Cum decurge operatia cezariana?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iris spune:

hop si eu iar !
vin si eu cu un sfat,si o rugaminte: daca va e frica de nasterea naturala, de durere, de sistemul medical etc, faceti cezariana, nu cred ca pierdeti ceva important; toata discutia poate dura la nesfirsit, dar foarte pe scurt : e important confortul psihic al femeii care naste, copilul are nevoie de o mama sanatoasa, linistita, puternica; nu va lasati influentate de povestea cu grozavia unei operatii; o cezariana e o operatie de rutina si asta v-o spune orice medic, daca are bun simt! tot stresul, durerea, suferinta se aduna si va rabufni mai tirziu sub cine stie ce forma, (sau poate nu- hi hi0 nu are sens sa nasti natural, cind ti-e groaza de asa ceva, de dragul teoriei "mamei naturale"; vei avea ocazia sa-ti dovedesti de mii de ori ca esti o mama buna, la ore imposibile din noapte, in zi de lucru sau de sarbatoare...important e ce faci in timpul sarcinii si al vietii ulterioare pentru copilul tau, nu ca te supui unei nasteri dureroase pentru ca asa s-a gindit natura sa ne blagosloveasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maadi spune:

Dragele mele, lamuriti-ma si pe mine: -2.50 miopie este mare sau mica, necesita sau nu cezariana? Nu am deschis acest subiect cu doctorul meu, despre cum voi naste si despre miopie, desi sunt in 7 luni. Urmeaza saptamana viitoare la control.
Multumim ptr. sfaturi si nastere usoara viitoarelor mamici!
Maadi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Maadi, vorbeste cu doctorul. Miopia nu este mare, dar tot exista un risc. Cere si parerea unui oftalmolog. Eu am fost acum o luna la oftalmolog si am facut un control. Mi-a spus, printre altele, ca nu e indicat sa ma supun efortului unei nasteri naturale. Eu am la ochiul drept -4,50 si -2,50 la stangul. Doctorul meu de la maternitate a zis ca e ok sa fac cezariana, e mai bine...Mai vorbim.

Caloianu Ana-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Buna,

Eu sunt de aceeasi parere cu Iris. O mama buna nu se defineste dupa cata durere indura la nastere, ci dupa cum se poarta ulterior. Eu cred ca lumea are o prejudecata impotriva cezarienei asa, din principiu, mai ales persoanele in varsta. Sincer, in afara de ca te doare operatia si eventual capul, n-am mai auzit pe nimeni sa se planga de cezariana... in schimb ce la nasterea naturala am auzit de nu stiu cate cazutri de travaliu insuportabil de greu. Parerea mea este ca daca se poate mai simplu, de ce nu? Eu sunt fortata sa fac cezariana datorita miopiei, dar cred ca oricum alegeam solutia asta. De fapt sunt foarte multe riscuri si la nasterea naturala, dar lumea uita... daca ajungi la forceps, de exemplu? Nimic nu mi se pare mai groaznic decat asta...

Nastere usoara tuturor...

Mergi la inceput