Filmul "Patimile lui Iisus"
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
Andrada spune:
quote:
Originally posted by lena
Isus este atat de bun, incat totul devine axiomatic...
Pai nu asta e ideea?
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
lena spune:
quote:
Originally posted by Andradaquote:
Isus este atat de bun, incat totul devine axiomatic...
Pai nu asta e ideea?
L’amore che move il sole e l’altre stelle.
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
ba da, ba da...tocmai ca pe mine una m-a schimbat in sensul ca imi place foarte mult
![](icon_smile_big.gif)
she_wolf spune:
L-am vazut si eu in decembrie, a mai fost de atunci la tv, dar nici nu ma gandesc sa-l mai revad. Mi s-a parut excesiv de dur, posibil ca asa sa se fi intamplat totul, dar oricum este socant (sper sa nu mai aud pe nimeni spunand chestii de genul "s-a inrait lumea", ca se pare ca este rea demult) si cam lipsit de partea spirituala. Poate m-a scapat mie ceva, nu stiu.
Nici nu se compara cu filmul lui Zeffirelli, care-mi place foarte, foarte mult si care sunt convinsa ca a avut un impact mult mai mare.
Claudia (23+) si
Cristi (16.12.2002)
![](images/user_man.png)
yank spune:
Votez ptr filmul lui Zeffirelli,filmul lui Gibson mi se pare overrated.E un film slab,care nu face alceva decit sa accentueze anumite aspecte alea povestii,scoate prea mult in evidenta tortura prin care a trecut Iisus,ceea ce nu mi se pare,in final,relevant decit daca ai ceva de demonstrat sau vrei sa punctezi anumite lucruri pe care nu vreau sa le iau in discutie acum,de altfel la vremea aparitiei au fost destule comentarii si contestari.Povestea asta reprezinta un simbol pentru crestini,dar filmul nu are nimic simbolic,la sfarsitul filmului te intrebi care e mesajul lui,si nu ai decit un raspuns....
lena spune:
yankuletz stiu la ce te-ai gandit tu, dar cred ca stii ca Maia este evreica si ca poarta cu madrie steaua lui David pe un medalion la gat, ea spunea intr-un interviu ca dimpotriva de-asta a acceptat sa o joace pe Maria, de altfel si Isus era evreu
deci esti intr-o companie aleasa...oricum am o intrebare pentru tine, sunt chiar batuta in cap si nu stiu nimik despre evrei, insa am in familie strabunici...te rog mult spune-mi apar in religia voastra Maria si Isus, ca la musulmani stiu ca apar...mersi mult de tot!!
Mey dar pe Adrien Brody il stii ca sunt innebunita dupa el, si el e evreu by the way!!
![](images/user_man.png)
yank spune:
quote:
yankuletzstiu la ce te-ai gandit tu, dar cred ca stii ca Maia este evreica si ca poarta cu madrie steaua lui David pe un medalion la gat, ea spunea intr-un interviu ca dimpotriva de-asta a acceptat sa o joace pe Maria, de altfel si Isus era evreu
deci esti intr-o companie aleasa...oricum am o intrebare pentru tine, sunt chiar batuta in cap si nu stiu nimik despre evrei, insa am in familie strabunici...te rog mult spune-mi apar in religia voastra Maria si Isus, ca la musulmani stiu ca apar...mersi mult de tot!!
Mey dar pe Adrien Brody il stiica sunt innebunita dupa el, si el e evreu by the way!!
Da,Isus este considerat profet,a fost un initiat in ale cabalei,dar in nici un caz nu a fost considerat Mesiah.Apoi nici nu poti spune ca a fost un profet in adevaratul sens al cuvantului,ca eu personal nu cunosc vreo profetie de-a lui care s-a adeverit.Si spun asta pentru ca eu nu pot sa fac analogia intre Dumnezeu si sacrificiul uman,nu pot sa concep ca Dumnezeu ar fi acceptat sacrificiul uman,mai ales cind era vb despre "fiul" Lui.Apoi Dumnezeu nu are fii,fiice,are creatii!Vb cineva de Avraam si il dadeam exemplu numai ca probabil nu a interpretat bine povestea.Avraam in iubirea lui fata de Dumnezeu a acceptat sa isi omoare fiul,dar nu a fost lasat de Dumnezeu!!!Dumnezeu nu accepta jertfa umana.Am deviat de la subiect,scuzati-ma!
iepumic spune:
Interesante puncte de vedere....care ma fac sa trag concluzia pur personala ca si credinta este ceva relativ, fiecare poate vedea lucrurile din alt unghi, si poate sa creada sincer si adevarat, fara insa a crede toti in acelasi lucru.
