Deci...la capatul puterilor...
Raspunsuri - Pagina 3

Elise spune:
quote:
Se pare ca relatia s-a terminat (sau i s-a pus un capat). Spun se pare pentru ca nu pot sa ma dezbar de paranoia instalata in lunile de minciuni. Si acum ma bintuie o idee mai veche ca ma minte ca sa aiba liniste in casa si sa poata continua. MA rog, adevarat sau nu, mintea mea lucreaza si uneori o ia in directii pe care nu le doresc.
vandal,
inainte sa ramai cu o gelozie si niste suspiciuni cronice in urma acestui episod, poate ar trebui sa te gindesti de ce ar mai fi EA cu tine daca si-a gasit o relatie de care e mai interesata?
Deci, de ce s-ar stradui sa isi mentina si familia si aventura cu individul?
Daca e net de partea lui, de ce ar mai fi cu tine, inca?
In fond, nu ne nastem lipiti de nimeni.
Nu?
E destul de complicat sa minti, sa te ascunzi...sa joci pe doua planuri... n-o faci degeaba, si nu pe termen lung. Deci, de ce crezi ca ar mai sta cu tine daca nu vrea sa se desparta de el?
Elise

Alexmona spune:
Am o poveste ...sa zic asa , desi e impropriu zis poveste , asemantoare cu a ta.
Nu pot sa-ti dau un sfat ...nici mie nu-mi pot da , dar poate gandurile pe care le ai sunt normale acum , nu crezi.
Indeparteaza-te de ele daca iti mai vrei familia inapoi.In cazul in care ai luat o decizie ireversibila ...asta e , dar inclin sa cred ca ti mult la familia ta , ceea ce e minunat.
Ai fost atat de puternic pana acum ,iar acum cand pare sa se mai linisteasca apele abandonezi barca???
Orice decizie ai lua eu iti doresc sa ai viata pe care ti-o doresti.
Multa intelepciune!!!!
Alexmona

vandal spune:
Elise,
Mi-am pus aceste intrebari de zeci/sute de ori. Dar lunile care le-am petrecut intr-o tortura, bombardat de minciuni 24/7 mi-au creat o stare de paranoia. Iti aduci aminte de filmul A Beautiful Mind? Russel Crowe vedea lucruri care existau numai pentru el. Eu sint intr- situatie in care de multe ori, realul si imaginarul se confunda si nu mai exista granite fizice/reale.
Intrebarile tale sint extrem de logice si eram/inca mai sint un tip logic/cerebral/rational.
Din nefericire, aceasta situatie in afara de faptul ca mi-a distrus (sper ca nu ireversibil) increderea toatala pe care o aveam in singura persoana care conta in viata mea, mi-a distrus complet sistemul de valori pe care mi-l creasem.
Trebuie sa imi refac un alt sistem de valori, sa imi recapat increderea in cea care a ramas viata mea si nu in ultimul rind sa-mi recapat increderea in mine.
Fara sa mai vorbesc de relatia noastra care acum e asezata si se defasoara intr-o lume complet diferita fata de cea pe care o aveam.
Si asa ceva nu se face intr-o zi. Trebuie sa ma uit la ea si sa o vad mereu pe cea pe care am iubit-o si o iubesc. Nu trebuie ca prin fata ochilor sa imi treaca amintirile ce s-au acumulat in aceste luni de cosmar si nici ce am suferit.
Chiar daca decizia mea e luata, acceptarea si iertarea sint etape peste care am trecut, ramine inca un drum lung de strabatut....
Putin complicat....

Elise spune:
quote:
Trebuie sa ma uit la ea si sa o vad mereu pe cea pe care am iubit-o si o iubesc. Nu trebuie ca prin fata ochilor sa imi treaca amintirile ce s-au acumulat in aceste luni de cosmar si nici ce am suferit.
poti sa te uiti la ea si sa vezi femeia care a ales sa ramina langa tine.
Crezi ca a fost o decizie simpla?
O tentatie are atuurile ei.
Intotdeauna imaginatia e mai dulce decit realitatea.
Si ea, in sinea ei, a dus o lupta. Si inca sinteti impreuna.
Cind o sa treci de resentimente, o sa vezi ca si asta e un gest important.
Elise

