O pilda pe zi

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nadia1976 spune:

Eu le-am raspuns pe toate corect... sunt mai citita decat o blonda???

Winners don't quit; quitters don't win.

Don't give me an attitude; I already have one!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SilviaJo spune:

Puf13 si eu iti multumesc pentru ce postezi aici. Imi place ce citesc. Sper ca "resursa ta" sa fie inepuizabila.

Rabdare
Un copil, la gradinita, incearca sa isi incalte cizmulitele. Pentru ca
nu se descurca, a cerut ajutor educatoarei. Cu tot trasul si impinsul,
cizmulitele nu voiau nicidecum sa intre. Pana cand a reusit totusi sa il
incalte, educatoarei i-au aparut broboane de transpiratie pe frunte.

De aceea aproape ca i-au dat lacrimile cand copilul i-a zis: "Doamna,
dar sunt puse invels..." Intr-adevar, erau pe picior gresit...

Nu a fost cu nimic mai usor sa ii scoata cizmulitele decat sa i le puna,
totusi a reusit sa isi pastreze calmul pana cand iar cizmulitele erau
incaltate, tot cu sudoare pe frunte, dar de data aceasta asa cum
trebuia. Insa atunci baietelul a zis: "Cizmulitele astea nu sunt ale
mele!!"

In loc sa strige la el:"De ce nu mi-ai spus??", educatoarea si-a muscat buza si inca o data s-a chinuit sa il descalte. Cand s-a terminat chinul
descaltatului, baietelul i-a spus: "Sunt cizmulitele flatelui meu. Mama
mi-a zis sa le incalt pe astea azi."

Acum ea nu mai stia ce sa faca...Sa planga sau sa rada? A reusit totusi sa stranga suficienta rabdare pentru a se lupta din nou cu cizmulitele.
Cand, in sfarsit, l-a incaltat, inainte de a-l trimite afara la joaca,
l-a intrebat: "Si acum, unde iti sunt manusile? Trebuie sa ti le pun in maini ca sa poti pleca afara!"

Raspunsul?
"Le-am bagat in cizmulite ca sa nu le pield..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puf13 spune:

din pacate nu e...:(
si asta pe care ai postat-o tu am postat-o si eu ami demult...:(

Exista 5 lucruri in viata care NU SE POT RECUPERA:
- o piatra, dupa ce ai aruncat-o;
- o vorba, dupa ce ai spus-o;
- o sansa, dupa ce ai pierdut-o;
- timpul, dupa ce a trecut;
- iubirea, pentru cel ce nu lupta.

Mergi la inceput

Imi pare rau. Si eu care credeam ca am citit tot...

Mergi la inceput

Mama

A fost odata ca niciodata un copil, care se pregatea sa se nasca.
Intr-o zi copilul i-a spus Lui Dumnezeu: ”Asa se zvoneste ca maine ma trimiti pe pamant dar cum voi trai acolo, pentru ca sunt asa mic si neajutorat?"
Dumnezeu i-a raspuns asa: „Din multimea de Ingeri ti-am ales unul special pentru tine. Te va astepta si va avea grija de tine".
„Dar” a spus copilul, „aici in Rai nu fac altceva dacat sa cant si sa zambesc. De asta am nevoie sa fiu fericit!"
Dumnezeu asa i-a vorbit: „Ingerasul tau iti va canta in fiecare zi. Si-i vei simti dragostea, si vei fi fericit ".
„Si”, a spus copilul ”cum ii voi intelege pe oameni din moment ce nici nu le cunosc limba?"
”E foarte simplu", a spus Dumnezeu “Ingerasul tau te va invata cele mai dulci si frumoase cuvinte ce poti invata vreodata , Si te va invata cu rabdare si sarguinta sa vorbesti".
Copilul s-a uitat la Dumnezeu si i-a spus: ”Si ce fac daca vreau sa vorbesc cu tine?"
Dumneze i-a zambit copilului si i-a spus: „Ingerasul tau iti va impreuna mainile si te va invata sa te rogi".
Copilul a spus: „Asa am auzit ca pe pamant sunt oameni rai. Cine ma va ocroti?"
Dumnezeu a imbratisat copilul si i-a spus: „Ingerasul te va ocroti, chiar si cu pretul vietii!"
Copilul s-a uitat foarte trist, si a spus, : „Dar mereu voi fi trist pentru ca nu te voi vedea.
Dumnezeu a imbratisat copilul „Ingerasul mereu iti va vorbi despre mine si iti va arata calea spre mine, cu toate ca eu voi fi langa tine mereu".
Atunci pacea s-a restabilit in Rai, dar se puteau auzi deja vocile de pe Pamant.
Copilul in graba a intrebat: „Dumnezeu, daca eu totusi trebuie sa plec acum, spune-mi te rog macar numele Ingerasului meu!"
Dumnezeu a raspuns: „Numele Ingerasului nu este important... Pur si simplu ii spui: “MAMI!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_daneza spune:

