Situatie CRITICA - Bebelus cu atrezie de esofag
Raspunsuri - Pagina 25
akella spune:
Vai, nu se poate! Deci prapaditul acela de stat macedonean (ca e mult mai mic decat Romania) a gasit resurse sa ajute un copil sa fie operat in strainatate... La noi trebuie sa treci printr-o birocratie infioratoare (unde mai pui ca multi functionari nici nu-si cunosc atributiile si te trimit aiurea, iti dau informatii eronate etc.) ca dupa luni de zile sa primesti raspunsul: s-a rezolvat - nu se poate...
"Pentru Barbye, una dintre noi - trebuie sa ajuti!"
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472
fagu spune:
In principiu daca incerci sa intelegi un mecanism, il poti folosi :-).
Nu ma plang de birocratie. Si in alte state e cam la fel. Eu am reusit sa gasesc drumul, sa depun dosarul acolo unde trebuie etc.
Insa concluzia a fost ca legea nu le permite :-).
Ce ma ingrijoreaza si ma intristeaza foarte tare este urmatorul lucru: Pot sa zic ca noi am avut o sansa: traim intr-un mediu informational si Dumnezeu ne-a ajutat sa comunicam cu Klinikum Bemen Mitte, aveam niste banuti stransi, am putut plati avionul, ne-am imprumutat repede pentru a putea plati avansul pentru tratament. Insa ce ne facem cu cei care nici macar aceasta sansa nu o au? Ce ne facem cu cei care se lovesc de ingalarea din spitale, se lovesc de acei oameni care se razbuna pentru faptul ca nu au salarii bune pe pacienti, care saracii nu au nici o vina? Nu inteleg de ce niste oameni care au ajuns intr-o institutie pe motiv ca isi stiu bine meseria nu incearca sa inteleaga ca sunt probleme si ca oamenii, dar mai ales copiii, patesc lucruri rele si raman fara nici o sansa in fata unor boli sau intamplari nefericite pentru ca ei zic nu.
Cam astea sunt problemele mele existentiale acum, un om care acum cativa ani a ales sa ramana in romania pentru ca a crezut ca se poate si caruia soarta i-a dovedit ca nu se poate.
Ii multumim lui Dumnezeu ca Andreiut este mai bine acum. Fiecare zambet al lui face mai mult decat orice altceva pe lumea asta.
Dragos
sirimie spune:
A aparut Andrei in Libertatea pentru femei? Trebuie sa mi-o cumpar si eu, nu stiam.
In ce alte reviste a aparut? Apare si la televizor?
Dragos, eu cred ca Andrei e mai norocos decit alti copilasi dar aveti si voi inca multi bani de strins. S-a programat urmatoarea operatie? S-a stabilit de unde se ia tesut pentru esofag? As vrea sa se poata termina mai repede si sa fie bine, v-o urez!
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos
Poze de la Mot
fagu spune:
Andrei a mai aparut in Libertatea din 15 septembrie (vineri) si in revista Libertatea pentru femei din 19 septembrie.
Articolele scanate se gasesc la /articole.htm mai putin cel de vineri. L-am scanat dar nu am apucat sa-l pun pe site; sper sa il pun diseara.
Nu stim daca reusim la TV. Suntem perseverenti insa si nu putem decat sa le multumim din suflet celor care ne ajuta si mai ales lui Dumnezeu care ne mai ofera cate o sansa pe ici cate una pe colo.
Deocamdata este important ca Andrei sa-si revina din problemele pulmonare si sa respire singurel. Reintregirea esofagului este planificata peste 4 - 6 luni, in functie de cum avanseaza starea lui. Insa pana atunci trebuie sa ne clarificam noi situatia financiara curenta (factura de 130K Euro) precum si viitorul - probabil ca va trebui sa vindem apartamentul si sa facem niste rocade ca sa ne descurcam cum trebuie financiar.
Insa pana atunci avem un bebelus care cand nu tuseste suparat este zambacios si dulce si pe care il iubim foarte mult. Si nu numai noi...
Dragos
P.S. Mi-as dori o emisiune la TV nu neaparat ca sa cerem noi ajutor. Tocmai am vorbit cu o mamica a carei fetita a trecut exact prin ceea ce a trecut Andrei. Este un caz tras la Xerox. Aceleasi gafe, aceleasi intamplari. Doar ca in Targu Mures si transfer in Italia. Poate vom reusi sa tragem niste semnale de alarme si medicii nostri care se cred asi vor ajunge sa inteleaga faptul ca trebuie sa fie deschisi, sa se uite in jur, sa vada ca altii sunt mai in fata si ca fac altfel si mai bine. Si ca sansele de reusita la atrezie de esofag sunt 90%, nu 10% cum sunt la noi in tara.
magghyc spune:
Fagu,
M-a impresionat foarte tare povestea ta. Stiu ce inseamna sa ai probleme cu copilul, am trecut si noi prin asta, copilul meu a facut septicemie la 3 zile de viatza din cauza unei bacterii luate din maternitatea CFR2 din Bucuresti si era sa moara pt ca docotrita nu si-a dat seama ca este infectat.
In fine, noi acum suntem bine, dar in continuare ma revolta cretinismul de care dau dovada uneori medicii romani. De ce trebuie ca un strain sa ne invete ca un copil este un copil, adica ceva nepretuit si pentru care trebuie incercat orice? Medicii romani sunt blazati, patinati si s-au invatat sa se uite la un copil ca la unul din cei multi, fara nume, fara identitate, o farama de viatza pentru care nu mai au nici un fel de respect.
