alegeti cea mai buna cale pt voi in acest moment dificil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen.cita spune:

Ioana, pe tine cine te-a operat, Moisa sau Marinescu?

FELICITARI, ENA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dj_mama spune:

Ioana, ma bucur ca totul a decurs bine si m-am intristat rau pt endometrioza asta care nici nu stiu ce e.
Ma duc sa citesc ca parca e un capitol.
Hai fruntea sus. Sa te lumineze Dumnezeu sa faci cum e mai bine !!!

La Radu Voda langa CAMERA DE COMERT este sf. NECTARIE care ajuta muuult bolnavii. Trebuie sa ma duc si eu acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

CARMEN.CITA m-a operat dr. Anca Moisa, sunt pacienta ei. Multumesc mult pentru incurajari! La ecograf a vazut dr. un chist, dar era mic de 2 cm si nu prezenta, atunci, un motiv de infertilitate.

DJ_MAMA multumesc ca esti alaturi!

Cu drag Ioana Tugs

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

CARMEN.CITA m-a operat dr. Anca Moisa, sunt pacienta ei. Multumesc mult pentru incurajari! La ecograf a vazut dr. un chist, dar era mic de 2 cm si nu prezenta, atunci, un motiv de infertilitate.

DJ_MAMA multumesc ca esti alaturi!

Cu drag Ioana Tugs

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liana30 spune:

Ioana

"Nimic nu-i imposibil!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabiu spune:

Ioanatugs, imi pare rau pentru diagnostic, nu dispera, nu sunt in masura sa-ti dau sfaturi referitor la amanarea tratamentului dar il poti suna pe dr.T, iti raspunde oricum si te ajuta cu un sfat. In felul asta ai si o a doua opinie a unui medic.
Multa bafta si cine stie, poate luna viitoare......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dj_mama spune:

Ioana, de cand am citit mesajul tau m-am documentat in legatura cu ENDOMETRIOZA. Spune-mi si mie din tabloul acesta ce simptome aveai? ... ca mie mi se pare ca am cel putin 1/2 dintre ele dar nu le-am bagat in seama ... am dat-o pe alte cauze

SIMPTOME:
Profilul endometriozei Incidenta (%)
fara simptome 33
infertilitate 70
dismenorea (menstre dureroase) 28-66
hipermenorea (sangerare abundenta la ciclu) 12-74
avort spontan Pana la 50
greutate mai mica decat normal Pana la 50
greutate mai mare decat normal 13
dispareunie 12-33
durere sacrala (accentuata in timpul menstrei) 25-31
aderente pelviene 24-50
ligamente uterosacrate dureroase sau nodulare 34
anovulatie 17
menstre neregulate 12
durere rectala 4
Sansa de a ramane insarcinata (fara tratament)
cazuri usoare 31-75
cazuri moderate sau severe 5
Alte simptome
durere inghinala
sangerare intermenstruala
avort spontan (habitual)
spotting premenstrual
Tulburari emotionale
depresie
scaderea libidoului din cauza asocierii sexului cu durerea
indoieli asupra sexualitatii
vinovatie fata de sex
parere deteriorata despre sine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aileene spune:

Ioana dragoste mica , in sfarsit cu chiu cu vai ai putut sa scapi de raul tau , si pe cate vad a fost si mai rau decat te asteptai dar acuma ca totul e ok , terenul e pregatit ptr bb si chiar daca ai de luat dipherelin-ul timp de 3 luni , alea trec destul de repede , dar asa cum am inteles si eu , acest medicament este "proscris" de multe fete , din cauza efectelor secundare din pacate ! Tu si Amely scumpica , vad ca trebuie sa treceti prin asa ceva ! Ce pacat ! Dar din cate am inteles nu sunteti singure caci din cate am inteles si Liliana ia acest tratament ! Ar fi mai bine sa-i cereti parerea , sa stiti cum se simte , sau sa mergeti pe o dictutie (daca nu , creati voi una) unde se discuta de aceste efecte "pro-contra" ca sa aveti si voi inimioarele mai linistite si sa nu va faceti ganduri rele , ca sa nu va afecteze prea tare ! Oricum , m-am gandit si la tine , f mult si ma bucur ca totusi ai facut-o ca cu endometrioza nu se glumeste , e adevarat ca poate aduce sterilitate ireversibila , din pacate ...fetelor , numai ce-am intrat in casa , ne-am distrat ca niste nebuni la "europa-parc" , a fost timp ff frumos 25°C , si adrenalina a fost la MAXIM ...va voi povesti mai multe si voi pune si cateva poze , dar acuma ma duc , c-am venit pe furis sa va "vad" , familia sotului ma asteapta cu "dugestivul" astazi seara voi canta "tricolorul" in franceza sau "allons enfants de la patrieeeee" hac...hac...hac
Iubitelor va doresc o duminica cum n-a mai fost si sa ne revedem cu bine , dar pana atunci s-auzim de cat mai multe , asa ca cele in perioade excelente , trageti tare sa se prinda smecherasii acolo unde trebuie
Un cu drag la toate si sa va aduca-n inimi soare , bucurii si "amour" cat mai mult , pa

"Atunci cand arati luna cu degetul , nu uita sa-l si retragi..."!
Aileene+Alexandre 6 ani 1/2 (22-sept'99)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aileene68/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aileene spune:

Lianaaaaa

"Atunci cand arati luna cu degetul , nu uita sa-l si retragi..."!
Aileene+Alexandre 6 ani 1/2 (22-sept'99)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aileene68/my_photos

Mergi la inceput