quote:
Originally posted by puf13

Exista 5 lucruri in viata care NU SE POT RECUPERA:
- o piatra, dupa ce ai aruncat-o;
- o vorba, dupa ce ai spus-o;
- o sansa, dupa ce ai pierdut-o;
- timpul, dupa ce a trecut;
- iubirea, pentru cel ce nu lupta.

perfect adevarat!

Dany

'Daca dragoste nu e, nimic nu e!"

Mergi la inceput

O tanara statea si astepta avionul in sala de asteptare a unui aeroport mare. Pentru ca trebuia sa astepte mult timp, si-a cumparat o carte si un pachet de biscuiti, ca sa treaca timpul mai usor. S-a asezat in sala de asteptare VIP si a inceput s a citeasca. Langa ea, pe scaunul alaturat erau biscuitii si pe urmatorul scaun era un domn care citea ziarul.
Cand a inceput pachetul si implicit primul biscuite, domnul de alaturi a luat si el unul. Ea s-a simtit indignata, dar n-a zis nimic si a continuat sa citeasca. In interiorul ei isi spunea "uite ce fel de pesoana e acest barbat ! Daca as avea numai putin curaj, i-as face morala ..." Si asa de fiecare data cand ea lua un biscuite, lua si el unul pana cand a mai ramas in pachet ultimul biscuite. Ea gandea: "ah, acum vreau sa vad ce imi zice cand se vor termina toti !!"
Barbatul a luat ultimul biscuit, l-a rupt in doua si i-a dat jumatate.
"Ah, asta e culmea !", gandi ea si isi lua lucrurile, cartea si geanta si se indrepta spre iesirea salii de asteptare.
Cand se simti un pic mai linistita si nervii ii trecusera, se aseza pe un scaun de-a lungul unui coridor mai ferit de priviri indiscrete. Inchise cartea si deschise geanta pentru a pune acolo jumatatea de biscuit ramasa cand.... deschizand geanta vede ca pachetul de biscuiti era intreg, in geanta. Se rusina de modul in care se comporta si abia atunci intelese ca pachetul de biscuiti pe care il manacse nu era al ei, ci al domnului de alaturi care a impartit cu ea chiar si ultima bucatica, fara a se simti indignat, nervos sau superior, fata de ea care se comportase urat si chiar isi simtise orgoliul atins.

MORALA:
Cate dati in viata am mancat biscuitii altcuiva fara sa ne dam seama? Inainte de a ajunge la o concluzie si inainte de a gandi rau despre o persoana, UITA-TE atent la ceea ce ai in jur, de obicei ceea ce vezi nu e si adevarul situatiei !!!!

