rana pe col plus alte pb:(

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mia20 spune:

In primul rand salutari la toata lumea .Citesc de ceva vreme forumurile si sunt f incantata . Din pacate am si eu o problema .. si as fi foarte fericita daca m aty putea ajuta cu un sfat ceva .. Acum un an am fost la un ginecolog..vroiam sa mi perescrie niste analize , mi a facut un control (fara a lua proba pt laborator)si mi a spus ca am trichomnas , mi a dar un tratament .. pe care din nefericire l am ignorat .. nici acum nu stiu ce a fost in capul meu ..probabil ca nu am realizat ce fac..nu aveam nici un simptom si m am gandit ca va trece de la sine ..a trecut un an de atunci .. acum cateva saptamani..am fost iarasi la un control(la alt medic) luam de un an anticonceptionale rigevidon .. si intr o zi am avut o scurgere care m a ingrijorat dupa ce mi trecuse ciclul .. mi a venit iarasi .. acesta a fost motivul pt care m am dus la control .. am presuspus ca trebuie sa schymb anticonceptionalele .. in fine .. ajunsa acolo ... tot la un control fara a mi lua o proba .. mi s a spus ca am trichomonas.. de data aceasta am luat tratamentul .. care a constat in ovule macromir complex ,spalaturi cu ceai de galbanele,pelin,coada soricel ,levantica etc, si pastyle fasigyn pe care le a luat si prietenul meu .. mi a luat apoi si o proba cu lama .. peste 2 sapt cand m am dus .. mi a spus ca am vaginitacu candida albicans ..mi a dat tratamentul acesta:clortrimazol ovule si crema (pe care o foloseste si partenerul meu ) si spalaturile cu ceaiuri in care pun si o lingurita de bicarbonat .. peste 2 saptamani trebuie sa ma duc iarasi la control .. intrebarea mea este .. cat de grava este aceasta boala ..?poate reveni peste ceva tymp ? cum vi se pare tratamentul prescris ? trebuie sa renunt si la anticonceptionale ? am cityt undeva ca si acestea sunt un factor care intretine acceasata boala.. va rog mult de tot sa mi dati si mie un raspuns la intrebarile mele .. am uitat sa mentionez ca eu nu am nici un simptom cum a fi mancarimi,scurgeri abundentente etc ..pe medicul ginecolog nu l am putut intreba deoarece in ziua cand am fost programata a fost f aglomerat ..si chyar nu am avut tymp .. orcium il voi intreba si pe el .. dar as vrea si parrerea voastra .. va multumesc mult si astept raspunsurile voastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lyvya spune:

mia20 eu nu prea pot sa te ajut pt ca nici eu nu stiu prea multe:( sper sa-ti raspunda vreo fata care stie mai bine.
eu mai am o intrebare: am inteles ca trebuie dezinfectata lenjeria intima..ce ar trebui sa fac?sa pun in clor? nu prea stiu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mia20 spune:

lyvya ,buna si mersi pt raspuns .. in legatura cu dezinfectarea mie mi a spus medicul ca ar consta in urmatoarele: fieberea lenjeriei la 90 de grade .Altceva ar mai fi . foolosirea lenjeriei(ma refer la cea intima) de bumbac , si sa fie cat mai larga sa lase pielea sa respire .. pupicci .. pe curand

Mergi la inceput

multam..eu am pus doar lenjeria intima la fierbere,dar dc pun lenjeria de pat cred k o sa se faca varza...nu? o sa vad...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aladina spune:

Buna!
La un control de rutina mi au gasit rana pe col-HPV de risc scazut. Mi am cauterizat rana acum 5 zile unde totul a mers foarte bine,nu m a durut, nu a mirosit urat (cum am auzit) a durat cam 15 minute. Cam pe la sfarsitul operatiei am intors cumva capul si am descoperit un ecran unde puteam vedea cum imi cauteriza rana. Cand imi atingea rana de pe col cu "asa electromedica" chiar daca nu simteam nimic imi venea sa ma opun . M a socat putin vazand cum imi cauterizeaza in direct rana dar a fost o experienta interesanta. Nu m au chemat sa ma panseze nici nu mi au dat nici o crema sa folosesc, doar sa merg la consult dupa 15 zile si sa mi ia iarasi colposcopia dupa doua luni.
As vrea sa stiu mai multe despre acest virus HPV ,am inteles ca nu se poate vorbi de o curatie totala ci doar de eradicare.
Se poate cauteriza de doua ori daca dupa un timp reapare virusul?
Multumesc si salutari la toate fetele!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corneliab spune:

servus,eu iti raspund in cunostinta de cauza,dar cum nu toate sunt la fel...La Pap II,nu ar trebui sa-ti faci nici un fel de probleme,colul isi revine in 6 luni.Nu trebuie deranjat numai pt pap II.Cunosc doua cazuri care de la pap III au revenit in cateva luni la papII.La mine din pacate de la pap IIIcin I am trecut la papIII cin II,am facut o conizatie(nu-i mare lucru)iar acum am pap II si sunt f multumita.Chiar dca este Papiloma virus prezent trebuie stiut ca 85%din femei il au.Stai linistita.

Mergi la inceput

povestea continua..dupa ce am luat klyon (ovule) am fost la colposcopie...din cate mi-a explicat docotora pare destul de mare rana ...mi-a desenat un cerc...cik sa-mi explice sa inteleg :)...si a zis ca rana este de jur imprejurul orificiului pe udne curge sange,este ca un cerc....nu e cam mare?:( (scrie ceva cu epiteliu glandular-poate ma lamuriti si pe mine ce e cu asta)
oricum a zis ca imi face cauterizarea luna viitoare imediat dupa ciclu si spera sa fie timp sa se vindece pana la urmatorul ciclu...asa ca astept sa vina luna viitoare sa vdm ce o sa fie..
am uitat sa intreb,cam cat costa o cauterizare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

Eu am dat in februarie 600 000 lei dar la o clinica particulara si nu in Bucuresti.

Stai linistita ca si rana mea a fost mare. Doctorul a zis ca e cat colul cand l-am intrebat daca e mare. M-am speriat dar el a zis sa nu imi fac griji ca va fi bine. Si a fost. cel putin pana acum. o sa mai merg si eu curand la un control sa vedem daca e in regula.

Bafta la cauterizare! sa nu iti fie frica ca trece repede. Sunt altele mai rele pe lumea asta, crede-ma.

pa pa

"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"

Mergi la inceput