India
Raspunsuri - Pagina 4
michelle7 spune:
pai elise de ce nu te-ai imbracat in salwar ca doar babele mai poarta sari in india. cumnata-mea indianca se impiedica de sari de cate ori o obliga ma-sa sa mearga in sari la nunti
PS. Nu cred ca e necesar sa te imbraci in straie locale. E important insa sa nu te plimbi in pantaloni scurti sau cu decolteu. fustele lungi gypsy sunt numai bune pt india zic eu
michelle7 spune:
quote:
Originally posted by apsara
Asa e,nu exista vaccin impotriva malariei, stiu ca sunt ceva pastile care ajuta, plus creme impotriva tantarilor. Oricum trebuie sa merg la medic, stie el ce e bun.Cat priveste imbracamintea, e normal sa te conformezi obiceiului locului.
apsara
asa stiu si eu.
apropo de calatorit cu trenul . eu stiu ca trebuie rezervare din timp. nu poti sa mergi la gara si sa-ti iei bilet. transportul e o problema serioasa in india zic eu.
Elise spune:
quote:
Originally posted by michelle7
pai elise de ce nu te-ai imbracat in salwar ca doar babele mai poarta sari in india. cumnata-mea indianca se impiedica de sari de cate ori o obliga ma-sa sa mearga in sari la nunti
ei, atunci iti dai seama ce ma mai impiedecam eu...
asta purtau restu' fetelor.
nah, sari sau punjabi, in care muream de cald.
Elise
parpalak spune:
Sopirla aia care maninca insecte, ba chiar se ia la trinta cu serpii, daca se simte mai fortoasa, se cheama mangusta
Iar vacile saracile, vai de mama lor, am citit ca-s moarte de foame, ca nu le da nimeni nimic, tre sa-si ia ele de pe unde-apuca...
Elise, sa inteleg ca ace de siguranta nu prea se gasesc p-acolo? Despre sari auzisem ca-i plasa de tintari perfecta! Bine, numa sa nu cada partea de fusta.. Dar partea aia care se drapeaza, merge si bagata-n briu, ca sa ai miinile libere, si infasurata peste umeri sau cap/umeri contra ce-am zis mai sus Daca ma gindesc mai bine, cred ca merge si ca protectie solara. La craci sau mineci scurte cred ca se asorteaza si creme cu UV maricel..
Sper sa faceti cit mai multe poze sa vedem si noi cum e p-acolo..
Sanatate la bebei si mamici.
Poze de cind eram mici si Poze si filme
virgi spune:
WoW, Elise, sa stii ca-mi imaginam ceva de genul asta, in cea ce priveste India, dar ai reusit sa-mi confirmi totul. Din ce-am citit si auzit, stiu ca sunt locuri frumoase, chiar magnifice, insa de vreo 2 ani, fug de indieni...ca d de tamaie, si asta ca eu am o problema cu fierea si daca ceva-mi miroase, s-a dus ziua mea de liniste si bucurie. Sunt oameni extraordinari,,,dar miros intr-un hal fara de hal, nu vreau sa ofensez pe nimeni, dar am ajuns sa nu pot manca intr-un restaurant daca chelnerul e indian, mi se face rau, si sincer imi doresc sa rezist si sa spun...asta e...manac si gata..nu pot. IMi place mancarea indiana la nebunie, dar eu am noroc ca aici la mine in oras, chelnerul e korean, cred ca pe bucatar ( indian autentic ), il ascund si bine fac, ca asa am si eu o sansa.
Cat despre mersul cu trenul in India, ar fi un vis urat. Eu am mers cu trenul IN china de la Dalian la Beijing ( 14 ore )..si a fost un cosmar, am stat printre ciorchinii de chinezi, care oricum sunt ceva mai bine decat indienii, asa ca nu merge chestia..cu vreau sa traiesc in mijlocul lor, sa vad exact unde mananca chinezul sau indianul de rand, ca poti ramane cu depresii pentru toata viata. Pentru mine gara din Beijing a ramas ca o imagine de cosmar....saracia, mirosul si muzica comunista au reusit sa-mi strice toata vacanta.
