Contraceptia naturala in Romania??
Raspunsuri - Pagina 2
grati.ela spune:
Buna! De 6 ani folosesc metoda care azi a capatat si pentru mine un nume. La baza a stat observatia si norocul unui CM regulat. Am ramas insarcinata din a doua incercare stiind exact care-i momentul ovulatiei (din nefericire am pierdut sarcina dar sunt optimista ca in august va fi cu noroc).
mariana_1976 spune:
Gratiela,
Imi pare tare rau de ceea ce ti s-a intimplat.
Si eu am pierdut o sarcina in sapt a-16+6-a din cauza ca aici nu se da nici un fel de tratament de sustinere a sarcinii la femeile considerate sanatoase cu sarcina mai mica de 5 luni!!Daca as fi obtinut sarcina prin stimulare,IUI sau IVF atunci mi-ar fi dat ...Suna incredibil si inuman,stiu,dar asta se intimpla daca politica demografica este in strinsa legatura cu asigurarile...
Mi-a facut placere sa citesc ca si tu folosesti metode naturale.As putea sa te intreb cum ai "descoperit" aceasta metoda a observatiei secretiei cervicale?Eu cum am scris si mai sus,am citit despre ea din brosurile primite de la cabinetul de planning si de 9 ani incoace o folosesc fiindca n-am avut probleme cu ea.
Eu iti doresc sa iti implinesti visul cu metoda Billings sau alte metode pe care ti le vei alege.Poate ca ne vom intilni la vreo "odisee" prin toamna fiindca si noi ne gindim la inca un bebe in viitorul apropiat...
numai bine si multa sanatate
Mariana
mama Monicai(1998), a lui Matei(2001), si a lui Markus(2006)
malla spune:
Mariana, am auzit de aceasta metoda dar nu pot din pacate sa o folosesc deoarece nu am deloc un ciclu regulat si pe deasupra nu ma dumiresc inca cand am perioada fertila... merit 
Adinella
"Cand Dumnezeu este cu tine, nimeni nu poate sta imptriva ta"!
Andrei si Adriana
mariana_1976 spune:
Adinella,nici eu nu am menstruatia foarte regulata,dar dupa o observatie atenta de citeva luni,am invatat sa-mi dau seama cum imi functioneaza corpul...
Ceea ce am facut,a fost doar sa-mi pun intr-un tabel de Excel in fiecare zi atunci cind deschideam calculatorul,date despre consistenta secretiei cervicale si ziua cu data respectiva a ciclului ovulatoriu.
Cum am spus mai sus,ca si orice alta metoda de contraceptie,nu se potriveste la toata lumea,are avantaje si dezavantaje.Mie imi place ca e ma ajuta si la conceptie,m-am obisnuit sa-mi cunosc mai bine propriul organism,e ieftina,fara efecte secundare si la-ndemina oricind am nevoie...
Mariana
mama Monicai(1998), a lui Matei(2001) si a lui Markus(2006)
Avalon spune:
Metoda aceasta este indelung dezbatuta zilnic pe forumul aspirantelor si imi este familiara... ceea ce e nou pt mine acum este partea cu "excitatie maxima=fertilitate maxima"
Puteti detalia putin partea asta?
Este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru ziua de maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.
mariana_1976 spune:
Avalon,eu stiam ca poti ramine si fara sa fi "excitata la maxim"...Altfel,saracele fete care nu pot atinge "excitatia maxima" nu ar avea mari sanse sa ramina...Asta din fericire nu e asa!![]()
Totusi,se spune ca...orgasmul femeii datorat spasmului muscular are puterea sa introduca/transporte mai adinc "semintele procrearii"... Asta nu ajuta insa in cazul unor probleme de infertilitate care nu se refera la acest aspect...
Mariana
mama Monicai(1998), a lui Matei(2001) si a lui Markus(2006)
diana11 spune:
Mariana
nu stiu de existenta predictorilor de ovulatie, in Romania.
Alexandra (2005) si mama ei.
AB spune:
Da, Mariana mi-am spus parerea in calitate de utilizator Billings pentru conceptie, ca multe alte fete. Si da a mers
o data da, una ba.... pierzand si o sarcina.... Dar asta-i alta discutie.
Poate eram stresata de ce-mi doream, dar mi s-a parut obositor. Un tratament de paradontoza a deviat totul pentru mine. In lunile cu deadline-uri la job totul era varza si tot asa. Dar eu sunt o persoana agitata.
Legat de abstinenta modul de viata (intim, profesional si religios)al fiecaruia ne da dreptul cred doar la o parere personala nu la sugestii
.
Avalon eu am scos excitatie maxima= fertilitate maxima in contextul abstinentei in perioada de maxima fertilitate. Adica organismele umane sunt facute pentru o mxima reproducere (D-zeu, mama natura...cine le-a facut, le-a facut destul de bine). Adica placerea resimtita, excitatia este maxima in momentele cu secretie foarte fertila, momentele de asa zisa maxima fertilitate. Adica cine a facut corpul uman l-a incurajat sa se simta bine, atunci cand aparitia unui bebe are cele mai mari sanse de reusita.
Apoi intr-adevar explicatia amuzanta a existentei orgasmului este aceea ca prin propulsare musculara, ajuta spermatozoizii sa nu-si piarda energia pe drum.
Andreea Abushsor Aburit
Lately, I'm always late, completely disorganized, and usually a mess! A penny for my thoughts. A dime for my ideas.
Here's penny for your thoughts too, a nickel for your kiss, a dime if you tell me that you truly love me and my kids too.
grati.ela spune:
Cu 7 ani in urma am facut cezariana si a aparut Ozi. Dr de la Braila - de moda veche - mi-a spus ca e de parere ca 2 ani sa nu raman insarcinata. Mi-a propus steriletul. Fricoasa din fire, nu am acceptat. Anticonceptionale mi-a fost teama sa iau alaptand fata pana la 2 ani asa ca am apelat la calendar. Fiind obsedata de igiena intima am observat modificarile care apar in cursul lunii in ceea ce priveste secretia vaginala si m-am prins cand nu e cazul sa fim eficienti. Nu am ramas insarcinata pana nu am dat unda verde (timp de 6 ani si...). Desi nu am nimic cu anticonceptionalele (am luat 5 ani inainte de Ozi) mi se pare eficienta aceasta metoda mai ales in alternanta cu pilulele (dupa perioade lungi de anticonceptionale).
bunicutza81 spune:
eu recunosc cu rusine, ca habar nu aveam de aceasta metoda. Am insa o mare spaima in legatura cu reusita acestei metode, ptr. ca in acest moment, un copil in familia mea nu ar fi o idee atat de buna.Totusi, nu mai vreau sa folosesc pilulele ptr ca nu ma simt chiar ata de bine de la ele.
Am niste intrebari ptr cele care aplica metoda, legate de observatile de zi cu zi: daca pe timpul observatiilor este exclusa total "apropierea"
dintre parteneri, si daca in timpul acestor observatii folosim vreo metoda contraceptiva(de genul cremelor)rezultatele sunt compromise ? (metionez ca CM-ul meu merge aproximativ c