hai sa ne lasam de fumat!
Raspunsuri - Pagina 2
gabi_j spune:
ooofff.... daaa, tigarile!!! eu m-am lasat de ele in 1 jan, numai asa, fara nici o planificare prealabila. Acu 2 saptamani am tras primul fum de atunci, si... azi mi-am cumparat primul pachet!!!
urata treaba. SIMT ca e musai sa fumez pachetul asta, dupa aia iar ma las. Voi fi alaturi de voi, si si eu am nevoie de suport. prietenul meu s-a lasat deodata cu mine, si acuma el s-a apucat iar, pe bune. pe el nu mai pot conta, m-a lasat singura 
.
Gabici
'Be yourself. Everybody else is taken.'
andrruzza spune:
Si eu vreau, si eu vreau! M-am mai lasat de doua ori pana acum, o data 9 luni a durat minunea, a doua oara m-am lasat datorita sarcinii si inca 9 luni de alaptare, dar in decembrie m-am apucat din nou
De fiecare data s-a lasat si sotul!Acum el are aproape 2 saptamani de
cand n-a fumat, iar eu nu reusesc deloc. Ma chinui zilnic, fumez dimineata 2-3, apoi nu fumez toata ziua, iar seara... vorba aia cu vacutza in lucerna!
Poate reusim aici impreuna!
mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzzaR
"Neasteptatul se produce intotdeauna"
daniela_daneza spune:
Am 2 zile de cand nu mai fumez, si vad ca rezist, nu e greu...vreau sa fac un bebe si e mai bine fara tigara!Si adevarul ca in ultima vreme mi-a fost rau de la tigari, mai ales dimineata.
Curaj!
Dany
'Daca dragoste nu e, nimic nu e!"
fannna2003 spune:
si pe mine ma bate gandul sa ma las de fumat...cred ca incep sa ma pregatesc sufleteste...grea incercare dar sper ca voi reusii...voi cand va lasati...v-ati propus o dat sau ati hotarat...de acum..????
Elena mama de baieti
;Bogdan(10.01.2000)&
;Florin(16.04.1990)
nasha_4as spune:
ieri nu am fumat decit o "infectie" de NTB,astazi pin acu nimic pentru ca am renuntat la cafea si am baut un ceai,sper sa reusesc,oricum evit o perioada anturajele in care se fumeaza
efectiv imi simt organismul intoxicat de nicotina!
anaisanais spune:
Buna idee!!! Asta cu lasatul de fumat!
Eu m-am lasat de 10 luni( dupa 17 ani de fumat!!!!!), culmea este ca nici nu simt nevoia sa fumez, desi sotul meu inca fumeaza, iar prietenii nostri aproape toti sint fumatori.
Va sprijin si va spun( din experienta): se poate sa te lasi de fumat DACA SIMTI CA ASTA TREBUIE SA FACI, nu daca esti presat din afara. Poti fuma orice fel de tigari''anti-fumat'', daca nu s-a copt convingerea ca asa e bine, sa te lasi de fumat, mai bine sa nu incerci! Si sa nu faceti greseala sa invinuiti partenerul de viata, pentru ca nu va puteti lasa de fumat; el, daca este fumator, nu are nici o vina, decit ca este rob al tutunului.
Gata cu lectiile despre lasatul de fumat: BAFTA si, daca va pot ajuta cu ceva, aici sint!
P.S. Cind va hotariti sa renuntati la fumat, luati in calcul criteriul estetic, anume ca atit sapunul, cit si parfumul folosit, isi pastreaza mirosul mai mult pe piele.....Eu asa ma ''consolez'', si chiar nu mai simt nevoia sa fumez.
Mirela72 spune:
Ar trebui sa-i arat si sotului meu topicul asta, ca fumeaza ca un turc si tuseste dimineata GROAZNIC, de zici ca acum isi scuipa plamanii, fumeaza de cel putin 20 de ani.
Eu n-am fumat in viata mea, n-am fost niciodata tentata si ma deranjeaza foarte mult fumul, uneori chiar imi vine sa vomit de la miros. Sotu' fumeaza doar in bucatarie si eu il simt si din ultima camera. Ma enerveaza ca fumeaza pt. ca avem copil mic si fata e lesinata dupa taica-sau si tot in preajma lui ar sta si nu-mi convine sa inhaleze fum de tigara.
Degeaba ma cert cu el, degeaba ii spun o gramada, ii intra pe o ureche si-i iese pe cealalta.
