gradinita cu predare in lb. franceza...
... cunoaste cineva?
mie, la o prima aruncare de oki pe net, nu mi se arata prea multe posibilitati. mai precis, in afara de Arc-en-ciel si Arlechino (la care nici nu mi-e clar daca au clasa distincta de franceza sau e doar una dintre limbile propuse copiilor, printre altele), nimic altceva.
cum deocamdata meleagurile 'nisipoase' pe care ne aflam ne ingreuneaza semnificativ cautarea, mi-ar prinde tare bine recomandarile voastre.
a incercat cineva, cumva, l'école maternelle a liceului francez?
mersic anticipat pentru orice sugestie, raspuns...
z.
Raspunsuri
sanziana72 spune:
Nici eu nu am gasit altceva, iar pentru gradinita liceului francez suntem prea mici.
Sanziana & Marina (03/10/2004)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sanziana72/my_photos
Be carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti!
zizee spune:
intrucit in continuare sintem in cautarea unei gradi cu predare in lb franceza, reactualizez subiectul, poate, poate... sare un iepuras cu informatia salvatoare :)
cge spune:
Eu nu pot sa va spun decat despre Arc-en-Ciel unde baietelul meu a mers de 4 ani.
La Arc-en-ciel nu este clasa separata de limba franceza, franceza se face ca si celelalte limbi straine: 3-4 ore pe saptamana, parca.
Copiii invata mai mult cantecele, vocabularul de baza. Fac cu ei si conversatie in franceza cand se joaca, imbraca.
Victor intelege dupa 4 ani de Arc-en-Ciel daca il intreb ceva in franceza, dar tinde sa imi dea raspunsul in romana.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei
zizee spune:
cristina, multumesc mult de raspuns.
poti sa-mi dai si alte info despre arc-en-ciel? localizare/amplasare, program, atmosfera, evolutia copilului, dificultati la inscriere, costuri... orice si oricit poti tu.
am vazut acum ceva vreme site-ul lor dar mai mult decit asta ma intereseaza, desigur, parerea unei mamici cu copilul acolo.
fetita mea vorbeste deja curent lb. franceza (alaturi de alte 3) si-am vrea sa continue, cit de mult se poate, scolarizarea in franceza, dupa intoarcerea in ro.
cum tocmai am primit informatii de la liceul francez si ne-au lasat un pic tablou 'scorurile' lor, e clar ca trebuie sa gasim variante (desi 3-4 ore de franceza cu cintece si poezii risca sa fie cam putin pt ea...).
aadar: multumesc anticipat pentru orice info esti de acord sa transmiti, aici sau pe privat.
toate cele bune,
z.
amarantina spune:
Ma intereseaza si pe mine ce preturi sunt la liceul francez.
Din cate stiu eu Arc en ciel e o gradi buna, dar fiindca i s-a dus vestea ca e buna au multe cereri si accepta prea multi copii in grupa. Tot pe forum am citit cu ceva timp in urma ca sunt 15 copii in grupa si chiar peste. Fac 3 limbi straine: engleza, franceza, germana in paralel, cateva ore pe saptamana fiecare. Din pacate nu se compara cu predarea intensiva a limbii franceze.
zizee spune:
amarantina, la maternelle de la liceul francez, pentru copiii de nationalitate romana si/sau franceza, taxa aanuala este de 2.974 euro la care se adauga droits de premiere inscription de 500 de euro, plus asigurarea care variaza intre 21 si 46 de euro. daca copilul are alta nationalitate (ceea ce nu cred ca e cazul vostru) taxa anuala este de 3.519 euro la care adaugi restul. cum spuneam, in fata acestor scoruri, cu enorme pareri de rau, noi ne declaram invinsi.
mersic in continuare pentru orice alte info despre gradi in sau cu lb franceza in program!
cge spune:
buna,
Informatii legate de amplasare, tarife gasesti pe :
http://www.arc-en-ciel.ro/
Si preturile sunt cele reale
Ce e bine de stiut, e ca au si scoala particulara clasele 1-4, in caz ca va place sistemul de la gradinita si vreti sa continuati si la scoala.
De anul acesta, asigura si transport contra altor costuri.
Si si mai nou : tabere de limba germana/ engleza/franceza.
Da, sunt in jur de 12 copii in grupa, dar nu vin chiar toti. Au ore chiar ca la scoala, limbile straine le fac cu profesoare de specialitate, scrierea/cunostinitele de mediu cu educatoare.
Mancarea este ok, variata, Victor nu s-a imbolnavit niciodata din cauza mancarii de aici.
Cu limba franceza, fetita ta nu va face progrese la Arc-en-ciel avand in vedere nivelul ei, dar cred ca nici regrese.
Ce e frumos este ca fac si religie, se pastreaza traditiile pentru Craciun/Paste. Pe langa povesti, copiii merg la biserica, sau vine preotul la gradinita.
Sper ca te-am ajutat un pic,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei
amarantina spune:
Zizee, pentru ce se plateste asigurarea?
Pretul nu m-a dat pe spate, daca nu pui taxa de inscriere, iese cam 9 milioane pe luna, iar in Bucuresti sunt o gramada de gradinite care au taxe de 10,12 chiar mai multe milioane pe luna, ca sa nu mai amintesc de gradinita americana unde taxa anuala e de 17.000usd, din cate am inteles de la alte mamici.
Taxa de care zici tu (2.974eur) este pentru program lung?