Situatie CRITICA - Bebelus cu atrezie de esofag

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Andrei, ingeras mic, fa-te bine si dovedeste-le unor oameni fara inima ca exista si minuni pe lumea asta.

Dumnezeu sa va ajute si sa vegheze asupra micutului Andrei.


Carmen & Ericutz (15.06.2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii!

Ericutzul meu bebelus

Am un anisor deja!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fagu spune:

Dragi prieteni,

multumim pentru gandurile bune.

Andrei a fost investigat azi pe trahee si nu are alte fistule sau gaurele (multumim lui Dumnezeu), doar traheea putin iritata, insa este normal datorita procesului de intubare/detubare (multumim doctorilor de aici care l-au intubat/detubat cu grija si nu i-au afectat traheea). In locul tubusorului din gurita acum are un tubusor in nasuc, si Doamne ajuta ca in curand sa nu mai fie necesar nici acesta.

Doctorii de acolo sunt niste luptatori infocati pentru pastrarea esofagului (ei niciodata nu au facut esofagoplastie, ci aplica un procedeu de lasare a esofagului pe traiectul normal astfel incat acesta sa creasca). Din acest motiv doresc sa umble din nou inauntru si sa aranjeze lucrurile pe acolo, existand si niste suspiciuni legate de modul in care s-a lucrat aici (NU DAU CU PARUL IN NIMENI, SUNT DOAR CONLUZIILE LOR! EU SUNT MULTUMIT CA AM COPILUL IN VIATA SI APROXIMATIV INTREG d.p.d.v. BIOLOGIC). Exista un american care foloseste o metoda de fortare a cresterii esofagului, John FOKER (http://www.umphysicians.umn.edu/physicians_detail_OBJECTNAME_Foker_John_202.html), astfel incat in maxim 3 luni copilul ar putea inghiti. Din pacate operatia in State costa 200 000 EUR :-(. Doctorita incearca sa-l aduca in Germania sa opereze, insa exista cateva probleme legate de licenta lui de operare in Europa. Vom vedea, aici subiectul este deschis.

Draga adrianangi, multumim mult pentru oferta. O acceptam. In cazul in care nu vom folosi fondurile pe care le primim, presupunand ca Dumnezeu ne ajuta si bebelusul se face bine mai devreme, le vom ceda unui alt caz de pe acest forum.

Numai bine,
Andrei, Doina si guralivul Dragos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Dragos, sa dea Dumnezeu sa fie si mai bine. Oricum vestile sunt incurajatoare. Sanatate multa si putere si mai multa. Pupici lui Andrei.
Asteptam in continuare vesti si ne rugam pt voi.

Carmen & Ericutz (15.06.2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii!

Ericutzul meu bebelus

Am un anisor deja!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Andrei ne rugam pentru tine sa fii puternic!!! Sa treci cu bine peste incercarea asta grea pentru un bebe asa mic, sa te faci voinic si sa ii bucuri pe parintii tai!!!

Doina si Dragos vreau sa trimit si eu ceva in USD, cum as putea?

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi, Radusi David



David



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Am sters si editat tot ce nu avea legatura cu ajutorul pentru Andrei.
Sper ca nu mai e nevoie sa spun ca urmatoarele de genul asta vor avea aceeasi soarta.
Merci pentru atentie.

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bonsai spune:

Multumim Oana B pentru interventie! Asteptam acest moment!


Sanatate lui bebe Andrei!

Sa speram ca vestile care sosesc din Germania vor fi din ce in ce mai bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fagu spune:

Dragi prieteni,

tocmai am vorbit din nou cu Doina. I-au mai facut o ecografie lui Andrei din care reiese ca nervul vagal drept este afectat, ceea ce inseamna ca partea dreapta a diafragmei nu functioneaza foarte bine. Cred ca asta explica faptul ca plamanul drept nu functiona foarte eficient si obosea si se umplea de secretii. (daca presupunerile mele sunt gresite, sa ma ierte specialistii) In ecografia facuta imediat dupa nastere nervul vagal drept si diafragma erau OK :'-(.

Nu am vorbit inca cu chirurgii sa vedem daca este reparabil. Sper sa aflam maine, si Dumnezeu sa ne ajute sa fie.

