spasmul hohotului de plans

spasmul hohotului de plans | Autor: cori

Link direct la acest mesaj

sunt o mamica disperata...pana acum, fetitza mea are aproape 11 luni, nu am avut absolut nici o problema cu ea...
este un copil vesel, dinamic, mananca mult, face nani destul, nu se trezea noaptea...etc..ce mai..un copil scos din carti...
ei bine...de acum trei zile a inceput cosmarul...dupa ce a papat, stateam toti trei linistiti in jurul mesei.."la un pahar de vorba". la un moment dat,o iau pe Bianca sa o pun pe scaun..si ca din senin deschide o guritza maaare, incepe sa tipe, dar in nici 2 secunde...ramane asa...cu guritza deschisa, nu mai respira, si se invineteste toata...am sarit cu ea la chiuveta, am stropit-o cu apa rece, i-am dat doua palmute...(cat de tare poate da o mama unui copil de 10 luni..va dati seama...)si nimic...se invinetea din ce in ce mai rau...in sfarsit o bag cu tot capul sub apa rece...si isi revine...
dupa nici un minut...ea radea in hohote, iar eu eram livida..de obicei daca ma vede mai altfel, plansa, necajita..etc..rade de se prapadeste..probabil sunt caraghioasa rau.
a doua zi, se juca...si neputand ajunge la un catel de plus, s-a repetat figura...
concluzia mea a fost ca se intampla asa numai la nervi...precizez inca o data ca e un copil tare vesel..si nu e..sau mai bine zis nu a fost deloc razgaiat...zic ca nu a fost pt ca imi e teama ca asa va ajunge..
va dati seama ca acum suflu si in iaurt, cum stramba gurita..cum sare mami si ii da ce vrea..
am vorbit cu 2 medici, care mi-au spus ca .."se mai intampla" si mi-au spus sa-i dau calciu si un calmant..imi scapa denumirea..
eu am inceput sa-i dau calciu, dar nu-i dau calmant! ii dau ceai de tei..oare fac bine? ideea e ca nu vad nici o ameliorare...variaza de la veselie la nervi..si de 2 nopti se trezeste, plange, iar daca stam langa ea..e ok..are chef de joaca in miezul noptii!!
ce sa fac??? voua vi s-a intamplat asa ceva? mie imi e teama ca am sa cedez nervos...sunt intr-o permanenta teama si stres...nu mai pot dormi noaptea..iar in timpul zilei...sunt toata ziua cu nervii incordati...

va multumesc ca ati avut rabdare sa cititi si asteptam si noi o parere..

bb Bia si mami Cori.

bb Bia si mami Cori

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanaD spune:

Draga Cori,
Imi pare rau ca nu am nici un sfat sa-ti dau ( in afara doar de sugestia de a merge la un psiholog specializat in problemele copiilor ), dar vroiam sa-ti spun ca inteleg disperarea ta si sunt alaturi de tine.
Cu drag
Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micaela spune:

Sincer iti spun ca nu stiu ce se intampla, dar parerea mea este sa mergi la medic, este posibil sa nu fie nimic grav dar se poate si sa nu fie bine. Pentru linistea ta si a copilului fa o vizita medicului. Sa ne spui ce ai facut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Parerea mea e sa mergi din nou la unul din doc. pe care i-ai consultat si sa le spui ca simptomele persista. Sa-ti dea explicatii de ce ar incepe un copil la 11 luni sa faca scene de acest fel. Si eu am citit ca exista asemenea stari in primul an de viata (aproximativ normale), dar eu, una, ca si tine, n-as suporta sa vad ca face asa.
Du-te din nou la doc.
Vilma si Anca (1 an si 11 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadne spune:

draga cori, te inteleg perfect prin ce treci si sper din suflet pt.voi sa fie numai o stare de moment.
din pacate nu am un raspuns la problema voastra, cum spuneau si fetele insista sa clarifici problema cu pediatrul.
acum am sa-ti povestesc pe scurt ce ni sa intamplat noua cand moata noastra avea cateva luni( cred ca pe la 4 mai precis si a persistat pana pe la 6 luni).
se intampla ce-l mai des cand plangea, nu intotdeauna insa, i se invineteau picioarele complet si fata , in special in jurul guritei.
am mers cu ea la pediatru si intamplarea( pot spune fericita, desi ..) a fost sa se repete istoria chiar sub ochii medicului.
ne-au dat imediat trimitere la cardiolog, testele si investigatiile cu bietul copil au durat aproape o zi intreaga, nu au gasit ABSOLUT nimic in neregula si nici nu au venit cu vreo explicatie, decat ca uneori bebeii sunt mari secrete si pt.cei mai specializati medici si ca va trece, organic nu sunt ptobleme.
si intr-adevar a trecut, insa cum spuneai si tu, momenetele acelea au fost de groaza pt.noi.
sper din suflet sa fie sanatoasa, dar pt.linistea ta mergi din nou la medic si eventual cere ( daca se poate) ceva investigatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadne spune:

