menopauza precoce

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amaliaro spune:

sinzi ana dami mai multe detali despre problema ta si ce ti a spus medicul din tara si eu o sa ii intreb pe amici mei farmacisti m au pus si in legatura cu un medic ginecolog si poate imi spune el ce parere are despre asta ok?

amalia marzelos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Pai io niciodata nu am avut CM regulat, dar in dupa ce am nascut imi venea chiar si la 4-5 luni...Am luat anticonceptionale 6 luni, si s-a reglat in timp ce le luam si apoi inca 2 luni a venit normal, si apoi iar a inceput sa imi vina la 4-5 luni.
Ginecologul mi-a spus simplu ca o intarziere nemotivata este un semn de premenopauza si ca dupa ce "stimulam" sa imi vina trecem pe anticonceptionale pana cand ma hotarasc sa mai fac un copilas si apoi vom vedea...
Am facut 8 injectii cu progesteron (trebuiau 10 dar am plecat undeva si ultimile 2 nu am putut sa mi le fac) ginecologul meu a spus ca el crede ca dupa 2-3 injectii o sa imi vina (aveam 5 luni de pauza) si nici dupa cele 8 nu mi-a venit...abia la o saptamana mi-a venit si am trecut repede pe anticonceptionale...
Asa sunt in regula...artificial...dar...
Nu stiu nici eu prea multe...

Fiecare dimineata e un nou inceput

Sinzi, Radusi David

David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dj_mama spune:

Amalia, ca sa afli dak ai ovulatie, eu una, desi nu mai sunt tanara ca voi, abia de pe acest forum am aflat ca exista teste de ovulatie care se iau din farmacii; porobabil ca la voi sunt mult mai scumpe decat aici dar va trebui o strategie ...

1. -ceea ce iar nu stiam este aspectul, scuzati ... mucusului, adik ceea ce se scurge din mucoasa cervicala ... nu o mai lungesc ... pe alta pag. este deschis acest capitol cu amanunte
..deci, dupa aspectul acestuia, si masurarea temperaturii bazale zilnic la aceeasi ora, s-ar putea banui cu aceste 2 indicii cam cand sa testam cu testerele

2. - monitorizare ecografica la doctor dar ca si aici este f costisitor

cum toate astea tot dureaza, eu m-am bagat pe tratamentul de la LIVIA pt ca aceste intarzieri de ciclu pot avea cauza genetica dar ... cautati in dictionarul de pe site, posibile multe alte cauze;
la mine cred ca are legatura cu hipertiroidia pe care abia am descoperit-o; intrebarea e de ce pana acum nu a dat astfel de dereglari ca este autoimuna deci mostenita, prin urmare o aveam si cand am facut unicul copil pe care il am si acum m-a lovit disperarea ca nu mai pot sa-l fac pe al doilea; clar, toate nefacute la timpul lor, se razbuna

Mergi la inceput

Amalia, am cautat pe internet compozitia chimica a cyclacur ce iei tu si vad ca e estradiol
vezi, in functie de analize, fiecare are un minus
poti sa ne spui la dozarile hormonale ce ti-a iesit?
estradiol, progesteron, prolactina

Mergi la inceput

buna fetelor am vesti bune pt voi am avut ovulatie sper sa va anunt ca suntdupa atita timp am avut si eu ovulatie si nici un medic nu mi a dat nici o sansa

amalia marzelos

Mergi la inceput

ai schimbat medicul???
eu ti-am proorocit ; Doamne ajuta! Nu uita de manastiri ...

Mergi la inceput

da am schimbat medicul si nu uit de minastiri si asa cum am promis o sa ma rog pt voi toate pupici

amalia marzelos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Amalia ,ce analize hormonale ai facut?Ca diagnosticul de menopauza prematura se pune in special pe dozarile de Fsh si estradiol.
Oricum daca diagnosticul este corect ,inseminarea nu te ajuta la nimic .Inseamna (diagn) ca rezerva ta ovariana e cam nula .Si da ,poti avea intamplator ,rar cate o ovulatie si teoretic 5-10 la suta din femeile cu diagnosticul asta fac copii ,numa ca se intampla cand se intampla ,nu atunci cand vrei .
Mai e o solutie ,fiv-ul cu ovule donate ...sau adoptia ,solutia pe care am ales-o eu.
Sper sa nu consideri mesajul meu prea dur ,dar cam asta e adevarul.

Mama lui Andreiutzu

Mergi la inceput

buna nu stai linistita si noi ne am gindit la adoptie daca pina la urma nu apare am zis sa mai incercam

amalia marzelos

Mergi la inceput

Eu nu ma pricep asa bine dar cu acest tratament Amaliei ii vine regulat CM si atunci se poate prinde ovulatia. Tratamentul este chiar estradiol iar ea este foarte tanara zic eu ca mai poate produce si calitate ajutata de tratament. Daca Amalia mai ovuleaza chiar si sporadic, atunci trebuie sa mai aiba ceva TSH (rezerva ovariana) ca din nimic nu poate ovula.

Stie cineva daca rezerva ovariana este in legatura cu tiroida? Mie o asistenta de la analize asa mi-a zis dar nu stiu daca sa o cred.

Mergi la inceput