Tot noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

Hai, Andrei, hai, micutule, sigur poti!
Si tie, Doina, de aici, de departe, un gand bun si o rugaciune care sigur nu sunt mai puternice decat iubirea ta de mama!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crig72 spune:

Doina si Dragos va doresc multa putere si lui Andrei multa sanatate!Va asteptam cu vesti bune!
Oana_B multumim!

www.babiesonline.com/babies/m/mariateodorag/" target="_blank">
patatina mea

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40902" target="_blank">File din povestea Mariucai





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nibo spune:

Apreciez foarte mult acest site desi nu sunt unul dintre utilizatorii foarte activi, mai bine zis pana acum m-am multumit numai cu vizualizarea lui.
In primul rand ii tin pumnii micutului Andrei si ii doresc din toata inima sa treaca cu bine prin aceasta suferinta.Toata admiratia pentru Doina si Fagu, nu este deloc usor sa treci prin calvarul lor.
As vrea sa fac totusi unele precizari. Cred ca nemultumirea lor ar trebui sa se adreseze in primul rand chirurgului, care ar fi trebuit sa adapteze tipul de interventie chirurgicala la particularitatea cazului, sau macar dupa prima interventie chirurgicala esuata.
Cea de a patra operatie poate ar fi trebuit facuta din prima, din cate am inteles eu s-a efectuat o esofagostoma si respectiv gastrostoma;este un prim timp operator prin care copilul poate fi alimentat, creste, iar la varsta de 8-12 luni se face inchiderea esofagului prin legarea celor doua capete.Este o interventie practicata cu succes,in multe cazuri, in acelasi spital( e drept nu de acelasi chirurg).
Pe de alta parte, atrezia de esofag cu fistula se insoteste intotdeauna de afectare pulmonara, ori data fiind desfacerea anastomozei respective de atatea ori, problema pulmonara nu avea cum sa se amelioreze ci dimpotriva.Faptul ca Andrei a facut pneumotorax ( repetat) este pur si simplu efectul desfacerii anastomozei.
Afectarea nervului vag este una dintre complicatiile posibile ale interventiei chirurgicale si ea putea fi produsa in oricare din cele 4 operatii,firesc era sa fi fost prezentata de catre operator , parintilor.
De asemenea, pt Fagu si Doina as vrea sa precizez ca un stop cardiac NU ESTE " o bradicardie din cauza durerii" intre cele doua denumiri fiind o diferenta enorma. Am inteles ca asistenta din Germania a scos cu multa meticulozitate un muculet din nasucul lui Andrei, asta e foarte bine, dar ea se ocupa de un singur copil...stii cate asistente sunt pe sectia resp. de reanimare nou-nascuti? in niciun caz o asistenta la un copil.Totii micutii o patologie extrem de grava si atunci cand e nevoie de ele simultan, nu se alege decat in functie de ordinea prioritatilor.Credeti ca daca personalul de acolo nu si-ar fi facut treaba , Andrei ar fi rezistat la atatea complicatii? O foarte buna prietena a avut fetita internata in sectia respectiva de copii si pot sa va spun nu au asteptat nimic si si-au facut treaba.
Cat despre partea cu radiografia cand personalul iese din sectie , pot sa va spun , ca nicaieri in lumea asta, nu expui personalul unei sectii la radiatii pentru fiecare pacient care are nevoie de o radiografie de cate ori starea lui o cere.Pentru asta exista personal specializat, asistenta respectiv medic radiolog, care se echipeaza corespunzator.In plus, a face o radiografie, dureaza mai putin de un minut , iar Andrei nu era nesupravegheat ci cu asistenta de radiologie, nu?personalul pleca departe? uite, la asta nu m-am gandit, ca daca plecau la 5 saloane distanta cred si eu ca va faceati griji...
Oricum, sunt convinsa ca imi scapa multe lucruri, trebuie sa recunosc, intrucat experienta mea se rezuma la a fi avut o prietena cu fetita , in sectia respectiva, ca sa nu ai zic de " micile" detalii pe care numai un parinte la vede si le simte
Numai bine si va s va intoarceti cu bine!

Mergi la inceput