Mamici de iulie - august 2006 (44)
Raspunsuri - Pagina 4
iulenca spune:
Mai panicoaselor ce ne facem cu voi. Vad ca atzi inceput acum sa va indepartati de subiectul circulara de cordon. Daca va stiti fricoase nu mai cititi mai fetelor despre toate prostiile ca mai rau va facetzi. Eu nu zic sa nu cunoastetzi riscurile unei sarcini si ale nasterii dar nici sa exageratzi ca nu o fi
asa de negru si nu or pica toate pe capul nostru. Exista riscuri in toate, viatza e o necunoscuta daca traim cu frica ca ceva rau o sa se intample nu ne mai bucuram de nimic. Da, lucruri rele se intampla, de cele mai multe ori insa acestea nu se sfarsesc tragic, exista rezolvari pentru aproape orice pe lumea asta. De ex. bebe poate sa fie ok la o eco din ziua nasterii dar in timpul travaliului sa se miste, sa se roteasca si sa isi infasoare cordonul in jurul gatutzului. Deci oricat de mult ne-am asigura ca nimic rau nu se intampla, imprevizibilul e parte din viatza. Noi trebuie sa fim optimiste, sa ne bucuram de fiecare clipa, sa rezolvam fiecare problemutza care apare cu cat mai mult calm ( desi e foarte greu sa itzi pastrezi calmul) sa speram ca totul o sa fie bine si sa avem incredere in cei din jur (medici, moase, asistente) ca ne vor ajuta si ca fiecare isi va face treaba cat mai bine daca apare vreo problema. Sunt fete precum Mamanati sau Cristina Ioana care chiar au treecut prin adevarate tragedii si totusi au avut curajul sa o ia de la capat.
Asa ca fruntea sus si iesitzi la soare ca statul singurele in casa va da ganduri d-astea negre.
BULI tu o cautzi cu lumanarea. Ce vrei sa ti se mai intample ca sa te linistesti. Eu te cred ca munca te face sa itzi iei gandul de la toate cate le ai pe cap dar pls gaseste-ti altceva sa te preocupe pt ca in ritmul asta nu rezolvi nimic ba mai rau. la tine e un stres si o alergatura continua: munca , doctor, analize... E recomandat sa fii o mama activa dar nu si daca ai probleme. Stai akasa si apuca-te de privit telenovele, crosetat sau ceva de genul. Ce naiba tu vrei sa regretzi mai tarziu ca nu te-ai putut linisti. Gandeste-te ca bebe mai tre sa stea in burtica cel putin 10 sapt si tu trebuie sa fii sanatoasa in toata perioada asta. Zi mersi ca bebe e bine si ca nu sunt probleme cu el, ca e mare si sanatos si ai grija ca si mama lui sa poata sa il mai creasca akolo in burtik. Vezi ca imediat convocam maine o intalnire de urgenta si daca sarim toate pe capul tau numa bine nu o sa itzi fie. Si stii ceva, sotul ala al tau chiar nu ia atitudine. Ca pe noi barbate-miu desi ne stie bine si pe mine si pe bebelina tot ne tine din scurt si nu ne lasa sa ne agitam prea tare. In calitate de viitoare cuscra sa stii ca te ciufulesc daca nu ai grioja de tine. Si il aduc si pe cuscru sa ma sustina.
Hai va pup.
iulenca
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;103/st/20060816/dt/8/k/32fc/preg.png
MADYN spune:
Bulinuta eu am plecat de la dr.T pe la 6.45 si nu cred ca ajunsesei. Oricum cind am iesit din cabinet eram asa de
in cit nu cred ca l-as fi vazut nici pe Brad Pitt
.
Eram super happy ca l-am vazut pe bebelin, ca e bine, ca are 950 g - dolofanel ca tati si ca ... (i-am vazut mutritza) seamna cu mami ca doua picaturi de apa
.
Problema ar fi ca inca e cu capul in sus si daca nu se intoarce, dr. a zis ca imi face cezariana. Cam pe la cite saptamini se intorc bebeii?
25+
meu drag
Bebelica
cinta spune:
Hristos a inviat, burticutelor!
maaama, dar ce jale si ce chin pe aici.