Bine ca povestea voastra tinde spre un grandios happpy-end.
Imbratiseaza-l pe Andrei din partea mea!
Magda, mama de Nichita (9 mai 2006)
poze cu noi:
http://pg.photos.yahoo.com/ph/magghyc/my_photos
povestea nasterii unui pitic luptator:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77586
fagu spune:
Avem 6 kg de bebelus simpatic si buflicos.
Ce-i drept cam alintat, dar noi credem ca merita . Doina imi povestea ca ieri a stat toata ziua numai cu el, si ca din acest motiv nu a mai facut decat o singura crizuta de plans si in rest a fost cumintel.
Alaltaieri Doina a lipsit 5 minute sa scoata rufele din masina, timp in care Gogoshescu a reusit sa-si scoata singur tubusorul de oxigen din nasuc, asa ca a fost o mare drama, pentru ca a ramas fara surplusul de oxigen.
Magda, eu stau si imi stalcesc creierii ce s-ar putea face astfel incat cei interesati sa faca ceva in medicina sa fie mai multi decat ceilalti. Nu sunt medic si poate nu-mi dau seama cum trebuie de realitatile lor, insa sunt parinte si-mi dau seama prin ce trec eu datorita atitudinii lor. As incerca un proces, pentru ca trebuie sa existe un inceput pentru toate, insa fondurile noastre acum sunt mult pe minus si trebuie directionate catre Germania. Si in Germania medicii fac greseli (nimeni nu e perfect), insa le recunosc si in plus dispun de o asigurare care plateste in caz de malpraxis.
Numai bine,
Dragos
Qamar spune:
Dragos, felicitari pentru kilogremele de bebe dragastos!si nu conteaza daca e 'alintat', gandeste-te ca peste cativa ani o sa ii rugam noi sa vina in brate sau sa stam de vorba si ei o sa prefere sa iasa in oras cu prietenii...asa ca sa profitam cat sunt mici si ne lasa..
Sper ca a fost ok cu tubusorul de oxigen pana la urma....oricum, banuiesc ca in permanenta e cineva cu el, nu?
Sanatate multa si sa auzim de bine!
P.S. maica-mea e medic si datorita ei am ajuns sa cunosct destul de multi reprezentanti ai bransei- de la microbiologi (ca ea) pana la ginecologi, ortopezi, etc...si de multe ori am fost socata de ceea ce spuneau si de atitudinea fata de pacienti...Neglijenta insa nu e de scuzat; pot intelege ca un medic sa incerce sa se detaseze de pacientii lui (daca altfel, implicandu-se si emotional, nu crede ca ar rezista), dar erorile si nepasarea nu au nicio scuza..si ar trebui pedepsite.
Offtopic: Magda, si eu am nascut la Cf2..si nu am fost deloc multumita de neonatoloaga...Bine ca a trecut cu bine puiul tau peste intamplare!
Noe si Anne-Bianca (14.03.2006)
Ce mai citim noi
Pentru Barbye, una dintre noi...Trebuie sa ajuti!
lbelciug spune:
Dragos, eu sunt de parere ca nu trebuie sa renunti la ideea procesului impotriva doctorilor incompetenti si din cauza carora Andreiutz se afla in aceasta situatie. Imi dau seama ca e costisitor, dar poate vei gasi oameni ai legii care sa iti apere interesul, mai ales ca e si pt o cauza umanitara. Procesul e necesar nu neaparat din perspectiva "cineva trebui sa plateasca" (desi poate n-ar fi rau ca medicii cu pricina sa scoata bani din buzunar), cat mai ales a faptului ca nu trebuie tolerat ca situatii similare sa se repete la infinit.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Matei in Septembrie
Forum despre Flori Presate (2)
fagu spune:
Noe, episodul cu tubusorul a fost depasit (nu a fost prima data :-). Sunt surori pe acolo. Nu stau tot timpul, insa Andrei este monitorizat de un aparat si in cazul in care incepe sa scada saturatia de oxigen, aparatul piuie. Insa inainte sa piuie aparatul, sigur piuie bebelusul :-). Doina lipseste de langa el doar cand este la toaleta sau cand trebuia sa ia rufele de la spalat. La masa de obicei il ia cu ea.
Liviana, la aceasta idee nu voi renunta inca. Insa exista multe motive pentru care acum nu o pot face, printre care:
- in momentul in care dai un medic/spital in judecata se intruneste o comisie de medici care ii verifica :-); crezi tu ca se cor lovi intre ei?
- in mod sigur primele procese le voi pierde din motivul de mai sus, deci trebuie facute recursuri peste recursuri.
- singura instanta care poate da dreptate este una internationala, in care pot aduce marturiile si dovezile medicilor germani, care se ofera.
Toate astea inseamna multi bani si mult timp. Ori acum eu vreau un copil sanatos, iar timpul sau banii la acest moment nu sunt in favoarea noastra.
Ca atare, momentan, vorba cronicarului "De ma voi scula, pre multi am sa popesc."
Dragos
fagu spune:
Buflicosul nostru astazi si-a exersat buflele. In timp ce mami il hranea cu siringa in stomacel, el a molfait la biberon 40 ml de ceiutz.
La sfarsit s-a uitat la mami cu o fata obosita de atata molfait si i-a tras un "hi" satisfacut.
Poate pentru toti ceilalti pare un lucru normal, insa la noi a fost primul contact cu biberonul, chit ca tot ce am baut a iesit prin gaurica.
Dragos