Si mie mi s-a parut ca mesajul lu Zefirelli a fost mult mai clar si mai prodund, as putea revedea filmul lui la infinit, desi l-am vazut deja de vreo 10 ori...si tot nu m-as plictisi si as gasi alte subiecte de reflectie in el...
"Patimile lui Iisus" are totusi un alt merit in opinia mea: a aparut intr-un moment in care nu mai aparusera de foarte mult timp filme bine facute legate de Biblie si de Iisus, in mod special, si poate tocmai de aceea a atins multe corzi sensibile, mai ales pe fondul socio-politico-religios in care se afla omenirea azi.
Cat despre sacrificiul fiului lui Dumnezeu...nu putem decat sa il luam ca atare, pentru ca el este mentionat in Biblie si noi nu avem nici un fel de alte elemente pentru a contrazice existenta lui.
Iepumic
mamy_taty spune:
quote:
Originally posted by Elena
[quote]poate Mel Gibson a trebuit sa fie de doua ori brutal ca sa-si transmita mesajul la intensitatea dorita.
Intrebarea cea mai importanta dupa mine este : a fost receptionat mesajul ?? a atins inimile oamenilor, facandu-i sa inteleaga cu adevarat jetfa Lui si hidosenia faptelor petrecute atunci ? sau doar le-au curs doua lacrimi atunci pe moment, apoi poate cateva comentarii cu colegii la masa de pranz si dupa aia si-au urmat aceeasi viatza, fara sa atinga cu adevarat nici o coarda sensibila in inimile lor ?
Chiar as fi curioasa sa stiu daca a existat vreun impact in urma difuzarii acestui film, pentru ca am citit de curand ca un impact destul de mare, dar in sens invers, a avut cartea lui Brown
![](cool.gif)
![](cool.gif)
![](cool.gif)
![](cool.gif)
![](bis.gif)
mamy_taty
blackpanterro spune:
Iepu, spui "pentru ca el este mentionat in Biblie si noi nu avem nici un fel de alte elemente pentru a contrazice existenta lui." Dar ce elemente ai ca sa crezi ca a existat?Ce dovezi clare exista ca tot ce scrie acolo s-a intamplat?
Biblia a "scapat" foarte multe din scripturile anumitor apostoli...de ce??De ce nu sunt in Biblie cele ale apostolului Iuda?Au fost gasite recent, au fost datate si autentificate si mentioneaza tot felul de chestii care contrazic total ce scrie in biblie despre Isus.Cum ca nu a fost fiul lui D-zeu ci un profet.Apoi scrolurile gasite la Marea Moarta, din nou contin tot felul de amanunte.De ce aceste documente nu sunt in Biblie?
Nu ma consider credinciosa dar nici necredincioasa, as vrea sa cred mai tare dar sunt atatea lucruri care pur si simplu nu se leaga.Oricum cred ca credinta in D-zeu e singurul lucru care mai ajuta omenirea sa nu se duca cu totul pe apa sambetei.Pentru ca exista frica de D-zeu.Pe de alta parte vad peste tot ce face prea multa credinta....
Oricum, on topic, filmele astea nu fac decat sa puna in imagini ce scrie intr-o carte la fel ca si multe alte filme.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
"Life isn't like a bowl of cherries...it's more like a jar of jalapenos.What you do today might burn your ass tomorrow."
Marilena12 spune:
quote:Ai citit personal manuscrisele de la Marea Moarta, sau mai concret ce bibliografie referitoare la acestea ai consultat? Pentru ca mie, la putinul pe care l-am studiat in materie de religie ortodoxa (nu m-au interesat opiniile proprii sau schismatice), nu mi s-a parut ca ar contine amanunte care contrazic existenta istorica a lui Iisus Hristos si nici a evenimentelor ce stau la baza formarii crestinismului. Sincer, m-ar interesa, cu siguranta nu am citit tot ce s-a scris, ca si analiza istorico-teologica si cine stie cata informatie mi-a scapat.
blackpanterro
De ce nu sunt in Biblie cele ale apostolului Iuda?Au fost gasite recent, au fost datate si autentificate si mentioneaza tot felul de chestii care contrazic total ce scrie in biblie despre Isus.Cum ca nu a fost fiul lui D-zeu ci un profet.Apoi scrolurile gasite la Marea Moarta, din nou contin tot felul de amanunte.De ce aceste documente nu sunt in Biblie?
Trebuie mentionat ca pe parcursul celor aprox. 2000 de ani s-a pierdut mult din documentatia care atesta aceste lucruri, si interpretarea celor care au redat a adus toate aceste diferente intre relatari.
Mary si Anna Maria- 08.04.2006