"Open marriage"-da/nu/de ce/cand/cum? (2)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zanazanelor spune:

Fetelor, aseara m-am uitat la un documentar pe Discovery. Era despre Egipt si faraonii care l-au condus. Uite ca nu am retinut care dintre cei X Ramses era vorba, dar acel Ramses X avea 20 sotii si 1000 concubine. La un moment dat a vrut sa reinstaureze drepturile "sotiei zeului", asa ca isi cauta pe cineva de sange nobil, care sa-i fie EGALA in drepturi.

Pe vremea aceea traia Nefertati, fiica de regi, si avand ambitia de a-si castiga putere politica si drepturi egale cu cele ale unui faraon, si-a pus farmecele in actiune, si uite asa a ajuns sotia lui Ramses X. Au trait casatoriti 33 ani si au domnit IMPREUNA 33 ani. A fost mai presus de toate celelalte sotii si concubine ale lui. Pe ea a iubit-o cel mai mult (inclin sa cred ca pe celelalte 1020 deloc) si in semn de iubire ce i-a purtat-o, dupa ce a murit a ridicat un templu pe fatada caruia i-a facut lui Nefertati o statuie inalta de 10 m (cea mai mare din istorie)...a fost prima constructie din istorie cand un barbat era infatisat langa sotia sa ca si statui de aceeasi marime...

Ulterior vremurile s-au schimbat. Faraonii nu mai aveau zeci de sotii si sute de concubine... si plecand din anii i.e.n. vedem ca incetul cu incetul au aparut casatoriile doar intre un barbat si o femeie...asadar monogamia de care se vorbeste. Nu pot sa cred ca au fost niste reguli IMPUSE de oameni. Pur si simplu cred ca asa a considerat si a simtit omul ca trebuie sa fie mai bine...

Iar acum? Se trezeste o femeie sa ne puna pe tava un "open marriage", spunandu-ne ca suntem inapoiati si vai de mama noastra. Pacat ca nu se poate intoarce in trecut... Poate i-ar fi placut enorm sa fie una din sutele de concubine ale unui faraon celebru...

Eu zic ca lumea a evoluat in ultimii 3000 ani. Acum ce ar trebui? Sa ne intoarcem de unde s-a plecat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyadya spune:

quote:
Originally posted by zanazanelor
acel Ramses X avea 20 sotii si 1000 concubine

Stiu ca sunt total off-topic dar nu ma pot abtine. Cand o fi avut dom'le timp de toate?!?!

Diverse pentru nunta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floarea_soarelui spune:

Zana tuturor Zanelor, nu v-a facut nimeni "vai mama voastra" sau "inapoiate", cel mult intolerante. NU va mai victimizati doar de dragul de a putea apoi face referire la persoana care a deschis topicul (vezi nimfomana si alte trimiteri mai mult sau mai putin directe)si nu la dezbatere in sine. Pana la urma, indiferent de opinia pe care o aveti aceasta poate fi exprimata si fara atac la persoana. Si ca sa nu va par cine stie ce noua "nimfomana", ideea de "open marriage" nu-mi provoaca nici greata dar nici cine stie ce "fluturasi". Nu cred ca mi se potriveste, nu simt nevoia sa incerc. Pot accepta ca exista oameni carora li se "potriveste". Si daca vreodata sotul meu ar intra ca a treia persoana intr-un astfel de open marriage sunt sigura ca nu asi fi "oarba". Nu stiu ce asi alege atunci dar cu siguranta nu mi-ar provoca greata omul meu. Va fi alegerea lui asa cum si alegerea mea ar putea fi sa raman sau nu mai departe cu el. Recunosc, pentru mine fidelitatea inseamna mai mult decat "sa imparta perna" numai cu mine. Sunt convinsa ca viata te poate aduce in astfel de situatii incat cu toata educatia, principiile, dragostea fata de cineva sa "gresesti". Poti si sa ierti pe cel care a "gresit" daca i-l iubesti, poti sa si uiti si mai ales se poate sa si mearga dupa. Sila si greata nu intervin decat atunci cand esti intolerant, cand nu vrei si nu poti sa intelegi ca oamenii pot gresi, ca si tu poti gresi. Asta implica ceva mai mult decat dragoste. Si nu este obligatoriu ca o greseala sa atraga dupa sine inca una. Asta este parerea mea, eu asa sunt construita.
In acelasi timp cred ca fiinta umana nu este programata sa aiba un singur partener. Daca o luam pe "partea genetica". Sunt ok argumentele cu superioritatea rasei umane, cu evolutia (desi eu am momente cand ma indoiesc sincer de asta) si cu toate acestea majoritatea persoanelor de-a lungul vietii (unele pana la casatorie, altele si dupa ) au mai mult de un partener. De cele mai multe ori nu in acelasi timp dar totusi sunt mai multi. Daca am fi atat de "mono" atunci prima dragoste ar trebui sa "last forever". Si totusi procentul lui "nu" este mult mai mare. In fine, pana la urma "cate bordee atatea obicee". Pana la urma cred ca ajungand sa constientizam ca noi insine putem sa ne aflam oricand intr-o conjunctura in care sa gresim, putem fi capabili sa iertam pur si simplu, fara alte "artificii" gen ura, greata, sila, iertam dar nu uitam, etc.
Va dorim sarbatori cu lumina in suflete!