si inca ceva, incearca sa nu o sperii cand are asemenea manifestari, fara panica.
eventual pregateste un prosopel la baie pe care sa-l uzi imediat cu apa rece si aplica-l pe fata ei usor, dar fara palme( uf, sa nu ma intelegi gresit, cred ca si eu in situatia ta la fel as fi procedat).
sau tine-l ud in frigider.
numai bine!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cori spune:

multumesc mult fetelor,
am chemat medicul pediatru sa o consulte...si mi-a spus ca e in regula...dar ca se va mai repeta.
in regula... se referea la faptul ca inimioara e ok, plamanii la fel, nu are rahitism...reflexele ok..
si mie mi-a trecut prin minte sa consult un psihiatru, dar fata e destul de vesela si nu pare sa aiba vreo problema(frustrare). din cate imi dau seama, ea saracutza nu prea stie sa inspire..si atunci cand tipa, nu mai trage aer...
am descoperit ca daca in momentele acelea ii suflu puternic in fata, ea inspira si e ok..asta m-a mai linistit, facandu-ma sa cred ca e numai chestie de reflexe...uff..nu mai stiu ce sa zic..ma incurajez si eu...::((
la medic mi-am facut deja programare, si am sa merg pt investigatii...vreau sa-i fac si analize(o fi prea devreme??? ). vreau sa-i aflu si grupa de sange, si cum sta cu vitaminele, etc...voi la ce varsta i-ati facut bebeului prima oara analizele?

va pup dulce dulce si va tin la curent...

mami Cori

PS: azi a adormit ca un puiut cuminte, dupa ce ne-am plimbat tooata ziua...pe afara si (cand a inceput ploaia) prin Mall la iepurasi...sper sa nu se mai trezeasca in timpul noptii...
somn usor si voua..

bb Bia si mami Cori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MLDiana spune:

Du-te sa-i faca o electroencefalogarama ,cu toate ca nu sunt sigura c a are ceva.Problema e ca se sufoca si in momentele alea s-ar putea sa o pierzi daca nu esti linga ea.SAu cel putin doctorul sa- ti spuna ce trebuie sa faci in momentele cind se sufoca.Nu poti sa o lasi asa ,daca se repeta la nesfirsit ,veselia ,pofta de mincare se duce in timp.Du-te la doctor,la psihiatrie.SAnatate!

Lidia si DAvid D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ponicid spune:

Ceea ce descrii tu seamana cu spasmul hohotului de plans care se produce la unii copilasi (mai mari decat copilultau totusi) cand au frustrari.
Din cate am citit eu, trece cu varsta. Nu trebuie sa ii dai semne ca te sperii prea tare cand face asa, trebuie sa actionezi cu calm. Partea cu palmutele este chiar indicata (era dat un exemplu de acest gen intr-o carte).
Trebuie totusi sa fii sigura intai ca despre asta este vorba.

Daniela, mamica de Ana-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Si eu stiu pe cineva cu o fetita de vreun an jumate care face la fel. Chiar povestea mama ca odata mergea la plimbare si nu stiu ce nu i-a placut fetitei de a inceput sa planga, mama a lasat-o pt ca era vorba doar de mofturi si la un moment dat a crezut ca s-a oprit, cand colo fetita era cu gura cascata si incepuse sa se invineteasca, de aia nu mai scotea nici un sunet. Aplica aceleasi metode ca si tine, a fost si la dr. si i-a spus ca nu e leac pt asta si nici vreo cauza fizica, si ca o sa treaca. Rabdare multa iti doresc si sa auzim ca i-a trecut!

Un Paste Fericit!
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cori spune:

da fetelor, asa mi-au zis si mie cei doi medici...
ca se intampla, ca nu e periculos si ca se numeste spasmul hohotului de plans....si ca sa stau linistita...dar cum naiba sa stau linistita cand fetita mea se invineteste??????? si ce ma sperie cel mai tare e ca intradevar se poate intampla cand nu sunt langa ea...ufff...
tinatache, imi poti spune te rog despre acea fetitza...cat de des i se intampla, si de cat timp...
multumesc din suflet tuturor,

Cori

bb Bia si mami Cori

Mergi la inceput