Mire-mama de fetita frumoasa
http://community.webshots.com/user/Papucica
ina78 spune:
Ceva simpatic ... poate va va ajuta...
Pagina 1
Planul
ALIAT CONTRA FUMAT
PLANIFICAREA REUSITEI
HOTARÂREA DE A RENUNTA LA FUMAT
REFUZUL DE A VA DA BATUT
AUTO-RASPLATIREA
REÎNNOIREA ANGAJAMENTULUI LUAT
Nume:…………………………
Data:…………………………….
Pagina 2:
Planificarea reusitei
Cum functioneaza Planul ALIAT CONTRA FUMAT pentru dvs.
Planul ALIAT CONTRA FUMAT face parte dintr-un tratament complex împotriva fumatului conceput de medicul dvs.
Fie ca este prima dvs. încercare de a renunta la fumat, fie ca ati mai încercat deja de mai multe ori, puteti reusi – cu ajutor si sprijin din partea noastra!
Acest Carnet pentru planificarea reusitei a fost pregatit cu ajutorul dr. Michael Fiore, directorul Centrului de Cercetari si Interventii contra Tutunului din cadrul Facultatii de Medicina de la Universitatea Wisconsin din Madison, Wisconsin.
Pagina 3:
Cum va puteti ajuta singur(a)
Înscrierea în cadrul Planului ALIAT CONTRA FUMAT este primul pas în a deveni nefumator, asa cum va doriti. Tot ce aveti de facut este sa mergeti la unul dintre Cabinetele de Sprijin impotriva Fumatului si sa solicitati un consult. Lista cabinetelor o puteti gasi pe site-ul www.nututun.ro.
Cum va poate ajuta Carnetul
Persoanele care stiu cu ce obstacole s-ar putea confrunta si care au un plan pentru a trece de astfel de obstacole au sanse mai mari de reusita. Acest Carnet pentru planificarea reusitei va va duce prin mai multe etape succesive pentru întocmirea propriei dvs. planificari a reusitei:
PE LOCURI! Treceti în revista motivele pentru care doriti sa renuntati acum la fumat si stabiliti modul în care veti face fata problemelor cu care va asteptati sa va confruntati dupa ce ati renuntat.
FITI GATA! Stabiliti ziua în care renuntati la fumat si pregatiti-va pentru aceasta zi; pregatiti-va de asemenea anturajul.
START! Planificati-va primele zile de nefumator si faceti astfel încât, pe viitor, sa nu va îndepartati de telul propus.
Pagina 4:
Hotarârea de a renunta la fumat
Felicitari pentru aceasta importanta hotarâre! Daca va luati acum acest angajament, sunteti pe calea catre reusita.
PE LOCURI!
Probabil ca v-ati gândit deja la motivele care v-au determinat sa fumati si de ce vreti sa renuntati. Faceti o lista cu motivele pentru care fumati. Dati exemple concrete. Gânditi-va cum va simtiti atunci când fumati, la motivele de natura fizica si la motivele care pot avea legatura cu rudele sau prietenii dvs. Iata câteva exemple din partea altor fumatori:
• „Ma mentine în forma când trebuie sa ma concentrez la serviciu.”
• „Îmi tine mâinile ocupate.”
• „Ma ajuta sa fac fata situatiei stresante din familie.”
De ce fumez
Fumez pentru ca:
1.
2.
3.
Pagina 5:
Acum gânditi-va ce v-a facut într-adevar sa renuntati acum la fumat. Fiti cât mai clar. Iata alte câteva exemple:
• „Nu suport felul în care miros”
• „Vreau copiii mei sa fie mândri de mine”
• „Vreau sa simt ca detin controlul”
• „Vreau sa am mai multa energie si sa nu mai tusesc atât de mult”
De ce vreau sa renunt la fumat
Vreau sa renunt la fumat pentru ca:
1.
2.
3.
„Fumez de 18 ani. Am început în adolescenta. Am încercat de doua ori pâna acum sa ma las de fumat, si chiar nu m-am atins de tigari timp de câteva luni la rând. Care este diferenta, acum? Ei bine, stiu ca de data asta sunt într-adevar gata. M-am saturat de fumat. Nu ma mai amuza, este doar o pacoste. Copiii mei, sotia, toata lumea vrea sa ma las. Acum vreau într-adevar sa renunt.”
Poate ca ati mai încercat sa renuntati la fumat. Este o experienta foarte importanta pe care o puteti folosi în cadrul planificarii reusitei dvs.
