Ingrijirea buzelor

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns helga spune:

Eu aseara mi-am pus mierea pe noapte. Nu stiu, dar cred ca am mincat-o repede in somn, caci dimineata iar imi erau uscate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

quote:
Originally posted by helga

Eu aseara mi-am pus mierea pe noapte. Nu stiu, dar cred ca am mincat-o repede in somn, caci dimineata iar imi erau uscate

helga

ce simpatica esti
acum ma gandesc ca poate mierea face minuni dar nu atunci cand situatia este grava adik buzele sunt deja crapate sau mai stiu eu ce...eu ma dau cu miere regulat si nu am ajuns sa am buzele crapate dar sigur va zic ca daca am buzele uscate si le dau cu miere se rezolva problema

Nushulica si finutza Ingrid(11.12.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

Unguent de galbenele. La mine a ajutat, aveam buzele praf.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

quote:
Originally posted by blue eyes

Unguent de galbenele. La mine a ajutat, aveam buzele praf.

am o crema de galbenele adusa din Ro; o sa incerc..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adda spune:

quote:
Originally posted by helga

helga

Stii cum trebuie sa faci?
Perii usor buzele cu periuta de dinti ca sa indepratezi pielea moarta si apoi dai cu miere, dar nu inainte de culcare pentru ca fie o papi, fie incleiezi perna.
Si la mine merge metoda cu mierea ;) Ba eu o mai folosesc si pentru ten din cand in cand: aplic miere pe fata si lipesc-dezlipesc degetele de ea timp de un minut (astfel se curata porii), apoi ma spal cu apa calduta, ma tamponez cu un prosop fara a indeparta toata apa si apoi aplic o crema hidratanta. Va asigur ca o sa aveti o piele ca de bebelus: fina si hidratata. Desigur, nu trebuie sa fiti alergice la miere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Pielea buzelor nu are aproape deloc glande sebacee. Balsamul de buze suplineste deci lipsa grasimii.Cu cat contine mai multi pigmenti coloranti, cu atat rujul usuca mai tare buzele. Mai degraba folositi un luciu de buze (lip gloss), care contine uleiuri protectoare si care trebuie sa fie cat se poate de putin colorat.

Cateva trucuri (din Formula As):
-buzele se inmoaie si isi recapata prospetimea daca sunt frecate cu o periuta de dinti inmuiata in vitamina A uleioasa (indeparteaza particulele de piele moarta si acopera buzele cu un strat protector)
-amestecati o lingurita de branza de vaci cu un galbenus de ou. Intindeti-o pe buze intr-un strat gros. Lasati sa actioneze 10 minute, apoi spalati-va.
-o lingura de miere si o lingurita de ulei de masline. Amestecul reface buzele prea uscate

Eu folosesc doar periuta de dinti cu vit. A si balsam, de mult timp. Rujul nu il dau niciodata fara a aplica inainte balsam sau crema hidratanta.

Si mai am o crema care se prepara in casa, f.f. buna. Daca va intereseaza, caut reteta si v-o scriu.

Multi pupici!

Diana, mami de superbebelusa (15 iulie 2005)

Puiul meu iubit e atat de mare

Iulia Anastasia www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Povestea unei mame

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

asteptam reteta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Crema pentru buze

Ingrediente:
1 lingura de ceara de albine rasa, 1 lingura de vaselina, 1 lingura de lanolina, 1 lingurita de miere lichida, 3-4 picaturi de ulei aromat de portocala.

Mod de preparare:
Dati bucata de ceara (se cumpara de la apicultori) pe razatoarea mare, pana obtineti echivalentul unei linguri bine umplute.
Puneti ceara rasa intr-un bol de sticla sau de ceramica si asezati-l pe un vas cu aburi (bain-marie). Adaugati vaselina si lanolina.
Puneti sa se topeasca ingredientele la foc mic, amestecand. Cand s-au topit, adaugati mierea si amestecati. Apoi varsati uleiul aromat de portocala. Amestecati repede si luati vasul de pe foc.
Continuati sa amestecati energic compozitia, ca sa devina neteda. Puneti-o in recipiente mici si lasati-o sa se raceasca. Cand pomada se incheaga, inchideti ermetic vasele. Alifia de buze poate fi pastrata sase luni, in frigider.

Uleiul esential de portocale poate fi inlocuit cu altul, in functie de ce aroma preferati.

Eu am mai pus de la mine, in afara retetei, o fiola de vit. A.

Diana, mami de superbebelusa (15 iulie 2005)

Puiul meu iubit e atat de mare

Iulia Anastasia www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Povestea unei mame

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyboy spune:

Si eu tot de miere vroiam sa-mi spun desi am vazut ca am mai raspuns si altele inaintea mea.
Mai poti incerca ulei de ricin sau vit A.
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helga spune:

Unde gasim vitamina A (in ce forma), unde gasim lanolina?

Mersi mult pt receta!!! si sfaturi!

Mergi la inceput