Iepure pe varza de humus
Raspunsuri - Pagina 6
michelle7 spune:
nu stiu daca le cauti pe net. daca nu ia de-aici niste retete cu tahini sa te fericesti culinareste.
CAULIFLOWER WITH TAHINI GARLIC SAUCE
1 cauliflower
2 cloves garlic
2 tbsp. sesame oil
2 tbsp. tahini (sesame butter)
Juice of 1 lemon
1 tbsp. tamari or soy sauce
Sesame seeds
Tofu Tahini Onion Dip with Chives
14 oz soft tofu
1 TB extra virgin olive oil
1/2 cup chopped sweet onion, such as Vidalia
1 clove garlic, peeled and minced
1 to 3 TB mellow white miso, or to taste
Line a colander with a couple of paper towels. Place tofu on paper towels and allow it to drain while preparing the other ingredients.
Garlicky Tahini Dip
Here’s a Lebanese tahini sauce that is a great vegetable dip
Makes 1/2 cup
1 or 2 garlic cloves, coarsely chopped
¼ teaspoon sea salt
1/3 cup tahini
Juice 1 large lemon
In a mortar, pound the garlic and salt to a paste. Stir in the tahini and then slowly stir in 1/3 cup water, or more, if you wish a thinner consistency. Stir in lemon juice. Add more salt if desired.
Heat oil over medium heat in a skillet. Add onion and garlic. Sauté 3 to 4 minutes, stirring often, until onion is translucent. Remove from heat.
Gently press tofu with paper towels to remove as much remaining water as possible. Break tofu up and place it, along with sautéed onions and garlic in the bowl of a food processor and process until almost smooth. Add miso and tahini and continue to process until smooth. If desired, add a little lemon juice to taste. Stir in chives.
2 TB sesame tahini, preferably toasted
freshly squeezed lemon juice, optional
2 TB fresh minced chives or garlic chives Steam cauliflower until just done. Refresh in cool water. Saute garlic in sesame oil. Add tahini and stir into a sauce if necessary. Add lemon juice and tamari. Add cauliflower and toss to coat well. Sprinkle on sesame seeds and serve.
nematics spune:
Michelle,
merci beaucoup! Sa stii ca urmatoarea leguma la rind in frigider e o conopida!! Asa ca am sa incerc prima reteta chiar diseara.
PS: ce-mi recomanzi vegan la un restaurant japonez (care sa nu aiba prea mult orez sau chiar deloc?)
" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"
michelle7 spune:
paaaai nu ma pricep la restaurante japoneze. exista sushi pt vegetarieni dar de obicei au oua sau fish cake in ele.
michelle7 spune:
va mai dau o reteta de post verificata si f.... gustoasa
va trebuie
750 grame de fasole rosie fiarta ( 750g cantarit dupa fierbere)
1 legatura ceapa verde sau 1 ceapa normala
1 cutie de tofu ferm ( 450 g)
1 cutie de rosii decojite + suc taiate cub ( 400g)
1/2 pahar de ardei verde taiat cub 1 cm
3 catei de usturoi tocati
1/2 pahar ardei rosu taiat cub 1 cm
1 lingura faina
1 lingura boia iute ( mai putin pt incepatori)
1 lingurita cacao
1 lingurita piper negru macinat
sare dupa gust
1 lingura otet balsamic ( orice otet merge)
facultativ 1 lingura de coriandru frunze tocat ( sau patrunjel)
se prajesc 5 minute ceapa+ ardeii
se adauga tofu maruntit (cu mana) 5 minute
se adauga faina+cacao+cili - 2 minute
se adauga rosiile + otetul+ usturoiul si se fierbe la foc foarte mic, acoperit 20 de minute
se adauga fasolea + piper negru+sare +coriandru - se lasa pe foc pana la primul clocot.
se serveste cu paine sau orez si eventual cu iaurt alaturi
nematics spune:
wow! asta suna grozav!!
am fost la restaurant, mi-au facut niste sushi vegan cu avocado si roasted vegetables - si salata de buruieni de mare (seaweeds) - a fost buna.
Michelle, stii vreo reteta care se poate face din boabele de naut ramase si care sa nu contina litera h in ea (no matter if in english sau romanian?)
ca bag sama ca pentru o vreme o sa fac pauza de h... - cam pina la Craciun!!!
" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"
Lorelai spune:
quote:stiu eu una. calesti o ceapa cu 5-6 catei de usturoi, chilli flakes sau paprika. adaugi o conserva de rosii taiate marunt. adaugi boabele de naut fierte si mai tii pe foc mic 25-30 minute. dai de pe foc apoi adaugi un snop de spanac. e yummmy. si nu are nici un h....
Michelle, stii vreo reteta care se poate face din boabele de naut ramase si care sa nu contina litera h in ea (no matter if in english sau romanian?)
Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
*** pt poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala) ***
Ortansa spune:
aici se "gateste" aproape orice cu tahini:macaroane cu tahini,conopida cu tahini,file de peste cu tahini+muguri de pin + solzi de ceapa calita(o bunatate pestele asta),vinete cu tahini.
Vinetele cu tahini sunt f. usor de facut si f. gustoase:se coc vinetele,se curata si se maruntesc la fel ca la salata de vinete romaneasca.Intr-un castron se amesteca tahini,usturoi pisat,sare,lamaie dupa gust si se pun si cateva linguri de apa rece-pana ce devine o pasta potrivita la consistenta.Se adauga vinetele tocate.Se serveste cu ulei de masline deasupra cu lipie arabeasca sau franzela.
Tot cu tahini se poate unge si tava in care se coc checurile,pandispanurile etc-in strat ff subtire.
Cu boabele de humus se poate face o salata rapida :
-boabele de humus fierte f bine se pun intr-un castron impreuna cu putina apa in care au fiert.Se condimenteaza dupa gust cu:cumin,sare,usturoi pisat,zeama de lamaie si ulei de masline.
Tot cu boabe de humus fierte poti sa faci o umplutura pt. sufleul de cartofi-ceapa calita+boabe de humus+sare+piper -se pune umplutura intre 2 straturi de cartofi facuti piureu,se presara deasupra pesmet ,se pune unt(sau ulei) cat o nuca si se baga la cuptor.
...if you know what I mean.(proverb american :-D)
Ortansa spune:
michelle,eu n-am facut niciodata lipie ca n-am avut nevoie,o iau de-a gata de la mama lor:-D,dar am gasit retete aici:
http://www.recipezaar.com/r/236/83/ls=p
http://www.elook.org/recipes/entree/39624.html
spor la framantat :-)
...if you know what I mean.(proverb american :-D)