Pagina 6:
Când am mai încercat sa renunt
Cel mai mult m-a ajutat:
1.
2.
3.
Ceea ce m-a încurcat:
1.
2.
3.
Ce este diferit de aceasta data:
1.
2.
3.
Planificarea factorilor care declanseaza nevoia de a fuma
Când stiti dinainte ce va poate face sa doriti o tigara, puteti planifica modul în care veti face fata unei astfel de situatii. Daca stiti ca veti ajunge într-o situatie în care veti simti nevoia de a fuma si pe care nu o puteti evita, faceti-va planul dinainte. Imaginati-va în acea situatie în calitate de nefumator.
Pagina 7:
Pentru unele persoane
_
Factorii declansatori sunt: Modul lor de a face fa#355;#259; este:
Discutiile la telefon Sa tina un fir de pai sau sa faca mâzgaleli
Sofatul Sa mestece guma fara zahar sau batoane de morcovi
Prezenta altor fumatori Sa stea cât mai mult într-un mediu de nefumatori, sa-si petreaca timpul cu prieteni care nu fumeaza
Tensiunea sau stresul Exercitiu fizic, respiratii adânci, un telefon catre un prieten
Trezirea, de dimineata O plimbare la prima ora, schimbarea ordinii activitatilor planificate pentru dimineata
Perioade de tristete Sa aiba un nou hobby, sa
sau depresie se joace cu copilul sau
cu animalul pe care îl are
Factorii mei declansatori si modurile în care le voi face fata:
1. Factorul meu declansator este _
si voi face fata astfel: _
2. Factorul meu declansator este _
si voi face fata astfel:
3. Factorul meu declansator este _
si voi face fata astfel: _
Pagina 8:
Un mic ajutor din partea prietenilor
Este greu sa renuntati de fumat, dar daca discutati cu rudele, prietenii si colegii de serviciu va va fi mai usor. Spuneti-le ca acum v-ati decis sa renuntati la fumat. Sugerati-le moduri în care va pot ajuta:
• „Fiti alaturi de mine atunci când am nevoie de sprijin, poate la telefon, câteva minute pe zi”
• „Ajutati-ma sa scap de tigarile de acasa, din masina, de la serviciu”
• „Pastrati o atitudine pozitiva si încurajatoare”
• „Fiti rabdatori cu mine când trec prin aceste schimbari”
FITI GATA!
Ziua în care renuntati la fumat
Ziua în care renuntati la fumat este data la care veti opri complet consumul de tutun. Când alegeti aceasta data, tineti cont de mai multi factori:
• Nu alegeti data la care renuntati la fumat într-o zi care va fi extrem de dificila pentru dvs. – de exemplu, când vor veni rudele în vizita sau aveti o sedinta importanta!
• Gânditi-va la o zi care are o semnificatie speciala pentru dvs., cum ar fi ziua de nastere a copilului dvs. (daca este o data apropiata!) sau o aniversare speciala.
• Unele persoane aleg ziua în care se ia gunoiul – va puteti arunca tigarile în seara precedenta si sa începeti dimineata o noua viata!
• Încercati sa alegeti o zi în care puteti planifica unele activitati care sa va tina departe de tutun.
Metode pentru a tine minte când trebuie luat medicamentul
Îl voi...
• tine lânga filtrul de cafea.
• pune împreuna cu celelalte medicamente pe care trebuie sa le iau.
• voi ruga pe (completati numele) _ sa-mi aduca aminte ca trebuie sa îl iau.
Pagina 9:
„Înainte credeam ca tutunul mi-era cel mai bun prieten. Dar acum stiu ca acest prieten ma înjunghie pe la spate, tigara dupa tigara. Fac mari eforturi sa ma las de fumat, asa cum n-am mai încercat niciodata atunci când credeam ca pot pur si simplu sa ma opresc. Îmi notez anumite lucruri, îmi iau medicamentul, discut cu medicul si cu prietenii mei care s-au lasat de fumat – cântaresc bine lucrurile. Mi se pare ca este mult de lucru înainte de tratamentul efectiv! Dar stiu ca astfel îmi va fi mai usor sa înving aceasta dependenta si ca de aceasta data am sanse mai mari sa renunt definitiv.”
Înaintea zilei în care renun#355;a#355;i la fumat
• Schimbati rutina care era însotita de consumul de tigari – alegeti o ruta diferita pentru a ajunge la serviciu, ascultati un alt post de radio, modificati ordinea activitatilor pe care le aveti de facut în dimineata respectiva.
