Contraceptia naturala in Romania??

Contraceptia naturala in Romania?? | Autor: mariana_1976

Link direct la acest mesaj

Fetelor,observ ca exista o multime de informatii folositoare despre "contraceptia hormonala",ma intreb totusi cit de mult se stie in Romania despre contraceptia naturala?Adica,ati discutat vreodata la cabinetele de planning asa ceva?Vi s-au prezentat vreodata cu informatii detaliate metode de contraceptie naturala?Vi s-au spus vreodata care ar fi avantajele fata de contraceptia hormonala?

Intreb fiindca nu prea am gasit pe acest forum asa un subiect si ma intreb,care este cauza?

Eu am inceput sa folosesc contraceptia naturala de 9 ani,dupa ce m-am casatorit.(in special metoda Billings)si n-am avut pina acum nici un fel de probleme.Voi ati incercat vreodata asa ceva?Daca da,ce parere aveti?

numai bine tuturor
Mariana
mama Monicai(1998),a lui Matei(2001) si a lui Markus(2006)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Este interesanta aceasta tehnica contraceptiva de care ne spui, dar, datorita interventiei unor factori subiectivi de interpretare, are o eficienta de 94-95 % din cate stiu eu la ora aceasta matinala......

Pentru cei / cele cate vor sa stie mai multe despre Metoda de Ovulatie Millings, este un site dragut aici: http://www.woomb.org/bom/index_ro.html

Sarbatori Fericite tuturor !

Adrian
http://www.geocities.com/dara2el/
6 tehnici in asteptarea lui BB mic

„Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia omeneasca, si inca nu sunt sigur de primul.” Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Multumesc mult pt.raspuns Adrian!

Pai...94%-95% nu e prea rau comparativ cu 98% care reprezinta scorul "garantat" al pastilelor anticonceptionale!

In Romania exista cumva predictor de ovulatie sau dispozitivul numit Persona?La ce preturi?

numai bine si Paste fericit tuturor
Mariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana_74 spune:

Mariana, ar fi interesant sa detaliezi! Nu am auzit despre aceasta metoda si nu stiu nimic de ea! Scuza-mi ignoranta!

ROMANA , MATEI(04.07.2003) si bb LUCA (28.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tino spune:

interesant. nu am stiut de asa ceva. poate deteliezi.

multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Billings e o metoda bazata pe observarea schimbarilor de mucus. Puteti citi detalii aici:

http://www.naturalfamilyplanning.ca/

Darrrr.... conform cu metoda iti poate lua pana la 6 luni sa-ti inveti organismul ca sa te poti baza cat de cat. Va luati notite zilnice, stressul, boala vor afecta toate aceste semne si ce ma doare cel mai tare e ca abstinenta are loc pe perioade lungi, si de obicei perioadele fertile corespund cu cele deeeee dorinta sexuala maxima...

Cum uneori n-apuc nici sa mananc, daramite sa iau notite, urez celor calmi si linistiti si fara stress... mult succes.

Singurul ei avantaj real... e religios.

Andreea Abushsor Aburit

Lately, I'm always late, completely disorganized, and usually a mess! A penny for my thoughts. A dime for my ideas.
Here's penny for your thoughts too, a nickel for your kiss, a dime if you tell me that you truly love me and my kids too.

Mergi la inceput

Tino,Romana,metoda Billings ne poate ajuta la prevenirea sau obtinerea sarcinii prin observarea secretiei cervicale.

Cu ajutorul ne ei putem determina perioadele de fetilitate.(producerea ovulatiei).
Se stie ca "secretia" noastra cervicala poate fi:

SECRETIA USCATA
usor umeda in interior, dar in exteriorul vaginului complet uscata, fara senzatia de scurgere,fara pete,fara umezeala in chilot,apare imediat dupa menstruatie sau dupa ovulatie.

SECRETIA USOR UMEDA
Este secretia de inceput,putin umeda,transparenta,albicioasa sau galburie,usor lipicioasa,se formeaza inaintea apropierii perioadei fertile sau inaintea inceperii urmatoarei menstruatii.

SECRETIA UMEDA- PUTIN FERTILA
Este o secretie subtire,fluida,laptoasa,transparenta,albicioasa sau galburie,posibil chiar rozalie,maronie sau rosiatica atunci cind exista hemoragii intre menstruatii.Se formeaza inaintea ovulatiei.

