In Italia ( 12 bis- inainte de a sari la 14)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iriale spune:

Mai canta Vaya con dios?

Si eu tot pe la servici, pana la 5.

Iri, mami de Ale

Daca ti se pare prea frumos spre a putea fi adevarat, probabil ca asa este.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enn spune:

Cīnta, cīnta si nu orisiunde, ci īn sala Operei
Si ca sa īncepeti ziua bine dispuse, va povestesc cum m-am facut eu ieri de ris īntr-o comisie de examinare. La noi sistemul de examene de masterat/diploma prevede si examene orale, la care in afara de examinator si candidat mai trebuie sa participe un cadru didactic oarecare, care scrie procesul verbal si urmareste desfasurarea corecta a examenului. Ei si ieri mi-a venit si mie rindul, numai bine la filozofi. Īn cazuri din astea nu stii dinainte subiectul, asa ca eram si eu curioasa. Profa era simpatica, apare candidata si se hotaresc ele sa inceapa cu primul subiect: etica animala (animal ethics). Eu, care in viata mea nu auzisem de asa ceva, fac niste ochi cu cepele si īntreb: Etica biologica (Bioethics?). Profa: nu, nu, etica animala. Eu, contrariata: Nu va suparati, asta cu ce se maninca? Ea, cu prezenta de spirit: Dvs. veniti din Argentina? (facīnd aluzie la consumul de carne al argentinienilor). Eu, intimidata: Nu, de la departamentul de stiinte politice!

Risul lumii...Dar macar s-a mai destins si candidata si s-a descurcat pina la urma onorabil.

E.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cinta spune:

multumim frumos pt sfaturi

din pacate e doar o saptamana sie u voi fi in 30/ 31 sapt de sarcina - deci ditamai burtoiul si voi obosi mai repede. ceea ce ne franeaza oarecum elanul. in consecinta, ne-am hotarat pt: Pisa, Florenta, Prato [trebuie sa o vizitam pe mama care e de vreo 3 sapt in Prato], Cinque Terre, Insula Argentario cu pitstop in Livorno. Si incercari de cumparaturi in ultima zi in Florenta.

Am vrea sa inchiriem o masina pt cateva zile. Aveti idee cam care sunt preturile? Si ati putea sa ne recomandati o firma de incredere? De regula asigurarea e inclusa in pret sau se taxeaza aditional?

Nu am reusit sa gasim pe harta oraselul lui da Vinci, dar daca nu e pe coasta, cred ca ramane pt alta data.

Ma bazez pe voi pt ca mama e paralela. Deja mi-a repetat de zeci de ori la tel ca Firenze e in nord - la granitza cu Austria - si ca nu e Florenta. De am capiat cautandu-l pe harta. Pana m-am lamurit de confuzia ei generala. Si scuza; ca nu are harta/ atlas in casa in care locuieste si ca nu prea iese din casa

cinta

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;47/st/20060809/dt/7/k/080b/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Neataaaa..

Am citit pe nerasuflate din urma .. parca eram scapata din cusca... fericita ca pot singura sa butonez de zor la calculator.
Eu m-am intors de la aeroport, unde l-am depozitat pe verisor...
Tin sa va anunt ca sunt rupta de oboseala ... ieri si azi ne-am trezit la 5 dimineata si deci asta e bomboana pe coliva dupa "exercitiile fizice" prin orasele tarii , iar alaltaieri si pe dealuri ca dehhhhhh nu puteau lipsi din program. Deci eu abia imi tiram oasele ( si suncile ) batrine si bolnave prin casa iar copilasul dragalashul de verisor se ducea sa alerge prin sat si sa "traga de fiare" la sala din sat... asta pe la 9-10 seara ...

Vio cind mai intri pe chat poate intru si eu cu tine daca sunt pe faza evident... ca eu de cite ori intru ( si m.am fitziit si pe alte discutii nu e nimeni.. imi zice ca sunt singura .. ma si mir ca e un forum asa de mare si chiar sa nu mai fie suflet de om pe acolo ?!?!)

Enn daca zici tu ca poti bea sampanie cind alaptezi asa o fii .. oricum e bun si nu trebuie sa il faci tare ( noi l-am baut cu 1 parte prosecco si 2 suc .. si l-am platit in schimb ca fiind alcoolic - adica 2 vin si 1 suc - dar in fine ce italienii sa nu fie hoti ca romanii sau ca alte neamuri cind vad un strain asezat la masa ... asta pt ca a vrut sa plateasca el .. ca daca ar fii platit Fabio nu cred ca aveau tupeu de smecherii .. sau cine stie ).

