Mamici de martie - aprilie 2006 (64)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cat spune:

Ariadna, la multi ani cu intarziere pentru cele 2 luni ale lui bb Mark! Ce mai faceti voi? Pe unde mai esti acum?

LA MULTI ANI, Ciuf,supermamico! Sa fii fericita si iubita !

Catrinel, nu cred ca babylax da dependenta, daca nu-l folosesti tot timpul! Ai grija si cu supozitoarele, eu am preferat babylax pt ca mi s-a parut mai "mild", sa zic asa...Am folosit doar in caz exceptional cand o vedeam ca se chinuia de nu mai putea, acum reuseste singurica. Moasa mi-a zis sa facem si gimastica cu piciorusele, gen bicicleta si masaj pe burtica cu doua degete in sensul acelor de ceasornic pentru constipatie, in sens invers se face cand are diaree. Mi s-a recomandat si Milchzucker in ceai, dar Anna nu bea ceai, poate la Oncika merge. Vezi si tu! Si cred ca ce iti recomanda Mariana e Lactulose, am folosit la Daria parca.
Cu somnul, ce sa iti povestesc, sunt si eu zombie, si ziua am cat de cat linsite cat e Daria la gradi dar atunci am de facut o gramada prin casa papa, calcat, curatenie. Lasa ca ne facem noi mari!

Tin pumnii gravidutelor ramase pe ultima suta de metri! si curaj!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cosmina spune:

gata, am reusit. am pus 3 poze. avea 2 zile in prima poza iar in celelalte o saptamana. o sa pun si mai recente zilele astea.

Cosmina si Harris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaser spune:

Ciuf la multi ani! sa fii sanatoasa si sa traiesti mult sa te bucuri de Luca si Maria si sa ai multi nepotei!
Apropos daca o sa am o fetita tot Maria vreau sa o cheme!
Am vazut printesa in poze si seamana cu Luca...el cum a reactionat cand a vazut-o?

Dana mie pediatru mi-a zis sa-l spal cu apa si sapun...servetele sa folosesc mai rar...am gasit totusi niste servetele imbibate cu ulei la Sanosan si imi plac mai mult decat Pampers. Si lui bebe ii plac ptr ca nu mai sunt asa umede (reci). Si al meu a facut un eritem la piciorus de la scutec Pampers si tot cu bepanthen ii dau...sper sa treaca repede!

Pupici

Mihaela, mami de Cristian

http://pg.photos.yahoo.com/ph/mihaser/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cat spune:

Cosmina, sa va traisca Harris, e tare frumusel si ce de-a par are si negru! Misto freza!
Unghiutele i le-am taiat eu de abia la o luna, pana atunci am pus-o pe moasa cand venea la noi ca mie imi era o frica .
Am vazut ca ai mai zis de fundulet iritat. Ce fel de servetele umede folosesti? Noi avem sensitive si nu sunt probleme. Pentru fundulet iritat incearca cu Multilind , se gaseste in farmacie si e f buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

Cat eu ii pun supozitoare cu chimion, sa o ajut cu colicii, si s-a intimplat de citeva ori sa faca kk dupa ce i-am pus. dar o sa iau chiar azi babylax, merg acuma la farmacie. Multumesc!! acuma a iesit bunicu cu ea la plimbare. Am reusit azi sa dorm o ora cit a dormit si ea!!! Yessss!!!
Pupici de la Onichka!

Cosmina, si Oana a avut de citeva ori kk mai verzui, si moasa a zis ca e posibil sa fi fost careva racit prin zona. Dar asta nu inseamna ca ar fi si ea racita. In 2 zile a revenit kk la culoarea "normala" (galbuie).

Catrinel & Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

phuaaai, tocmai m-am intors de la o sesiunde de cumparaturi in Mall...sau mai bine zis de cascat ochii la lume, chestii si chestiute oricum, 90% din achizitii au fost pentru...Bianca, ofcors, dar nu m-am uitat nici pe mine si nici pe tati; titza am lasat-o cu Dragos si vad ca s-au inteles de minue: ea a dormit, el a laptopit, deci totul in regula...si mie ce bine mi-a prins plimbarea

fetele care folosesc GALACTOGIL, stiu ca nu se prea gaseste, eu am gasit azi la Farmacia Denis chiar langa intersectia de dinainte de Mall (unde incepe Dudesti) cum mergi spre vechiul sediu Connex/nerva traian

ema72 noi iesim cam in fiecare zi deci si in weekend, dar tot asa, cand e tati disponibil, ca noi stam pe la Nerva Traian si e ceva de mers iar eu nu ma incumet inca sa plec singurica..., oricum, mai vorbim si ne vedem la impins de carucioare

Andreea G, pentru aprecieri, sa stii ca si noi ne uitam la Thea cu mare drag... Cum ii ziceam si emei, just say when si facem plimbarea in formatie largita!cat despre creme, si eu am avut de la Chicco, insa la mine nu prea a avut rezultate...lasa pielea foarte moale, insa eu vreau ca minunatiile astea sa dispara...stiu ca nu se poate 100%, dar macar incerc mai multe produse...chiar azi mi-am luat Elancyl-ul asta, si e 800.000 , nu 900.000 pofta de mancare si la mine tinde spre zero, si tocmai de-aia continui sa iau Materna, si mai bag si cate un Galactogil sau NutriNatal...mai ales ca si atunci cand mananc, nu mananc f variat...

