La France (53)
Raspunsuri - Pagina 5
hristina spune:
Bonjour, la France!
Dragele mele, imi cer scuze ca va invadez intimitatea, dar, vroiam sa va intreb daca foloseste vreuna dintre voi, parfumuri Remy Latour.
Ce parere aveti despre ele?
Le recomandati? Pe care?
Multumesc de raspunsuri, anticipat!
Kasi si Victoria ( 23 iulie 2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/kasivitan/my_photos
AB spune:
Fetele multam mult. Sunt la job cica urmaresc toate posibilitatile... ufff ca toate se agraveaza cand Micha nu-i acasa!
Puah...
Aurelia..inteab-o pe verisoara ta. Pe mine nu ma deranjeaza cineva la mine deloc.
Legat de prietena ta. DEA e diploma de studii aprofundate care acum in noua formula se numeste chiar Master.
Cum se face admitere. Uite cum o facem noi.
Studentii sunt recrutati dupa dosar si trebuie sa posede una din diplomele:
Maîtrise d'informatique
Maîtrise de mathématiques
Diplôme d'ingénieur
ou diplôme équivalent.
Prietena ta intra in categoria diploma straina echivalenta.
Acum pentru un parcurs nestandard (sau strain sau care a schimbat pe aici cate ceva) trebuie sa verificam cumva ca au suficiente cunostinte.
Cum pai studentul e pus sa dea s-un mic descriptiv al cursurilor facute. Aceasta e programa analitica este fosta programa de curs sau mai putin pompos continutul cursului enuntat pe capitole.
Acum daca prietena ta a terminat acum mai mult timp, poate sa caute pe net si sa vada un descriptiv al cursurilor de acum din Franta si sa puna in doar cateva linii cate ceva pentru fiecare curs mai important.
Dosarele de candidatura se retrag de la secretariate.
La noi in fliera umanista au nu doar dosar ci si uninterviu de 20 minute.
Daca ea ne zice ca ce ar interesa-o si precis in ce zona sta am putea sa-i cautam noi. Masterurile sunt destul de regionale.
Pentru cursuri la distanta: http://www.educatel.fr
Sfatul meu personal insa este nu un DEA sa faca. La 42 de ani nu te apuci de cercetare aici, pentru ca nu te angajeaza astia. Nu pentru ca n-ai putea. Sfatul meu e sa caute sau s-o ajutam sa caute daca o exista s-in filiera umanista (la care nu ma pricep deloc) un DESS devenit acum master professionnel asa cum DEA e le master recherche.
Mai mult eu as sfatui-o sa mearga catre un master pro en formation continue. Pentru ca ea vrea sa fie angajata dupa. Ca strain greu, dar en formation continue lucreaza pe timpul masterulu. E un contact cu viitoarea clasa de angajatori si daca se descurca poate capata referinte bune.
De asemenea... eu privesc extrem de critic sistemul francez in care eu cica predau. Nu-i rau asa in sine, iar lumea munceste rezonabil, dar este elitist si neadaptat pietei de munca. Poate privesc lucrurile din perspectiva pragmatica a anglo-saxonilor, dar asa o vad.
Asa ca eu in situatia Madalinei m-as gandi serios pe ce pozitie m-ar angaja pe mine cineva aici. E un bias de care trebuie sa tina cont pentru ca la 42 nu-ti poti pierde timpul cu morile de vant. Eu as zice un job mediu fara foarte multa responsabilitate. Mai degraba ceva utilitar intr-o companie in care "imigranta" si-ar da silinta in timp un nativ s-ar rotunji la soare. Sau un post de functionar micutz. La toate acestea ai acces s-in BAC+2, necazul fiind nerecunoasterea diplomei. Asa ca daca e refuzata la ce master putem gasi, eu as sfatui-o s-un IUT ceva de stiinte sociale, communicare, arhivare, ceva pragmatic nu fatze. IUT-ul iarasi e doar doi ani si se poate face s-in formation continue.
Uite aici exemple de DU diplomele dupa doi ani de IUT poate-i suna ceva bine:
Diplômes Universitaires de Technologie
En formation initiale
DUT Carrières sociales
- option Animation sociale et socio-culturelle (formation initiale classique)
- option Assistance sociale (formation initiale classique)
DUT Gestion des entreprises et des administrations
- option Finances comptabilité (formation initiale classique ou apprentissage)
- option Petites et moyennes organisations (formation initiale classique)
DUT Information-communication
- option Publicité (formation initiale classique)
- option Communication des organisations (formation initiale classique)
- option Métiers du livre et du patrimoine (formation initiale classique)
En formation continue
DUT Carrières sociales
- option Assistance Sociale (temps plein)
DUT Gestion des entreprises et des administrations
- option Finances comptabilité ( temps plein ou cours du soir )
- option Petites et Moyennes Organisations (temps plein)
- option Ressources Humaines (temps plein)
eibi si ceata de pitigoi
(22.07.2003),(19.06.2005)
ei bi the Extra-Bramburici!!
ei bi, ei bi. B! good. ei bi go home!
