Concediu in Malaezia - Singapore
Nu stiu daca subiectul a mai fost abordat pana acum....eu insa as dori sa merg la sfarsitul lunii august 3 zile in Singapore si 11 zile in Malaezia.
Daca a fost cineva, orice informatie ar fi bine venita!!!
Daca vrei sa fi iubit, iubeste !!!
...pentru nunta!
Wedding Day
Raspunsuri
Sanca spune:
Ooana,
bine planuit, mai mult de 3 zile nu ai ce face in Singapore. Orasul e un imens shopping mall.
Eu m-am indragostit de Malaysia. Unde mergi in Malaysia? Noi am fost in Kuala Lumpur si prin imprejurimi.
Sant o gramada de fructe care trebuiesc incercate, si nu se gasesc pe aici - Dragon fruit, durian, depinde cat de adventuroasa esti.
In KL cel mai mult mi-a placut China Town, atmosfera, inghesuiala, oamenii. Alte puncte turistice: Petronas towers, Orchid Garden, butterfly garden.
Umezeala nu m-a deranjat, dar e cald rau de tot. O gramada de motociclete zgomotoase.
irlandeza spune:
Cat costa un sejur ?
Si noi am vrea sa mergem .Australia si Malaysia.Si Singapore cred ca e frumos.
Noi 2 singurei
Sanca spune:
Depinde in ce hoteluri stai, si daca vrei sa mergi in tururi organizate. Noi am fost in 2000, deci acu 6 ani nu era foarte scump. Pe noi hotelurile ne-au costat in jur de 100-150 pe noapte. Nu am avut rental car, am folosit taxiuri.
Mancarea nu e scumpa.
yank spune:
Singapore e cosmopolit,mai rasat ca sa zic asa,si cred ca iti trebuie mai mult de 3 zile pentru a "simti" ceva.In malaezia,Kuala Lumpur ar fi destinatia obligatorie.E un oras mai pitoresc prin diversitate,acolo gasesti un amestec de religii,foarte multi musulmani,chinezi,indieni.Trebuie sa ai grija ca nu e un oras foarte safe,sint multi hoti asa ca aveti grija pe unde umblati.Folositi taxiurile dar luate de la hotel nu de pe strada!!Cum spunea cineva sint multe fructe exotice,durianul este foarte bun,numai ca are un miros cam ciudat si destul de nasol.Preturile sint bune,este ieftin tot,plin de falsuri,asa ca puteti sa va luati ceasuri Cartier la $10 ,incercati sa mancati de la restaurant si mai putin de pe strada,mai ales cind e vb de carne.Puncte turistice aveti destule si interesante,asa ca o sa aveti cu ce va pierde timpul.Distractie placuta...
lai spune:
copiez mai jos ce am scris mai demult la un alt subiect despre Singapore:
"Nu contest parerea fetelor care au descris Singapore in culori frumoase, si mie mi se pare un loc interesant si sunt intr-adevar destule de vazut, dar eu personal nu as alege Singapore ca destinatie pentru luna de miere - asta este insa doar parerea mea, sunt convinsa ca au fost si vor mai fi cupluri care sa mearga acolo in luna de miere si sa se simta foarte bine.
De ce spun ca nu as alege - nu mi se pare un loc romantic (sigur ca asta e ceva foarte subiectiv), totul e foarte civilizat, ordonat pana la extrem, inclusiv intr-un club daca te duci noaptea mi se pare ca lipseste cu desavarsire orice element de haos. Apoi e destul de scump - in zona respectiva (ma gandesc la Asia de Sud-Est) sunt locuri mult mai frumoase (ma refer in primul rand la natura), mai relaxate si mult mai ieftine (eu as alege Tailanda). Singapore e port mare si apa din jur sufera consecintele (tulbure..), iar plajile artificiale de la Sentosa nici nu se compara cu plajile din Tailanda si din anumite parti ale Malaeziei (in Malaezia destul de aproape de Singapore recomand Pulau Tioman, o insula foarte frumoasa, destul de rustica, unde se face mult scuba diving). Vremea e cam nasoala pana te obisnuiesti, foarte cald si foarte umed, dar asta cam asa e prin toata zona.
Daca totusi va hotarati sa mergeti in Singapore, am si eu cateva recomandari pe langa ce au mentionat fetele:
- Night Safari (tot cu animale, dar separat de gradina zoologica, mie mi-a placut chiar mai mult decat gradina zoologica)
- East Coast Seafood Center (specialitati - "chili crab" si "black pepper crab"; te lingi pe degete la propriu si la figurat )
- The Cliff Restaurant la Beaufort Hotel pe Sentosa - mai scump dar merita pentru o seara, ambianta si peisajul foarte placute, mancarea buna, finuta si variata
- sa nu ratezi un "high tea buffet" la unul din hotelurile mari (de ex. la Goodwood Park Hotel) asta e o combinatie de traditie englezo-asiatica, adica ceaiul de dupa-masa al englezilor transformat intr-o orgie culinara
- si un brunch - adica o combinatie de mic dejun si pranz - cu lobster si alte minunatii intr-o sambata sau duminica tot la un hotel dintr-asta mai mare, mai toate au
- si la un "hawker center" de-al lor sau "coffee shop" (tot despre mancare e vorba , tu te duci sa-ti alegi de unde vrei mancarea si apoi te asezi la una din mesele din mijloc, ai standuri chinezesti, malaeze, indiene..) da' nu doar la cele sterilizate din centrele comerciale, ci si la unul din asta de cartier, unde comerciantii nu prea vorbesc engleza, intrebati inainte la hotel de exemplu ce sa comandati, sau va aventurati pur si simplu
.. hai ca pe masura ce scriu imi lasa gura apa, poate pan' la urma nu e o idee asa de rea, cel putin dpdv culinar .."
