India
Raspunsuri - Pagina 2
Elise spune:
nu e chiar asha - homelessi nu vezi in New Delhi, cel putin nu in zonele pe unde se invart strainii.
Orasul e chiar foarte modern, constructii stil englezesc si vilutze cochete. Nu misuna sobolani, ci vaci. Vaci care isi baga nasul prin curti, pe geamuri, maninca de pe mese, si nu pea poti sa le alungi, ca e o adevarata blasfemie....
Calcutta e la ocean , desi e putin mai "industrial" ca oras, spre deosebire de Delhi.
Daca te duci prin sate, o sa vezi si reversul medaliei.
Da' mai bine sa te abtii.
Elise
Myhaella spune:
Ar fi bine daca ati putea sa amanati un pic, intre noiembrie si jumatatea lunii februarie clima este foarte placuta desi este cam rece dimineata, cel putin in nord, perioada musonului este greu de suportat desi sunt maxim 30 grade. Elise a reusit sa descrie foarte bine, v-as sfatui sa evitati trenurile si autobuzele, sa mergeti in grup, sa fiti siguri ca aveti aer conditionat la hotel, in masina, atentie la cersetori pentru ca daca oferi unuia te trezesti cu o intreaga gasca pe cap, in bazaruri in general se negociaza, daca ati avea timp ar fi bine sa mergeti cateva zile la plaja in Goa (langa Mumbay) dar desigur ca pe langa toate vestigiile culturale pe care le are India cateva zile la plaja par insignifiante. Veti fi socati de contraste, probabil ca in multe orase asiatice, eg. corturi langa hoteluri luxoase.
Elise, mai spune-ne ce ai vizitat in India, in ce perioada ai stat acolo?
apsara spune:
Vom merge doar noi doi, cu sacul in spate, doar cateva tricouri si medicamente si camera foto, nimic altceva, si preferam sa stam cat se poate mai departe de masele turistice (suntem noi niste calatori mai ciudati si in principiu vom lua autobuze si trenuri. Cautam autenticul, in starea lui pura. Nu mi-e frica de temperaturi mari si umezeala ca asta avem si aici, locuind pe malul Atlanticului scot din casa cam 6 litri de apa pe zi. Nu stiam cum e anotimpul ploios acolo, epoca de ploi aici e teribila, vroiam o descriere sa pot sa fac o comparatie. Daca ati calatorit ca si noi ar fi interesant sa povestiti experientele voastre.
Stie cineva ce vaccine se recomanda (pana reusesc sa vorbesc cu medicul)?
apsara
apsara spune:
Myhaella, multumesc pentru sfaturi. Ai dreptate, la cate ofera India cateva zile la plaja sunt nesemnificative (mai ales ca locuiesc la 20 m de plaja - stiu, sunt o privilegiata ).
apsara
Elise spune:
eu nu stiu ce vaccine se recomanda, nu le-am facut - motiv pentru care am si facut holera cum am ajuns a doua oara.
In ce priveste autobuzele sau trenurile, eu zic sa te mai gindesti.
In primul rind la inghesuiala, in al doilea rind la faptul ca nu-si izoleaza leprosii, si in al treilea rind la miros.
Si se paote intimpla ca temperatura sa depaseasca mult 40 de grade.
Poate rezisti tu psihic, dar fizic e cam greu.
Daca intri brusc in mijlocul unei populatii cu tot felul de microbi si boli tropicale, te asigur ca nu exista vaccinuri pt. toate.
Si ai toate sansele sa te intorci cu vreo bizarerie de friguri exotice pe acasa, sau alte simptome "nemaintilnite".
Sau sa te trezesti ca ii cade vreunuia mina pe sandalele tale.
Nu cred ca ti s-ar parea "cool".
Pregateste-te cu o solutie de back-up...trust me.
Elise
michelle7 spune:
Elise ma tot roade curiozitarea asa ca trebuie sa te intreb. ce ai facut atata timp in India ca nu e la o aruncatura de bat de romania.
Elise spune:
scoala:)
ce sa fac la virsta aia?
de maritat nu m-am maritat, nu atunci, ca n-a cedat taica-meu la oferte.... n-or fi fost destul de bune?!
Elise
Elise spune:
da, am mers o data cind eram f. mica (4 ani cind am plecat din RO) iar a doua oara eram la colegiu.
Elise
michelle7 spune:
aha. am crezut ca esti spirit hoinar si te-ai luat asa " de nebuna" prin lume ca Dan Chisu