Situatie CRITICA - Bebelus cu atrezie de esofag

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fagu spune:

Draga Nibo,

Sincer sa fiu as prefera sa nu ma mai uit inapoi. Intr-adevar, sunt plusuri si minusuri, insa nu mai vreau in nici un fel sa judec pe nimeni, decat poate cel mult in sinea mea, pentru ca evenimentele se inlantuiesc cateodata in asa fel incat poate ca este mai bine sa nu incerci a le descurca.

Este un fapt extraordinar ca avem un copilas in viata, si acest lucru il datoram intregii echipe, formata din chirurg, neonatolog, anestezist, doctori rezidenti sau de garda, asistente si chiar doamnele de la intrarea in spital, care nu ne-au facut greutati mari in a ne vedea bebelusul.

Cred ca ar fi o greseala sa incercam sa mai reprosam ceva cuiva, pentru ca fiecare si-a facut datoria cat a putut de bine, iar la capatul acestui drum imi doresc sa am un copilas sanatos vesel si zglobiu, care sa-mi calareasca cainele si sa-l traga de urechi, sa-mi zgarie peretii, sa-mi sparga vasele, sa se murdaeasca la gurita mancand ciocolata topita din cauza caldurii. Directia noastra este inainte, si vom incerca atat cat se poate sa nu ne uitam inapoi, iar daca ne vom uita o vom face doar pentru a gasi niste date contact si a transmite niste multumiri.

Numai bine, si-ti multumim frumos pentru intelegere si pentru faptul ca esti alaturi de noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fagu spune:

Dragi prieteni,

Din pacate diafragma dreapta a lui Andrei nu va mai fi niciodata ca inainte. Doctorii il vor lasa in urmatoarea perioada sa vada cum se descurca cu respiratul, iar daca se descurca OK, nu vor interveni. Daca nu se descurca vor incerca un procedeu de aducere mai jos, pe care va rog sa nu ma puneti sa-l descriu, ca nu sunt capabil.

Astazi Andrei si-a exersat zambetul :-).

Medicii germani au trimis si o psiholoaga sa stea de vorba cu Doina.

Maine voi pleca si eu incolo, asa ca pentru urmatoarele sase zile nu voi mai putea pune updates pe acest forum, insa flacara sperantei noastre va ramane tot timpul aprinsa aici.

Dragos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fagu spune:

Draga sinzi_ana,

Imi cer scuze ca nu am raspuns. Nu sunt nesimtit, sunt doar ametit in ultima vreme de evenimente. Multumiri lui Ralu ca mi-a dat peste nas. Avem un cont in RON spus de doina in primul mesaj, si probabil ca de conversia valuta-RON se ocupa banca, sau un cont in EUR: RO89BRDE445SV58543694450 deschis la BRD sucursala Victoriei de mine. Pentru ambele coduri identificatorul este codul IBAN, care din cate stiu este suficient.

Multumim mult pentru intreg sprijinul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carrie spune:

Draga Dragos, ne rugam din suflet pentru Andrei, sa va dea D-zeu sanatate si putere!

asteptam cu sufletul la gura vesti

Cristiana si gagalicea Theodora Alexia (2 anisori si 10 luni)

Thea Alexia
noi si Roma 2006
www.kodakgallery.com/BrowsePhotos.jsp?&collid=52286767308&page=1&sort_order=0" target="_blank">la mare 2005
www.desprecopii.com/info.asp?id=531" target="_blank">nasterea papusii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carrie spune:

as vrea sa fac o donatie de la firma care lucrez ptr Andrein dar trebuie ca cineva din familie sa-mi semneze un contract de sponsorizare.

la nr de mobil al Doinei nu raspunde nimeni.ce mai stiti de Andrei?

Cristiana si gagalicea Theodora Alexia (2 anisori si 10 luni)

Thea Alexia
noi si Roma 2006
www.kodakgallery.com/BrowsePhotos.jsp?&collid=52286767308&page=1&sort_order=0" target="_blank">la mare 2005
www.desprecopii.com/info.asp?id=531" target="_blank">nasterea papusii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaluD spune:

Buna, Carrie.
Multumim mult!
Da-mi te rog un PM si iti dau alte numere de telefon la care il gasesti pe Dragos. Poate le va da chiar el pe site, dar nu se cade sa dau eu informatiile astea pe forum in numele lui.
Doina e in Germania cu Andrei, e foarte greu de prins acolo, nu stiu de ce, ca are mobilul cu ea. Poate il inchide, pentru ca sta cu Andrei in salon si poate nu vrea sa se trezeasca bb de la soneria mobilului.
Va tinem la curent cand avem vesti noi.


