cateva idei
Dragele mele,
Intrucat sunt in curs de infiintare a unei gradi...unde vreau ca toti copilasii sa fie fericiti si parintii multumiti, va rog din suflet sa-mi spuneti, ce ati astepta de la gradinita, ce program "v-ar aranja" si ce ati cautat si nu ati gasit pana acum.
Eu m-am inspirat deja din ce s-a scris, dar daca va gasiti un minutel sa ma ajutati va raman recunoscatoare.
Pupici multi
Madalina
Raspunsuri
laura_cafea spune:
Buna
Ce iti pot spune, sa fie de la 7.30 pana la 19 , si ca pret acceptabil...nu sa platesti un salariu la gradinitza.
mihaela-p spune:
program pana la 19, mancare mai dietetica-mai putin prajit , fara margarina si branza topita ( am vazut o gradi noua, era totul ok,dar micul dejun era paine cu branza topita, asa ca am renuntat )
si sa aibe cina pe la 5,30-6, ca sa vina acasa mancati, si sa poti sa mergi in parc de la gradi si nu direct la bucatarie.
si ca metoda, mi-a placut metoda step by step, mi-ar place sa fie mai frecventa.
f importante sunt educatoarele, cladirea ,daca are curte, etc
multa bafta!
si poate imi trimiti si mie un PM cand deschizi...
anabordea spune:
Eu inca nu mi-am dat copilul la gradi, ca nu am gasit inca nimik sa ma aranjeze si inca o mai am pe socrela ca ajutor dar...in curind va fi nevoie.-apropos, unde o sa fie gradinita aia?- Dar de la o gradi mi-as dori in primul rand sa NU BATA COPIII EDUCATOARELE, sub nici o forma, copiii sa nu fie repeziti, sa aibe un program in functie de programul parintilor (unii parinti scapa de la serv la 4, 5, 6 sau chiar 7), sa manance copiii mancare gatita (bucatarul sa fie super testat), sa fie curat in gradi, sa nu fie umezeala, sa nu fie primiti copiii bolnavi sau daca e, sa fie pusi in camera separata si nu in ultimul rand pretul sa fie rezonabil (mi se pare aberant atunci cand salariul mediu pe economie e 7-8 mil sa se ceara pt un copil 8-12 milioane (ce se intimpla cand ai 2 copii la gradi, intri in faliment?). Eu una daca as fi multumita de gradi as contribui la fiecare salariu cu cite o jucarie pt gradi.
In plus as pune pe pereti multe desene si personaje din desene animate.
Eu sper ca nu te-am deranjat cu "pretentiile" mele, iar daca mai vrei ma mai pot gandi...
Multa bafta in ce vrei sa intreprinzi si cred ca e mare lucru ca exista o persoana care mai si cere pareri in privinta asta.
Ana, mamica de
Diana Alexia (28.02.2004) si
Daria Oana (6.01.2006)
capcaunul spune:
oriadam, vei avea de rezolvat cea mai dificila problema de optimizare!
Caci obiectivele tale sunt din start contradictorii. Copiii sunt cu atat mai fericiti cu cat investitia este mai mare (personal mai bun si mai bine platit, conditii mai bune, locatie mai spatioasa, loc de joaca mai interesant, optionale mai bine facute, s.a.m.d.). Parintii insa, sunt cu atat mai multumiti cu cat toate acestea vor necesita o cheltuiala mai mica.
Una peste alta, nu vei putea multumi pe toata lumea ...
Mult succes, caci avem cu totii nevoie de mai multe gradinite!
