Contraceptia naturala in Romania??
Raspunsuri - Pagina 3
carolinah spune:
Desi imi cunosc perfect organismul si functioneaza ceas si am ramas insarcinata din prima incercare cu amandoua fetele, eu nu as folosi aceasta metoda acum dupa ce am cei 2 copii pe care mi i-am dorit.
Eu folosesc prezervativul in general si practic abstinenta in perioada fertila. Chiar nu mai vreau sa am alti copii si cei 6% sunt importanti pt mine. Cine si-i asuma OK, dar eu nu pot...
lina, cu Alina si Ana... si tati, evident
boticelina spune:
Am folosit contraceptia naturala vreo 14 ani, cu un singur "esec"
. Apoi, acum vreo 2 ani am zis sa nu ma mai expun la riscuri si am inceput sa iau pilule. Mi-am ruinat sanatatea; eram deja grasuta, fumatoare, cu o hipercolesterolemie familiala - acum a trebuit sa ma las de pilule, sa ma las de fumat (mama, si ce-mi mai placea
), trebuie sa slabesc si o sa revin la contraceptia naturala.
Nu mai bine stateam pe fundul meu ? ![]()
mariana_1976 spune:
Bunicuta81,daca nu ai mai folosit Billings niciodata si doresti sa folosesti metoda in scopul contraceptiei,ar fi bine sa va "protejati" pina inveti cum sa iti urmaresti corect secretia si sa te poti baza in contraceptie pe observatiile tale.
Eu personal,nu as folosi spermicide(="cremele"),daca as dori sa obtin rezultate corecte la urmarirea secretiei cervicale.As folosi prezervativ fara spermicide,mi-as masura temperatura bazala si in acelasi timp mi-as verifica observatiile si cu predictori de ovulatie.Dar asta cere un pic de efort din partea unui cuplu si...nu se potriveste tuturor.
Boticelina,imi pare tare rau de ceea ce ti s-a intimplat si sper sa te simti bine cu metodele de contraceptie naturala daca asa vei hotari ca e mai bine pentru organismul tau.
Carolina,as putea sa te intreb ce metoda folosesti pentru depistarea perioadei de fertilitate maxima?
Diana11,iti multumesc pentru raspuns...Mi se pare ciudat ca asa ceva sa nu existe,fiindca aici nu sunt mai scumpe decit testele de sarcina...
sanatate tuturor,
Mariana
mama Monicai(1998),a lui Matei(2006)si a lui Markus(2006)
Avalon spune:
Exista si in Romania teste de ovulatie! Se gasesc la farmaciile mai mari (gen Sensiblu, Helpnet) si sunt asemanatoare cu testele de sarcina. Pretul unui astfel de test de ovulatie este in jur de 10 ron.
Este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru ziua de maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.
mariana_1976 spune:
Avalon,iti multumesc mult pentru informatie!

Mariana
mama Monicai(1998), a lui Matei(2001) si a lui Markus(2006)
Porumbita spune:
mie mi se pare mare marja de risc de 6%...
si nici nu imi place sa te abtii tocmai in per de fertilitate (pt ca mi se apre ca atunci ai mai mult chef)...