• Faceti curat acasa si aruncati toate scrumierele, chibriturile/brichetele si orice alte obiecte care erau legate de fumat.
• Duceti masina la curatat si folositi un odorizant, astfel încât mirosul sa nu va faca pofta de o tigara.
• Nu tineti tigara în mâna pe care o folositi de obicei când fumati, ci în cealalta
• Când fumati, alegeti-va un loc necunoscut, unde nu va simtiti bine.
Mi-am facut semn în calendar!
Ziua în care renunt la fumat este _ / / _ .
luna ziua anul
Pagina 10:
START!
În ziua în care renuntati la fumat
• Asigurati-va ca ati aruncat TOATE tigarile, brichetele si scrumierele. NU pastrati nimic în vreo ascunzatoare pentru „urgente” sau „zile negre”.
• Fiti ocupat. Planificati-va activitatile.
• Nu va asezati în fotoliul preferat – pentru a nu va aduce aminte cât de des ati fumat acolo.
• Luati masa într-o alta camera decât pâna acum, sau stati altfel la masa.
• Ramâneti pe cât posibil în zone rezervate nefumatorilor.
Pagina 11:
Refuzul de a va da batut
Renuntarea la fumat reprezinta un întreg proces. La început este hotarârea de a renunta, apoi planificarea si rezistarea împotriva tentatiilor, apoi mentinerea noii calitati de nefumator. În primul rând, schimbati-va ideile pe care le aveti despre fumat:
• Luati fiecare zi asa cum vine – nu va gânditi la luna urmatoare sau la anul viitor.
• Treceti des în revista progresele pe care le faceti si felicitati-va.
• Amintiti-va ca reusita nu se bazeaza pe vointa, ci pe o buna planificare.
• Acceptati faptul ca alegeti sa nu fumati – controlati situatia, tigarile nu mai au stapânire asupra dvs.
• Nu uitati ca pe zi ce trece dependenta dvs. slabeste.
• Amintiti-va ca o singura tigara poate distruge toate eforturile dvs.
• Odihniti-va cât mai mult si mâncati alimente sanatoase!
Pagina 12:
Cum sa faceti fata
In continuare, sunt prezentate unele dintre cele mai des întâlnite simptome ale persoanelor care au renuntat la fumat si metodele acestora de a le face fata. Marcati metodele pe care le veti folosi si completati si cu alte metode care credeti ca va vor ajuta.
Simptom Voi face fata ...
Daca simt nevoia de tutun sau de nicotina #61553; concentrându-ma în alta parte,cu ajutorul _.
#61553; respirând adânc.
#61553; spalându-ma pe dinti.
#61553; _.
Daca sunt iritabil(a) #61553; respirând adânc, rar.
#61553; facând o baie fierbinte.
#61553; .
Daca am probleme cu somnul #61553; Evitând consumul de cafeina dupa-amiaza târziu si seara.
#61553; sunându-mi medicul.
#61553; .
Daca nu reusesc sa ma concentrez #61553; facând o plimbare.
#61553; luând o pauza.
#61553; usurându-mi programul pentru urmatoarele câteva zile.
#61553; amintindu-mi ca aceste probleme vor trece în câteva zile.
#61553; _.
Pagina 13:
Daca sunt extrem de obosit(a) #61553; dormind mai mult.
#61553; incercând sa fiu mai activ(a), sa ies la plimbare sau sa fac mai multe exercitii.
#61553; dormind putin peste zi, daca pot.
#61553; _.
Daca am probleme gastrointestinale, cum ar fi gaze sau constipatie #61553; bând cât mai multe lichide.
#61553; mâncând cât mai multa fibra, inclusiv legume proaspete, fructe, cereale integrale.
#61553; facând cât mai mult exerci]iu fizic.
#61553; intrebându-mi medicul despre alte medicamente care pot fi luate.
#61553; _.
Daca sunt deranjat de tuse sau daca îmi curge nasul #61553; amintindu-mi ca:
• aceste „simptome” arata ca, de fapt, corpul meu începe sa repare stricaciunile cauzate de fumat – arata ca sunt pe cale de vindecare!
• de obicei dispar la câteva saptamâni dupa ce persoana respectiva renunta la fumat.
Pagina 14:
Va îngrijoreaza îngrasarea?