Diego spune:
Draga Vandal,
E cazul sa deschizi ochii! dar sa o faci ca si cum acum ar incepe o noua zi, cu surprizele si cu noutatile ei! E frumos sa descoperi omul de landga tine1 Nu asa cum credeai tu ca este ci asa cum este intr-adevar! Si puterea iubirii va face totul sa para mai natural si mai firesc! Ti se va parea ca te indragostesti iarasi, descoperind laturi noi ale personalitatii si lucruri ce vor combate zi de zi obisnuinta! Si da, poate ca usor nu va fi, doar suntem toti sclavii obisnuintei, dar nu ne putem ancora intr-un trecut ce doare! Durerea trebuie transformata, somatizata, priceputa, si mai apoi din toate acestea sa devenim mai maturi, mai cu dor de viata, mai cu incredere in noi! Forta de a ierta o include si pe aceea de a uita si deci de a te debarasa complet de "nimicnicia" trecutului!
Cred in forta de a ierta a barbatilor! De multe ori ei o fac in mod total si concret! Deci incearca sa te anulezi in iubire si te vei redescoperi mai bun, mai frumos, mai barbat, ca niciodata!
Totul in viata e un fel de sus-jos...
Diego

ina78 spune:
Multa bafta si rabdare Vandal.
Vad ca ai luat o decizie si incerci sa faci un lucru pe care putini au puterea macar de a incerca sa-l faca.
Nu vreau decit sa-ti amintesc ca trebuie sa ai multa rabdare si dupa parerea mea, puterea de a o lua de la capat.
Intr-un caz cunoscut mie , a functionat ruperea putin de mediu cunoscut, de preocuparile obijnuite, de tot ce caracteriza "inainte" si incercarea unor "pasi" noi.
"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara."

aiuras spune:
Daca celalat nu stie ca relatia s-a terminat, atunci este timpul sa afle de la sotia ta. Acest lucru se poate face la un telefon, nu face to face si la acel telefon trebuie sa asisti si tu. Ar trebui sa-i spuna ca a decis ca familia ei merita o sansa, ca te iubeste si deci intre ei totul s-a sfarsit si nu se vor mai vedea sau intalni deloc si nici nu vor mai comunica.
Corect este asa si este primul pas spre a castiga increderea ta. Ai tot dreptul la aceste intrebari si dubii dar raspunsul este la tine. Succes!

Aprilie spune:
Vandal, ma ingrijoreaza un singur lucru : de ce te-a mintit si inca repetat ??
Te-a inselat emotional (dureroasa lovitura...)- OK, sa zicem ca "celalalt" era irezistibil.Se poate intimpla ,s-a imtimplat si altora.
Dar(sotia ta) se putea purta decent, sa recunoasca cinstit - uite, asta e, m-am indragostit cumva de el, nu inteleg nici eu prea bine de ce.
Dar ...sa te minta de mai multe ori...iar apoi s-o prinzi cu minciuna...de nescuzat!
Eu una as intelege si ierta (poate) o infidelitate "emotionala", cum ii zici tu DAR nu as putea uita si nici ierta MINCIUNA!
Tu spui ca inca o iubesti (ca inainte)...oare ?
Daca asa este, congratulations !
Impresia mea este ca (totusi) esti f. ranit....
E momentul ca tu sa devii "centrul Universului" tau...coboar-o de pe piedestalul pe care ai cocotat-o si deschide-ti ochii : nu e decit o banala gainusa alergind zanatica (si riscind fericirea si armonia familiei unite pe care ati avut-o pina acum) dupa un cocosel mai frezat !
Nu-i mai tolera (muscindu-ti pumnii)nici o minciuna !
Cum o mai prinzi o singura data "aburindu-te" da-i cu flit !
Daca nu se astimpara (te minte,te lasa sa crezi ca te minte,te induce cumva in eroare,te chinuie creiind dubii) gaseste-ti si tu o consolare...ca doar nu s-au terminat femeile in Canada ?!
Daca s-au "terminat",gasesti in vecina America sau chiar in Romania.
Mult succes in gasirea fericirii personale iti doreste Aprilie (casatorita de multi ani si cu 2 copii, tot ca tine, )
Viata e scurta.Daca n-o putem face lunga,atunci macar s-o facem lata.

aelita spune:
Se poate ierta si minciuna,de ce nu ,aprilie ?
Ei vor vedea in timp daca s-a meritat . Daca se iubesc,vor fi uitate si ranile,si minciunile,acum pare totul atat de greu,dar viata nu e asa cum ne-o desenam noi in minte,totul sincer si totul roz.Sunt perioade de furtuna ,peste care numai cei care se iubesc trec .Daca acum s-au muntit,nu inseamna ca intr-un viitor nu pot fi iar fericiti .O sa fie o etapa noua,si daca au sansa vietii,o sa fie mai fericiti ca niciodata .
Acum dor amintirile,gandurile,sfaturile,dar timpul le va aseza pe toate la locul lor ,dupa furtuna vine LINISTE !