O pilda pe zi

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SilviaJo spune:

Comorile fiecăruia
Plimbându-se prin sat, un boier s-a întâlnit cu un țăran sărac și a început a se lăuda cu averile lui:
- Vezi tu livada de pe deal ? E a mea. Pădurile care înconjură satul sunt și ele ale mele. Până și pământul pe care calci acum al meu este. Tot ce vezi, de jur-împrejur, e proprietatea mea. Toate astea sunt doar ale mele.
- Dar acela ? - l-a întrebat țăranul, arătând cu degetul spre cer. Nu cred că și cerul este al tău. Acela este al meu - a mai spus țăranul și, cu zâmbetul pe buze, a plecat liniștit, lăsându-l pe boier mirat și cu ciudă în suflet.
“Țăranul este omul absolut.”
( Petre Țuțea )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puf13 spune:

Ce-ti doresti?

Odata, un om I-a cerut lui Dumnezeu o floare si un fluture.
Dar Dumnezeu i-a dat un cactus! Si o omida!!
Si omul s-a întristat ca nu a primit ce a cerut...
Dupa un timp, omul s-a dus sa vada ce s-a ales de "darul" primit de la Dumnezeu. Spre marea lui surprindere, cactusul acela urât si tepos era plin de flori delicate. Iar omida aceea urâta si paroasa se transformase într-un fluture minunat.

_-_-_-

Vezi, Dumnezeu face mereu ce este cel mai bine pentru tine! Drumul Lui este cel mai bun, chiar daca de multe ori ni se pare ca nu este... Daca I-ai cerut lui Dumnezeu ceva si ai primit altceva, încrede-te ca este bine. Fii sigur ca El îti va da ce ai nevoie la momentul potrivit!
Nu întotdeauna ceea ce doresti este cu adevarat ceea ce ai nevoie.
Încrede-te ca El niciodata nu-ti va da ceva rau.

Spinii de azi sunt florile de mâine!

Mergi la inceput

Valoarea obisnuintei
Un grup de oameni de stiinta au pus intr-o cusca cinci maimute si in mijlocul custii o scara, iar deasupra scarii o legatura de banane. Cand o maimuta se urca pe scara sa ia banane, oamenii de stiinta aruncau o galeata cu apa rece pe celelalte care ramaneau jos. Dupa ceva timp, cand o maimuta incerca sa urce scarile, celelalte nu o lasau sa urce. Dupa mai mult timp nici o maimuta nu se mai suia pe scara, in ciuda tentatiei bananelor. Atunci oamenii de stiinta au inlocuit o maimuta. Primul lucru pe care l-a facut aceasta a fost sa se urce pe scara, dar a fost trasa inapoi de celelalte si batuta. Dupa cateva batai nici un membru al noului grup nu se mai urca pe scara. A fost inlocuita o a doua maimuta si s-a intamplat acelasi lucru. Prima maimuta inlocuita a participat cu entuziasm la baterea novicelui. Un al treilea a fost schimbat si lucrurile s-au repetat. Al patrulea si in fine al cincilea au fost schimbati. In final, oamenii de stiinta au ramas cu cinci maimute care, desi nu primisera niciodata o baie cu apa rece, continuau sa loveasca maimutele care incercau sa ajunga la banane.
Daca ar fi fost posibil ca maimutele sa fie intrebate de ce ii bateau pe cei care incercau sa se catere pe scara, raspunsul ar fi fost "Nu stim. Lucrurile intotdeauna au fost asa aici..." Suna cunoscut?
"E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati" Albert Einstein

Mergi la inceput

Intr-o zi prietenia se intalneste cu dragostea, fiecare se prezinta. Apoi dragostea intreaba prietenia: "Daca exist eu, tu ce rost mai ai? Prietenia raspunde: "eu las un zambet acolo unde u ai lasat o lacrima..."...

