Cum decurge operatia cezariana?
Buna,
daca vreuna dintre voi a trecut prin experienta aceasta si mi-ar putea-o povesti si mie... Sunt curioasa in special: daca anestezia (eu o sa fac rahi+epidurala) doare foarte tare; daca am voie sa mananc/beau ceva inainte; daca se pun catetere ca sa poti urina (yuck... sper sa imi spuneti ca nu :) ); cat timp nu ai voie sa te ridici deloc din pat dupa operatie; cat de tare doare operatia dupa, si cam cat timp...
Multumesc!
Raspunsuri
Corina spune:
Draga Kehleyr,despre anestezie epidurala nu pot sa iti spun daca doare sau nu,eu am avut anestezie generala.Stiu ca nu ai voie sa maninci sau sa bei inainte de operatie,iar de sonda urinara nu poti sa scapi.Este necesara pentru ca in timpul operatiei vezica ta sa fie goala,dar mai ales pentru ca medicul sa o vada si sa nu o taie din greseala.Nu iti fa probleme pentru sonda,nu simti nimic,nu te doare nici cind ti-o pune nici cind o scoate.
Dupa operatie ar trebui sa te scoli cam dupa 24 de ore,depinde acum de fiecare,eu m-am sculat prima data dupa 30 de ore si am facut trei pasi pina la fotoliu si inapoi in pat.
Dupa operatie depinde acum de locul unde nasti si de calmantele care ti se administreaza.Eu am avut o perfuzie cu anestezic timp de 24 de ore dupa operatie,si nu am avut nici cea mai mica durere.
Daca mai ai intrebari iti raspund cu placere.
Quand il sent l'heure venue, le guerrier de la lumière abandonne
tout et
part pour l'aventure dont il a tant rêvé .
( Paolo Coelho)
Kehleyr spune:
Multumesc Corina. Pot sa te intreb de ce ai facut anestezie generala? Din cate stiu eu in ultima vreme se practica numai in cazuri de urgenta, in general se prefera rahianestezia combinata sau nu cu epidurala.
P.S. Si mie imi place Paolo Coelho :) Favorita mea este "Veronika decide morrer" (sper ca am scris bine in portugheza...)
lala spune:
[quote]Initial creeata de Kehleyr
Buna,
daca vreuna dintre voi a trecut prin experienta aceasta si mi-ar putea-o povesti si mie... Sunt curioasa in special: daca anestezia (eu o sa fac rahi+epidurala) doare foarte tare; daca am voie sa mananc/beau ceva inainte; daca se pun catetere ca sa poti urina (yuck... sper sa imi spuneti ca nu :) ); cat timp nu ai voie sa te ridici deloc din pat dupa operatie; cat de tare doare operatia dupa, si cam cat timp...
Multumesc!
anestezia nu a durut caci a fost anestezie totala
dimineata am avut voie sa mananc ceva usor (operatia a fost la ora 17.00)
sonda urinara am avut
la ora 17.00 am intrat in operatie si la 08.30 a doua zi am fost dusa in salon; am ascultat recomadarea medicului ref la miscare (multa miscare; muschii abdominali se 'incalzesc' si este mult mai bine decat daca ai sta in pat)
de durut nu m-a durut (mi-au dat niste pastilute in prima zi dupa operatie)dar o buna perioada de timp am avut un oarecare disconfort in zona operatiei
in prima zi am avut voie sa beau ceai si supa de legume
in zilele 2 si 3 am avut voie sa mananc putina branza de vaci
in ziua 4 am plecat acasa
lala spune:
eu am fost intrebata ce tip de anestezie prefer si cum nu mai facusem nici o operatie am rugat-o pe doctora sa aleaga varianta cea mai buna pentru copil si pentru mine.
Corina spune:
Am avut cezariana in urgenta,nu ma dilatam iar bb isi incetinea ritmul cardiac,plus ca depasisem termenul cu 5 zile.Eram pregatita sa nasc normal,dar ce sa-i faci,socoteala de acasa.....
Te pup,Corina
Quand il sent l'heure venue, le guerrier de la lumière abandonne
tout et
part pour l'aventure dont il a tant rêvé .
( Paolo Coelho)
dyana spune:
Am si eu o intrebare. Eu am o alunita frumoasa chiar pe marginea buricului, in partea de jos. Si ma intreb, daca va fi nevoie sa fac cezariana, de unde si pana unde se face aceasta operatie? Ma tem pentru alunita aceasta.
Si daca burtica se face mare, se face mare si alunita?
Nu va suparati pe mine ca va intreb, dar sunt sigura ca voi stiti cel mai bine raspunsul.
Va multumesc anticipat,
Diana
lala spune:
quote:
Originally posted by dyana
Am si eu o intrebare. Eu am o alunita frumoasa chiar pe marginea buricului, in partea de jos. Si ma intreb, daca va fi nevoie sa fac cezariana, de unde si pana unde se face aceasta operatie? Ma tem pentru alunita aceasta.
Si daca burtica se face mare, se face mare si alunita?
Nu va suparati pe mine ca va intreb, dar sunt sigura ca voi stiti cel mai bine raspunsul.
Va multumesc anticipat,
Diana
taietura la mine este orizontala si este localizata in zona pubiana
dyana spune:
aha, deci e orizontala. Si banuiesc ca nu are tangenta cu buricul. Cred ca m-am mai linistit.
Multumesc,
micaela spune:
Eu am fost sfatuita sa fac anestezie generala. Iar care mi-a dat anestezia nu e nimeni alta decat prietena mea cea mai buna si nasa copilasului meu. Deci sunt sigura ca daca ea mi-a recomandat anestezie generala aceasta este cea mai buna solutie si pentru mama si pentru copil. Eu m-am ridicat din pat chiar in ziua in care am facut operatia. Ba chiar am fost sfatuita sa fac cativa pasi. M-am simtit bine si sunt foarte multumita ca am ales aceasta metoda. Eu as recomanda tuturor viitoarelor mamici nasterea prin cezariana. Este o metoda controlata de nastere si nici mama nici copilul nu sunt expusi la riscuri. Cat despre cicatrice a mea este orizontala, are aproximativ 14 cm. si nici in cel mai "decoltat" bikin nu se vede.
Singurul care o poate vedea este tati dar numai cu acordul tau...
MariaM spune:
Eu am facut cezariana cu anestezie generala, sonda nu stiu cand mi-au pus-o dar stiu cand au scos-o, si nu am simtit nimic, iar dupa ce mi-a trecut anestezia, m-am si dat jos din pat...burta m-a durut dar suportabil cam trei zile de la operatie...dupa aceea pot sa zic ca doar ma mai jena locul.,..deci in concluzie ...totul a fost ok...
ps. nici nu am ramas cu burta...
te pup si nastere usoara
Maria