Aici, se vorbea de india, imi cer scuze...dar mi-am adus aminte ce inseamna sa mergi cu trenul intr-o zona saraca.
Elise, poare reusesti sa ne arati si niste poze.....nu se stie nicodata..poate poate imi conving sotul..cu tot riscul..sa facem o scurta vacanta....intr-o zona mai curatica.
nematics spune:
Eu stiam ca malaria se trateaza cu chinina
Cit despre vaci, am vazut acum 2 zile pe Doscovery un documentar in care aratau cum se invirteau vacile prin piatza si culegeau din legumele intinse pe paturi pe jos; dar vedeam si cum precupetele/precupetii le alungau cu bita cind isi bagau botul in salatzi, mazare, morcovi etc.. deci chestia cu alungatul vacilor nu e chiar asa de stricta!!
cait spune:
Bine ca deschiserati subiectul ca al meu consort pregateste vacanta deja de Craciun in India(bine ca a renuntat l aideea cu Birmania).Cica vrea sa stam 3 saptamani pe acolo.Si el tot cu trenul vrea sa ma plimbe ca cica sa ne luam doar bilet de avion si apoi ne descurcam noi acolo ca nu e scump hotelul, etc..
Pana la urma care parte e riscanta?Nordul?
Elise poate ai poze macar sa vedem si noi.
Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..
Elise spune:
cait, pun si poze cind ajung acasa.
Dupa parerea mea, nordul e partea cea mai riscanta, dar si cea mai frumoasa, iar ca destinatie de vacantza as recomanda Andaman si Nicobar, sau, ma rog, ce a mai ramas din ele dupa tsunami...
In afara de coralii aia care cam intzeapa, e superb acolo.
nematics, eu nu mai suport vacile alea cocoshate de cind am asteptat citeva ore pe o sosea principala, la 40 si ceva de grade, sa se ridice vaka din mijlocul strazii si sa se reia traficul!!
Si au mai fost si alte episode de cosmar, unul cu niste sfinte vaci care ne-au intrat in casa: iar proprietarii, cu mainile in solduri si cu un zimbet pina la urechi, ne spuneau ca avem noroc, e semn ceresc!
Ceresc a fost si ceresc a ramas, ca n-am mai reusit sa scoatem mirosul de balega din covoare!
S-o mai fi dehabotnizat populatia intre timp, Doamne-ajuta!!
Elise
columbiana spune:
quote:
Originally posted by virgi
WoW, Elise, sa stii ca-mi imaginam ceva de genul asta, in cea ce priveste India, dar ai reusit sa-mi confirmi totul. Din ce-am citit si auzit, stiu ca sunt locuri frumoase, chiar magnifice, insa de vreo 2 ani, fug de indieni...ca d de tamaie, si asta ca eu am o problema cu fierea si daca ceva-mi miroase, s-a dus ziua mea de liniste si bucurie. Sunt oameni extraordinari,,,dar miros intr-un hal fara de hal, nu vreau sa ofensez pe nimeni, dar am ajuns sa nu pot manca intr-un restaurant daca chelnerul e indian, mi se face rau, si sincer imi doresc sa rezist si sa spun...asta e...manac si gata..nu pot. IMi place mancarea indiana la nebunie, dar eu am noroc ca aici la mine in oras, chelnerul e korean, cred ca pe bucatar ( indian autentic ), il ascund si bine fac, ca asa am si eu o sansa.