Cosmina, eu i le tai de la cateva zile (daca erau mari, ce sa fac?) insa nu sunt in masura sa dau sfaturi prietenii stiu de ce....

in legatura cu servetelele: noi tot Pampers, insa dimineata o duc tot timpul cu fundicu la chiuveta si ii place tare mult; probleme nu am avut insa am folosit cu stoinicie Bepanthen preventiv cam la 2 zile...

fetele, intrebare de baraj: cam la cate grade afara pot sa las titza fara caciula?ca e o caldura..si nu vreau sa transpire...am vazut chiar ieri in CArol o mamica cu gemeni si nu aveau caciulite, si nu pareau mai mari de 2 luni...(tare draguti oricum, si aveau supercarucior)..apropos, Doublemom, mai respiri? asteptam si noi sa mai semnezi condica, cand ai timp

Noe si Anne Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tina_Welsh spune:

Aida,lui DAvid ii este foame des..adica 3-4 ore,dar faza e ca dupa ce mananca,zambeste,se uita de jur imprejur si doarme.Daca plange e ori de foame,ori ca e super obosit ori a uitat mami sa ii schimbe pampersul.Sper sa ai un copil ca David!Incepem galeria sau nu?HAI AIDA!HAI AIDA!HAI AIDA!
Ciuf,la multi ani!Sa iti ajute Dumnezeu sa fii sanatoasa,si sa ai viata plina de bucurie si toate dorintele sa ti se implineasca!
Serendipinity,vad ca a inceput sa zambeasca!Nu ca mine deocamdata dar zambeste!
Zuzilici,am uitat sa iti raspund la o intrebare...David inca mai intra in haniutele 0-3 luni!Inca nu e chiar asa de maricel! Doar botoseii si tenesii sunt de 3-6 luni ca are super picioare!
Cristina(Tcelen) deocamdata vad ca nu are colici,slava DOmnului!Doarme si ziua si noaptea.
Andreea G !Frumaosa tititza ai!SI iar incurci capra cu varza!!EU nu am facut epiziotomie,nici macar nu m-am rupt!Buna dimineataaaaaaaaaa!
Catrinel17 Multumesc.Si Oana sa-ti traiasca si sa iti umple viata cu lumina!
Ama_Kaly,incepem galeria si la tine?!?!?!
HAI AMA!!! HAI AMA!! HAI AMA!!!
Noe,frumoasa Biencutza ta!Si sa stii ca eu l-am scos pe David fara caciula de pe acum si are doar 2 saptamani.Dar e cald afara si frumos si nu batea nici vantul.Am intrebat moasa daca am procedat bine si-a inceput sa rada.A zis ca bebelusii nu sunt cu nimic mai special decat adultii!Asa ca..da-i bataie!
Cosmina,unghiutele se taie atunci cand le vezi ca sunt crescute.Lui David i le-am taiat in spital,pentru ca el s-a nascut cu ele mai maricele dat fiind ca a fost peste termen.Daca mai face din cand in cand kaki verde este ok,atata timp cat predomina cel galben.

Astazi a fost moasa la noi si ne-a cantarit si masurat.Avem 4700,deci 600 de grame castigate in cam 12 zile,dupa ce scazusem initial la 4100.Are 57 cm,de la 54,5 la nastere.Singura chestie care o avem,este cand plange un inceput de hernie,care se zice ca este foarte comuna la baieti si sa nu ne facem probleme ca se va retrage de la sine,si o mica iritatie,alergie de la lapte cred sau a fost prea cald in casa.In rest suntem super ok si moasa e super incantata! V-am dulcic!Si o zi buna va urez!

Tina si David
Poze cu David
Eu si Mark

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Rocsana,
Ce bine ca ai o fetita cumintzica!Despre greutate eu zic ca Maria a crescut f.bine!Cumnata mea cea mai tinara care are fetita cu problemuta la inimioara tin minte ca se chinuia saracuta fiindca bebe lua f.putin in greutate...

Serviciul meu era de la 9 dim.la 5 dupa-amiaza si gateam in general pentru 2 zile.Spalatul rufelor se intimpla doar de 2 ori pe saptamina serile,cumparaturile le faceam 1 data pe sapt eu,o data sotul.Vasele le spala masina,curatenia o faceam doar 1 data pe saptamina in weekend...
Sigur o sa va decurcati voi!

