Cicatrice cezariana

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Fetelor, am gasit si unguentul care mi-a fost mie recomandat si care cel putin pe vremea aia nu se gasea in Romania - se numeste Contractubex - si este special contra formarii cheloidelor si a cicatrizarii "frumoase". Arata ca un gel transparent si il dadeam de doua ori pe zi pe operatie, pina la vindecarea completa. Cu ajutorul lui, cicatricele de pe fata (unde v-am spus ca am operate niste alunite care au avut radacini adinci si au necesitat indepartare chirurgicala) nu se vad decit daca te uiti foarte atent. Tot unguentul asta l-am folosit si la cezarianta si presupun ca a ajutat si asta pe linga mina chirurgului...

Gabriela si Stefan David (08.07.2004)
Pozutze cu Stefanutz mai vechi si mai noi
Poze nou-noutze
Albumul comun!!!

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viermisor spune:

Leeloo, multumim pentru informatii, dar din ce spui tu am inteles ca trebuie sa te dai cu unguentul ca sa previi aparitia cheloidelor. Tu esti norocoasa ca ai aflat de el din vreme. Intrebarea mea este: numai previne sau si vindeca?

Mari & Bianca(18.07.2004)

Oamenii uita ce ai zis sau ce ai facut, dar nu uita niciodata cum i-ai facut sa se simta.

http://community.webshots.com/user/viermisor100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nimeni2011 spune:

Aveti grija,Contractubex este destul de greu de gasit la noi in tara.Anul trecut am fost rugata de mai multe ori,sa aduc din Ungaria.Dar ei a fost prescrisa ptr ca era diabetica,si se stia ca se va vindeca greu dupa operatie.Oricum poate sa fie inventat ptr orice,daca ajuta si la asta!

http://pg.photos.yahoo.com/ph/trixicovle/album?.dir=/17cdre2
http://pg.photos.yahoo.com/ph/trixicovle/album?.dir=/ec73re2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

viermisor, am sa ma uit pe tub sa vad exact ce scrie insa din cite imi amintesc dr. mi l-a prescris in timpul vindecarii cicatricei pentru prevenirea formarii cheloidului. Odata instalat nu stiu daca exista vreo crema care sa il faca sa dispara - poate doar tratamentele semi-chirurgicale de care vorbeau fetele aici.

Editez ca am gasit ceva pe net despre Contractubex - acolo spune ca e folosit si in tratarea cicatricilor vechi, deci cred ca ar fi bun si pentru tine: www.chirurgie-estet.ro/articol/CONTRACTUBEX_in_tratamentul_CICATRICILOR_14.html" target="_blank">aici si www.merz.com/health/scars/contractubex/" target="_blank">aici

Gabriela si Stefan David (08.07.2004)
Pozutze cu Stefanutz mai vechi si mai noi
Poze nou-noutze
Albumul comun!!!

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana tache spune:

Am si eu 2 cezariene la activ; dupa ambele am ramas cu cheloid ; la a doua cezariana mi s-a scos prima cicatrice, dar s-a facut din nou; parca nu e la fel de urata ca prima, dar tot arata nasol.
Dupa ce am citit ce ati scris incep sa cred ca doar mana chirurgului conteaza. Cea de-a doua cicatrice a mea e pe jumatate o dungulita, pe jumatate cheloid....asa ma gandesc ca nu-s eu de vina doar pe jumatate, nu?
Daca stiam de chestia asta mai repede nu-l slabeam pe medicul meu pana nu facea el cusatura; dar asa mi-a facut-o medicul rezident (mana a doua la operatie), cum se face de obicei, ca doar si el trebuie sa mai invete ceva (pacat ca pe pielea mea!).

Mariana, Stefan (20.04.2004) si Simon (30.08.2005)

Pozicile noastre: album 1 si album 2
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34377" target="_blank">Nasterea lui Stefan
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60260" target="_blank">Nasterea lui Simon

Sanatate Maxima!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

Si eu am o cezariana, dar la cateva luni de la operatie nu se mai vedea aproape deloc. Si eu cred ca depinde foarte mult de medicul care te opereaza. Eu pot spune ca medicul meu a facut o adevarata opera de arta. Incizia e facuta foarte jos si nu se mai observa, si niciodata nu m-a durut sau n-am simtit-o, cum se mai plang unele persoane ca schimbarile de vreme le afecteaza sau ca simt furnicaturi in acea zona.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viermisor spune:

Cris,
la 'judetean' ai fost operata sau la maternitatea veche?

Mari & Bianca(18.07.2004)

Oamenii uita ce ai zis sau ce ai facut, dar nu uita niciodata cum i-ai facut sa se simta.

http://community.webshots.com/user/viermisor100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Si eu am aceeasi problema... taietura de cezariana de acum un an s-a vindecat doar partial , are mici portiuni unde nici nu se vede si altele rosii si in relief, uneori ma doare si ma ustura.
pielea o am buna, mi se vindeca usor ranile si nici vergeturi nu am, desi in sarcina m-am ingrasat 30 de kile(), in cazul meu de vina a fost mana chirurgului si faptul ca am avut un burtoi enorm, poate n-a reusit sa potriveasca inapoi bucatile .
Un medic naturist mi-a recomandat coada soricelului, planta proaspata zdrobita (eventual ca si compresa peste noapte), eu am incercat tinctura, neavand planta respectiva.
Contratubex a folosit mai demult sora-mea cand a avut arsuri de gradul 2,3 si 4 pe toata fatza, i-a ajutat enorm de mult. stiu ca nu se gasea in RO si era foarte scump, acum poate s-a mai schimbat ceva.

Teddy si bebe Alyssa (05.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Artemis1578 spune:

Taietura la cezariana a fost facuta peste cea pe care am dobandit-o in urma unei operatii de chist ovarian suferite la 19 ani. nici prima operatie nu se prea vedea, insa cezariana nu se vede deloc! nu situ cum a cusut, nu stiu daca e pielea mea "buna" insa sunt plina de vergeturi pe burta, pe sani si pe picioare. cred totusi ca tine fff mult si de cine coase si cum coase. si poate is de firele pe care le ai? am avut fire care s-au rezorbit singure. or fi si alea de vina pt aspectul frumos al operatiei.

Anka si Ubitu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

eu am fost " capsata" nu cusuta. si mi-au scos capsele metalice la 2 zile de la operatie. Operatia arata foarte bine acum ca au trecut 6 saptamani.cu toate astea medicul meu mi-a spus ca riscul de cheloid exista ( si ca n-are legatura cu medicul) si ca doar dupa aprox 6 luni de la operatie pot sa suflu linistita ca am cicatrice frumoasa. Eu am deja un cheloid in urma scoaterii unei alunite. Acolo insa e posibil sa fi fost totusi o reactie la firele scoase prea tarziu si deci sa fie de vina chirurgul.
Chiar ginecoloaga care m-a operat mi-a spus ca ea are o taietura de la apendicita curata insa mi-a aratat o cicatrice cheloida pe umar care i-a aparut in urma unei zgarieturi profunde ! se pare ca nu e obligatoriu sa faci cheloid la orice incizie chiar daca ai deja cheloide. si invers .

Mergi la inceput