Mamici de iulie - august 2006 (46)
Raspunsuri - Pagina 12
Cristina_Ioana spune:
Eliza, bine te-ai intors, iubita! 
Ma bucur ca v-ati simtit bine si ca te-ai relaxat 
Legat de intrebarea ta, probabil sunt previzibila, dar raspunsul meu este NU, NU AS MAI PLECA NICAIERI ACUM
Nici la Sinaia la ai mei nu mai plec...![]()
Leeeeti, vreau ticker! 
Cristina +30 si
Luca
pumpkin spune:
Geliza,
. Eu sunt acum in saptamana 32 (31w4d azi) si daca ar fi vreme de mare mi-as lua concediu si as fugi si eu la Mamaia.
Eu cred ca daca te simti bine o sa ai chef si energie de mers la mare. Si eu vreau sa mai dau o fuga pana la mare daca imi da voie d-na dr. (am intalnire cu ea pe 16 mai), poate un weekend prelungit in jur de 20 mai, cand o sa am 34w. ![]()
Amabella,
. Am minimizat timpul petrecut la munca (8 ore) si acum incerc sa maximizez eficienta...mi-am dat seama ca mai am doar 6-7 saptamani de munca si vreau sa las totul in ordine. Sefii mei sunt niste bomboane, nu am de ce sa ma plang. Acum am ceva de facut urgent dar nu pot sa ma concentrez pentru ca fica-mea are chef de joaca si face tumbe si ma gadila.
Ma bucur ca au inceput sa apar gravidutze care nu au mai intrat demult.
pentru toate scumpele de aici.
Miky
31+ 
Albumul Mamicilor cu burtici de Iulie August 2006
Album intalnire 18 martie
NEW
Album intalnire 15 aprilie NEW 
adelapop spune:
mai mai mai cine se gandeste la noi 
draga amabella eu v-am mai citit recunosc uneori chiar pe sarite... dar nu apuc sa scriu prea mult.
eu inca merg la inot dupa cum stii si este destul de obositor - merg la serviciu, apoi inot, acasa mai fac ceva ordine sau o mancarica...etc si va citesc pe voi.
iar in weekend de regula suntem plecati si nu apuc nici sa scriu nici sa citesc.
acum chiar imi notasem pe hartie sa va raspund la problemele care vad ca va framanta acum si vroiam sa raspund dupa ce citeam toate raspunsurile voastre, dar acum e momentul si daca o sa mai am completari o sa mai scriu un mesaj
referitor la burta - eu zic sa nu va complexati deloc - conteaza conformatia fiecareia, greutatea de la care a plecat si inaltime ba chiar si bazinul
eu sapt trecuta am fost la institutul de hematologie sa imi ia sange si era o dra in 22 saptamani si avea ditamai burtica fata de mine care eram in sapt 27+....dar era fff mica in bazin
normal ca bebe a crescut in fata ca nu avea unde pe cand la minme nefiind bazinul mic se desfasoara copilul in voie.
si oricum isi dau toti cu parerea ba ca vai ce burta mica ai ba ca e mare ba ca m-am ingrasat....dar uita ca sunt si eu gravida si ca asa reactioneaza organismul femeilor insarcinate.....
asa ca luati complimentele ca atare si stati linistite ma ales dacadr spune ca bebe e ok.
las' ca e timp de crestere....
eu azi am facut 28sapt + deci am intrat in sapt 29...... zic bine nu???
am luat pana azi +9 kg si am acum 71 kg la 1.68 - si arat foarte bine iun unele haine dar in altele gen rococo era sa fac depresie 

imi pare rau ca nu sunt si la noi hainele alea frumoase de gravidute care se gasesc pe afara...parca suntem babete...
durere de spate aveam si eu dar de cand merg la inot vad ca m-au lasat, ba chiar la un moment dat mi se umflau si picioarele - insa de cand merg la inot ma simt mai bine
de gafait mai gafai si eu si am inceput sa nu mai simt ca pot respira ok
uneori simt ca am nevoie de muuult aer si nu il primesc
si nici nu mai pot manca cantitatile de papica pe care puteam inainte....mai putin si mai des
hai va pup ca am scris fff mult., sper sa cititi ce am scris
28s fix
quote:
Originally posted by Amabella
asa deci, urcatul provoaca nasterea! e posibil, ca imi zicea si mie o prietena care e medic (nu ginecolog), ca nasa ei nu se dilata si a pus-o sa urce si sa coboare scarile de la polizu. dar credeam ca asta se aplica atunci cand esti aproape de nastere, dar ca in luna a 7-a doar iti intareste musculatura. ma rog, oricum eu evitam sa urc scari cat puteam, ca mi-e ingrozitor de lene si nu imi place deloc. acum, cu atat mai mult.
