Pilula de a doua zi
buna fetelor.Am si eu o intrebare !Pina reusesc sa-mi gasesc medicul stau intr-o mare nebuloasa.Toata luna trecuta am avut un singur raport neprotejat,am luat pilula de a doua zi dupa 8 ore de la eveniment,ciclul mi-a intirziat deja 10 zile si testul de sarcina a iesit pozitiv.Cum se poate asa ceva?
e cumva sarcina mai veche si nu mi-am dat seama?Am doi copii,pentru Dumnezeu si nu-s plecata cu pluta deocamdata!E sarcina extrauterina?
problema care se pune e ca as pastra cu mare drag sarcina,oricum planificasem sa mai facem un copil,dar am stat in solar de 5-6 ori si stiu ca e periculos pentru copil.De asta am si luat acea pilula .No eu nu inteleg si pina ajung la medic,poate imi da-ti ceva pareri despre pilula asta minunata.A fost prima data cind am folosit asa ceva.Ati auzit de sarcina chiar si dupa pilula?
multumesc mult pentru eventualele pareri!
Raspunsuri
philip spune:
ema, eu ti-as spune felicitari si sa faci o fetita tura asta!
philip
&andreea
copilasi dragalasi
speel spune:
Andreea,sunt disperata,am avut un soc in fata testului,nici prin cap nu-mi trecea ca as putea ramine gravida in conditiile reletate.Daca nu era pacatosul de solar(al arunc din baie ca sa nu-mi mai amarasc existenta cu el)nu as fi luat pilula si era ok.Chiar m-as fi bucurat tare.Ce ma fac insa daca e vreo extrauterina sau cine stie cite luni am de am luat pilula asta degeaba!sau ce nenorocire am facut cu burtica in solar!
philip spune:
eu zic ca sarcina era prea micuta ca sa se fi intamplat ceva nasol cu solaru', da' vezi ce zice medicul. e sfant!
philip
&andreea
copilasi dragalasi
anca tanasica spune:
pai dc e sarcina pb.nu ar fi solarul...ci pilula de a doua zi!!!
am luat si eu o data ac pilula (de fapt parca erau 3! se luau la interval de 12 ore???) si a fost OK (nu am ramas gravida)... poate era mai veche...mergi la medic!
Anca si Alexandra (10 nov.2003)
http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana
http://www.magnetoterapie.ro
speel spune:
Draga Anca,aici cele trei pastilute sunt una singura si sarcina cred ca e cit se poate de reala,doua liniute fiind extrem de bine definite.
am citit prospectul de NORLEVO,pastiluta minune, si cica nu isi face efectul doar in cazul unei sarcini deja existente la data administrarii sau a unei extrauterine.Eu sunt in ceata deplina,abia maine pot face programare si efectiv consultatie ,cind o avea doctorul timp.Pina atunci stau si disper si mor de neliniste.
lena spune:
speel sper sa nu te supar mai rau cu ce iti zic
sora mea a luat si ea pastila de a doua zi, caz 99% asemanator cu al tau, si acum are un baietel de 5 ani...asta e!! totusi sper sa fie cum iti doresti tu mai mult...esti o frumoasa oricum, asta ca ti-am vazut pozele mai demult la subiectul cu copilasii
.
multa bafta,
Lena si t-rex Freya
am editat: speel sa nu te sperii ca daca va fi sa ai un bebik in burtica o sa aiba vreun efect nedorit, pilula, asupra sarcinii, sora mea a avut si ea grija asta, doctorul a linistit-o ba mai mult are o minunatie de baiat.
speel spune:
Merci mult,Lena,am sunat intre timp o prietena care e ginecolog si mi-a confirmat ca teoretic e ok.dar ca si sora ta probabil e indoiala oarecum specifica femeii gravide(uaaaaau,ce frumos suna,unde mai pui ca e a treia oara cind sunt gravida).Saptamina viitoare merg la control.oricum m-am mai linistit,mai ales ca spui tu de asa mandrete de nepotel ce ai!!!!
Cit despre frumusete,eram odata,am imbatrinit intre timp
Ma tot gindesc,daca fac tot un baiat,o sa fiu soacra cu trei nurori,macar buna sa fiu ca de frumoasa cine stie cit m-oi ramoli pina atunci si o patesc precum soacra din poveste
Pupici
Porumbita spune:
dc sarcina e "mai veche" decat crezi tu, pilula de a doua zi are exact efect invers, o "fixeaza" mai bine; cel putin mie asa mi s-a spus....
jozsaerika spune:
waw! fetelor imi vine sa plang 

, va rog nu aruncati cu rosii, posete sau alte cele 
eu chiar acum un an am patit-o ca si tine speel am avut un raport "neprotejat" si am luat si eu PROASTA de mine pastila de a doua zi ...corect precum scria in prospect...cred o pastila pana la 12 ore...apoi alta in urmatoarele 12 ore parca...si totusi am ramas insarcinata...medicul meu mi-a spus astfel ca pilula minune are efect doar in 80% din cazuri (si cred ca are dreptate deoarece nu am avut alte rapoarte de nici un fel nici inainte nici dupa deoarece sotzul a fost plecat din tzara) si ca nu stie exact ce fel de efecte ar putea avea asupra copilului fiind o concentratie asa mare de hormoni
si in linii mari m-a incurajat spre chiuretaj.Ne-am tot gandit cu sotzul ce sa facem apoi ne-am hotarat pt. chiuretaj
...nu cred ca trebuie sa va povestesc ce greu ne-a fost la amandoi...timp de cred vreo juma' de an nu ne-a priit aproape nimic...totul ne statea in gat..... ma bucur sa aflu ca s-au nascut copii sanatosi chiar daca s-a luat pastila...si totodata imi vine sa
de ce nu am pastrat sarcina 
mama de ingeras Norbert (07 dec 2003)
poze
Roxxy80 spune:
Buna. Si eu am patit ca Josaerika. Un singur raport sexual neprotejat, am luat pastila de a doua zi ca la carte si dupa o luna aflam ca sunt insarcinata. Mentionez ca era primul raport sexual dupa 6 luni de pauza, deci nici vorba de o sarcina mai veche. Problema cea mai grava la mine a fost ca in cursul lunii respective, nestiind ca sunt insarcinata, am luat antibiotice la greu pentru ca racisem foarte rau. Si ce a fost cel mai ciudat a fost faptul ca primul semn de sarcina a fost o mancarime interna, ca un fel de gadilat. Eu nu mai auzisem la nimeni ca acela ar fi un semn de sarcina si am crezut ca am candida si, din proprie initiativa, mi-am introdus niste ovule timp de o saptamana. Dupa o saptamana aflam ca sunt insarcinata. Mi-a cazut cerul in cap. intotdeauna mi-am dorit un copil si am fost impotriva chiuretajelor, insa am ales chiuretajul pentru ca bagasem prea multe pastile in mine. M-am gandit si la faptul ca pastila de a doua zi ar putea afecta. A fost cea mai neagra experienta din viata mea.
Speel, vorbeste cu doctorul tau daca este ok sa pastrezi sarcina.Eu sper sa poti pastra sarcina si iti doresc sa ai un copil sanatos.