Ochelari de soare cu dioptrii
Raspunsuri - Pagina 3
lilach spune:
quote:
Initial creeata de Teodora D.
nu pot sa port ochelari de soare "obisnuiti" pt. ca nu vad bine cu ei,asa ca alternativa pt. mine ar fi sa-mi fac la optica o pereche de ochelari cu lentile heliomate, a caror culoare se inchide la soare.
desi opticiana aproape m-a convins( m-am decis pt. lentile de plastic cu grad mare de absorbtie,cele care se "innegresc" cel mai tare), prietena mea insista sa nu-mi fac asa ceva pt. ca arata f.rau, isi schimba greu culoarea, voi arata "ca o babeta", mi-a dat exemple de cunostinte care au avut si i-au schimbat,in fine, m-a facut sa mai reflectez si sa va intreb si pe voi ce experienta aveti cu astfel de lentile. mai ales ca usureaza bine buzunarul!
![]()
Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.
Eu am avut asa ochelari timp de 3 ani cu lentile Zeiss dar sa stii ca acum de cind mi-am facut ochelari de soare cu cu dioptri, ma simt mult mai bine. Din cite stiu eu si la voi e soare mai tot timpul anului...asa ca poti linistita sa-ti faci. Eu cind ajung la lucru imi schimb ochelarii, deci am doua perechi si amindoua sint de vedere...
"Un sfirsit e un inceput..."
ella&com.
iren spune:
Io am fost ieri sa-mi ridic noii okelari- o pereke normala shi una de soare cu dioptrii, imi fac okelari noi o data la 3 ani, ca asha plateshte asigurarea
- ei, cei de soare is super, comozi, nu ma mai supara lumina- io am sensibilitate destul de mare la lumina puternica, shi daca-i penumbra ma ia durerea de cap
- asha ca ii recomand, cei helio nu ma mai incinta, ma doare capul de la ei, asha ca cei de soare is super- unde mi-am facut io okelarii e o oferta mijto la cei de soare cu dioptrii, okelaru cu totu la 60-80sfr, 45-60 euro, rama mijto shi lentile din plastic, is mai ushoare shi aveam o oferta mai mare la culori.
Io shi plozii turbulentzi
In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.
KUKI spune:
NU hotarat pt heliomate, din motive de estetica. Mi se pare ca imbatranesc.
De soare cu dioptrii nu am, dar m-ati convins, ma duc sa vaz cam cat costa pe aici si de care.
De la un alt subiect, din cate imi amintesc e musai ca ramele sa fie de firma si in trend, nu?
Vaiii, ce rea sunt![]()
iren spune:
Da, bre, uitasem de asta cu brandu!! La mine scrie mic pe ramele laterale SEVENTH STREET, e fun brand mare? ![]()
Apropo de brand, am vazut acum cteva zile o tanti pe strada cu nejte okelari de soare mari, cu ramele laterale foarte late pe care scria cu litere mari shi aurite DIOR ![]()
Io shi plozii turbulentzi
In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.
Teodora D. spune:
am fost azi la optica si, surpriza
, cand au vazut ca m-am mai informat au recunoscut ca, pe langa heliomatele care costau 4,2 mil. doar lentilele, pot face si ochelari de soare cu dioptrii. ma gandesc sa aleg lentile de plastic maro(despre polimeri, policarbonat etc nu s-a adus vorba) cu cel mai mare indice de inchidere, de 85% (mi s-a explicat ca asta inseamna ca nu se vor vedea ochii); li se face un tratament cu "crizal" (asta fiind bariera pt. ultraviolete) si costa 1,6 mil. lei, pam-pam, deci cu 2,6 mil. mai ieftine ca lentilele heliomate!
Mai ramane sa aleg rama si va cer ajutorul din nou cu niste sugestii; eu sunt blonda cu ten alb, lentilele vor fi maro- ma gandeam ca rama sa fie tot maro, cum vi se pare? ar merge, nu? nici intr-un caz Dior
!
ceea ce ma baga in ceata e cat de groasa trebuie sa fie rama ca sa fiu "la moda"
vreo 5 ani de acum incolo. stiu ca acum se poarta rame groase de plastic, dar nu prea imi plac si nu prea imi sta bine cu ele. am vazut o rama bej care imi vine f. bine, dar ma indoiesc ca ar merge cu lentile maro inchis. sau poate o rama neagra...?
Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.
marlenn spune:
Azi am fost la optica si mi-am facut comanda de lentile de soare cu dioptrii...193 RON m-au costat...Culoarea lor e gri-bleumarin, nu stiu exact sa denumesc culoarea...eu o vedeam mai mult spre un bleu marin mai deschis dar tipele de la optica au zis ca-i gri desi nu prea pare, in fine...oricum e o culoare care imi odihneste ochii si e tare placuta...
Si greutatea mare e la alegerea ramelor, nuanta si format...La format cam stiu ce vreau, dar ce imi placea si cu ce imi statea bine nu se potrivea cu lentilele...In schimb cu nuanta ramei e tare greu...si nu stiu cu ce culoare sa asortez lentilele...negru parca nu prea as vrea...dar...in doua saptamani pana vin lentilele sper sa gasesc si rama potrivita...
Dar sunt bucuroasa ca o sa am in sfarsit dupa ani de zile de asteptari ochelarii de soare mult ravniti...
Si asta datorita voua, fetelor...
nici prin cap sa imi treaca de dioptrii la ochelarii de soare.
Mari