Anamaria/Alba-Iulia,multumim inca o data pentru editarea listutei!Si eu ma intreb cum ai timp sa o faci fiindca am impresia ca stiu ce inseamna "simptomele" Iuliei...Fetita mea(acum scolarita)mi-a facut aceleasi "figuri" pina la 6 luni si a dormit prima noapte fara intrerupere de-abia cind nu a mai primit laptic noaptea...

Unii copii se "linistesc" pe la 4 luni,altii mai tirzior...Iar invat lumea la rele,dar...daca va minca papa solida ii vei putea elimina incetul cu incetul mesele de laptic din timpul noptii...

Cosmina,la baieteii mei vad ca un singur lucru a functionat ca sa-i scap de fundulet iritat:faina de cartofi!

Catrinel_17,pai vreau si eu bunici si bunicute ca sa ma ajute!Ai gasit lactobacilul de care iti scriam?

De fapt,nu am dreptul sa ma pling,in special cind ma gindesc la vecina mea suedeza cu 5 copilasi toti nascuti prin cezariana,si care mai de care mai activi.Ea e o farima de om,de 160 cm si are sub 50kg,mai merge si la serviciu...intre sarcini!

Tina,ce parinti norocosi sunteti ca va puteti uita si la filme!Deci aveam dreptate eu cu fat-frumosii?

Aida,lasa ca vei naste in curind si o sa uiti de toate durerile!Acum fiecare minut e aproape o eternitate de asteptare,dar...vestea buna e ca a inceput numaratoarea inversa!

Nuuuuu,nu ne pregatim asa de repede pt.bebe nr.4.Sotul e de parere ca...si dupa o nastere normala ar trebui sa asteptam cel putin 6 luni pina la refacerea organismului,asa ca am facut un compromis:ne apucam de treaba in toamna-iarna...

numai bine tuturor
Mariana

mama Monicai(1998), a lui Matei(2001) si a lui Markus(2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns serendipindity spune:

Noe, de care crema Elancyl vorbesti? Ca sunt doua tipuri: una care previne vergeturile si le estompeaza de cele in formare - iar asta are 150 de ml si nu costa mai mult de 700.000 de lei (doar daca n-ai luat-o de la Sensiblue, unde toate produsele sunt cu mult mai scumpe decat in alte farmacii) si alta mai concentrata, cu actiune intensiva, care cica ar combate vergeturile deja instalate. Asta e intr-adevar mai scumpa, vreo 8-900.000 si are gramaj mai mic. Problema cu a doua e ca e contraindicata folosirea ei pe timpul sarcinii, nu stiu daca si pe perioada alaptarii.
Primul tip de crema de la Elancyl l-am folosit si eu, dupa ce am vazut ca aia de la Chicco n-are nici un efect asupra vergeturilor deja formate pe sani. A dat rezultate, in sensul ca vergeturile s-au estompat la culoare in doar o saptamana - din rosii-vinetii s-au facut maronii - dar atat. Acum insa am descoperit un gel super concentrat de la Mustela, care diminueaza profunzimea vergeturilor (eu sper sa le elimine de tot, desi stiu ca nici o crema nu garanteaza asta). Si se poate folosi pe perioada alaptarii. Toate farmacistele mi-au spus ca e cel mai bun produs de pe piata. Eu l-am gasit la Helpnet - costa aproape 900.000 - intr-un pachet promotional ce continea si un lapte de corp de care sunt fff incantata.
Si pentru ca sunt maniaca cu cremele, am achizitionat si una pt fermitatea bustului, tot de la Mustela. Si asta scumpa, aproape 700.000 de mii. Nu ma astept sa-mi faca sanii pietroi, dar sper ca nu mi se lase.
Tina, va sa zica David e pe drumul cel bun! Ia sa-i faci o poza cand rade, sa ni-o arati si noua.
Andreea Georgiana, sa dai un semn cand vii in Moghioros, sa vin sa-ti vad bebelina, ca stau f aproape de parc. Poate pana atunci o sa ies si eu la impins carutzu'
micaalsa, multzam de ajutor! ai grija de Iulia, ca-i o scumpa!
Aida, io sper sa nu ne apuce saptamana viitoare tot cu burta la gura. Focus, please! pana duminica tre' sa fim mamici. Pai ce-i dupa ei sau dupa cum vrem noi? Cica daca nu arati copiilor de mici cine-i bossu', ti se urca-n cap. Ama_kaly, de acord si tu? Hai fetele, inca un pic si trece!

39+6

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

LA MULTI ANI CIUF!!!!!

Mariana

mama Monicai(1998), a lui Matei(2001) si a lui Markus(2006)

Mergi la inceput