Blueair - impresii
Cine a zburat to Blueair, va rog sa-mi scrieti impresii. Sau daca aveti alte recomandari de companii charter care fac legatura intre Paris si Bucuresti.
Fara intentia de a jigni pe nimeni, ma intereseaza cit sint de serioase noile companii romanesti aparute in ultimii ani. Vreau sa vin in tara si segmentul asta de zbor ma costa cit zborul peste ocean, asa ca primesc sugestii si impresii.
Multumesc anticipat.
Raspunsuri
Laura T spune:
Eu am zburat in decembie cu BlueAir pe ruta Bucuresti-Bergamo si retur. Pot sa-ti spun ca totul a fost ok (singura diferenta, ca nu-ti da mancare in avion, ci doar apa/cafea), drept pt care am prins curaj si am luat pt vara asta bilete pt Roma, Brescia, Barcelona, Madrid.
Laura si bebitele: Bianca (7 ani) si Ramona (3 ani si 11 luni)
poze_cu_fetele_mele
poze_noi
GabyHila spune:
Eu am zburat anul trecut cu ei pe ruta Bucuresti - Barcelona si inapoi. De acolo am luat tot un low cost pana in Anglia. Refuz sa imi aduc aminte ca au "uitat" sa ne spuna ca au schimbat orarul de la iarna la vara si ne-au tinut fara aviz pe 90 de oameni in Reus Barcelona (cel mai mic aeroport din zona) 16 ORE!
Si in plus, low cost airlines o sa taxeze mult bagajele extra si kilele extra care sunt sigura ca le ai daca vii din Canada. De unde esti din RO? Vezi ca s-a introdus cu Austrian un zbor nou Viena - Sibiu si e in cazuri mai ieftin decat zborurile pe Bucuresti; daca esti din Ardeal prinde bine. Si poti veni direct cu Austrian, faci deal bun.
Noroc in alegere. Dar eu NU iti recomand BlueAir: avioane inchiriate, probleme de multe ori semnalate, intarzieri si Baneasa:
Do not go to bed mad! Stay up and fight!!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabyhila/album?.dir=3060
crista-s spune:
Deci cum a zis si GABYHILA bagajele vor fii o problema ... deci axim 15 kg de persoana .. daca sunteti 2 nu puteti avea un singur bagaj de 30 kg ci fiecare valiza lui cu maxim 15 kg ... ceea ce nu se potriveste cu zborul intercontinental unde poti avea bagaje mai mari . Apoi nu esti sigur pe orarul lor, pot schimba orarul de zbor si te trezesti ca pierzi coincidenta cu celalat avion..
Cristina
una.. alta...
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
Laura T spune:
Iti spun sigur ca la Blue Air ai dreptul la un bagaj de cala de 25kg si unul de mana de 7kg, de persoana.
In ceea ce priveste orarul de zbor, da, se intampla sa mai schimbe orele. Cand a fost vorba de 3 ore am fost anuntati cu 3 zile inainte, cand a fost vorba de o ora, nu.
Laura si bebitele: Bianca (7 ani) si Ramona (3 ani si 11 luni)
poze_cu_fetele_mele
poze_noi
crista-s spune:
Scuze .. 15 kg erau la My air .. dar oricum si 25 sunt mai putine decit la zborurile intercontinentale . Oricum trebuie sa citeasca bine conditiile inainte sa cumpere bilet ...
Cristina
una.. alta...
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
radu300 spune:
Am zburat cu ei anul trecut la Roma. Zborul in sine a fost OK, motiv pentru care o sa mai mergem. Ce a fost neplacut?