Aurelia spune:
Asa este Anca eu stiu ca ai dreptate ,de aceia o iau si eu cu incetisorul cu ea caci socul de a trece de la "Doamna Profesoara"la o meserie pe care nu te-ai gindit niciodata ca vei accepta sa o faci este greu ,cu atit mai mult cu cit ea a fost un pic "rasfatata" ca profesoara ,s-a ocupat tot timpul cu actiuni de echange si jumellage cu elevi din Frant asi liceul ei ,a pus la punct CDI-uri cu documentatie franceza si-a pregatit elevii pentru olimpiade la care culmea erau cei dintii ,avea si e amindria ei ca iese ceva bun din minile ei ,apoi cu franta ea a avut schimburi de mai bine de 11 ani ,a venit aici ca ghid si interpret de nenumarate ori ,si cu toate astea vezi si tu acum cit de dezorientata este .
Abia in moment edinacestea i-si dau seama romanii ca sa traesti si sa te descurci aici nu-i chiar floare la ureche!
Sa mearga la munc ala Quimper nu-i chiar as ao problema pentru ea caci traversind padurea de partea cealalta are orasul Quimper la 5 km si e aare deja permis de 15 ani si merge singura in oras fara probleme de cind a venit .
Cu assistente maternelle nu poate face nimic din alta cauza :casa lor este chiar in bordul soselei(a fost cindva un restaurant)si nu au nici o posibilitate sa faca un gard (pentru protectia copiilor) nu-i decit 2 m din sosea la usa lor de intrare ,iar in spate nici atit nu se poate caci o stinca se ridica imediat la 1 m de la peretele casei ,locul lor de parking este de partea cealata a soselei ,nimeni nu-i va da agrementul in astfel de conditii de insecuritate ,asa ca a renuntat la asta.
Acum ea a inteles ca trebuie sa faca un curs de calificare sa invete o meserie ,spre facultate mai mult eu am impins-o caci credeam ca poate o tenteaza sa incerce (vezi bine ca io am tentat BTS-ul dupa 20 de ani de la BAC) .
Ea a facut un bilan de competences la ANPE si se pare ca competencele ei se indreapta spre sectorul ,invatamint ,scial ,turism un pic ,ar putea sa faca un CAP petite enfance sa postuleze ca ATSEM intr-o scoala dar cursul este payant (1700€ pe an ) si nu-i convine !
In fine eu mi-am facut datoria sa va cer ajutorul in numele ei caci prea e desorientata (e si normal are doar 4 luni de cind este in franta)si-si da seama si ea incet incet ca nimic nu-i usor d eobtinut !!!
Merci inca o dat asi o zi buna tuturor!
AB spune:
quote:
Originally posted by hristina
Bonjour, la France!
Dragele mele, imi cer scuze ca va invadez intimitatea, dar, vroiam sa va intreb daca foloseste vreuna dintre voi, parfumuri Remy Latour.
Ce parere aveti despre ele?
Le recomandati? Pe care?
Multumesc de raspunsuri, anticipat!
Kasi si Victoria ( 23 iulie 2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/kasivitan/my_photos
Scumpa mie nu-mi plac ca-s dulcege. Cam tot ce are oriental in descriere ma face sa fug, dar n-am testat decat de plictisit in aeroport Lune D'ete si parca inca unul da nu mai stiu care. Daca vrei descrierea parfumului uite aici ghidul meu cu selectia pentr ce vroiai tu
http://www.fragrancex.com/products/_bid_Remy--Latour-am-lid_Rbrands.html
Chatonel nu zgaria mey fii si tu matza blanda, da saraca fata a aterizat de pe luna drept in padurice si e confuza, da sa vezi cum is eu cand ma scol dimineata dupa doua ore de somn... brrrr
eibi si ceata de pitigoi
Aurelia spune:
AB Sarumina d eraspuns pentru ea i l-am transmis deja ,acum o s ao contactez si pe verisoara mea sa vad daca o intereseaza ! o zi buna !
chatonel spune:
ABurici, chapeau pentru explicatii!
Aurelia, daca ea a avut atitea schimburi cu Franta, de ce nu ii intreaba pe colegii ei de bransa de aici, cu care banuiesc ca a pastrat contactul, ce se poate face? Poate ca ei o vor indrepta spre altceva, poate au alte idei etc.
In orice caz, in conditiile date .... ea trebuia sa se intereseze inainte de a veni ce sanse are sa profeseze. Ca daca e singura acasa toata ziua, sotul e pe bampor, mai bine statea in ro si venea aci doar in vacante, nu-si mai strica rostul femeia. Cariera ei acolo e, aici doar se va chinui: va trebui sa-nvete o meserie, probabil va fi nemultumita de ceea ce face (doar daca o fi pe vreo pasiune ar fi mai bine, sa se simta implinita cumva) si pensia o va avea minima, ca n-o sa aiba timp sa cotizeze citi ani trebe, asa ca....