Sabana, lasa prostiile si gandurile negre, ca e pacat, zau asa. Mai bine fugi la un cardiolog sa te lamureasca el despre ce si cum
Obsesia cu circulara de cordon o am si eu. Dar nu de la alte gravidutze, ci de la subiectul cu "spitalele" unde ati nascut. Mai bag cate un ochi pe acolo sa im fac lista mea de criterii pt alesul spitalului si a doctorului/ moasei cu care sa nasc. Voi naste in Letonia, dar tot nu sunt sigura 100% pe ce criterii sa fac aceasta alegere. si ma ingrozesc de ce citesc si pe la acest subiect. Aseara ii povesteam si lui iubi cateva cazuri sa se mai ingrozeasca si el si sa nu ma mai scoata pe mine sefa paranoiei.
Bulinutza, eu nu pot decats a iti dau un pup
ca bataitza ai incasat si scarmanata ai fost de fete deja. eu ce sa mai fac la spartul targului?
tocmai m-a anuntat aseara ca miercuri si joi e in delegatie in Estonia [tara vecina]
si eu voi fi singurica acasa
dar si eu m-am facut
si azi mi-am cumparat in pauza de pranz o camasuta de noapte din aia care mai mult nu e decat e, asha e de usurica si de transparenta. Nu stiu ce mi-a venit, a fost un impuls de moment.
Dar i-am trimis sotului mesaj ca ii pregatesc deja o surpriza pt cand revine din delegatie si deja se perpeleste pe toate partile
nici cu spatele nu gandeste ce il asteapta la intoarcere 
cinta
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;47/st/20060809/dt/7/k/080b/preg.png
July25 spune:
Hristos a inviat !
Bine v-am regasit fetelor. Harnicutze nevoie mare, ca de obicei. Nu mai poate omul tine pasul cu voi.
Cu privire la circulara de cordon chiar nu este nevoie sa ne batem capul acum pt.ca, din pacate, oricum nu avem ce face.
Doar sa ne gasim un dr.care sa fie super-bun la eco si sa VADA, daca este ceva de vazut.Dar garantzii nu exista.
Trebuie sa fim optimiste si cu credinta in Dumnezeu. O sa il pun si pe husband sa va citeasca sa vada si el ca nu sunt singura paranoica ci ca doar ma incadrez in context.![]()
Sabana, este adevarat ca inima omeneasca este un organ fragil
dar eu cred ca o femeie este cel mai puternica tocmai atunci cand naste. Daca barbatii ar simti aceste dureri probabil ca ei ar da coltul. Dar nu noi.
Offf, Bulinuto parca ai fi din filmul acela :Totul mi se intampla numai mie.![]()
Cinta...bravo tie ! De ziua mea si eu am primit o camasutza...si zau daca nu a avut efect.
Fetelor-dragutelor dar nu imi gasesc si eu un ginere pe-aici ? Ca vad ca v-ati incuscrit intre voi...doamne-doamne.
Hai ca lu'fii-mea ii da tat-su zestre mare ( vila, masina...etc. plus ca o sa o fac medic.
)
Pumpkin, hai ca ai fost tare.
Cum ne tii tu pe toate in frau...
Felicitari pt.eco de la
. Se pare ca fii-mea e cea mai mititica si fragila. Dar deh...asa sunt fetele...niste finutze.![]()

July25 26+
Maria si
Andrei (30.11.1996)
Muuh spune:
iulenca ce frumos le spui tu. 
Da eu fac gimnastica la activecenter. Au si programe de respiratie, eu nu m-am inscris inca la ele. Se fac chiar cu Vania Limban, care este in continuare moasa la Municipal. Mai multe amanunte gasiti pe site-ul lor. Eu am o nedumerire legat de ele: scrie ca se fac impreuna cu partenerul iar eu vreau sa fiu singura la nastere in fine mai am timp sa ma gandesc un pic la asta.