Mergi la inceput

Barbatul si femeia - de Victor Hugo

Barbatul este cea mai elevata dintre creaturi. Femeia este cel mai sublim ideal.
Dumnezeu a facut pentru barbat un tron, pentru femeie un altar.
Tronul exalta, altarul sfinteste.
Barbatul este creierul, femeia este inima.
Creierul primeste lumina, inima primeste iubire. Lumina fecundeaza, iubirea reinvie.
Barbatul este puternic prin ratiune, femeia este invincibila prin lacrimi.
Ratiunea convinge, lacrimile induioseaza sufletul.
Barbatul este capabil de eroism, femeia - de orice sacrificiu.
Eroismul innobileaza, sacrificiul aduce sublimul.
Barbatul are suprematia, femeia are intuitia.
Suprematia semnifica forta, intuitia reprezinta dreptatea.
Barbatul este un geniu, femeia este un inger.
Geniul este incomensurabil, ingerul este inefabil.
Aspiratia barbatului este catre gloria suprema, aspiratia femei este indreptata catre virtutea desavarsita.
Gloria face totul maret, virtutea face totul divin.
Barbatul este un cod, femeia este evanghelia.
Codul corijeaza, evanghelia ne face perfecti.
Barbatul gandeste, femeia intuieste.
A gandi inseamna a avea creier superior.
A intui, simtind inseamna a avea in frunte o aureola.
Barbatul este un ocean, femeia este un lac.
Oceanul are o perla care il impodobeste, lacul, poezia care-l lumineaza.
Barbatul este un vultur care zboara, femeia - o privighetoare ce canta.
A zbura inseamna a domina spatiul, a canta inseamna a cuceri sufletul.
Barbatul este un templu, femeia este sanctuarul.
In fata templului ne descoperim, in fata sanctuarului ingenunchem.
Barbatul este plasat acolo unde se sfarseste pamantul, femeia acolo unde incepe cerul.

Mergi la inceput

Interviu cu Dumnezeu
de Octavian Paler

- Ai vrea sa-mi iei un interviu, deci... zise Dumnezeu.
- Daca ai timp... i-am raspuns. Dumnezeu a zâmbit.
- Timpul meu este eternitatea... Ce întrebari ai vrea sa-mi pui?
- Ce te surprinde cel mai mult la oameni?
Dumnezeu mi-a raspuns:
- Faptul ca se plictisesc de copilarie, se grabesc sa creasca.....iar apoi tânjesc iar sa fie copii; ca îsi pierd sanatatea pentru a face bani......iar apoi îsi pierd banii pentru a-si recapata sanatatea.
- Faptul ca se gândesc cu teama la viitor si uita prezentul iar astfel nu traiesc nici prezentul nici viitorul; ca traiesc ca si cum nu ar muri niciodata si mor ca si cum nu ar fi trait.
Dumnezeu mi-a luat mâna si am stat tacuti un timp.
Apoi am întrebat:
- Ca parinte, care ar fi câteva dintre lectiile de viata pe care ai dori sa le învete copiii tai?
- Sa învete ca dureaza doar câteva secunde sa deschida rani profunde în inima celor pe care îi iubesc.....si ca dureaza mai multi ani pentru ca acestea sa se vindece; sa învete ca un om bogat nu este acela care are cel mai mult, ci acela care are nevoie de cel mai putin; sa învete ca exista oameni care îi iubesc dar pur si simplu înca nu stiu sa-si exprime sentimentele;
- Sa învete ca doi oameni se pot uita la acelasi lucru si ca pot sa-l vada în mod diferit; sa învete ca nu este suficient sa-i ierte pe ceilalti si ca, de asemenea, trebuie sa se ierte pe ei însisi.
- Multumesc pentru timpul acordat....am zis umil. Ar mai fi ceva ce ai dori ca oamenii sa stie?
Dumnezeu m-a privit zâmbind si a spus:
- Doar faptul ca sunt aici, întotdeauna.

Mergi la inceput

Se povesteste ca din naufragiul unui mare vapor nu au ramas decât doi supravietuitori: Ted si Bob. Cu ultimele lor puteri, au reusit sa înoate pâna pe malurile unei insule, care din nefericire era pustie si cu un relief desertic.
Nestiind ce altceva ar putea face, Ted si Bob au cazut de acord ca singura lor posibilitate era sa se roage. Si pentru ca tare ar fi vrut ei sa stie a cui rugaciune e mai puternica, au decis sa împarta teritoriul insulei în doua si fiecare sa se plaseze la un capat al insulei.
Primul lucru pe care l-au cerut în rugaciune a fost mâncarea. În dimineata
urmatoare, Ted a descoperit pe teritoriul lui un pom roditor, ale carui roade i-au stâmparat foamea. Partea de insula ce-i revenise lui Bob a ramas stearpa.
Dupa o saptamâna, Ted s-a simtit singur si a decis sa se roage ca Dumnezeu sa-i dea o sotie. În ziua urmatoare, a mai naufragiat un vapor în apropierea insulei si singurul supravietuitor - o femeie - s-a salvat înot, ajungând pe teritoriul lui Ted. În celalalt capat al insulei, Bob nu s-a ales cu nimic.
Nu dupa mult timp, Ted s-a rugat ca Dumnezeu sa-i dea o casa, îmbracaminte si mai multe alimente. A doua zi, valurile oceanului au scos la mal mai multe lazi în care Ted a gasit raspunsul la rugaciunile lui, si din ale caror scânduri si-a putut consolida coliba. Malurile lui Bob au ramas la fel de pustii.
În cele din urma, încurajat de raspunsurile primite, Ted s-a rugat pentru un vapor, ca sa poata pleca împreuna cu sotia lui de pe insula. A doua zi, a descoperit un vapor ancorat de partea lui de insula. Ted si-a urcat sotia pe vas, hotarât fiind sa-l lase pe Bob pe insula, considerându-l nedemn sa primeasca binecuvântarile lui Dumnezeu, de vreme ce toate rugaciunile lui ramasesera fara raspuns.
Înainte ca vaporul sa se desprinda de mal, Ted a tresarit înfricosat la tunetul unei voci din ceruri:
- De ce-ti lasi aproapele pe insula?
- Binecuvântarile mele sunt doar ale mele, fiindca eu singur m-am rugat pentru ele, a murmurat Ted. Rugaciunile lui Bob au ramas toate fara raspuns, asa ca el nu merita nimic!
- Gresesti! - tuna vocea. Bob a avut mereu o singura rugaciune, la care i-am raspuns de fiecare data. De nu era rugaciunea lui, n-ai fi primit nici una dintre binecuvântarile Mele.
- Si care a fost rugaciunea lui Bob, de trebuie sa ma simt îndatorat fata de el?
- Bob s-a rugat mereu ca toate rugaciunile tale sa fie ascultate.