cristina_ana, ti-am zis eu ca si toto al meu e oarecum gelos, dar se manifesta intrand sub pat si stand bosumflat vreo 2 zile. face pe victima, dar ii trece. poate o sa se obisnuiasca si matza voastra dupa un timp mai lung sau mai scurt. nu poate sa ramana suparata mereu, daca o sa vada ca pe bb il pastrati. va trebui sa se acomodeze si cu el.
am citit si eu povestea fetei din elvetia, de la "nasterea unei stele". absolut mortala! are un talent literar de numa! si e extraordinar in ce culori optimiste poate sa prezinte experienta destul de traumatizanta prin care a trecut!
pumpkin, ce e cu tine in ultima vreme de ne vizitezi asa rar? te innebunesc sefii la serviciu?
si mai constat si alte absente: in afara de map, care presupun ca e inca in sicilia, nu prea mai apar muuh, mamanati, adelapop, ca sa nu mai zic de dandana sau huacin. ce o fi cu ele?
luiza29+ si
mic si iubit
adelapop spune:
cristina nu stiu daca e o solutie buna cu tinutul bebelusului in brate in timpul condusului. de fapt stiu sigur ca nu safe dar nu vreau sa te supar.
mai intereseaza-te - mai ales pana la 3 luni cand este foarte mic si sensibil.
si in poarc in ce veti pune copilul??ca nici eu nu vreau landou
28 fix
quote:
Originally posted by Cristina_Ioana
Angelli, mie mi-au zis mai multe proaspete mamici ca landoul ala nu prea isi mai are sensul, ca il poti folosi putin, 3-4 luni, ca bb creste repede si nu va mai sta in el, ca va fi greu...asa ca noi ne-am hotarat sa nu ii mai luam landou...ii luam carutz care are si scaun de masina, pe care il vom putea folosi de pe la 3 luni incolo (pana la 3 luni il tin eu in brate cand conduce tati si invers, sau il tine mama cand conduc eu, ne descurcam noi)Cristina +30 si
Luca
Medeea76 spune:
Of, nu e vorba, mai fetelor, de nici un vaccin, ci de o analiza. Deci: in cazul in care mama are grupa 0 si tatal alta grupa, se recomanda o analiza de pentru a se stabili compatibilitatea de grup. Daca analiza iese prost, adica se constata ca exista incompatibilitate, nu exista nici un fel de vaccin, similar cu cel pentru rh, deci nu exista tratament. Singurul dezavantaj e ca bebe va avea un icter foarte, foarte puternic, care dureaza mai mult decat de obicei, dar care dispare ca orice icter. Asta e singura problema. Pentru a atenua aceasta consecinta, unii doctori recomanda scoaterea copilului ceva mai devreme, prin cezariana. Nu e insa nici o problema daca nasteti natural, la termen, v-am spus care e singurul inconvenient.
Geliza, bine ai revenit! Fina mea a fost la mare binemersi in luna a 8-a, cu cortul! Totul a fost ok, depinde de fizicul si mai ales de psihicul fiecareia.
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;18;104/st/20060801/dt/7/k/8de1/preg.png
Medeea
Sabana spune:
Adella si fetele interesate. intrati pe situl quelle.com +ro la sfarsit si comandati catalogul. au niste haine de graviduta f dragute. dezavantajul e ca le livreaza in 2-3 saptamani. eu am comandat si ptr bebelina cate ceva. si ptr mine niste tricouri.
Sabina +
Alexandra + tata Silviu
leistra spune:
Hei, dragi mamici, din cate vad ati revenit din vacanta si va miscati acum cu viteza luminii, ma bucur sa aflu ca va simtiti in general bine, eu am fost la medic ieri la control si burtica arata foarte bine, totul pare sa fie in ordine, eram sa cad nu altceva cand mi-a zis ca vom avea fetita, eu eram obsedata de intuitia ca va fi baietel, oricum ma bucur mult, dar am ramas cu gura cascata!