Mergi la inceput

Daca ai putea reduce populatia din intreaga lume la un sat de 100 de persoane, mentinand proportiile tuturor popoarelor existente pe pamant, acest sat ar fi compus in felul urmator:
57 de asiatici
21 de europeni
14 americani (din America de Nord, Centru si Sud)
8 africani
52 ar fi femei
48 barbati
70 nu ar fi albi
30 albi
70 nu ar fi crestini
30 crestini
89 ar fi heterosexuali
11 ar fi homosexuali
6 persoane ar avea 59% din bogatiile lumii si toate 6 ar fi din Statele Unite
80 ar sta in case de nelocuit
70 ar fi analfabeti
50 ar suferi de malnutritie
1 ar fi pe moarte
1 ar fi pe punctul de a se naste
1 ar avea un computer
1 (da, numai 1 ar avea diploma de studii)
Si mai gandeste-te si la urmatoarele:
Daca te-ai trezit azi-dimineata mai mult sanatos decat bolnav, inseamna ca ai mai mult noroc decat milioane de persoane care nu vor apuca sa traiasca saptamana viitoare. Daca nu ai trait pericolul unei lupte, singuratatea unei inchisori, agonia torturii sau chinurile foamei - esti inaintea altor 500 de milioane de oameni de pe lumea asta. Daca poti sa intri in biserica fara teama ca vei fi amenintat, arestat, torturat sau omorat - esti mai norocos decat 3 miliarde de persoane. Daca ai mancare in frigider, haine cu care sa te imbraci, un loc unde sa dormi si o casa in care sa stai - esti mai bogat decat 75% din populatia lumii. Daca ai bani in banca, in portofel si cateva monede intr-o pusculita - esti printre cele 8 procente ale persoanelor care traiesc bine. Daca parintii tai sunt inca in viata si inca impreuna - esti, intr-adevar, o persoana rara, chiar si in Statele Unite si Canada. Daca poti sa citesti acest mesaj esti de doua ori binecuvantat: pentru ca cineva s-a gandit la tine si pentru ca nu te numeri printre cele doua miliarde de persoane care nu stiu sa citeasca. Cineva a zis odata: Munceste ca si cum nu ai avea nevoie de bani. Iubeste ca si cand nimeni nu te-a facut vreodata sa suferi. Danseaza ca si cand nimeni nu te vede. Canta de parca nu te-ar auzi nimeni. Traieste ca si cand Paradisul ar fi pe pamant. Este saptamana internationala a prieteniei. Trimite acest randuri tuturor celor pe care ii consideri prieteni. Daca nu le trimiti, nu se va intampla nimic. Totusi, daca o vei face, cineva ar putea sa zambeasca atunci cand le primeste. O saptamana frumoasa!

Mergi la inceput

„CINE MOARE?” ( Pablo Neruda )
>
> Moare cate putin cine se transforma in sclavul obisnuintei, urmand in fiecare zi aceleasi traiectorii; cine nu-si schimba existenta; cine nu risca sa construiasca ceva nou; cine nu vorbeste cu oamenii pe care nu-i cunoaste.
> Moare cate putin cine-si face din televiziune guru. Moare cate putin cine evita pasiunea, cine prefera negrul pe alb si punctele pe " i " in locul unui vartej de emotii, acele emotii care invata ochii sa straluceasca, oftatul sa surada si care elibereaza sentimentele inimii.
> Moare cate putin cine nu pleaca atunci cand este nefericit in lucrul sau; cine nu risca certul pentru incert pentru a-si indeplini un vis; cine nu-si permite macar o data in viata sa nu asculte sfaturile "responsabile".
>Moare cate putin cine nu calatoreste; cine nu citeste; cine nu asculta muzica; cine nu cauta har din el insusi. Moare cate putin cine-si distruge dragostea; cine nu se lasa ajutat.
>Moare cate putin cine-si petrece zilele plangandu-si de mila si detestand ploaia care nu mai inceteaza. Moare cate putin cine abandoneaza un proiect inainte de a-l fi inceput; cine nu intreaba de frica sa nu se faca de ras si cine nu raspunde chiar daca cunoaste intrebarea. Evitam moartea cate putin, amintindu-ne intotdeauna ca "a fi viu" cere un efort mult mai mare decat simplul fapt de a respira. Doar rabdarea cuminte ne va face sa cucerim o fericire splendida. Totul depinde de cum o traim...
>
>Daca va fi sa te infierbanti, infierbanta-te la soare.
>Daca va fi sa inseli, inseala-ti stomacul.
>Daca va fi sa plangi, plangi de bucurie.
>Daca va fi sa minti, minti in privinta varstei tale.
>Daca va fi sa furi, fura o sarutare.
>Daca va fi sa pierzi, pierde-ti frica.
>Daca va fi sa simti foame, simte foame de iubire.
>Daca va fi sa doresti sa fii fericit, doreste-ti in fiecare zi.....