Multe persoane care renunta la fumat sunt îngrijorate din cauza îngrasarii. Majoritatea se vor îngrasa cu maxim 5 kg.
Cel mai important este ca în acest moment renuntarea la fumat trebuie sa fie prioritara. Peste câteva luni, veti putea face fata acestei probleme. Foarte multe persoane descopera ca pot mânca pentru a scapa de nevoia de a fuma. Dar va puteti controla greutatea atunci când renuntati la fumat:
• Puteti folosi gustarile. Ca sa nu va îngrasati, mâncati gustari sanatoase – încercati fructe, legume proaspete, bomboane mentolate fara zahar, acadele, guma de mestecat.
• Beti cât mai multa apa, care sa va umple stomacul.
• Faceti exercitii de mentinere a conditiei fizice – plimbari, bicicleta, gimnastica împreuna cu un prieten.
• Încercati sa aveti o alimentatie cât mai sanatoasa si mai echilibrata.
•
Pagina 15:
Sunteti stresat(a)?
Iata o lista cu metode gasite de nefumatori pentru a face fata stresului. Marcati activitatile pe care le veti practica regulat:
• Respirati adânc, încet, de câteva ori;
• Relaxati-va si imaginati-va timp de 10 minute ca sunteti în concediu;
• Faceti câteva exercitii fizice sau stretching;
• Opriti-va un moment si gânditi-va la ceea ce va deranjeaza cu adevarat;
• Exprimati-va sentimentele – nu le lasati sa va macine interior.
•
•
Resimtiti presiune din partea prietenilor?
Daca multi dintre prietenii dvs., sau un alt membru al familiei dvs. fumeaza, aveti nevoie de un plan pentru a va descurca în prezenta lor – pentru modul în care va veti simti alaturi de ei.
Treceti în revista câteva scenarii posibile:
Ce s-ar întâmpla daca sunteti invitat(a) la o petrecere unde prietenii dvs. vor fuma – si va vor oferi tigari?
A]i putea: Sa refuzati invitayia pâna va va fi mai usor sa nu fumati; daca presiunea este prea mare, retrageti-va; explicati calm prietenilor dvs. cât de important este pentru dvs. sa renuntati definitiv la fumat.
Pagina 16:
Ce s-ar întâmpla daca sotia/sotul dvs. fumeaza si nu îti da prea mult interesul fata de eforturile dvs. de a renunta la fumat?
Cereti-i sa va promita expres ca va va acorda tot sprijinul de care aveti nevoie; încercati sa aflati ce activitati puteti face împreuna, care sa nu implice fumatul – sa mergeti la cinema, sa faceti exercitii fizice, sa mergeti la cumparaturi.
Ce s-ar întâmpla daca _?
Ati putea: _.
Va preocupa faptul ca sunteti singur(a) în eforturile dvs.?
Este important sa aveti pe cineva alaturi, cu care sa puteti vorbi despre decizia dvs. de a renunta la fumat, pe care sa-l puteti suna când aveti nevoie de sprijin, de încurajare. Încercati sa gasiti un prieten sau o ruda care sa poata avea acest rol de „partener de sprijin”. Partenerul dvs. ar putea fi chiar o persoana care locuieste departe – ajutorul acordat unei persoane care încearca sa se lase de fumat este un motiv îndeajuns de bun pentru a discuta regulat cu un prieten si a mentine leg#259;tura.
Pagina 17:
Va temeti ca veti esua din nou?
Daca ati mai încercat sa renuntati la fumat, v-ar putea îngrijora faptul ca si de aceasta data veti esua. Nu lasati acest sentiment sa va copleseasca – este greu sa realizati ceva cu adevarat important si de multe ori nu reusiti de la prima încercare. Când aveti un plan realist de sprijin, sunteti gata sa preveniti orice recaderi – si sa va atingeti telul!
Pagina 18:
Auto-rasplatirea
Poate ca, în trecut, v-ati rasplatit cu tigari. Acest mod de rasplatire este important si va arata ca acum nu mai depindeti de nicotina, aveti nevoie de noi metode de auto-rasplatire, de lucruri care sa va faca placere:
• Sunati un prieten;
• Cumparati ceva deosebit.
• Dedicati-va o perioada numai dvs.