Raluca, Emi cea scumpica si bebelusa Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fagu spune:

Draga Carrie,

iti multumim frumos pentru ca esti alaturi de noi. Eu m-am intors asta noapte din Germania. Te rog sa accepti scuzele noastre ca nu am raspuns mai repede, dar acolo nu avem acces la internet. Doina a descoperit un fel internet cafe in apropierea spitalului, si probabil ca va incepe sa-l foloseasca, insa iti dai seama ca incercam sa fim cat mai zgarciti data fiind situatia. Telefoanele nu le poate folosi deoarece in spital este strict interzisa folosirea telefoanelor mobile, din cauza aparatelor care pot fi influentate de mobile. Doina locuieste chiar in incinta spitalului, asa ca isi tine cam tot timpul telefoanele inchise, pornindu-le doar in momentele rare in care iese afara. Eu iti stau la dispozitie la adresa dragos.fagurel@gmail.com sau la oricare dintre telefoanele 0742 14 80 50 respectiv 0723 318 024, sau dupa 8 - 9 seara la 222 70 57. Oricum eu verific si adresa de email a doinei (doina.fagurel@gmail.com), insa pana acum nu am apucat, fiind plecat in Germania, respectiv fiind la birou in cursul zilei de azi. Dupa ce termin de postat povestioara pe forum, le citesc si revin cu un raspuns.

Multumiri inca o data,

Dragos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fagu spune:

Dragi prieteni,

Dupa cum v-am spus, mi-am vizitat familia internata la Klinikum Bremen Mitte. Vineri cand am ajuns eu, Gogosica noastra draga fusese detubata, primind printr-un tubusor in nasuc oxigen, a carui concentratie este scazuta treptat. Pe acolo i se spune si Fussy Baby sau Atomic Baby, pentru ca ii place sa toncane fericit (adica sa suga in gol) si sa faca balute cu balonase precum si pentru ca nu ii place sa doarma. Sta tot timpul si se uita in jur, ii place sa i se vorbeasca, face tot felul de fetisoare, si chiar si atunci cand moare de somn, se straduieste sa nu inchida ochisorii.

Cat am stat eu acolo nu a avut episoade urate de caderi ale inimii sau desaturari, singurele momente mai grele fiind cele in care se supara si plange din tot sufletelul lui de beblus, cu lacrimute mari de bebelus.

Duminica seara, dupa ce am plecat eu, a fost scos de pe incalzirea artificiala, imbracat si invelit cu o plapumioara. Andrei a fost foarte speriat de plapumioara, facand o fetisoara sceptica. De abia azi se pare ca ne-am imprietenit cu plapumioara.

Ceea ce ne asteapta insa in continuare sunt cel putin doua operatii, dintre care prima cel putin va fi foarte grea si lunga. Prima operatie a fost planificata pe data de 16 mai. Se pare ca va veni prof. John Foker de la niversity of Minessota, domnul respectiv fiind initiatorul unei metode de alungire a esofagului, cu scopul evitarii esofago plastiei care se pare ca nu este tocmai potrivita. Insa la Andrei nu este doar atat de facut, fiind necesar ca esofagul sa fie adus la locul lui, motiv pentru care trebuie desfacut mult din trupusorul de bebelus, apoi trebuie inchise capetele esofagului, facuta o gastrostoma standard si aplicat procedeul de tensionare usoara, pentru inducerea cresterii esofagului. Bineinteles ca dupa o perioada trebuie desfacut din nou, eliminata tensiunea si facuta anastomoza. Riscurile sunt foarte multe si foarte variate, nici nu vreau sa le enumar ca sa nu ma mai gandesc la ele. :-( Avem inima cat un purice si eu si Doina. Singurul lucru care ne mai linisteste este ca Foker a tratat peste 90 de cazuri cu rata de 100%. Operatia se doreste a fi facuta sub forma unei conferinte, deoarece este o premiera in Europa si mai scade costurile in acest fel. Daca aveti cunoscuti care sunt medici interesati de acest domeniu si profeseaza in Europa, va rog sa ne spuneti, pentru a le transmite o invitatie. De asemenea, Andrei necesita sa fie observat cu mare grija, ca atare durata sederii acolo este nedeterminata.

Una peste alta, la acest moment ne bucuram de bebelusul nostru, care a devenit activ, si pe care mamica l-a tinut pentru prima data in brate in data de 29.04.2006. Mai mult, este lasata sa-l schimbe, sa stea cu el cat vrea, sa-l stearga in gurita cu ceai de ... o planta O:-)... sa-l dea cu crema la ochisori, sa-i spuna verzi si uscate.

Niste poze se gasesc la http://83.103.236.3/photogallery/Andrei/index.html (va dati seama care a fost senzatia mea de tatic vazand originalul dupa 1 luna jumatate - Grigore Alexandrescu a fost in carantina, asa ca pana si mamica putea sa-l vada doar 15 minute pe zi).

Ne rugam la Dumnezeu ca decizia luata sa fie ce mai buna si sa-i lumineze pe doctori sa ne repare bebelusul nostru scump.

Numai bine tuturor,

Dragos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dantje spune:

Sanatate scumpicului,voua tarie.Mana buna doctorilor la operatie.



Dantje & Martijn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Succes la operatie...sa fie mai bine decat s-au asteptat toti!!!

Fiecare dimineata e un nou inceput

Sinzi, Radusi David



David



Mergi la inceput