1. Nu se respecta orarul de zbor (o sa stai la check in de o sa-ti iese ochii, intarzieri de o ora sunt ceva normal, de cele mai multe ori zicese din cauza aeroportului)
2. Stewardesele fara personalitate (nu au intervenit niciodata sa se impuna in fata cuiva, desi era afisat peste tot NU TELEFOANE MOBILE, jumatate din avion tipa la "varu' Gigel" pe mobil ca e posibil sa aterizeze azi... Mi se pare destul de grav pentru ca asta tine de securitate... Sper sa corecteze anul asta, daca nu renunt la ei, au mai aparut si altii (vezi si myair si skyeurope)
apsara spune:
Noi am zburat cu ei acuŽdoua saptamani in Romania si saptamana trecuta inapoi in Spania. Impresii? Poi, in Romania exista trenuri personale, acuŽam descoperit ca exista si avioane personale (a nu se citi proprietate privata): mai lipseau doar gainile atarnate de tavan. Insotitoarele de bord sunt cam fara vlaga, cum spunea cineva pe aici, nu se respecta orarul de zbor, la intors am facut o ora in plus din cauza faptului ca am intarziat la decolare si n-am primit pista la aterizare...nu se da mancare in avion si e logic sa nu dea la pretul pe care-l practica, mancarea si bautura e ieftina la bord in comparatie cu alte companii (de exemplu o cutie de cola e 1 euro, la Iberia se vinde cu aproape 3 ). Conditiile nu sunt excelente daŽce conteaza? Compenseaza un pret mic pt un zbor direct. Singurul lucru pe care nu-l pot trece cu vederea e suma mare care trebuie platita daca depasesti kilogramele. Sunt 6 euro la kg si incalca conventia de la Varsovia in sensul ca daca 2 persoane calatoresc impreuna li se socoteste bagajul per grup. Asa s-a intamplat si la dus, asta pt ca ne-a cantarit o angajata de la Barajas, daŽin Bucuresti nu s-a mai intamplat asa ca acolo era o acritura tinerica care mi-a zbierat: Ori luati din valiza, ori platiti 48 de euro!!! UnŽsa desfaci valizele in aeroportul ala mic si amarat?!? Baiatul de la Blueair caruia i-am platit, evident dupa ce-am facut o reclamatie si-am cerut si-o copie stampilata (numar de serie n-avea la el, si mi-a dat si-o chitanta ilizibila ), se scarpina dupa ureche incercand sa vorbeasca o engleza ciudata, in conditiile in care erau destul de multi turisti straini prin zona. Éh...
apsara
apsara spune:
Ah, si inca ceva. In viata mea n-am vazut sa se intre in avion si prin fata si prin spate, adica cei care intrau prin spate vroiau sa ajunga taman in fata si invers. O insotitoare de bord zbiera ca apucata :"Nu blocati culuarul". Poi cum sa nu se blocheze culuarul cand avionul e stramt si intra lume si prin fata si prin spate?!?
apsara
GabyHila spune:
Pot sa fac o recomandare? www.travelocity.com mi-am gasit multe bilete ieftine pe companii: Lufthansa, Tarom, BA, etc.
Da in masura in care se poate evitati BlueAir.
Do not go to bed mad! Stay up and fight!!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabyhila/album?.dir=3060
mamica dulce spune:
si eu vreau sa plec in romania saptamana viitoare,deci un adult+un copil.Am auzit ca martea si miercurea e mai ieftin.
Asa ca dau search mai intai pe tarom si ma costa,de pe 2 maipana pe 1 august,cu tot cu taxe,dus intors 423 Euro--surprise,surprise,ma gandeam ca sare de 600.
Dau apoi pe blue air si aleg la clasa medie,162 dus +162 intors (clasa flexible era vreo 240 dus)
Mda,zic ca ies oricum cu vreo suta mai ieftin,pe acelasi traseu, ca la tarom-frankfurt -bucuresti.
Pana vad scris marunt ca astea is preturile fara taxele de aeroport!!! si pretul final apare dupa ce introduci datele.
Si daca taxele or fi in total vreo 50 de euro,ies cu 50 de euro mai ieftin,care nu se merita pentru riscul de nervi,singura cu un plod profund neastamparat...eu zic finut nein danke,ca poate taromul nu e lufthansa,dar am mai zburat si stiu si otopeniul,pe cand de baneasa am auzit numai nasoale.
gabyhilla,o sa arunc un oki si pe site-ul tau acum,poate gasesc ceva si mai fain.
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.