Mai ales ca valul cresterii natalitatii de acum 3 ani (de cand cu cele 8M) se va revarsa in toamna asta peste gradinitele si asa aglomerate.
lenav7 spune:
Dupa ce ai rezolvat cu cladirea, cea mai importanta parte a problemei ramane personalul.Daca ai oameni care isi fac bine treaba, sarcina ta se usureaza si toata lumea e multumita.Educatoarele trebuie selectate cu mare grija,iar criteriile de selectare trebuie sa aiba in vedere, in primul rand, interesele copilului:instructie, educatie, adaptare la varsta, dar, mai ales, la individualitatea fiecaruia, o buna, f. buna cunoastere a specificului educativ al varstei si capacitatea de a comunica eficient cu copiii, cu colectivul si cu parintii.Din cate stiu, in gradinitele particulare, educatoarele nu prea au voie sa comunice cu parintii, acest lucru e facut de catre directoare?! Ambientul se poate aranja din mers-am vazut lucruri f. bine facute in gradinite de sat, unde m-am simtit super, iar copiii veneau cu placere si interes.
anabordea spune:
Si mi-am mai amintit ceva, eu cand eram la gradi eram lesinata dupa toaletele si chiuvetele mici asezate la nivelul nostru...De drag mergeam la baie.
Ana, mamica de
Diana Alexia (28.02.2004) si
Daria Oana (6.01.2006)
angy11 spune:
quote:
Initial creeata de oriadam
Dragele mele,
Intrucat sunt in curs de infiintare a unei gradi...unde vreau ca toti copilasii sa fie fericiti si parintii multumiti, va rog din suflet sa-mi spuneti, ce ati astepta de la gradinita, ce program "v-ar aranja" si ce ati cautat si nu ati gasit pana acum.
Eu m-am inspirat deja din ce s-a scris, dar daca va gasiti un minutel sa ma ajutati va raman recunoscatoare.
Pupici multi
Madalina
Eu iti sugerez in primul rand personalul cu multa,multa atentie,de la ingrijitoare la educatoare,daca as fi in postura ta,m-ar interesa ca acele persoane sa doreasca sa lucreze,ceea ce lucreaza,nu sa se angajeze doar pentru ca primesc un salariu.
Sa fie profesioniste,sa educe cu adevarat,nu sa fie supraveghetoare de copii,sau mai rau companioane de joaca.
Educatoarele ficei mele sunt astfel,nu se abat de la obiectivele programei,oricate fitze de parinti apar in clasa,dar copiii care absolva la ele sunt varfuri in scoalile de elita din oras.
Apoi sigur partea adiministrativa depinde de tine,cat cost,ce mananca,ce dotari pui la dispozitie.
oriadam spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri. Imi sunt de real ajutor pentru ca eu nu am nici in clin nici in maneca cu acest domeniu, iar Daria mea mai are pana la gradi.
M-ati intrebat unde. O sa fie intr-o zona exclusivista (din superstitie,va spun unde cand o sa fie gata, va rog sa nu va suparati pe mine) deci pretul nu o sa fie tocmai mic din pricina chiriei mari pe care o voi plati la cladire.
M-am gandit la program prelungit, pentru ca mi se pare total inutila o gradinita cu program redus in conditiile in care noi toti(poate mai putin bugetarii) lucram ca nebunii pana seara. Ar trebui ca pe langa plata gradinitei, sa mai platim si bona care sa ia copilul si sa stea cu el pana seara.
Multumesc mult inca o data si mai astept opinii.
Pupici multi
Madalina
Karina spune:
quote:
Originally posted by oriadam
Multumesc mult pentru raspunsuri. Imi sunt de real ajutor pentru ca eu nu am nici in clin nici in maneca cu acest domeniu, iar Daria mea mai are pana la gradi.
M-ati intrebat unde. O sa fie intr-o zona exclusivista (din superstitie,va spun unde cand o sa fie gata, va rog sa nu va suparati pe mine) deci pretul nu o sa fie tocmai mic din pricina chiriei mari pe care o voi plati la cladire.
M-am gandit la program prelungit, pentru ca mi se pare total inutila o gradinita cu program redus in conditiile in care noi toti(poate mai putin bugetarii) lucram ca nebunii pana seara. Ar trebui ca pe langa plata gradinitei, sa mai platim si bona care sa ia copilul si sa stea cu el pana seara.
Multumesc mult inca o data si mai astept opinii.
Pupici multi
Madalina
Daca o faci intr-o zona exlusivista - PA, ca gradinite f. scumpe si ca lumea sint deja destule.