Doresc sa-mi acord o rasplata:
Pentru ca nu am fumat: O sa-mi acord ca rasplata:
În ziua când renunt la fumat
Pentru 1 saptamâna _
Pentru 2 saptamâni _
Pentru 3 saptamâni _
Pentru 1 luna _
Pentru 2 luni _
Pentru 3 luni _
Pentru 6 luni _
Pagina 19:
Reînnoirea angajamentului luat
Uneori, când începeti sa va simtiti mai bine, aveti impresia ca un simplu fum nu va mai poate face nici un rau. Dar tinta dvs. este abstinenta completa – care exclude chiar si un simplu fum.
„Stiti, anul trecut, ma simteam atât de bine dupa ce ma lasasem de fumat, încât credeam ca gata! am izbândit. La trei luni dupa ce am renuntat, cineva mi-a oferit o tigara la o petrecere, si m-am gândit ca un fum n-are cum sa-mi strice. Am fumat toata tigara care mi s-a oferit. Mi-am spus ca nu ma apucasem din nou de fumat, nu cu adevarat, deoarece nu-mi cumparam tigari. Dar, dupa câteva saptamâni, fumam din nou. Acum îmi doresc într-adevar sa ma las si stiu ca de aceasta data nu am voie sa mai trag nici macar un singur fum.”
Nu uitati ca vreti sa întrerupeti complet fumatul. Cititi lista cu motive pe care ati redactat-o la începutul acestui Carnet. Urmati planul detaliat al tratamentului contra fumatului, obtinut de la medicul dvs.
Chiar daca este esential sa nu va mai atingeti de tigari, unele persoane mai au scapari. În primul rând, constientizati daca este vorba de o simpla scapare sau daca v-ati apucat din nou de fumat.
Daca ati avut numai o scapare, amintiti-va progresele pe care le-ati facut pâna în acest moment. Amintiti-va toate motivele pentru care nu mai vreti sa fumati vreodata.
Pagina 20:
Am avut o scapare pentru ca: _
Ceea ce mi-a declansat scaparea a fost: .
Vreau sa nu ma mai ating vreodata de tigari pentru ca: _.
Daca se mai repeta, ma voi descurca astfel: _.
Daca ati început din nou sa fumati, probabil ca sunteti destul de dezamagit. Dar, trebuie sa va dati seama ca stiti acum mai multe lucruri despre renuntarea la fumat si ca sunteti mai puternic(a) decât înainte. Sunteti mai bine pregatit(a) pentru o viitoare reusita. Discutati cu medicul dvs. când ati putea sa renuntati definitiv la fumat.
Renuntarea la fumat, acum, definitiv, este un minunat cadou pentru dvs. si familia dvs. Felicitari!
Pagina 21:
OBSERVATII
Pagina 22:
Acesta este contractul dvs. personal.
Rupeti-l din Carnet si lipiti-l pe frigider.
Ma hotarasc sa renunt la fumat pe_Ca parte a planificarii reusitei mele, îmi voi lua tratamentul, voi respecta indicatiile medicului meu si voi depune efortul necesar atingerii telului propus.
Cele mai importante trei motive pentru care renunt la fumat sunt:
1. _
2.
3.
_
Semnatura Data
_ _
Multa bafta!!!!
"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara."
desiree spune:
eu am ramas insarcinata dupa ce nu am fumat vreo 6 luni..din noiembrie anul trecut pana in martie anul acesta ( aveam 11 ani de fumat sustinut 25 de tigari pe zi)..incercam de 2 ani sa raman si..nimic..si sanatoasa tun...!
culmea ironiei e ca in perioada in care am ramas incepusem sa mai trag cate una
asa ca fetelor care doriti copii, nu spun ca asta e principalul motiv al infertilitatii, dar este un factor de luat in seama...
de cand am aflat ca voi avea un copil nu am mai pus tigara in gura, dar culmea nici nu simt nevoia cum am simtit prima data
succes tuturor in actiunea lasatului de fumat !!!
miha2006 spune:
SUPER TARE... mai ramane sa stabilim data si sa ne apucam de treaba.
CE ZICETI? Fetita mea e mica acum si pot sa o protejez de fum fiind in camera ei, dar mi-a goaza ca in curand va incepe sa mearga si atunci va umbla pe tot locu' iar eu mai am balconu' sau baia ceea ce nu e chiar ok si cred ca si acolo va veni dupa mine. Deci nu mai am mult timp.pt start si atre sa ma gandesc din timp.
ce ziceti de 1 iunie ziua copilului ca pana la urma tot ce facem e pt copii nostrii?
M-i se mai alatura cineva?
MIHA SI IULIA BUBULINA