Dana si Ioana Amazoana (24.09.2003)

http://community.webshots
.com/user/floarea_soarelui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

'Pana la urma cred ca ajungand sa constientizam ca noi insine putem sa ne aflam oricand intr-o conjunctura in care sa gresim, putem fi capabili sa iertam pur si simplu, fara alte "artificii" gen ura, greata, sila, iertam dar nu uitam, etc'

Ce sa iertam? Cine vorbeste de greseala? De ce spui ca noi suntem intolerante, dar tu esti cea care vorbesti de greseli? Sa intelegem de aici ca cea care a deschis topicul a gresit si noi nu stim sa iertam, sau ca aventurile ei sunt greseli? Eu asta inteleg eu ca intelegi tu. Ea nu a considerat in nici un moment viata ei ca pe o greseala. Deci?

Coraly si bebe Sergiu

poze 1 an

Mergi la inceput

Cum adica de ce nu ramanem cu primul partener? Pai simplu: nu pentru ca nu ne potrivim la pat (desi pentru multe si asta e un criteriu care atarna greu), ci pentru ca nu ne potrivim ca si CARACTERE, sau ca nu ne putem completa de asa natura incat sa putem convietui.

Cred ca pentru unii poligamia "genetica" este doar o scuza pentru X ecapade pe care le au. Si aceste escapade nu sunt pentru fluturasii din stomac. Sa fim seriosi. Sunt atatea femei care au amanti doar pentru bani, altele care ii au pentru placerile amoroase, altele pentru ca pur si simplu, in loc sa incerce sa-si rezolve problemele cu partenerul, le este mai simplu sa se arunce in patul altuia (si vice-versa este valabila).

Daca vezi ca nu mai poti continua sa-ti traiesti viata cu partenerul tau, atunci nu te obliga nimeni sa stai alaturi de el. Te poti desparti si poti sa-ti refaci viata alaturi de altcineva.

Dar acum ce ne-am gandit? De ce sa ne mai despartim cand mai simplu este sa ne ducem sa ne culcam cu cine ne place pentru fluturii care sa-mi zburde linistiti prin stomac?

Si da, se poate comenta fara "atac" la persoana, dar nu te poti abtine sa nu-ti dai cu parerea despre X persoana. Dar de ce oamenii nu pot suporta niste "critici" sau pareri negative ale altora despre ei? Daca eu, de exemplu, as deschide un subiect pe forum si as spune ca imi face placere sa imi musc partenerul in timp ce fac dragoste cu el, nu as sari ca arsa daca cineva mi-ar spune ca am instincte de "canibala"...

Dupa cum spuneam, e mai simplu pentru unii sa se arunce in patul altora pentru flururii lui din stomac decat sa incerce sa se impace cu partenerul si sa ajunga sa simta flururii de odinioara. Ce atata munca, fratilor? Noroc ca a aparut "open marriage", noroc ca se mai gasesc si niste minti luminate si firi super-nonconformiste care sa accepte asa ceva...ca altfel...ce de lacrimi risipite, ce de nopti nedormite, ce de suspine...si pentru ce? pentru fluturii care au murit pe neasteptate...si pentru ca, deh, mai usor ii gasesc in patul lui X...

Hai sa nu mai dezbatem atat si hai sa vedem, de curiozitate, CATI dintre noi am accepta un "open marriage" la prima vedere... Iar apoi putem si noi sa tragem o concluzie firava despre normalul/anormalul unei asemenea situatii...

