accesorii auto la plecarea din tara

accesorii auto la plecarea din tara | Autor: lbelciug

Link direct la acest mesaj

Buna, am patit un necaz de curand si as vrea sa cer un sfat posesorilor de autoturime. Masina noastra avea in dotare la cumparare faruri pt ceata. Spun "avea" deoarece acum cca 6 luni ne-au fost furate. Deoarece trebuia sa facem inspectia auto, ca sa primim OK-ul, a trebuit sa cumparam altele pt ca masina sa fie echipata ca sa la data cumpararii. Acum 2 zile, beleaua s-a intamplat din nou, in sensul ca au fost iarasi furate. (si doar avem alarma!)
Intrebarea mea este daca la calatoria in afara tarii suntem obligati sa avem masina dotata 100%, sau putem sa ne lipsim de aceste faruri. Nu de alta, dar costa cateva milioane bune... Va rog, cine stie sigur sa-mi raspunda, astept un sfat!

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Motzul si Prima aniversare

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lenca spune:

Buna,sotul meu care cica se cam pricepe, adica e pasionat de masini, imi zice ca nu e nici o problema ,adica nu iti tr faruri noi de ceata.
DAR iti tr la iesirea din tara:banii,min 150 euro de pers, asigurari medicale, dc masina e pe pers fizica si conduce proprietareul e ok, dc e pe alt nume iti tr procura la notar sau imputernicire.Dc e pe firma iti tr imputernicire de la firma ,unde sa se specifice cine va conduce masina,Dc e luata in leasing imputernicirea si de la firma si de la firma de leasing.Iti mai tr cartea vrede a masinii, care costa 60 $ pe 15 zile,inspectita tehnica la zi, trusa sanitara, stingator, vesta reflectorizanta(100.000 la metro)
Si pasaportul sa fie valabil min 6 luni de cand iesi din tara.Iar dc aveti copii, tr sa te interesezi ce iti tr sa poti sa iesi cu copilul(noi inca nu am iesit cu fetita din tara)

Mergi la inceput

Scuze, acum am citit ca aveti un baietel, dc illuati si pe el tr sa vezi ce acte iti tr la iesirea din tar cu el(din cate stiu eu iti tr o dovada la notar ca sunteti paritii lui)si NU UITA CERIFICATUL DE NASTERE AL LUI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Lenca, merci mult de tot pt info. Masina e a noastra, achitata.
Daca baietelul este trecut pe pasaportul tatalui, mai este totusi nevoie sa-i iau certif de nastere?
Habar n-aveam ca trebuie si vesta reflectorizanta. O sa ne luam, caci la ce carcotasi sunt bulgarii nu vreau sa risc vreo amenda.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
De Florii si de Pasti
Braila sub ape

Mergi la inceput

Nu stiu nimic despre cum tr sa iesi cu copilul din tara, dar mai bine poti sa intrebi , cred ca la Politia de frontiera , sau la orice sectia de politie.Dar nu cred ca e vreo problema dc l-ai lua totusi cu tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SDream spune:

Noi am fost la bulgari cu Dacia si nu ne-au intrebat decat de cartea verde si de pasapoarte. Nici macar nu i-a interesat ITP-ul, iar despre trusa, stingator sau veste reflectorizante... nici vorba.

Stiu ca vestele sunt necesare in Ungaria si Europa de Vest, dar cred ca prin Bulgaria/Grecia nu sunt obligatorii.

Mergi la inceput