Mergi la inceput

CERERI FATA DE DUMNEZEU

I-am cerut lui Dumnezeu sa-mi indeparteze obisnuinta.

Dumnezeu a spun NU.
Nu eu trebuie sa ti-o indepartez ci tu trebuie sa renunti la ea.

I-am cerut lui Dumnezeu sa-l vindece pe copilul meu handicapat.

Dumnezeu a spus NU.
Spiritul sau este intreg, iar corpul sau este trecator.

I-am cerut lui Dumnezeu sa-mi dea rabdare.

Dumnezeu a spus NU.
Rabdarea este un derivat al durerilor; ea nu se acorda, ea se invata.

I-am cerut lui Dumnezeu sa-mi dea fericire.

Dumnezeu a spus NU.
Eu iti dau binecuvantare; fericirea este in tine.

I-am cerut lui Dumnezeu sa ma scape de durere.

Dumnezeu a spus NU.
Suferinta te face sa lasi la o parte grijile lumesti si te adduce aproape de mine.

I-am cerut lui Dumnezeu sa creasca spiritul meu.

Dumnezeu a spus NU.
Tu trebuie sa te cresti pe tine insuti dar ma voi ingriji ca sa fii roditor.

I-am cerut lui Dumnezeu toate lucrurile care ar putea sa-mi incante viata.

Dumnezeu mi-a spus NU.
Eu ti-am dat viata, asa ca poti sa te bucuri de toate lucrurile.

I-am cerut lui Dumnezeu sa ma ajute sa- i IUBESC pe altii, asa de mult cat ma iubeste El pe mine.

Dumnezeu a spus...Ahhhhh, in sfarsit ti-a venit ideea cea buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nadia1976 spune:

-am cerut lui Dumnezeu putere,ca sa pot reusi. M-a facut slab, ca sa invat sa ma supun cu smerenie. Am cerut sanatate, ca sa pot face lucruri mari. Mi s-a dat infirmitate ca sa pot face lucruri mai bune. Am cerut bogatii ca sa pot fi fericit. Mi s-a dat saracie ca sa pot fi intelept. Am cerut putere pentru ca oamenii sa ma laude. Mi s-a dat slabiciune ca sa simt nevoia de Dumnezeu. Am cerut sa primesc toate lucrurile bune din lume, ca sa ma pot bucura de viata. Mi s-a dat viata ca sa ma pot bucura de toate lucrurile.
Nu mi s-a dat nimic din tot ce am cerut, dar mi s-a dat tot ce am avut nevoie. Aproape in ciuda mea rugaciunile mele nerostite au primit un raspuns. Sunt printre oameni cel mai binecuvantat.

Winners don't quit; quitters don't win.

Don't give me an attitude; I already have one!

Mergi la inceput

Oricum
Oamenii sunt nerezonabili, ilogici si egoisti. Iubeste-i oricum.
Daca faci bine, oamenii te vor acuza ulterior de motive egoiste personale. Fa bine oricum.
Daca ai succes vei castiga prieteni falsi si inamici reali. Straduieste-te sa ai success oricum.
Binele pe care il faci azi va fi uitat maine. Oricum fa bine.
Sinceritatea si onestitatea te fac vulnerabil. Fii onest si sincer oricum.
Poti pierde ani construind ceva ce poate fi distrus peste noapte. Construieste oricum.
Oamenii au cu adevarat nevoie de ajutor, dart e pot ataca daca ii ajuti. Ajuta oamenii oricum.
Da lumii ce ai mai bun si vei primi palme in fata. Da lumii ce ai mai bun ORICUM.

Mergi la inceput