Angi ieri in metrou la Milano era o fata care semana cu tine .. ma uitam ca idioata la ea si tare as fii intrebat-o cum o chiama dar mi.a fost rusine... daca cumva ieri pe la 2 la prinz erai in metroul de la Duomo spre Lotto si se uita una ca nebuna fix la tine inseamna ca erai tu .. iar "fixatoarea" eram eu

Cristina

una.. alta...

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Cinta am murit de ris ... de mama ta ( scuze ... )si cum locul orasului Firenze pe harta. Sa stii ca nu e unica !! O punem sa se ia de minutza cu tatal meu care ma intreba unde e Bologna intr-un mod tare ciudat ca nu intelegeam ce vrea ... deci intrebarea era cam asa : " Si unde e Bologna asta ?? in toc sau mai pe la genunchi ???" ... El avea in minte Italia ca o cizma ... si deci tb sa amplaseze si Bologna pe cizma imaginara ...

Vezi ca Argentario nu e insula ... asa am scris eu data trecuta ..scuzeee atunci... e un promontoriu de unde se poate lua tragetto ( ferry) si te duci pe insula del Giglio sau mai sunt unele pe acolo .. se fac chiar si excursii pe mai multe insulite si eventula cu masa de prinz pe vaporas... va orientati la fata locului.
La Vinci ( care tb sa fie orasul lui Da Vinci ) ajungi din Prato cam asa : din Prato pe A11 spre Pistoia si de aici pe o SS ( strada statala )sau SP ( strada provinciala ) in directia Empoli si pe la jumatate de drum e Vinci .

Cumparaturi dupa parerea mea nu faci din Firenze centru decit daca ai chef de cheltuit bani multi . Daca vrei hainute mai intii da o tura prin Prato ca dehhh acolo e capitala "cirpelor .. a tzoalelor" .. De secole se ocupa cu textilele ... La Firenze pt pielarie ...

Imi pare rau ca nu stiu sa raspund la intrebarea legata de masina inchiriata si asigurare ... Daca nu stiu nici fetele vezi ca pe 1 pagina e
De unde putem "culege" informatii pretioase:
Forumul romanilor din Italia.. intra pe forumul asta si intreaba acolo .. sunt multi baieti care citesc si iti pot raspunde .

Eu astept sa vina Fabiutza ca nu stiu unde a descarcat pozele ca sa puns i eu poze din mini.vacanta mea ... Si atunci o sa vedeti si ciobul meu venetian ca l-am avut atirnat de git in ziua aia ...

Cristina

una.. alta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

italiencelor

imi ziceti si mie daca propozitia asta e corecta?
"Non parlo danese bene ma prova"
si cum ar suna o traducere?

mutam fain

------------------------
Bandit si laleaua ;-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enn spune:

Louisea, īncerc sa-ti raspund eu, ca sa vad daca n-am uitat chiar tot ce stiam cīndva..
Daca e corect, nu stiu sa-ti spun, eu una as opta pt. "provo", ca-mi suna mai a pers. I sg, dar asta mai mult dupa ureche.
Traducerea: Nu vorbesc bine daneza, dar īncerc.
Fetelor, va rog corectati-ma!
E.

Mergi la inceput

Hej Louisea ...
cam asa cum zice Enn este .. si dupa parerea mea care vorbesc tot " dupa ureche " si ar fii cam asa :
Non parlo bene danese, ma ci provo.

sau as schimba ma cu perņ ca al meu sot nu prea agreeaza cuvintul ma ... nu stiu sa zic de ce ... ca e corect gramatical .. poate ca nu e o exprimare prea "elegenta"?!?!?! Eu oricum sunt mereu cu... ma in gura , probabil ca sa ii fac lui in ciuda

Iriiiiiiiii ia zi mama draga si parerea ta ...ca restul italiencelior nu au net la ora asta....

Cristina

una.. alta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

merci fetele

ma gandeam eu ca prova trebuie sa fie mai curand provo (asta tot dupa ureche )
dar zic sa ma asigur

------------------------
Bandit si laleaua ;-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriale spune:

Non parlo danese (perņ) ci provo.

Nu vorbesc bine daneza, dar incerc (ma straduiesc).

Revin, va pup.

Iri, mami de Ale

Daca ti se pare prea frumos spre a putea fi adevarat, probabil ca asa este.

Mergi la inceput