Auras, tu stii ce vrei de la viata si esti bataioasa, ceea ce nu resimt din scrisoarea Madalinei.
Toulouse, la ville rose
Aurelia spune:
Ancuta chapeau et mercici! uite asa ma mai inpulsioneaza si pe mine cite putin ,cite o apreciere dinasta !!!
Pentru fata care intreba de parfumul acela ,cu regret nu pot sa spun nimic caci nu-l cunosc ,eu am niste flori de Anais cu care-mi dau cind vine primavara si Samsara ,apa de parfum si apa de toaleta pe care foarte rar le mai ating !!
Culmea cind eram in romania eram in top cu toate parfumurile si nu ma tinea unul mai mult de 7-9 luni ,acum cred ca am aproape trei ani de cind mi l-am luat pe ultimul !!!
Nici o supare de intrebar eregret ca nu pot sa te ajut!
AB spune:
Aurelia si io.
Chatonel, asta-i parte din job-ul sa si orientez studentii la continuarea de studii. Si cum Aix-Marseille are de toate innebunesti intre variante.
Asa ca derutarea asta eu o vad din inceputul primaverii. Intai Salonul etudiantului unde vin parintii si pruncii sau numa pruncii.. cu intrebari de te doare capul, te intrebi daca nu cumva ei sunt strainii. Apoi termina IUT-ul in martie si profii si studentii se cearta-n parte pentru continuare de studii la scolile e ingineri, apoi fac-ul dar aceia is mai pasnici.
Oricum io ma stradui sa-i aburesc mumos
eibi si ceata de pitigoi
lu.more spune:
Aurelia, daca prietena ta vrea sa stie ce si cum cu traducatorii, copiez aici un mesaj pe care l-am trimis in mesaj privat acum catva timp...
M-au mai intrebat cateva fete si raspunsul a fost ca procedura poate sa fie diferita de la o curte de apel la alta.
Scrisoarea mea, adresata "au Procureur de la République" de pa langa Tribunal, a fost dintre cele mai simple, ceva cam asa :
"Par la présente j'ai l'honneur de vous demander mon inscription sur la liste des traducteurs-interprètes en langue roumaine près la Cour d'Appel d'Aix en Provence".
Dupa care tribunalul a trimis un dosar la comisariatul de politie cel mai apropiat de domiciliul meu, care m-a convocat la o discutie (fac, cica o ancheta „sur la moralité”, dar subtirica de tot... asa a fost la mine). Eu apartin de Tribunalul din Grasse. La Nice e diferit : trebuie sa te duci la tribunal sa ridici dosarul, il completezi si nu ai nici o dscutie cu nici un comisar.
Pentru a putea fi autorizata, aici e obligatoriu sa fi urmat cursul de formare a expertilor, sustinut de UCEJ-AM (union des compagnies des experts judiciaires - Alpes Maritimes). Tidula ca sunt inscrisa la curs este unul din elementele obligatorii la dosar. Dar (iar) se pare ca nu e peste tot la fel... adica nu toate curtile de apel l-ar cere...
In paralel cu asta eu am trimis zeci de CV uri la comisariatele de politie si la jandarmeriile din departament, in speranta ca voi fi contactata vreodata, daca au nevoie urgenta si nu gasesc un traducator in timp scurt. Deocamdata astept... M-au cautat o data vara trecuta, dar plecam in vacanta si nu m-am putut duce...
Faptul ca procedura e in curs inseamna ca numele meu e pe lista lor (vorbesc de tribunal) si la o adica pot face apel la mine si daca nu sunt inca agreata (lucru care s-a intamplat acum, pentru 22 mai).
Dar, inca o data, procedurile difera de la o circumscriptie la alta.
Ca sa fie totul limpede, eu o sfatuiesc pe prietana ta sa sune direct la tribunal si sa intrebe care e procedura acolo. La noi, de exemplu, cererile se primesc doar in lunile ianuarie si februarie (pana pe 20 cel tarziu).
Bineinteles, nu are nimic de pierdut daca trimite o scrisoare de "candidatura spontana", dar alaturi de asta, sa incerce, daca poate, sa se "autorizeze" oficial : asta da dovada de seriozitate din partea ei, si de perseveranta, si sansele cresc, cred eu, cand e vorba sa aleaga din mai multi romani-candidati.
.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne. »
Kyo
oana cretu spune:
Sib, ti-am trimis un mail in legatura cu "felicitarea", nu l-ai primit?:(
Merci Auras si Dia!
Pe viteza, ca ma duc sa fac ciorbita de pui si macrou la cuptor.:p
Oana si Seb
(10.01.2005)
"Dragostea adevarata este o limba pe care surzii o pot auzi si surzii o pot vedea"
POZE
1 2 3
4 5 POZE MARTIE-APRILIE
SUNT MANDRA DE ECHIPA MEA FAVORITA! STEAUA, SUNTEM ALATURI DE TINE!