SECRETIA FOARTE FERTILA
Mucusul este foarte mult,se observa cu claritate o cantitatea mai mare a secretiei comparativ cu celelalte perioade,mucusul este elastic,transparent,alunecos,asemanator albusului in ziua ovulatiei sau in zilele imediat in apropierea ovulatiei.

In general se observa la inceputul ciclului ovulatoriu cam 2-4 zile cu secretie uscata.Dupa aceea secretia incepe sa fie vizibila si se modifica in din ce in ce mai elastica,iar secretia cea mai fertila apare in zilele ovulatiei.Dupa ovulatie secretia se imputineaza si este uscata.

Cit despre perioadele "lungi" de abstinenta despre care mentiona AB,se stie ca sperma poate supravietui in SECRETIA FERTILA MAX 5 ZILE.Asta in cel mai bun caz,fiindca nu toata lumea beneficiaza de o sperma de asemenea calitate...Si daca "abstinenta" ni se pare prea lunga,cine ne impiedica sa ne "echipam" corespunzator de la farmacie...?In definitiv,contraceptia nu ar trebui sa fie unilaterala si increderea,respectul reciproc al partenerului/partenerei este in strinsa legatura cu reusita unei relatii.

In ceea ce priveste perioadele de boala,pai nu stiu citi dintre noi am fi tentati sa...atunci cind nu ne simtim bine.Si daca nu avem parte de parteneri intelegatori in asemenea situatie...no comments!

Notite zilnice nu e nevoie sa ne luam decit in primele 3-4 luni pentru a invata mai bine cum ne functioneaza propriul organism.Dupa aceea,atunci cind deschidem zilnic calculatorul,ne putem pune in Excel doar zilele cu secretie fertila.

De asemenea mai putem folosi o combinatie de metode de contraceptie naturala.Ca de ex,la inceput putem folosi predictori de ovulatie cu sensibilitate de cel putin 25mIU/mL in paralel cu observarea secretiei cervicale.De asta intrebam eu daca exista asa ceva in Romania...
Unele femei folosesc Billings in paralel cu atingerea colul uterin sau masurarea temperaturii bazale care si ele dau indicatii pretioase.

Decit sa ma indop cu hormoni,sa am probleme de la sterilet,sa ma sterilizez eu sau sotul sau sa ma coste mai scump contraceptia, eu personal prefer metodele naturale.Desi am ales sa folosesc Billing + metode naturale combinate,va marturisesc ca...nu sunt nici catolica,musulmana,pocaita sau mai stiu eu ce "sectanta" si nici n-am nimic cu cei care sunt.

Sa inteleg ca AB vorbeste despre Billings din experienta personala sau numai din citite si auzite?

Dezavantajele acestei metode ar fi bineinteles,dar la urma urmei numai abstinenta este 100% sigura.

In orice caz,intrebarea mea ramine daca la planning v-au informat vreodata de metodele de contraceptie hormonala cit si metodele de contraceptie naturala cu avantajele si dezavantajele lor...

Un Paste Fericit tuturor
Mariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana11 spune:

Nu am stiut ca metoda folosita de mine are si o denumire. Eu de 5 ani folosesc aceasta metoda bazata pe "observatie". Nu am luat nicodata anticonceptionale, am folosit doar prezervativul.Am si un copil care a venit exact atunci cand ne-am propus ( din prima). Nu sunt ceas in ce priveste CM, am un Cm de 25-32 zile. Pana acum nu a dat gres metoda mea, asta gratie si unui sot intelegator.

Eu nu am fost la un cabinet de planning, spre rusinea mea, dar consider ca stiu atat cat sa ma pot ajuta singura.

Mergi la inceput

Diana,ce bine imi pare sa citesc ca nu sunt singura care foloseste aceasta metoda!

Si eu tot asa mi-am planificat toate cele 3 sarcini si iata ca am reusit asa cum ne-am dorit.Nici eu nu am un ciclu foarte regulat,dar pina acum nu au fost probleme.

Aici planningul este gratuit si eu cind am fost prima data si am cerut informatii despre contraceptie mi s-au expus si metodele naturale.Am primit de asemenea niste brosurele informative si de acolo am invatat eu despre Billings si celalte metode combinate.

Tu stii cumva daca in Romania exista predictor de ovulatie?

