Filmul "Patimile lui Iisus"
Raspunsuri - Pagina 2
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Elena/Elena.jpg)
Elena spune:
quote:
poate Mel Gibson a trebuit sa fie de doua ori brutal ca sa-si transmita mesajul la intensitatea dorita.
Intrebarea cea mai importanta dupa mine este : a fost receptionat mesajul ?? a atins inimile oamenilor, facandu-i sa inteleaga cu adevarat jetfa Lui si hidosenia faptelor petrecute atunci ? sau doar le-au curs doua lacrimi atunci pe moment, apoi poate cateva comentarii cu colegii la masa de pranz si dupa aia si-au urmat aceeasi viatza, fara sa atinga cu adevarat nici o coarda sensibila in inimile lor ?
Chiar as fi curioasa sa stiu daca a existat vreun impact in urma difuzarii acestui film, pentru ca am citit de curand ca un impact destul de mare, dar in sens invers, a avut cartea lui Brown "codul lui DaVinci", destui americani si canadieni declarand ca nu mai cred in Inviere in urma lecturarii acestei carti.
_
"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
lena spune:
Elena cred ca stii ca Mel Gibson este catolic-practicant, are si sapte copii, este casatorit de 26 de ani cu aceasi femeie si chiar a declarat ca el crede cu tarie in mesajul filmului lui :-))) a asteptat o multime de ani pana sa il puna in practica.
Eu cred ca a avut un mesaj foarte bun pentru cineva care e deschis la mesaj
Cat despre Codul lui Da Vinci e alta poveste de alt subiect :-))!!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Elena/Elena.jpg)
Elena spune:
Lena, eu ma bucur sincer daca este asa cum zici, daca mesajul lui Gibson chiar a fost receptionat (chiar si de un numar restrans de oameni) !
Eram doar curioasa, pentru ca nu prea am citit comentarii si reactii prin presa despre acest lucru.
_
"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)
iepumic spune:
In primul rand, ma bucur ca va intereseaza acest subiect.
In al doilea rand, eu nu pot spune ca nu mi-a placut filmul, din contra. Insa anumite pasaje mi s-au parut putin in plus si care mi-au creat impresia unui film de groaza. Poate ar trebui sa il revad ca sa il inteleg mai bine.
Ma repet, poate este benefic faptul ca cineva s-a gandit sa ne arate Patimile asa cum, proababil, au fost (bestialitatea oamenilor a fost aceeasi si acum 2000 de ani, cum este si acum) si asta si pentru ca generatiile de azi (mai ales in SUA) sunt mai inclinate sa accepte mesajele propovaduite de media, decat cele din carti, de la Biserica etc...si poate ca acest film a mai intors cateva suflete spre credinta.
Realizarea filmului este de exceptie, intr-adevar dar in unele secvente mi s-a parut putin exagerata atentia pentru fiecare detaliu ( de ex.: la crucificare, dupa ce Iisus este tintuit, crucea este intoarsa cu fata in jos..ni se arata cum se infinge crucea in pamant)..poate e doar o chestiune de gust si de interpretare.
Cat despre veridicitatea interpretarii faptelor...cred ca nimeni pe lumea asta, nici macar Papa, nu poate spune cu mana pe inima " exact asa s-au intamplat lucrurile" pana in cel mai mic detaliu...Biblia are nenumarate interpretari si fiecare intelege ce vrea, dar ce poate fi interpretat ca sigur este ca Iisus a existat si s-a sacrificat pentru noi. Si noi? Cred ca n-am invatat nimic din asta si suntem poate mai rai decat eram acum 2000 de ani. Asa ca...Mel Gibson ar trebui sa mai faca inca multe filme pe aceasta tema pentru a reusi intr-adevar sa transmita un mesaj care sa fie si perceput pe scara larga.
Iepumic
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ooana/ooana.jpg)
ooana spune:
Un film foarte bine realizat, putin cam dur dar....cele doua limbi vorbite in film aramaica si latina intregesc povestea alaturi de decor, actori si coloana sonora!
Din punctul meu de vedere cel mai bun film pana acum inspirat din Biblie!
Daca vrei sa fi iubit, iubeste !!!
...pentru nunta!
Wedding Day
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/gabirus/gabirus.jpg)
gabirus spune:
Simplul fapt ca noi, aici, am discutat in modul in care am discutat, deja este un castig. Nu putem sa ne asteptam ca intreaga omenire sa fie brusc patrunsa de cainta. Daca nici Iisus nu a izbutit asta, Mel Gibson cu atat mai putin.
POZE
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/gabirus/gabirus.jpg)
gabirus spune:
quote:
Originally posted by ooana
Un film foarte bine realizat, putin cam dur dar....cele doua limbi vorbite in film aramaica si latina intregesc povestea alaturi de decor, actori si coloana sonora!
Din punctul meu de vedere cel mai bun film pana acum inspirat din Biblie!
Daca vrei sa fi iubit, iubeste !!!
...pentru nunta!
Wedding Day
E bun, e impresionant, dar pentru mine "Isus din Nazaret" ramane pe locul 1!
POZE
danyboy spune:
un film bun dar cam dur pentru gustul meu..."isus din nazaret" m-a impresionat parca mai mult...imi amintesc ca am plans mult la filmul asta si am reflectat indelung. oricum poate ca ar trebui ca noi toti sa ne gandim mai profund la anumite lucruri, la lucrurile cu adevarat importante din viata...
ManyHope spune:
quote:
Originally posted by gabirus
E bun, e impresionant, dar pentru mine "Isus din Nazaret" ramane pe locul 1!
Corect!
![](bis.gif)
lena spune:
fetelor, fetelor, ce ma starniti voi aici ...ok, hai sa discutam putin despre Isus din Nazareth, pai numai si faptul ca e regizat de Zeffirelli spune multe, omul are alta abordare regizoriala, sa luam de exemplu alte filme ale lui, ca sa intram un pic in atmosfera lui creativa: Romeo and Juliet, Tea with Mussolini, Callas Forever, ca sa nu mai spun de ecranizarile diferitelor opere, este un mare fan al Mariei Callas...are un background deosebit de sensibil al filmelor, creand o adevarata teatralitate, parca ar fi pictate sau cantate, ia aduceti-va aminte si muzica din Isus din Nazareth, e o mare diferentza intre ele...si pe urma cum sa nu ne gandim, anul realizarii lui e 1977 si asta spune ceva, nu...eu am fost toata viata agnostica, pana la acest film, faptul ca il prezinta intr-o lumina putin "hippie" si tot aduce un mare plus filmului asta vorbind dpdv al meu, personal...adica este personajul unic, suprem, totul e perfect, are mai mult decar intelepciune pace...liniste, echilibru, fericire...de fapt tot ceea ce ne lipseste noua asa sa zicem zi de zi in viata asta ca o aventura, lupta, ziceti-i cum vreti.
Isus este atat de bun, incat totul devine axiomatic...decorurile si povestea imaginilor par desprinse dintr-un film vechi, cu substanta...mesajul e dulce, pacifist...dar asta nu presupune automat ca ceea ce a fost acolo e asa, exact cum spunea cineva mai sus, nimeni nu stie.