Cat despre mersul cu trenul in India, ar fi un vis urat. Eu am mers cu trenul IN china de la Dalian la Beijing ( 14 ore )..si a fost un cosmar, am stat printre ciorchinii de chinezi, care oricum sunt ceva mai bine decat indienii, asa ca nu merge chestia..cu vreau sa traiesc in mijlocul lor, sa vad exact unde mananca chinezul sau indianul de rand, ca poti ramane cu depresii pentru toata viata. Pentru mine gara din Beijing a ramas ca o imagine de cosmar....saracia, mirosul si muzica comunista au reusit sa-mi strice toata vacanta.
Aici, se vorbea de india, imi cer scuze...dar mi-am adus aminte ce inseamna sa mergi cu trenul intr-o zona saraca.
Elise, poare reusesti sa ne arati si niste poze.....nu se stie nicodata..poate poate imi conving sotul..cu tot riscul..sa facem o scurta vacanta....intr-o zona mai curatica.
Virgi,
mirosul unor indieni e identic cu mirosul ce-l simt in apropierea mincarii specifice, deci condimentele din mincare sunt vinovate.
de indieni si chinezi e plin aici in Canada, si am intilnit intre ei oameni super civilizati si scolati, curati, etc, deci eu n-as generaliza.
vad ca ai locatia Korea, poate ne povestesti putin despre Korea, pentru ca mie, care n-am vizitat nici una din tarile respective, diferenta imi apare ca intre lac si putz cind te referi la curatenie, nivel de trai; ba despre Korea am vazut semnale si mai grave in privinta nivelului de trai, a foametei, etc.
http://community.webshots.com/user/pozemontreal
virgi spune:
Ana - tu ai dreptate, ca nu toti sunt la fel..si eu am cunoscut oameni extraoridnari, dar am avut cateva situatii neplacute. Nici vorba sa generalizez, poate nu am fost destul de explicita. Dar cand am vizitat China, am vrut neaparat sa vizitez si cateva cartiere sarace . A fost pur si simplu alegerea mea, sa vad cum traiesc chinezii de rand, ce mananca, cum se imbraca, dar nu am facut o alegere buna mergand cu un tren personal.
In India, nu am ajuns inca.....inca mai stau si ma gandesc..desi mi-as dori asta......e posibil..ca mirosul sa fie de la condimentele lor. Mie mancarea indiana, asa cum am mai spus imi place la nebunie...nu vreau sa se inteleag ca am ceva cu alte nationalitati, ca nu e asa. Cea mai buna prietena a mea este de origine chineza.
Eu locuiesc in Korea de Sud, care este printre primele 10 economii din lume. Cred ca toata lumea a auzit de Hyundai, Samsung, Kia, LG. UN muncitor de la Hyundai poate avea un salariu care depaseste 4000 - 5000 usd, deci nu se poate vorbi de foamete. Nu exista korean fara masina, telefon mobil si internet. Eu pana sa-mi obotn permisul korean am mers cateva luni pe jos si ma intrebau..." de ce mergi pe jos?, n-ai permis??? " Este o tara foarte civilizata, iar nivelul de trai este foarte ridicat. Eu le admir onestitatea si faptul ca ne trateaza foarte bine. Nu m-am simtit niciodata umilita aici.
Au un sitem de sanatate bine pus la punct. Noi asteptam un bb si sunt tare mandra ca pot beneficia de medici capabili si aparatura de ultima generatie.
Korea este intr-adevar o tara cu traditii si obiceiuri greu de inteles pentru noi,( in majoritatea restaurantelor se mananca pe jos, soacra inca se impune in familia tinerilor, fac plaj imbracati etc), dar dupa 2 ani de trait aici mi-am dat seama ca este o tara extraordinara, pe care nu as schimba-o cu nicio alta tara asiatica. Este o tara in care nu mi-a fost niciodata teama de nimic, nu a trebuit sa am grija de geanta ( ca ar putea sa mi-o fure cineva).
Din punct de vedere turistic, i-as acorda o nota de 7. Este interesant sa le descoperi traditiile si obiceiurile, insa puncte turistice destul de putine.