Omul cand inseala spune "sunt poligam genetic"...ha...cand se imbata nons-top zice "sunt betiv genetic"...cand se drogheaza zice "numai asa imi pot gasi placerea de zi cu zi"...pentru ORICE tampenie se gasesc scuze pe pamantul asta... Si lor li se pare normal sa bea ca porcii, si lor li se pare normal sa se drogheze cu cocaina, si lor li se pare normal sa violeze, si lor li se pare normal sa sara din pat in pat pentru FLUTURII stomacali... Dar de ce nu ni se pare TUTUROR normal sa fii om bun, sa nu-ti inseli partenerul, sa-ti vezi de viata linistit si fara atatea experimente... de ce nu ni se pare normal sa nu ne mai complicam viata atat si sa stam sa clocim tot felul de "solutii" salvatoare?

Intrebam la un moment dat...ca tot venise vorba de dezbatere pura...hai sa vedem un pic cum ar fi ca tot mapamondul sa fie adeptul unui "open marriage"... Ca vad ca e cam greu sa gandesti pe termen lung si in perspectiva... Asa ca hai sa vedem cati dintre noi suntem in stare sa anticipam o astfel de lume, si abia apoi sa fim capabili sa spunem "da, m-ar tenta ideea...e chiar misto, fratilor...cum de nu ne-am gandit mai devreme?"...

Mergi la inceput

Si ca sa fiu rea...ce inseamna in DEX viata desfranata? Nu o viata de placeri usoare? Si ce inseamna placeri usoare? Nu sa te culci cu cine-ti flutura mintea? Si cum se numeau cele care aveau asa inclinatii? Parca C****? Sau am retinut eu prost?

Acum, daca ma gandesc mai bine, cred ca DEX-ul nu ar mai trebui sa contina cuvantul c****, sau cel putin ar insemna "o femeie, adepta unui open marriage", iar "open marriage = casatoria liber consimtita intre soti in care fiecare este liber sa se culce cu cine vrea"...

Asa o lume...da...si ne mai intrebam de ce se apropie sfarsitul lumii... Cred ca din cauza NORMALULUI la care a ajuns omenirea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobi spune:

quote:
Originally posted by zanazanelor
Dar de ce nu ni se pare TUTUROR normal sa fii om bun, sa nu-ti inseli partenerul, sa-ti vezi de viata linistit si fara atatea experimente... de ce nu ni se pare normal sa nu ne mai complicam viata atat si sa stam sa clocim tot felul de "solutii" salvatoare?

daca nu ne complicam viata, ramaneam la stadiul de epoca de piatra... parerea mea.

interesant ce spune in_trecere, eu chiar o cred ca a ajuns la acest nivel de daruire cu sotul ei, le tin pumnii sa imbatraneasca frumos si sa creada pana la capat in ceea ce au facut, de asemenea le doresc multa intelepciune pentru a-i face pe copiii sa inteleaga cat mai clar daruirea de sine.

eu una nu am ajuns pana acolo... nu as putea. sunt mult prea egoista si inchistata in prejudecati si angrenata in barierele astea educationale si sociale (am ajuns doar pana la faza de "chefuri scandinave").
in afara de faptul ca iti iubesti partenerul mai mult decat pe tine, trebuie sa crezi cu adevarat in asa ceva, sa nu te indoiesti o secunda ca poate nu e bine, sa fii pregatit sa lupti cu toata lumea (iaca, de ex. forumul DC) si cum mai spunea cineva acest tip de "open marriage" poate fi initiat intr-un cuplu care NU are probleme de comunicare, de exprimare a "oricaror tampenii care ne trec prin tzeasta", nu are probleme de "experimentare", etc...

