Cicatrice cezariana

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ocu spune:

Buna fetelor, legat de cicatrice pot sa va spun ca la mine abia se mai cunoaste cea de la cezariana, o dunga subtirica albicioasa undeva jos de tot, in schimb fata mea a suferit numeroase operatii la soldul stang, unele la IS altele la Buc asa ca am posib. sa compar pe "acelasi material al clientului" maiestria chirurgilor (de obicei "mana a 2-a" care ajuta chirurgul principal) si va pot spune ca, conteaza enorm, unele cicatrici abia se mai cunosc altele sunt niste excrescente roz destul de groase,3-4mmm....uneori ma gandesc , ca nu au suflet, cos ca pe un sac, operatia sa fie reusita, restul (dpdv estetic) nu mai conteaza.
Mai exista in Buc o crema a dr. Mircea Ciuhri (inainte se numea Keratoliz, acum se numeste mai altfel gen Crema pt ingrijirea pielii cu extracte de chitina din insecte...) si ei o recomandau pt astfel de cicatrici, noi am folosit-o un timp, imi spuneau ca cic. este activa inca si dureaza mult pana se estompeaza, apoi am renuntat si am lasat timpul sa-si faca treaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Se pare ca e chestie de chirurg. Eu am o cicatrice semi-uratzica de la prima cezariana (din 2004), adica e subtirica in mare parte dar are si o parte mai grosutza si rosie iar dr meu de acum mi-a garantat ca o scoate si urmatoarea nu se va vedea, va fi ca un fir de par si albicioasa. Asa ca...va spun ce si cum in saptamanile urmatoare, o sa am noua cicatrice incepand cu 30 aprilie!

Ioana 37 saptamani cu Serghei si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

mira_m - probabil ca asa este cusatura - nu se vedea decit unde iesea firul, la unul din capetele taieturii si de acolo a si tras cind a scos firul - a iesit tot firul odata.
Eu mai am o operatie la picior, suferita in 1996, la genunchiul drept si nu va spun cit este de urita - am avut 23 de copci si se vede fiecare din ele chiar si acum, am facut si cheloid, dar fiind pe genunchi cred, s-a lasat pielea si nu este asa reliefat, dar si aici eu zic ca se vede tot "lipsa de maiestrie" a dr. care m-a cusut...
inaioana - nastere usoara si bb sanatos!
Gabriela si Stefan David (08.07.2004)
Pozutze cu Stefanutz mai vechi si mai noi
Poze nou-noutze
Albumul comun!!!

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Si eu am avut un chirurg priceput (si fain) si op la apendice nu se prea vedea, tot cu cusatura ai`lalta, nu brodare, dar care s-a intepenit rau de tot pe sub piele, parca aveam o piatra, asta la juma` de an dupa; la cezariana nu mi-au putut-o aplica pen`ca am o taietura mai maricica ... cred ca materialul meu e tare defect ...

Btw, in urma epiziotomiei se formeaza oare ???

Edit: aveti careva tatuaje, ati facut si`acolo cheloide ??? Io facui la gauri de cercei, dar tot mi-as trage un tatuaj micutz-micutz ...

Daria & Giulia (2004 08 16)
Haideti la bazar sa-l ajutam pe ALEX !
Supercopiii iulie/august 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Eu cred ca vorba doar de "materialul clientului". Eu am avut o cezariana acum 17 ani, am fost operata de acelasi medic si eu si prietena mea in aceeasi saptamana, ei i s-a refacut rapid si a ramas doar o dungulitza alba si subtire iar la mine e si acum destul de groasa si mai inchisa la culoare. Am mai facut o operatie peste cezariana acum 8 ani ce-i drept, dar tot avea timp sa se refaca. Eu am carnea mai tare, sunt mai bruneta decat prietena mea si cred ca si pigmentii si carnatia pacientului conteaza. La mine orice cicatrige cat de mica se vindeca si devina alba foarte greu. Ramane semn mult timp.
Dar oricum operatia e foarte jos facuta si nu ma deranjeaza cu nimic... decat la "frizura"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauf1000 spune:

si eu sunt bruneta si cu o piele imposibila. am facut o groaza de vergeturi dupa sarcina. dar cicatricea e micuta albicioasa, ca un firsor de ata.si tot la fel nu se vede nici din cel mai minuscul chilotel.dar a devenit asa de la cateva luni. asa ca nu stiu ce sa zic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana11 spune:

Si eu avut cezriana!Si din cate am citit eu aici, am constatat ca am o taietura f. urata. In primul rand e o taietura lunga, 10cm, e rosie, si pot sa o apuc cu mana, asa e de groasa. Credeam ca se va estompa cu timpul, dar nu mai cred...In schimb e facuta f. jos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Eu sunt blonda, cu pielea alba d-aia care nu se bronzeaza ...cred ca nu are nici o legatura pigmentul, e chestie de calitate a pielii pur si simplu daca e sa fie. Dar mai nou cred ca e mai mult chestie de chirurg. O sa ma conving rapid si va spun ce am aflat!

Leeloo, multumesc frumos de urari!

Ioana 37 saptamani cu Serghei si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinici spune:

Eu am 2 operatii de extrauterine si aproape nici nu se mai cunoaste taietura , dar am folosit crema de galbenele de la farmacie facuta de plantavorel are rol cicatrizant.
Eu zic sa incercati. La noi in casa nu lipseste niciodata si o folosim la diverse taieturi. E f buna .
cristinici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Cicatricea mea, dupa un an jumate aproape ca nu se mai vede. Doar locul unde a fost drena se mai cunoaste putin.
Nu cred ca tine atat de piele cat de chirurg fiindca cicatricea mea de la apendicita e uratica sper deosebire de asta de la cezariana.

Raluca si Ioana - Alexandra (10.10.2004)
poze pana la 8 luni, poze noi
poze si mai noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI

Mergi la inceput