Sezatoarea canadiana (46)
Raspunsuri - Pagina 4

Cricor spune:
Caroline, daca te intereseaza noi sunam cu 9 centi/min in Bucuresti pe fix. In afara de cartele, la care eu am un ghinion groznic niciodata nu aud bine, asta e cel mai bun pret de care stiu eu.
Corina
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588&whichpage=1/" target="_blank">Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com

Dana_B spune:
Parpalak, Corina - multumesc pentru sfaturi, deocamdata am rezolvat situatia cu doctorul. Speram sa nu mai fie nevoie - cui ii place sa aiba copilul bolnav?! Este foarte frustrant, mai ales pentru cine are copil sau e gravida sa nu aiba nici un fel de acoperire in primele 3 luni, care sunt si cele mai grele din viata de emigrant.
_
Caroline, noi fololsim cartele Gold de 5 dolari de cativa ani. Cu astea niciodata nu am dat gres si se aude excelent. Cam 30 min cu provincia, 12 min cand sunam pe mobil (a fost nevoie de cateva ori) - cu Bucurestiul e chiar mai ieftin, cred ca te duce la 40 min si mai bine.

laurajr spune:
Donia, ma bucur ca v-a placut la biserik de pe Bleams o incercam si asta la invierea viitoare si daca la fel decurge slujba, merg la biserica greceasca .Eu am ramas tare nedumerita ca la noi in Moldova inainte de 12 noaptea, se tine slujba de pe la 8 seara, nu ca aici, aprinde lumanarea preotul, iese afara fara un cuvant...a lipsit fiorul, sentimentul ala mistic pe care simteam la fiecare inviere...
Prima oara cand ajung acasa , merg la manastiri si-mi iau un dvd cu slujba de inviere !!!
Cricor, fii-mea nu se dadea plecata de la biserica, era asa incantata ca toata lumea vorbeste romaneste !!! Bine ca totusi ati ajuns ! In loc sa te bucuri ca ai baiat mare, care vrea sa se incheie singur la sireturi ...Cu ce firma vorbiti cu 9c pe minut ?
Credo, mama , te cred ca astepti pm, dar daca nu ai optiunea...oricum, eu ti-am dat totusi un mesaj cu nr meu de telefon . Am promisiuni de un pui de leustean crescut in ghiveci; iti dai seama ca esti prima pe lista, nu ?
Parpalak, eu i-am des frezii de la floraria de la Sobeys sau din piata de la noi . Incearca la Sobeys !
Caroline, eu iau cartele de la un Convenience din downtown de la noi , de ala patronat de chinezi . AWm observat ca de Paste am vorbit cam 30 min cu o cartela, dar tot e convenabil .
Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura si shoricutzu' Otilia

DanaMario spune:
Fetelor am si eu o intrebare.
Eu am nevoie de babystter pentru piticul meu de 3 ani ocazional cam 1-2 ori pe luna trebuie sa stau peste program peste 5 sau sa merg in weekend (cum a a fost weekendul asta de Paste )
Ma gindeam sa caut o agentie de babysitting intrebarea mea e voi ati folosit pina acum astfel de agentii?
Sau daca stiti pe cineva interesat de babysittng doar ocazional eu stau in zona Sheppard/Younge
Cricor cum suni tu in tara cu 9c
Eu folosesc http://www.thomashook.com
si pe mobil platesc 27c
Dana si Joshua
http://community.webshots.com/user/dana_josh

columbiana spune:
quote:
Originally posted by sinzi_ana
Am si io o intrebare pt fetele care stau in Montreal (sau prin preajma)...
Ne bate gandul sa ne mutam in Maine (care e in Sua, dar la 3 ore de condus de Montreal) si ne facem pb in privinta climei...(nu e usor din Florida sa mergi la zapada!!!)
Cum e iarna??? Cat dureaza? Si cand e frig ce faceti cu copilasii??? Ca al meu numai in parc ar sta!!! Si in apa!!!
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi, Radusi David
David
Sanzi,
ultima iarna a fost..acceptabila, adica zilele cu minus 40(cu factor vint) au fost doar vreo...saptamina

