Drilling ovarian

Drilling ovarian | Autor: katthy

Link direct la acest mesaj

PASTE FERICIT
Sa va povestesc istoricul meu.
Am facut monitorizare ultimile 3 luni- din care ultimile 2 cu comifen stimulare 1/zi, pregnyl 2*5000um, si am ajuns la endometru de 12-13mm, folicul de 21-22mm si apoi chist functional care se resoarbe (10 zile Duphaston). Deci foliculul nu s-a spart 3 luni consecutiv.
Astazi in ajnul Sarbatorii Pascale am primit o veste care m-a cam bulversat. Dr. mi-a sugerat efectuarea unui drilling ovarian laparoscopic deoarece se pare ca nu pot ovula chiar cu stimulare (nici pe stanga nici pe dreapta.

A mai facut cineva ?
Cum se face (mi-a explicat si dr. dar as vrea si alte pareri)?
Ce rezultate ati obtinut?
Cam cat costa acest procedeu?

katthy

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aniast72 spune:

katthy, am cautat pentru tine si uite ce am gasit:

Se pare ca decorticare ovariana nu prea se mai foloseste prin Vest, din cauza riscului crescut de aderente periovariene si peritubare (mai pe romaneste spus scapi de si dai de taica-su).

Drillingul ovarian se foloseste insa, dar numai dupa ce toate celelalte posibilitati de stimulare medicamentoasa a ovulatiei au esuat. Operatia este laparoscopica, se face sub anestezie generala si costa in practicarea unor mici "gaurele" in peretele ovarului. Asta se poate face prin electro-cauterizare sau cu laser. Nu se stie exact cum actioneaza - unii medici sustin ca este distrusa o buna parte din tesutul chistic producator de androgeni si prin asta se mai reface echilibrul hormonal, altii sustin ca beneficiile vin de la o mai buna irigare cu sange a ovarelor, care erau anterior "sufocate" de foliculii chistizati. Cert este ca rezultate exista, un studiu arata ca rata de succes (in sensul de restabilire a unei menstruatii regulate ete de aprox. 80%, iar procentul de sarcini obtinute in 12 luni dupa drillingul ovarian este de 54%).

In orice caz, drillingul este totusi o operatie si nu ar trebui facut decat dupa ce au fost epuizate toate celelalte variante de tratament. Riscul aderentelor exista si aici, desi este mai scazut.

Ma rog, subiectul in totalitate il gasesti aici:

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=25180

Sper sa iti fie de folos.
Paste fericit.

Cand am necazuri dar ma vedeti zambind, sa stiti ca am gasit deja pe cine sa dau vina pentru ele!!
Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Eu am facut drilling - prin laparo.
Ca..."beneficiar" pot sa-ti spun ca singurele efecte negative au fost ceva dureri de ovare in prima luna dupa operatie, si formarea unor chisturi hematice (tot in prima luna) care s-au resorbit ulterior.

Eu m-am speriat destul de tatre si dupa 2 sapt. eram inapoi in spital, dar a fost totul ok, astea sint efecte normale.

In rest, numai de bine.
Gravi n-am ramas, dar din alte cauze.

Oricum, am inteles ca 6 luni dupa drilling e perioada optima de bbi, dupa aceea exista riscul ca membrana aceea care acopera ovarul, "contraceptia naturala", sa se refaca.
Asa ca... succes!

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katthy spune:

Aniast, Elise multumesc pentru informatii.

Sunt putin speriata deoarece nu am avut nici o interventie cirurgicala pana in prezent. Am gasit o inregistrare video a unei interventii de acest tip si m-am lamurit cum se desfasoara exact.
Singurele dubii pe care le am sunt legate de sansele de a avea in urma unui drilling.
Oricum, sunt hotarata sa o fac cat mai curand.
Apropo, dr. m-a chemat sa stabilim detaliile imediat dupa ce se instaleaza menstruatia. In ce faza a ciclului se face laparo?
Poti sa te apuci de in aceeasi luna?

katthy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

katthy,

imediat dupa CM se face laparo.
Nu e nimic complicat, nu-ti face probleme: dormi bine vreo ora si te trezesti cu op facuta.
Nici eu nu am mai avut alte operatii inainte si muream de frica.
Acum, dupa 1 an, nici macar cicatricea nu se mai vede.

Teoretic, da, poti sa faci bebitz din prima luna.
Oricum sansele mari sint nu numai in prima luna, ci vreo jumatate de an.

Exista pareri conform carora drillingul trebuie refacut dupa 6 luni.
Cred ca depinde de organism.
Eu am facut op. in ianuarie anul trecut si inca n-am nevoie sa refac nimic.

Daca mai vrei detalii, spune-mi.
Te pup.

Elise

Mergi la inceput

ELISE esti o dulce!
Eu iti multumes tare mult pentru detalii si nu-ti doresc dacat sanatate si

Am prins ceva mai mult curaj dupa ce am citit mesajele tale. Trebuie sa aranjez lucrurile la servici ca sa pot lua un concediu de 1 saptamana.
Cat dureaza spitalizarea?

katthy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amely spune:

katthy, eu urmeaza sa fac laparoscopie marti (2 mai), cu T. la Elias. Tu unde faci?

Am inteles ca spitalizarea este in jur de 2 zile, poate si mai mult, in functie de cum iti revii si ce probleme iti gaseste. Daca ar fi dupa mine, as vrea sa plec a doua zi dimineata acasa, iar a treia zi sa fiu la un curs platit de firma, la urma urmei 8 ore pe un scaun n-or sa ma omoare...sper

Multa bafta, sa nu-ti fie frica!

"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Amely bafta marti. Eu iti tin pumnii.
Se spune ca poti sa incerci o stare de voma (de la anestezie)... asa ca ... succes la curs!
Eu fac laparo in Iasi, cu Dr. Mihalceanu Elena.

Inca o data bafta

Pe locul unde s-a prabusit o speranta, tasneste un nou izvor al sufletului..

katthy

Mergi la inceput

Katthy, multumesc, sunt sigura ca pe langa stresul si asteptarea asta care ne omoara, laparoscopia e o nimica toata... Te pup si sper sa rezolvi cat mai curand problema ovulatiei

"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ayna spune:

HRISTOS A INVIAT

Eu am facut laparascopic in iunie anul trecut la CF2, decorticarea ovarelor si desfundarea trompelor. Inainte aveam dureri cumplite de burta dar dupa operatie si pana in prezent nici o durere nu am mai avut, dar nici insarcinata nu am ramas.

va pup si succes.

Mergi la inceput

Ayna, ai mai avut si alte probleme, spre ex. cu ovulatia? spermograma sotului este ok?
Offf, Doamne, sunt atatea fete care au facut laparoscopie si totusi inca nu au nici un rezultat, dar macar ele stiu cum stau cu trompele, ovarele etc...

Pozici cu noi

Mergi la inceput