ATENTIE BONA VALI BALTES!!!!!!!!!
Raspunsuri - Pagina 3
m34 spune:
Am citit si eu intamplarile cu bone si mi se par absolut incredibile
Parerea mea este ca, pe langa lista cu bone de evitat sa adaugati si agentiile care au recomandat asa ceva, pentru ca am vazut ca cel putin una dintre protagoniste avea testari "de la firma", ceea ce pune clar sub semnul intrebarii modalitatea lor de recrutare si recomandare si poate chiar cadrul legal.
daniella4 spune:
quote:
Originally posted by m34
Am citit si eu intamplarile cu bone si mi se par absolut incredibileParerea mea este ca, pe langa lista cu bone de evitat sa adaugati si agentiile care au recomandat asa ceva, pentru ca am vazut ca cel putin una dintre protagoniste avea testari "de la firma", ceea ce pune clar sub semnul intrebarii modalitatea lor de recrutare si recomandare si poate chiar cadrul legal.
Mihai
Buna idee!
Persis spune:
Buna seara
Cand am spus pe un alt topic ca o bona trebuie sa fie ca o MAMA,si copilul pe care il ingrijeste sa ii poata spune "mama", s-a dat cu pietre dupa mine!! Sincer, regret pt voi si ma doare sufletul sa aud ca bietii copilasi si voi suferiti astfel. Am si eu copii si am avut si eu bona cand erau micuti si nu stiu de ce as fi fost in stare daca as fi patit asa ceva! Eu am ingrijit o fetita, am mai spus asta, ( si daca vrea cineva dovezi sa-mi dea mesaj pe PM si ii dau adresa si nr de telefon)si copila imi spunea "mami Persi". Uneori cand se trezea, eu plecam dupace ea adormea dupa-amiaza, intreba de mine, ma striga si nu vroia sa stea cu bunica sau cu mama. Repet, nu ma laud, va spun ca sa vedeti cum ar trebui sa fie o bona.
Iar persoana aceea care batea copilul autist in parc, trebuia imobilizata imediat si chemata politia!!! Cumplit sa vezi cum un strain bate un copil ce i-a fost incredintat pt supraveghere.
Sper din toata inima sa va fie bine, si va rog, nu dati cu pietre!!!, sunt si eu o mama ca voi!
Persis
simali spune:
In orasele mici este mult mai usor sa gasesti o bona buna. Aici lumea stie si ce-ai mancat azi dimineata. Abia acum realizez ce povara devin orasele mari cand trebuie sa gasesti un om de incredere.
Totusi, cred ca ar trebui sa recrutati bone cu ceva mai multa rigurozitate. Iata cateva sfaturi (pe care eu lea-m aplicat):
- nu chemati bonele la interviu in casa voastra. Faceti interviurile la serviciu, pe terasa unui restaurant, intr-un parc, etc.
- intrebati daca au avut copii. Este fosrte important sa fi avut copii. Intrebati ce fac copiii, ce varsta au, unde merg la scoala, ce le place sa faca, etc. O mama normala la cap vorbeste CA O MAMA despre copiii ei; o nebuna nu.
- intrebati ce au fost inainte. Daca incep sa vorbeasca despre "cine am fost eu" si "ce-am ajuns" dati-i papucii. Inseamna ca pentru ele a fi bona este o rusine.
- intrebati-o ce crede despre disciplina; este ea necesara? Daca incepe categoric cu chestii de genul "pentru mine disciplina e foarte importanta, ca eu asa mi-am crescut copiii" nu o angajati. Trebuie sa fie dispusa sa faca ce-i spuneti dumneavoastra, nu sa aiba idei proprii pe care sa tina sa si le impuna cu orice pret.
- fiti atente sa nu va priveasca de sus; unele bone mai in varsta tind sa le ia pe mamici ca pe niste fetite proaste. Voi sunteti "angajatorul" iar ele nu au voie sa va trateze arogant.
- puneti-l pe sot sa ia parte la interviuri. Sotul meu, care este director general la o companie, are o figura cand vrea sa fie serios de baga in sperieti pe oricine. Nu voi uita in viata mea cum statea intr-un colt si se uita la potentialele bone ca un piton. Multe cand dadeau cu ochii de el izbucneau in plans. Dar mesajul era clar: "cu mine nu glumesti".
- luati-i numele complet, datele din buletin, adresa, numarul de telefon, persoana de contact in cazul in care ea nu poate fi gasita;
- dar inainte de orice folositi-va flerul si bunul simt.
Va doresc mult noroc, pentru ca si de asta aveti mare nevoie.
alice simon
Mmmaria spune:
Patzania mea este copie la indigo cu cea a Cristiei, insa multumesc lui Dumnezeu ca nu a fost mai mult de atat, cum s-a intamplat pe la celelalte.
Bona mea, ca sa faca curat si sa calce, speria copilul cu bau-bau.
Iar eu am stat doua luni cu ea inainte sa reincep serviciul, si nu mi s-a parut nimic anormal, imi vine si acum sa-mi dau pumni.
Acum o avem pe a doua, recomandata de familia de la care a plecat ( a crescut o fetita de la 6 luni pana la aproape patru ani, acum parintii o dau pe fetita la camin si au renuntat la servicile ei). E o femeie super. Vad de la o zi la alta cum copilul evolueaza, cum mai spune cate un cuvant nou sau face ceva nou (si se vede ca e "mana" bonei).
