Cum recuperez fisierele sterse?
Aseara am sters din greseala un fisier care imi trebuie ....si l-am sters si de recycle bin.Se mai poate recupera cumva?
Raspunsuri
joxy spune:
Teoretic da.
Sunt multe de povestit.
1. Ideea este sa nu mai copiezi/instalezi nimic pe HDD-ul/partitia(C: D: E: ..) aia.
2. Pe alt HDD sau alta partitie(C: D: E:) decat cea pe care a fost fisierul (preferabil alt HDD sau pe alt PC) se instaleaza un soft de "recovery"
O sa fi uimita sa gasesti si lucruri pe care le-ai sters acum X luni. Totul tine si de noroc.
Cu respect,
G.
Suntem urate... si ne tarim!
catalynaa spune:
M-ai lamurit cat de cat,dar totusi....ce soft imi trebuie si daca pot sa-l downloadez dupa net?Multumesc!
joxy spune:
Uite aici ceva gratuit:
http://www.softpedia.com/get/System/Back-Up-and-Recovery/Roadkils-Undelete.shtml
Cu respect,
G.
Suntem urate... si ne tarim!
catalynaa spune:
Joxy,spune-mi te rog daca trebuie sa mai fac si altceva dupa ce instalez softul.Ma gandesc sa nu afecteze cu ceva calculatorul deoarece fisierul respectiv era instalat in partitia cu Windows-ul.Te rog,lamureste-ma...multumesc!
Catalin spune:
Subiect initial: "Director cu poze disparute"
postat de eveline, 04/05/2006, 13:01:59
Va rog din suflet sa ma ajutati daca puteti!
Nici nu vad bine ce scriu, mi-s ochii impaienjeniti de atata plans.
Am avut un director ce continea mai multe subdirectoare, pentru fiecare luna a anului din luna in care s-a nascut fetita mea....in fiecare subdirector erau sute de poze.
Am deschis azi calculatorul si nu mai este....pur si simplu, nu-mi vine sa cred...nu stiu daca pe cd-uri am salvate o suta de poze....simt ca innebunesc...
Nu pot sa cred ca l-am sters....doar cand stergi te intreaba daca esti sigur....si nu cred ca am facut asa ceva accidental....nu stiu ce s-a intamplat, sotul e plecat, am sa-l intreb si pe el daca stie ceva....ma indoiesc ca a facut o asemenea boacana si nu mi-a spus.
Daca s-a sters se mai poate recupera? In recycled bin nu e, am verificat si nicaieri altundeva nu e ca am dat search pe tot computerul.
Ideea e ca directorul se numea "Bianca" dupa numele fetitei mele...si in discul E unde se afla am numai directoare de la litera "c" incolo....nici ce aveam cu "a" nu mai am...e clar ca s-a sters ce era cu a si b...nu stiu cum dar asta nu mai conteaza.
Vreau sa stiu daca exista vreo posibilitate sa se recupereze....am mai auzit eu povesti cu persoane care au "pierdut" documente si au reusit sa le gaseasca....
Aveti vreo idee va rog mult....nu mai am nici o poza de un an jumate....pe hartie normala nu am deloc...
Ana
raspuns postat de dante01, 04/05/2006, 13:17:32
exista multe astfel de programe, ideea e insa sa nu mai salvezi nika pe acel disk, ca sa nu reduci drastic sanele de le putea recupara...
acum, trebuie sa-l duci s acineva care se si priepe la chestii din astea, nu e chiar asa de simplu si de obicei e o operatiue de durata, cel putin cateva ore...
eveline spune:
dante01 multumesc mult ca mi-ai spus sa nu mai salvez nika pe partitia respectiva....eu vroiam sa ma apuc de salvat niste filme...gandeste-te cat pierdeam. Multumesc inca o data.
Am chemat un "cunoscator" ce a rezolvat problema.
A durat ceva (o zi), a luat hardul si cu ajutorul unor programe a reusit de mi-a recuperat tot...m-a si costat, dar asta e....bine ca am rezolvat caci eram disperata...
Ana si Bianca-iubita