iarna dureaza 4-5 luni, ninge foarte mult, sunt munti de nameti iarna...;
copii ies pe afara, quebecosii cel putin ii calesc de mici, cind crapa pietrele, dimineata fiu'meu sta in curtea scolii 10-15 minute pina ii duce in clasa, in pauze ii scoate afara; Tudor a fost racit o singura data iarna asta, si n-a trebuit sa recurg la antibiotice; zilnic a iesit in curte, de eu ma uitam pe geam la el, nu-mi scoteam nasul, si el se juca in voie...;
Quebecosii ies iarna, au festivaluri, carnaval, hotel de gheata, se patineaza afara#interior, schi, glisade, etc...copii joaca hockey, piscinele interioare sunt pline, deci lumea s-a adaptat...
cam asta e iarna noastra quebecoasa...acu astept opinia Irei

Ana
http://community.webshots.com/user/montrealpoze

Cricor spune:
Numai in Bucuresti pe fix e 9c/min, nu stiu cat e pe mobil sau in alt oras, dar daca mergeti pe site-ul loc cred ca gasiti acolo. Firma e g3telecom. Functioneaza gen cartela, adica tu le trimiti un cec cu 20 de dolari si ei iti fac un cont de 20$ si de fiecare data cand suni prin ei iti zice o voce blonda cati bani mai ai. Mie imi convine foarte mult in primul rand pentru ca se aude foarte bine, prind tot timpul (aica si duminica la 10 dimineata) si pot suna atat de acasa cat si din alta parte, ca ai un nr. de pin al tau.
Auziti, pe voi va suna unii de la o companie de long distance "call select"? Pe mine m-au innebunit cu telefoanele, ma suna si de doua ori pe seara, ca ne au in baza de date pe mine si pe sotu' ca doua familii diferite.
DanaMario, n-aveti si voi niste prieteni la care sa lasi copilul cateva ore pe luna? Colegii mei de serviciu canadieni vad ca toti apeleaza la vecina de 15-16 ani pentru urgente de 2-3 ore. Eu apelez la o prietena care are copilul cam de aceeasi varsta cu fi-miu sau la mama unui prieten.
Corina
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588&whichpage=1/" target="_blank">Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com

parpalak spune:
Eu am cedat nervos si sun cu Call Select! Ce nu face omu' sa scape de telemarketeri..
. Tot 9 centi minutul dau si ei..
sinzi_ana - pai paralela e cam la fel cu Romania. Doar ca e mai umezeala din pricina lacului. Si cind bate vintu - sa te tii.. Si cu statul afara... imbracatu' gros.. si.. iesiti afara..
Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak
http://home911.servebeer.com

Ica 1975 spune:
Cricor, noi am fost pe Call Select o perioada, dar am renuntat ptr ca se auzea prost, era mai tot timpul linia full, ne incarcau la convorbiri+daca sunam si nu raspundea nimeni ne taxau 1 minut. Nu mai zic de cei de serviciu cu clientii... lasa uneori mult de dorit.
Noi

Ica 1975 spune:
Dana, am facut drobul dupa reteta ta si a iesit f bun, sigur am sa mai fac si cu alte ocazii. Am facut si tortul de ciocolata, insa de la indulcitor are un gust cam... eu am pus 2 cutii de 80 g, ca asa socotisem, n'am pus cam mult?
Noi

Podeanu spune:
quote:
Originally posted by Ica 1975
Dana, am facut drobul dupa reteta ta si a iesit f bun, sigur am sa mai fac si cu alte ocazii. Am facut si tortul de ciocolata, insa de la indulcitor are un gust cam... eu am pus 2 cutii de 80 g, ca asa socotisem, n'am pus cam mult?
Noi
2 cutii??? Exagerat de mult,ma si mir ca l-ai putut minca. Eu cred ca am pus dupa gust, nu-mi mai amintesc.
Si drobul meu a iesit f bun, am pus si ficat si pui.
In Rominia eu sun de cind am venit in Canada cu Startec din Vancouver. Au acum 8.9 centi in Ro pe fix.
Dana si gemenii
Voiculestii