Daca ai putea sa faci o gradinita OK, dar intr-o zona mai putin costisitoare, atunci am fi interesati. Dar la 11-12 mil./luna nu cred ca o sa ai multe doritoare din rindul nostru (asa am observat eu din discutiile de pe site, dar poate ma insel).
Ce-i tb unei gradinite ca sa mearga ? Un om priceput ! Daca patronul/ directorul este un om sufletist, priceput in lucrul cu copii eu cred ca deja 90% este asigurat. Nu oricine poate infiinta o gradinita, iti trebuie omul capabil, altfel faci un fel de supraveghere copii.
Alte lucruri esentiale:
- mincare corespunzatoare copiilor (bucatarie proprie, nu cattering, fara prajeli si multe dulciuri industriale);
- camera de servit masa;
- camere potrivite (majoritatea au niste camarute in care inghesuie 8-9 patuturi si tot atitia copii, de abia mai poti respira);
- bai dotate cu chiuvete la inaltimea copiilor (ideal ar fi WC-uri si chiuvete mititele, dar se poate si cu WC-uri si chiuvete normale, doar sa fie suficiente si separate de cele ale angajatilor);
- dormitoare separate (daca se poate, daca nu e acceptabil si cu patuturi in camerele de activitati, cu conditia sa fie aerisite si nu f. multe patuturi in camera). Patuturile ar fi bine daca ar avea margini de protectie, ca sa nu cada copilasii din patut;
- grupe in functie de virsta (de ex. sa nu se amestece copii mai mici de ~2,5 ani cu cei mai mari, pt. ca cei mici necesita mult mai multa atentie);
- curte proprie sau in vecinatatea unui parc;
- daca gradinita e pe mai multe nivele, scarile sa fie cit mai sigure (nu in spirala si neaparat cu balustrada "plina" nu gen gard);
- posibilitate de program si in vacante;
- posibilitate de programe optionale (de ex. inot);
- bineinteles sa respecte toate normele cerute de minister, educatoare sufletiste si bine pregatite, curatenie, asistenta medicala permanenta, etc;
Eu una as fi mai linistita daca gradinita nu ar avea televizor, chiar daca in multe locuri mi s-a spus ca nu se uita decit la desene animate, chiar de pe video, ca desene animate poate sa vada si acasa si sincer, mai bine ii citeste educatoarea o poveste, decit sa stea gramada pe televizor.
Cam asta as vrea eu de la o gradinita, dupa asta m-am uitat in cautarile mele si sincer nu prea am gasit nimic 100% compatibil, chiar si la preturi mari.
M-ar fi interesat gradinita ta, daca nu-ti alegeai o locatie exlusivista, ca probabil o sa fie si f. costisitoare si nici nu-mi va fi accesibila (ca amplasare). Dar tu anunta-ne. Macar o vizita tot o sa-ti fac sa vad ce-ai facut
Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine

Karina
+ Bogdanel 
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita !
ubita spune:
Oameni buni ma gindeam sa fac si eu o gradi..dar ma las la mana mea..cu parere de rau va spun CE CEREM NOI NU SE FACE CU BANI PUTINI.Sunt mama in primul rand..dar ganditi-va un pic va rog la costuri si raportati-va la salariile voastre si spuneti-mi ce salarii le-ati da..celor 4 educatoare si 1-2 infirmiere pt un program bun..(deci din start 2 schimburi)personalul super calificat(asta trebuie motivat bine),bucatarului sa nu gateasca numai prostii(nu mai zic de dotari bucatarie),doctorului ..asist medicale care ii controleaza,logopedului,femeii de servici,profesoarelor de dans,engleza..etc optionale ce-ar mai fi acolo,cat sa dai la chirie daca nu esti mostenitor al vreunei case,asta in mare fara sa amintesc amenajarile si mincarea.Si conditiile primordiale sunt k sa fie putini in grupa sa se poata ocupa mai intens de ei....pai cat sa le ceri la 15 copii ,poate zic prea multi deja.Ziceti voi????????????????????deschid gradinita va iau 5 mil pe luna inmultit cu 15 =75 mil.Pai ce facem fratilor???Mai cade un control..sanepid,un impozit,o taxa...
Nop..gradinita cu bani putini..exclus.