poveste
am o prietena care a fost cu un tip vreo 7 ani. stateau in provincie, iar ea cand venea in buc, pur si simplu nu se putea abtine sa nu mai caute pe cineva de care sa se indragosteasca si cu care sa faca dragoste. el stia. ba mai mult, a fost alaturi de ea la intreruperea unei sarcini - un bebe care nu era al lui!!!
intrebare: o iubea mult de tot, sau nu dadea 2 bani pe ea?
vb la trecut, ptr ca el a avut sansa sa plece in Spania si s-a dus invartindu-se!
intrebare: a vrut sa scape de ea sa nu o mai vada, sau a vrut sa se scape pe sine de o asemenea povara care ajunsese iubirea pentru ea?
ea a ramas marcata pana in ziua de azi ca a parasit-o asa, nici macar nu vrea sa vb cu ea la telefon
intrebare: ea l-a iubit sau e chestie de orgoliu (faptul ca aramas marcata); el e suparat pe ea sau nu vrea sa isi sape in vechile sentimente?
concluzie
am pus aceste intrebari, ca sa vedeti ca totul are (cel putin) 2 taisuri pe lumea asta... nu putem fi siguri de nimic, spunea cineva intr-un film "sa te feresti sa spui ca ai raspunsul!"
epilog
ea s-a casatorit in alta tara (tara din categoria "open"), are o fetita. nu a scapat de vechile "obiceiuri"... s-au separat, s-au impacat, au divortat..., tocmai au petrecut Pastele impreuna, ea are pe altcineva, el nu...........

va doresc muuuuulta intelepciune si
Sarbatori fericite!!!
nu stiu de ce v-am spus aceasta poveste.

bobi si bb andi

sunt confuza... sau poate nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

bobi,

ai atins un capitol interesant: probabil si eu as considera (in mentalitatea mea inchistata) ca daca ii spun sotzului "vreau sa ma duc cu X" si spune linistit "da' du-te, draga!" inseamna ca nu da 2 bani pe mine....

Mie gelozia chiar mi se pare o kestie flatanta - daca nu e in exces.
Mi se pare destul de induiosator sa isi bage nasul prin mailurile mele cind crede ca nu-l vede nimeni...sa ciuleasca urekile cind vb. la telefon, sa ma sune sa ma intrebe de sanatate...se sa ingrijoreze ca ajung seara tarziu....

Nu o percep ca pe o agresiune, ci pur si simplu ca GRIJA - asa cum ai grija, intr-un fel egoist, sa nu pierzi si sa nu strici ceva ce-ti place si la care tii.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Nu cred ca in-trecere voia sa convinga pe cineva ca open marriage ar trebui acum adoptata la scara larga. Cred ca voia doar sa expuna un stil de viata/casnicie fericita, ca se poate sa ai o relatie extraconjugala-in cazul ei mai multe-si totusi sa ai o casnicie fericita. Sigur, asta presupune sa ai un sot cu aceleasi idei ca si ale tale-eu chiar o admir ca a reust sa-si gaseasca perechea in toate punctele de vedere.
Interesant e felul in care vede ea educatia copiilor-iar un punct de admiratie-pentru ca aici eu am lacune mari.

Nici eu n-as putea adopta stilul open-marriage, e un mister si pentru mine cum poti sa fii fericita atunci cand sotul e fericit ca s-a culcat cu alta(chiar o prietena buna!), cum poti sa ajungi sa o iubesti pe acea femeie sau cum poti sa ajungi sa-l iubesti pe instalator doar pentru ca e un tip aratos si tanar, atata vreme cat il doresti doar pentru sex??? dragostea pentru mine implica mult mai multe...de asta probabil mi se pare oarecum de neinteles si dagostea la prima veedere. Pentru ca eu nu pot sa ma indragostesc de un chip sau de un trup(ok, imi place, e superb, dar nu il iubesc) ci de un suflet, de un carater, de un om in totalitatea lui. Iar atata vreme cat imi iubesc sotul, nu doresc sexual nici un alt barbat. Ma repet: imi plac barbatii frumosi, ii admir, chiar ii spun sotului de cate ori vad cate un barbat frumos, dar nu as putea sa-l doresc sexual. Iar aici nu cred ca e vorba de educatia comunista ci de felul in care vede/percepe fiecare individ relatia de cuplu. Apropo in-trecere, am retinut bine sper...facultatea ai facut-o in ro, sotul l-ai cunoscut tot aici, ati avut amandoi educatia primita in vremea comunista, cum se face totusi sa aveti amandoi aceleasi idei despre o relatie open marriage?

Insa sunt atat de open-minde ,spun eu, incat sa accept ideile si teoria celei ce e in_trecere si sa-i apreciez curajul si sinceritatea expuse aici in "vazul lumii".

Si da, astept si eu raspunsul cu eventualul copil din relatia extraconjugala.

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii
Mihaela si fetele mele
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

zinazinelor, ce-ar fi sa te abtii de la calificative si judecati de "valoare"??? Nu de alta, da' e pacat de bunatate de subiect care- pin' la tine - a fost discutat cu argumente (gasesti cuvintu' asta, tot in DEX)

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput