Cerinte post adoptie!! Care este scopul???

Cerinte post adoptie!! Care este scopul??? | Autor: claudia_a

Link direct la acest mesaj

Sunt foarte suparata si indignata de ceea ce se intampla!
Sa va zic mai exact ce s-a intamplat...
Au inceput sa se faca vizitele la 3 luni dupa pronuntarea finala; bineinteles ca nu am scapat nici noi... nimic deosebit pana aici, numai ca cele doua tipe de la Directie care au venit ne-au cerut o poza de-a Ioanei cat mai recenta !
Am ramas interzishi si eu si sotul meu si nici nu am stiut ce sa zicem; ele ne-au vazut nedumeriti si au zis ca nu e graba, sa-i facem una si sa le-o dam data viitoare; am intrebat care este scopul si nu ne-au dat explicatii... au zis ca asa trebuie sa cuprinda dosarul cu rapoartele de dupa adoptie!!! N-am insistat, insa dupa ce au plecat am convenit ca trebuie sa ne interesam in ce lege scrie asa ceva si sa vedem daca putem refuza acest lucru... Sincer copilul este al meu, are numele meu si nu inteleg de ce trebuie sa-mi dau poza copilului meu la Directia de protectie a copilului????
Sunt interzisa... mi se pare revoltator!!!
Voi ati patit asa ceva??? Stiti cumva cum este legal??? Liliana, te rog daca esti pe aici sa-mi spui unde scrie acest aspect in lege sau in normele metodologice????? Pot refuza si ce implica refuzul daca legea secifica ca trebuie depusa la dosar poza asta?????

Ioana nasturica si mami

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Nu am mai auzit asa ceva pana acum .

E drept ca ni s-a cerut si noua o poza cu Andrei ,dar demult ,imediat dupa ce l-am luat acasa si e expusa pe un panou ,la dpc ,unde sunt si alte poze de copii adoptati .Nu cred ca te poate obliga nimeni sa le dai poza acum .Nu stiu daca e legal ,dar parca nu prea imi vine a crede .

Mama lui Andreiutzu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea_k spune:

Pe noi ne-a rugat sa-i dam o poza tot pt panou dar nu ne-au impus , ne-au rugat frumos.
Nu cred sa existe vreun interes ascuns aici dar daca tu nu vrei atunci nu te poate obliga nimeni .Sunt convinsa ca nu scrie nicaieri asa ceva , eu una am citit multe despre subiectul adopii dar nu scria nicaieri ca tre' sa le dai poze.
Eu cred ca le-a placut f tare cum s-a dezvoltat copilul la voi si vor sa va dea exemplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Noi la fiecare vizita de urmarire post-adoptie am dat cate o poza.Nu cred ca e o mare problema.
Am cerut de fiecare data copia raportului.

Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Evenimentele importante
Razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_g spune:

Noua nu ne-au cerut niciodata asa ceva. Nici cind l-am luat, nici in perioada plasamentului.
Ba chiar au spus ca pina nu e copilul pe numele nostru, sa nu facem publice nicaieri pozele copiilor (parca violarea dreptului copilului sau ceva de genul acesta).
Sincer nu mi se pare normal sa expui poza copilului (nici in perioada de plasament si nici dupa).
Cu atat mai mult dupa, cind nu mai intereseaza pe nimeni copilul tau.
Bafta si sper sa nu fie nevoie sa arati poza copilului tau la DPC.

Pupici tuturor

Irina si Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona dragusin spune:

Poate doar la unele dpc-uri se practica lucrul acesta.

De ex. la noi am vazut niste dosare cu fotografi anexate de fiecare.
Nu mi le-a aratat cineva,dar le-am vazut din intimplare pe un birou intruna din vizitele facute la dpc.Si una dintre doamnele de acolo (vazind probabil ca ma uit mai insistent) mi-a spus ca sint copii din post adoptie.In lege sau in standarde nu am gasit aceasta obligativitate.

SIMONA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Claudia, si noi suntem inca in perioada de monitorizare post adoptie dar nu ne-a cerut asa ceva, dealtfel e prima data cand aud asta desi vad ca se mai practica si prin alte parti. Legal n-au cum sa te oblige, nu e specificat nicaieri, doar vizitele si rapoartele lor sunt obligatorii, probabil ca o fi asa cum spun fetele, isi fac albume cu cazurile rezolvate cu succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Multumesc de raspunsuri!
Sper din tot sufletul sa nu ne oblige nimeni si sa putem refuza elegant si sa fim intelesi cu acest refuz!
Sa se inteleaga foarte clar... noi nu ne-am ascuns: nici aici pe forum, nici fata de prieteni si nici fata de vecini, Ioana noastra iese in lume si nu mi-e rusine cu ea - pentru ca este cel mai frumos si destept copil din lume, insa numai cuvantul DPC imi da o stare de nesiguranta!! Poate am eu niste pitici maniaci pe creier... insa asta simt si gata!!
Nu as da de buna voie niciodata o poza a Ioanei la DPC intr-un dosar sau pe un panou!! Locul ei este langa noi, in rama pe noptiera si cand va fi la gradi sau scoala ...pe panoul de onoare!!

www.babiesonline.com/babies/i/ioana%5Fnasturica" target="_blank">Ioana nasturica
Noi si Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Costi spune:

La dpc-ul de sector unde locuiesc eu, exista un panou in biroul sefului de serviciu pt adoptie cu foarte, foarte multe poze care se intituleaza " Cei mai fericiti copii"
Nu cred ca altul este scopul pt care ni se cer poze, decit pt. panou, sau dosar.
Cind am intrebat cine-s copii, raspunsul a fost: copii mei, cei mai fericiti.

Alessia si mamica ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns urziceanu spune:

Sa stiti ca si noua ne-au cerut o poza cu Maya,pur si simplu pt a o vedea cum se dezvolta,din pura curiozitate.Nu mi se pare ca exista un interes ascuns.Chestia cu panoul,intr-adevar nu-mi place,dar sa vada o poza si sa o puna la dosar...nu mi se pare compromitator(oricum exista adresele noastre la dosar si multe alte informatii).

pupici,
Corina si Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Desi am ezitat...ieri cand am avut vizita am intrebat-o pe asistenta mea care e faza cu pozele. Si aproape radea de mine (ca ma stie paranoica), a zis ca ea nu cere asa ceva, a zis ca poate vor asa...sa vada copilul. I-am zis ca nu, ca ti-au cerut sa puna la dosar. Si a zis ca in nici un caz ea nu solicita parintilor fotografii. A, ca s-a uitat ieri la noi pe sute de poze facute de la ultima vizita, in calculator, da, dar nu mi-a cerut fotografie pentru dosar.

Edit: dupa ce a plecat ieri asistenta m-a traznit o intrebare, am uitat sa i-o pun. Nu stiu de ce eu numaram cei 2 ani de la data certificatului, dar cred ca gresesc si cred ca se socotesc de la data hotararii judecatoresti. Voi cum stiti? Daca e de la hotarare inseamna ca deja sunt in anul al 2-lea!
Cristina si Ale (30.09.2004)

Mergi la inceput