Eu am inceput sa ma simt foarte slabita, obosita, acum am calcat putin, dar ma duc pe afara ca aici sunt aproape 24 de grade si ma duc sa profit putin de aceasta vreme frumoasa.
Va pup si va doresc numai bine!
http://photos.yahoo.com/adina_roberta
Medeea76 spune:
Bebe trebuie sa aiba obligatoriu ori patut, ori landou (in primele 3 luni) pentru dormit. Pentru plimbari lungi, trebuie ori carut care se lasa de tot pe spate, ori carut cu landou (landoul singur e mai greu de dus in mana - exista unul ushurel de la Farlin). Pentru plimbari scurte (maxim o ora si jumatate), se poate folosi port-bebe-ul (cel de la Chicco poate fi folosit inca de la nastere), ori cosuletul de masina. Pentru plimbarile cu masina, se folosesc cosuletul de masina sau landoul. Pentru plimbari scurte cu masina, bebe poate fi tinut in brate, pe bancheta din spate, de catre o persoana apropiata. Sper ca nu v-am zapacit de tot.
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;18;104/st/20060801/dt/7/k/8de1/preg.png
Medeea
Kehleyr spune:
Mishi, sper ca esti bine! Giulesti este spital bun asa ca sunt convinsa ca esti pe maini bune. Iti tinem pumnii si asteptam vesti.
Cristina_Ioana, nu este bine sa il tii pe bb in brate in masina. Nu este sigur. In strainatate nu ai nici voie, nu te lasa sa iesi din spital fara scaun auto. Tu faci cum crezi, dar un accident se poate intampla oricand daca ai ghinion, chiar si pe o distanta mica unde nu te gandesti la nimic rau. Uite cum a patit Cornelia cu Eduard, in Bucuresti. Eu le spun tuturor mamicilor ca este o inconstienta sa mergi fara scaun auto, pana la varsta mare. Canmd merg cel putin pe DN1 si mai vad cate o mamica in spate cu bb de 1 an care se flutura pe la geam, ma gandesc, daca trebuie sa puna acum o frana, ce se intampla cu bebe?... Noi am folosit scaunul tip scoica pana pe la 8-9 luni, asa am adus-o si din spital pe Stefania. Primul drum lung l-am facut cand avea vreo 6 saptamani, a durat vreo 3 ore...
Angelli, iti trebuie landou pentru primele 6 luni. Cel putin asta e parerea mea de mamica
. Imprumuta si tu de la cineva daca nu are caruciorul tau.
A.cicel, bine macar ca a iesit din spital sotzul tau.
Ioana, noi am luat patut de lemn. Si am sa iti spun si argumentele mele. Mi s-a parut ca in cel de plasa ii "fug ochii" prin plasa si va vedea mai greu. Cel de lemn are 4 nivele si poti monta salteluta cat vrei tu de sus in functie de varsta ceea ce iti usureaza tie aplecarile. Plus ca bb se poate tine de bare cand incepe sa se ridice in picioare. Cel de plasa are avantajul ca il iei si in calatorii (noi avem si unul din asta pentru concedii), asa ca daca tu vrei sa iesi mult cu bb si nu vrei sa investesti in doua patuturi, poate e mai bine sa iei de plasa.
She_wolf, tu cand vii in Romania? Parca vroiai sa nasti aici.
Referitor la salteaua cu vibratie sau luminite in camera sau altele asemenea. Ganditi-va ca asa cum il invatati pe bb de la inceput, asa va ramane. Daca el/ea se va obisnui sa adoarma numai leganat (de saltea sau de mama
), pentru voi va fi greu mai incolo sa il dezvatati, pentru ca la inceput poate fi placut, dar pe la 1-2 ani o sa vi se cam taie sa nu adoarma fara voi sau sa adoarma numai in brate. Noi am folosit numai caruselul acela care canta, in rest am incercat sa o lasam sa adoarma singura, cu zgomot normal in casa, cu lumina eventual prin usa intredeschisa. Stiu ca tentatia la primul bb este sa il cocolosesti la maxim, si stiu ca multe nu vor fi de acord cu mine
, dar sa va ganditi bine...
Cand va aud si pe voi ca obositi repede parca ma mai consolez. Eu sunt atat de plina de energie teoretica
, dar imi pierd suflul foarte usor, si cum ma ridic in picioare mi se intareste burta... Of, la prima sarcina eram mai mobila un pic...
Kehleyr
30+