Cum am amintit in trecere si mai sus, eu daca ar fi sa aleg o singura tara din Asia de SE, as alege Tailanda. Si pe locul doi, Vietnam. Malaezia e ok, dar pe mine nu m-a impresionat la fel de mult. Daca totusi mergeti, in afara de Kuala Lumpur puteti sa mergeti pe o insulita la plaja/snorkeling/scufundari (scriam mai sus de Pulau Tioman, care e in SE, aproape de Singapore); la Malacca/Melaka, un oras destul de interesant cu influente olandeze (in arhitectura etc) in SV; pe insula Penang in NV(cu capitala Georgetown) unde e populatie chineza mai multa procentual decat in restul tarii si ca atare foarte multa mancare specific chinezeasca, mai multe temple budiste;la Taman Negara care e aprox. in centrul tarii (sa va plimbati prin padurea tropicala in timpul zilei sau in timpul noptii - in timpul noptii de preferat cu ghid - sa studiati vegetatia foarte bogata si pasari, serpi si alte minunatii, sa mergeti cu barca sau cu rotile de cauciuc pe rau); sau sa vizitazi o livada - sunt multe in S, aproape de granita cu Singapore, dar nu numai - si sa va indopati cu fructele de care povesteste Sanca (atentie la durian care pute raaau de tot si iti ramane mirosul pe degete, iar cel putin prima data cand incerci nici la gust nu e prea bun, dar se spune ca te obisnuiesti cu el si localnicii il considera regele fructelor). Singaporezii sunt innebuniti sa mearga la Kuala Lumpur si in alte parti ale Malaeziei in excursii special organizate pt. mancat - "makan" in malaeza/singlish - si shopping. Dpdv al mancarii in Malaezia e interesant de incercat mancaruri din bucataria nonya, o combinatie nascuta in familiile mixte de chinezi si malaezi.
Atentie la nuantele culturii locale, in functie de zona. In Malaezia cam jumatate din populatie sunt de etnie "malay" si de religie musulmana, si jumatate sunt chinezi (printre ei fiind budisti, crestini sau atei). In general mai ales in orasele mari (Kuala Lumpur, Georgetown, Malacca) nu se simte foarte mult influenta musulmana. Dar sunt anumite regiuni in Malaezia predominant musulmane, mai conservatoare, unde nu e ok de exemplu sa te dezbraci la plaja in costum de baie. Chiar si in Taman Negara cei care locuiau si lucrau acolo erau predominant malay de religie musulmana, si eu am preferat sa fac baie in rau cu un tricou pe mine, era in regula si fara, ca la cati turisti vin pe acolo ei sunt obisnuiti, dar asa am considerat eu ca e mai bine. Sunt insa si locuri unde nu e nici o problema sa stai in costum de baie (pe insula Tioman, de exemplu).
Lai
lai spune:
Oana, uite un link unde s-a mai vorbit pe forum despre Singapore:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=55215&whichpage=4
Lai
ooana spune:
quote:
Originally posted by Sanca
Ooana,
bine planuit, mai mult de 3 zile nu ai ce face in Singapore. Orasul e un imens shopping mall.
Eu m-am indragostit de Malaysia. Unde mergi in Malaysia? Noi am fost in Kuala Lumpur si prin imprejurimi.
Sant o gramada de fructe care trebuiesc incercate, si nu se gasesc pe aici - Dragon fruit, durian, depinde cat de adventuroasa esti.
In KL cel mai mult mi-a placut China Town, atmosfera, inghesuiala, oamenii. Alte puncte turistice: Petronas towers, Orchid Garden, butterfly garden.
Umezeala nu m-a deranjat, dar e cald rau de tot. O gramada de motociclete zgomotoase.
...durian am incercat acum 3 ani cand am fost in Thailanda si mie una nu prea mi-a placut!
Pentru cine doreste o vacanta superba eu una va recomand din tot sufletul Thailanda!
Deocamdata nu stiu multe detalii despre excursie...m-a sunat un coleg care in fiecare an organizeaza excursii mai scumpe dar cu destinatii exotice si mi-a spus ca in principiu asta ar fi traseul si daca ma intereseaza sa ne intalnim sa dicutam mai multe!
Nu ai cumva niste poze ???
Daca vrei sa fi iubit, iubeste !!!
...pentru nunta!
Wedding Day
virgi spune:
Oana - eu am fost in Singapore in noiembrie decembrie 2005. Am stat acolo o luna si n-am avut timp sa vizitez tot ce mi-am propus....mie personal mi-a placut foarte mult...si ma voi intoarce acolo anul asta...dupa ce ne vine pe lume bebelusul mult asteptat....eu am facut ceva poze....daca te intereseaza.....iti trimit link-ul pe PM.
Asa cum ti-au spus si fetele...depinde foarte mult de ceea ce va doriti voi....sunt locuri mult mai frumoase pentru o luna de miere....THailanda este mult mai ieftin si mai romantic decat singapore.....In Singapore esti tentat foarte mult sa faci shopping...este un adevarat shopping mall...unde ti se scurg banii fara sa-ti dai seama...dar pe de alta parte este una din cele mai civilizate tari din Asia..iti spun asta ca am vizitat multe dintre ele.
jersey3681 spune:
Imi puteti recomnada si mie niste hoteluri bune la un pret acceptabil in Singapore si Kuala Lumpur?Plec de Craciun acolo si nu m am hotarat unde vom sta.