Asta mi se pare singura solutie buna: sa vorbesti cu familia la care respectiva a mai lucrat. In rest, agentii si teste psihologice...nu am incredere deloc, am vazut cu ce se mananca.
Succes tuturor mamicilor, sa nu mai treaca nimeni prin astfel de probleme.
orchis spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Anady_Diana NU uita, lista trebuie sa contina si numele MARIANA JIPA, chiar daca nu merita scris cu majuscule, dar il scriu asa sa sara in ochi, ca merita!!!!! Cum de ti-a scapat tocmai fiara asta, citeste doar ce am postat mai sus! ![]() |
Draga Anady Dianate rog din suflet sa-mi dai mai multe amanunte despre aceasta bona. Intamplator (sau nu) exact asa o cheama si pe cea care de vreo trei luni are grija de copilul meu...
De asemenea, rog pe toti cei care imi pot da o relatie despre aceasta femeie sa ma contacteze!
Pana acum am crezut ca e totul ok insa cand i-am vazut numele pe lista neagra am inghetat
orchis si Danut (23.07.2007)javascript:insertsmilie('
');copilas
sweetmelon spune:
Si eu sustin sus si tare ca cea mai buna este varianta cresa/gradinita, mai ales gradinita particulara unde il primeste si de la 1 an si jumatate(sunt si din asta). mai bine dai 10 mil acolo decat sa dai 7 mil si sa iti trateze copilul necorespunzator. E foarte greu cu un copil mic si un strain neimplicat emotional nu cred ca poate face fata. Sigur, sunt si exceptii si sunt foarte norocoase mamicile care au intalnit bone ok.
ingridnen spune:
sweetmelon, daca ai un copil mai sensibil, care se imbolnaveste lunar si sta acasa cate 2 saptamani cu febra mare si tratamente.... nu prea mai e o alternativa cresa sau gradinita, fie ea si particulara.
Nu cred ca vreun sef ar accepta sa lipsesti cu saptamanile... si atunci apelezi la bona, n-ai ce face..
Ingrid si Cristi 6 ani
IonescuOana spune:
Crisia7, imi pare tare rau ca ai trecut printr-o astfel de experienta, si foarte bine ca ne-ai facut cunoscut numele bonei si ce ti s-a intamplat. Din pacate traim in Romania si atata timp cat nu ne permitem sa le angajam cu carte de munca ele nu au nici o obligatie, ne fac ce figuri vor ele si noi trebuie sa inghitim mizeriile sau chiar sa zicem mersi daca nu sunt prea gogonate...
Fac si un apel cu ocazia asta la mamici sa scrie numele celor care isi bat jos de banii nostri si de copiii nostri, nu inteleg de ce sunt atatea mamici care se plang si nu dau nume sau nu se plang deloc. Exista aici topicul "lista neagra bone" care insa are postari o data la cateva luni, numai daca vreo mamica se gandeste sa-l caute in mod special pt. ca de obicei este pe paginile din spate si nu sare in ochi. Multumim Veve pt. actualizarea numelor bonelor de pe lista neagra, insa sincer cred ca ar trebui facut ceva pt. ca topicul sa ramana pe prima pagina , pt. ca postarile de pe el sunt mai rare decat alte topicuri cu plangeri despre bone in alte contexte.
Cristia7, nu stiu daca asta te ajuta foarte tare dar nu esti singura, si mie mi s-au intamplat lucruri similare (si probabil si altor mamici):
-pe una din bone am prins-o furand si am fost nevoita sa o dau afara din acel moment desi nu aveam nici o acoperire pt. ziua urmatoare la serviciu...
-alta a plecat tot asa vineri incasand banii si luni fiind disparuta fara nici o avertizare, iar cand am sunat-o mi-a spus nonsalant ca ea a plecat la tara, ca nu mai vine la mine, ca ea e o doamna si isi face programul cum vrea ea...
De figurile altora, mai mici ca "importanta", nu mai amintesc acum, dar oricum trebuie puse pe lista neagra, asta fiind singura modalitate de a ne proteja de bataia de joc a unor persoane care nu ar avea ce cauta in meseria asta dar totusi isi gasesc loc profitand de graba familiilor care au servicii...
Ca sfat, da un anunt pe DC , aici intra multa lume si sigur vor fi mamici care isi elibereaza bonele si vor sa le recomande...fiind o comunitate totusi nu cred ca si-ar permite o bona care nu vrea sa ajunga pe "lista neagra" sa-si bata joc de voi si de copil asa cum a facut acea doamna, desi trebuie sa recunosc - bona perfecta nu exista, fiecare are metehnele ei, dar macar sa si le mentina in niste limite![]()
IonescuOana spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anis Am cautat subiectul asta, sa va rog pe cele cae ati avut experiente proaste sa le treceti pe lista neagra de aici...E F IMPORTANT CA SI ALTE MAMICI SA NU LE INTALNEASCA. Sper sa nu se considere reclama : www.blu.ro/lista_neagra.htm" target="_blank"> LISTA NEAGRA BONE AniS 13+si Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)*** INGRID"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself." |
Anis nu merge acest link

13+
Ingrid-Alexia
*** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***
INGRID