Mergi la inceput

superb siviajo multumesc frumos... [floare]

A INVATA

Dupa un anumit timp, omul invata sa perceapa diferenta subtila intre a sustine o mana si a inlantui un suflet, si invata ca amorul nu inseamna a te culca cu cineva si ca a avea pe cineva alaturi nu e sinonim cu starea de siguranta, si asa, omul incepe sa invete...ca saruturile nu sunt contracte si cadourile nu sunt promisiuni, si asa omul incepe sa-si accepte caderile cu capul sus si ochii larg deschisi, si invata sa-si construiasca toate drumurile bazate in astazi si acum, pentru ca terenul lui "maine" este prea nesigur pentru a face planuri ... si viitorul are mai mereu o multime de variante care se opresc insa la jumatate drumului.

Si dupa un timp, omul invata ca daca e prea mult, pana si caldura cea datatoare de viata a soarelui, arde si calcineaza. Asa ca incepe sa-si planteze propria gradina si-si impodobeste propriul suflet, in loc sa mai astepte ca altcineva sa-i aduca flori, si invata ca intradevar poate suporta, ca intradevar are forta, ca intradevar e valoros, si omul invata si invata ... si cu fiece zi invata.

Cu timpul inveti ca a sta alaturi de cineva pentru ca iti ofera un viitor bun, inseamna ca mai devreme sau mai tarziu vei vrea sa te intorci la trecut. Cu timpul intelegi ca doar cel care e capabil sa te iubeasca cu defectele tale, fara a pretinde sa te schimbe, iti poate aduce toata fericirea pe care ti-o doresti. Iti dai seama cu timpul ca daca esti alaturi de aceasta persoana doar pentru a-ti intovarasi singuratatea, in mod inexorabil vei ajunge sa nu mai vrei sa o vezi.

Ajungi cu timpul sa intelegi ca adevaratii prieteni sunt numarati, si ca cel care nu lupta pentru ei, mai devreme sau mai tarziu se va vedea inconjurat doar de false prietenii.

Cu timpul inveti ca vorbele spuse intr-un moment de manie, pot continua tot restul vietii sa faca rau celui ranit.

Cu timpul inveti ca a scuza e ceva ce poate face oricine, dar ca a ierta, asta doar sufletele cu adevarat mari o pot face.

Cu timpul intelegi ca daca ai ranit grav un prieten, e foarte probabil ca niciodata prietenia lui nu va mai fi la aceeasi intensitate.

Cu timpul iti dai seama ca desi poti fi fericit cu prietenii tai, intr-o buna zi vei plange dupa cei pe care i-ai lasat sa plece. Cu timpul iti dai seama ca fiecare experienta traita alaturi de fiecare fiinta, nu se va mai repeta niciodata.

Cu timpul iti dai seama ca cel care umileste sau dispretuieste o fiinta umana, mai devreme sau mai tarziu va suferi aceleasi umilinte si dispret, dar multiplicate, ridicate la patrat.

Cu timpul inveti ca grabind sau fortand lucrurile sa se petreaca, asta va determina ca in final, ele nu vor mai fi asa cum sperai.

Cu timpul iti dai seama ca in realitate, cel mai bine nu era viitorul, ci momentul pe care-l traiai exact in acel moment. Cu timpul vei vedea ca desi te simti fericit cu cei care-ti sunt imprejur, iti vor lipsi teribil cei care mai ieri erau cu tine si acum s-au dus si nu mai sunt...

Cu timpul vei invata ca incercand sa ierti sau sa ceri iertare, sa spui ca iubesti, sa spui ca ti-e dor, sa spui ca ai nevoie, sa spui ca vrei sa fii prieten, dinaintea unui mormant, nu mai are nici un sens.

Dar din pacate, se invata doar cu timpul...

(Jorge Luis Borges)

Mergi la inceput