Un Paste fericit si
numai bine tie si familiei

Mariana
mama Monicai(1998), a lui Matei(2001) si a lui Markus(2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Mariana,

eu in urma unor operatii ani de zile nu m putut avea copii, se credea ca asa va fi pana la sfarsit, deci nu m-a preocupat contraceptia avand un partener stabil.
Bebe unu a venit din intamplare a fost o minune dulce. Apoi mi-am dorit un bebe doi cat mai repede posibil s-am aplicat daca vrei Billings pe dos! Am citit si aplicat ajutata de ginecologul meu cat s-a putut din metodele naturale de contraceptie, dar pe dos.

Nu te-am banuit de sectanta. De exemplu unele religii cat se poate de nesectante interzic formal prezervativul, altele altceva. Eu sunt catolica, sotul evreu, asa ca-s obisnuita sa ma gandesc si la acest aspect, fara a fi prea religioasa de fel.

Cat despre boala, ma refeream la ceva banal. Gripa, viroza tratate c-o aspirina, un paracetamol, o ibuprofena. Obosita fiind de job si copii mici cred ca am dus-o dintr-una intr-alta tot anul, asa ca pentru mine chiar ar fi fost o problema serioasa... Ca sa nu vorbesc de faptul ca sunt persoane care pot fi sub medicatie continua de la cancer la indreptatul dintilor.

Iar abstinenta. Adevarul, adevarat este ca maxima excitatie=maxima fertilitate. Chestia cu sotul intelegator... ma rog. Eu ma gandeam din punctul de vedere al nostru ca femei.

Asta-i tot ce aveam de spus.

Andreea Abushsor Aburit

Lately, I'm always late, completely disorganized, and usually a mess! A penny for my thoughts. A dime for my ideas.
Here's penny for your thoughts too, a nickel for your kiss, a dime if you tell me that you truly love me and my kids too.

Mergi la inceput

Andreea,imi pare bine ca ati reusit sa aveti o familie asa cum v-ati dorit-o.

Sa inteleg ca "Billings pe dos" inseamna ca ai folosit Billings pentru conceptie,nu pentru contraceptie?
Pai uite,eu l-am folosit pentru ambele,ca si Diana!Asta fiindca,asa cum ii scriam lui Tino si Romanei,metoda asta cu depistarea ovulatiei ne ajuta atit la obtinerea,cit si la evitarea sarcinii.

Atit in cazul contraceptiei cit si in cazul obtinerii unei sarcini prin metode naturale,secretia poate fi influentata de aceiasi factori asa ca bineinteles,nimic nu poate fi 100% sigur...

Daca "maxima excitatie=fertilitate maxima",atunci,saracele,cele care nu pot atinge "gradul de excitatie maxima" ar avea putine sanse sa ramina gravide...!La mine,motivul ar fi ca,din moment ce folosesc Billings si pentru contraceptie,starea emotionala pe care o am stiind ca am ovulatie in ziua/zilele respectiva(e) ma face sa-mi dispara automat tot "chefu´"...! "Stiinta poate provoca durere" se spune in Suedia

Din experienta mea,secretia nu este prea mult influentata de medicamentele obisnuite folosite ocazional,nici de vitamine,ca si eu am avut perioade cind am luat asa ceva.In schimb,daca e vorba de antibiotice sau de medicamente folosite pe perioade mai lungi,situatia se schimba.La fel e si cu "anticonceptionalele" luate regulat inainte de a se incepe Billings.
Pe de alta parte,eu stiam ca in general,analgezicele si medicamentele luate in unele boli grave sau cronice,micsoreaza fertilitatea in orice caz...

Tu ai dreptate: datorita faptului ca suntem oameni diferiti,cu stil de viata diferit,de religii diferite,avem organisme care functioneaza diferit,etc aceeasi metoda de contraceptie unora se potriveste,altora nu.

Eu am observat cu surprindere ca Billings mi-a determinat corect perioda fertila chiar si imediat dupa nasteri,folosindu-l in combinatie cu predictorul de ovulatie + masurarea temperaturii bazale.

Nu zic ca unii nu au avut esecuri cu Billings sau ca nu pot folosi aceasta metoda deloc,dar in definitiv,exista si cazuri de sarcini cu sterilet,cu contraceptive si chiar cu trompele legate!

Cind am postat subiectul,nu aveam intentia sa deschid o discutie in contradictoriu,ci,pur si simplu,intrebam din curiozitate,cit de raspindite sunt in Romania si cit de bine se cunosc/aplica metodele de contraceptie naturala si ce parere au despre ele cele care le-au folosit...

multa sanatate tuturor
Mariana

mama Monicai(1998), a lui Matei(2001) si a lui Markus(2006)

Mergi la inceput