Mitza
26+
letitzia spune:
Bulinutzo, dragutzo, nu te mai speria de statul acasa, caci incet-incet ai sa te obisnuiesti si chiar o sa inceapa sa iti placa. Si eu am crezut ca nu o sa rezist acasa, ca o iau razna singurica, dar acus' ce bine e: dupa o noapte in care nu prea dorm (sau fac pauza de somn de pe la 4 la 6 si) sa atipesc dimineata sa ma trezesc pe la 9-10, fara stres ca tre' sa ma duc la munca si sa simt ca ma dor toate DAR NU trebe' sa ma dau jos din pat... sa vezi tu ce bine e.De ce sa stai sa suferi pe scaunele de la birou sau din masini, cand poti sta intinsa in patul tau sau te poti plimba lipa-lipa, ca o ratusca, dar si ce, e dreptul tau ca esti insarcinata?? Si ia uite ce frumos se facu afara, poti sa iti iei ceva stramt sa iti scoti burta la soare sa vada si BB-ul tau ca a venit primavara, eeeeeee???
Mai gandeste-te!

30 fix, 
mishi spune:
ADEVARAT A INVIAT!
hai ca nu mai terminam de citit...de cand ati inceput serviciul, nu va mai tace gura...ma rog, degetelele.
da' ce va veni la toate cu circulara asta? eu m-am nascut cu cordonul in jurul gatului rasucit de 2 ori, eram cam albastra, m-au oxigenat, dar acu' 30 de ani nu vedea nimeni ecografii si tot m-au salvat. mama aduce pe lume (a se citi ii prinde in brate) de 36 de ani zeci de mii de bebei (ca in provincie doctorii vin sa asiste doar daca e cotizatia buna sau daca exista complicatii) si mi-a zis ca sunt foarte rare cazurile cu deces din cauza circularei de cordon. totul tine de cine asista nasterea ca se poate scapa foarte usor, cu indemanare.
si cum zicea iulenca, daca e sa fie, e oricum, dar unde va e increderea, mai bine zis credinta, ca doar ce trecu pastele cand ni se reaminteste ca prin credinta capeti lumina?
hai ca daca nu va revine optimismul imi iau jucariile si plec...
eu una am inceput sa ma plictisesc groaznic. de citit m-am saturat, de la reviste, ziare, carti despre mama si copilu', belestristica s.a.m.d. de tv mi-e sila dar cred ca m-apuc de crosetat. il timit pe-al meu sa-mi ia andrele si ceva culori dragute si fac niste paturici...mama, mama. in 3 luni de stat la orizontala va fac si voua.
calatoria lui
25+, 
poza bebe la 4D
mishi spune:
aaaaaaa...si apropos de bebe cu capu-n sus, si mie mi-a zis saptamana recuta la eco, inainte de cerclaj " mda, si bebe nu s-a intors inca, e tot cu capu-n sus". da' io desteapta sa nu intreb "si ce daca?". m-am gandit ca e un inconvenient ca daca da din picioruse ma loveste direct in col dar nu m-am gandit deja la cezariana. pai bebe nu mai are muuuuult timp sa se intoarca? nu se angajeaza in pozitie chiar si mai tarziu? ce e aia sa te gandesti la cezariana numai din motivul asta la numai 25 sapt? madyn? oare d-aia comenta dr mea? ma mir....
calatoria lui
26+, 
poza bebe la 4D
Sabana spune:
Fetele cu indeletniciri casnice. Eu mi-am luat gherghef si m-am apucat de covorase. E foarte relaxant si interesant. Imi aduc aminte de pe vremea cand eram la gradi. Croseta mea din clasa a treia tot nu mi-am gasit-o
25miky spune:
Mai fetelor ,va vad caci scrieti de eco incontinuu ,eu am avut doar 2 pana acum ,la 6 saptamani ,si la 5 luni ,dupa consulatatia s-a facut pe baza de palpare,voi cate eco ati facut ? De 2 zile bebe nu se mai misca ca inainte ,nu stiu de ce ,dar sunt ingrijorata ,ma gandesc ca a crescut si nu se mai poate intoarce ca inainte? nu stiu ...voi ce ziceti? Am programare joi ,asa ca o sa intreb ,dar doctorul nu prea imi da multe informatii,azi m=-a durut spatele ingrozitor,asa ca am stat mai mult in pat ,trebuie sa ma uit la DVD-ul cu YOGA PENTRU GRAVIDE ,istetul de sot mi l-a cumparat ,numai de exercitii nu imi arde mie ,va pup ,astept raspuns.
miky