rana pe col plus alte pb:(
Raspunsuri - Pagina 2
iepumic spune:
Lyvya, nu o sa repet ce au spus fetele mai inainte pt. ca as spune aceleasi lucruri. Eu am facut caterizarea acum o saptamana si jumatate si iti spun ca nu simti nimic, nu e deloc o interventie traumatizanta si apoi in afara de faptul ca tb sa mergi la pansat, ca ai niste scurgeri usoare si ca nu ai voie o luna
...nimic de speriat!!!
Ai zis ca ti-a spus ca ai o infectie....am avut si eu si medicul a zis ca nu face cauterizarea decat dupa ce se rezolva infectia. Deci intai faci cuminte tratamentul pt. infectie- sa il faci exact cum iti spune medicul, pt. ca altfel exista riscul sa nu dea rezultate si sa il tot repeti- si repeti analizele. Daca ies bine si ai scapat de infectie, te va chema la cauterizare imediat dupa CM.
Linisteste-te, nu te speria....sunt niste probleme cu care medicii ginec. se intalnesc destul de des si nu sunt grave, se rezolva cu rabdare.
Multa sanatate!
Iepumic 
lyvya spune:
multumesc pt raspunsuri.nu am mai putut sa inrru cateva zile ,insa va raspund acum.
iepumic - momentan inca astept rezultatele analizelor,nu stiu de ce dureaza atat..pana joi-vineri sper sa le am.Mi-a zis ca o sa mai iau niste patile pt infectie.O sa imi spuna mai pe larg cand merg data viitoare.
Diana Mirela-in nici un caz nu o sa las netratata.Colposcopie inca nu am facut,am inteles ca asta o sa urmeze sa fac. In leg cu chisturile a spus ca o sa rezolvam pb dupa ce terminam cu rana pe col.Insa pt ele am mai luat cateva luni diane 35 anul trecut si se pare ca nu m-au ajutat foarte mult.
Da asa a zis,hpv,mi-am amintit..am citit pe net ca si acest virus ar putea provoca rana pe col,este adevarat?
capacel- nu am inteles prea bine ideea...cum adica dc l-am iubit?ce sa regret? si da,mi-a dat si doc. tantum rosa.
Voiam sa va mai intreb ceva..sa mai cer parerea si altui medic? Mi-a fost recomandat dr Suciu de la Polizu.Daca stiti vreun medic care ma poate ajuta sa-mi spuneti.
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Dianami spune:
Buna!
HPV este un virus cu f. multe fenotipuri, dintre care numai cateva pot da cancer de col uterin, insa asta numai daca au teren prielnic (imunitate scazuta, infectii repetate si netratate, igiena precara, rani netratate, etc).
De accea este bine sa tratezi rana de pe col, pt. a nu risca nimic.
Pe dr. Suciu nu il cunosc, insa poti cere si parerea altui medic, este dreptul tau, nu? Este corpul tau si ai voie sa ceri oricate lamuriri vrei. 
Diana, mami de superbebelusa (15 iulie 2005)
Puiul meu iubit e atat de mare
Iulia Anastasia www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Povestea unei mame
daro26 spune:
Iyvyia, daca vrei, mergi la prof. dr. Pelinescu de la Filantropia. Il gasesti si la Centrul de Diagnostic V. Babes. E cam aglomerat, dar merita efortul!
Eu am avut o rana mare pe col, am facut test Papanicolau. Doctorita mea (in Galati) ma chemase la cauterizare, dar o prietena mi-a recomandat sa merg la dr. Pelinescu la Bucuresti. Acolo am facut o colposcopie (s-a mirat si doctorita de la colposcopie de marimea ranei!!, iti dai seama ca eram si eu speriata). Dr. Pelinescu mi-a dat tratament cu Poligynax 12 ovule (2 cutii). Puneam un ovul in fiecare seara, fara spalaturi vaginale!!!!! (scrie si pe prospect ca nu se recomanda spalaturile, nici contact sexual) Dupa mestruatie m-am dus la control si nici nu mi-a venit sa cred cand mi-a zis :"colul tau e perfect". N-a mai fost nevoie de cauterizare.
(Nu pot sa trec sub tacere faptul ca in timpul tratamentului am fost la Sf. Maslu si m-am rugat pt sanatate, m-am spovedit...)
Iti recomand din toata inima sa treci pe la dr. Pelinescu. I l-am recomandat si unei prietene cu o problema mult mai grava si acum e f bine.
Iti soresc sanatate!!!
daro26 spune:
Dr. Pelinescu a scris un studiu despre HPV, mergi la el cu toata increderea si o sa vezi ca va fi bine! Sanatate!
lyvya spune:
Nu o sa pot sa merg in prea multe locuri,dar o sa mai cer si alte pareri.Mie mi-a spus doctora la care ma fost sa fac spalaturi vaginale cu tantum roza(se pare ca in privinta spalaturilor vaginale sunt pareri impartite) si mi-a dat aceleasi ovule pe care le-ai laut si tu,doar ca mi-a dat 6.Am inceput sa iau si mai am putin si le termin.
Acum sper ca spalaturile vaginale sa nu-mi fi facut vreun rau...oricum pana acum nu am facut asa ceva.Contact sexual nu am avut.
libelula spune:
Prof. Pelinescu nu mai este la Babes. Il gasiti la MEDLIFE
www.medlife.ro
este, intr-adevar, un medic de exceptie!
lyvya spune:
am luat rezultatele analizelor,ma duc la medic in 2 ore si va spun ce a iesit ca nu inteleg nimic din ce scrie pe foaia de rezultate...
lyvya spune:
Am fost si mi-a zis ca inainte sa-mi mai faca ceva trebuie sa iau un tratament pt ca am o infectie,am candida,asa a iesit la analize.
Mi-a dat sa iau si eu si partenerul diflazon si doar pt mine metronizadol si ovule klion si pt el o crema clotrimazol.Acum dupa ce iua tratamentul a zis sa o sun luna viitoare in prima zi cand imi vine cilu sa ma programeze pt colposcopie..acum urmeaza sa vedem ce o sa fie.
Dianami spune:
Iti tin pumnii, o sa fie totul bine! 
Sa ne tii la curent!
Multa sanatate!
Diana, mami de superbebelusa (15 iulie 2005)
Puiul meu iubit e atat de mare
Iulia Anastasia www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Povestea unei mame