cum alegem gradinita?

cum alegem gradinita? | Autor: Klaus29

Link direct la acest mesaj

care sunt criteriile voastre dupa care ati ales gradinita???
din toamna trebuie sa il duc si pe andrei

va multumesc

Claudia si bebe Andrei (13martie2004)
http://community.webshots.com/user/klaus29100
si
NOUTATI 2006
http://community.webshots.com/album/547409738gamZWG

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns moko spune:

quote:
Initial creeata de Klaus29

care sunt criteriile voastre dupa care ati ales gradinita???
din toamna trebuie sa il duc si pe andrei

va multumesc

si
NOUTATI 2006

in primul rand- wow, ce copil frumos ai!!!Sa-ti traiasca si sa te bucuri de el!!!
Am sa-ti spun dupa ce criterii voi alege eu gradinita in care sa-mi duc copilul, atunci cand il voi avea: in primul rand, as vrea neaparat sa o vad pe educatoarea la care imi va fi inscris piticul- in 4 ani de cand lucrez ca educatoare, am intalnit la diferite cercuri pedagogice si cursuri de perfectionare o multime de doamne pe mana carora nu mi-as putea lasa copilul(Dumnezeu sa ma ierte, dar daca mie imi par fioroase, dar unui copil de 3-4 ani?). Sunt educatoare, atat tinere cat si mai in varsta, care radiaza in jurul lor bunatate, blandete si caldura.O educatoare cu daruire pentru munca ei poate compensa usor lipsa dotarilor de ultima ora din gradinita si cursurile de balet, sah sau mai stiu eu ce!!
Sincer, nu m-ar interesa de directoare, daca e amabila sau nu, daca e spagara sau nu (in calitate de parinte, ai tangente cu ea la inscriere si apoi, prea putin).
Apoi, m-ar interesa mancarea si ingrijitoarea care se ocupa de grupa (in momentul in care se intampla "accidente " de genul pipi, etc, sa nu stea bietul copil asa ca ii e sila ingrijitoarei sa-l spele!!
Un alt aspect important din punctul meu de vedere, este prezenta permanenta unui cadru medical competent in gradinita (in cazul celor cu program prelungit)- pe langa faptul ca trebuie o selectie atenta a copiilor in gradinita (si nepermiterea intrarii aici cu raceli, gripe si alte boli transmisibile), intr-o colectivitate de copii, cu toata atentia cadrelor didactice, se pot intampla mici accidente si e foarte bine sa fie prezent acolo cineva care chiar stie ce sa faca..
Nu in ultimul rand, trebuie luata in seama si distanta de casa...
...poate mai sunt si alte criterii, mie astea mi-au trecut acum prin cap...ma mai gandesc si revin!!

nimic nu esueaza in aceeasi masura precum succesul.(G.K. Chesterton)
au mai ramas...
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Subscriu si eu la ce a scris moko. Eu sunt in cautari febrile chiar acum si ma lovesc de un zid invizibil in sensul asta. Din pacate ti se prezinta mai mult salile, curtea, dotarea (oricum de cele mai multe ori nesatisfacatoare) si mai putin oamenii cu care copilul tau va sta atatea ore pe zi.
Cele mai multe gradinite dintre cele vizitate de mine au sali mici, neiluminate corespunzator, unele de-a dreptul sordide, jucariile vechi, neinteresante, prea putin instructive, baile nu prea curate, scari inguste si periculoase, holuri unde abia te misti, absolut dezolant.
Mai este si aspectul igienei, peste care nu as putea trece. Cred ca aici o directoare ferma si cu bun simt isi spune cuvantul.
Pana acum nu am gasit locul ideal pentru fetita mea, dar inca mai sper, nu am epuizat inca de vizitat toate gradinitele din Bucuresti , mai sunt cateva, asa ca sper ca dintre acelea cateva sa fie si una macar pe gustul meu.
Eu ca o sinteza as pune trei puncte la care n-as face compromisuri:
- calitatea si profesionalismul oamenilor care vin in contact direct cu copilul
- igiena
- alimentatia
Pentru ca astea trei isi lasa amprenta asupra copilului, ca personalitate si sanatate.
Daca macar astea trei ar fi ok, la restul zic eu ca am putea sa mai inchidem ochii. Dar din pacate nu le-am gasit pe toate trei la un loc nicaieri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anady_Diana spune:

Sunt in aceeasi oala cu Anemona. Si...chiar asa e , la gradinitele vizitate de noi, nu prea ni s-a "evidentiat" si educatoarea, Oare in tara asta chiar totul e cu susul in jos? Anemona, cum ai reuisit sa o scoti de la curs pe educatoare, sau ai asteptat o pauza, ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CORNELIAP33 spune:

Cred ca cel mai important criteriu este " profesionalismul si calitatea oamenilor " asa dupa cum spunea Anemona. Si ma refer aici cu precadere la educatoare dar si directoarea este importanta( am observat ca directorul unei astfel de institutii imprima caracteristica generala de lucru, "regulile jocului" daca putem spune astfel. Educatoarele, de obicei se supun acestor reguli, sau le-au asimilat asa de bine incat si-au pierdut propriile reguli.)

Dar ca sa nu ma lungesc, opinia mea este ca nu-ti poti face o parere despre acesti oameni la o singura intalnire. De obicei la intalnirea cu tine vor fi dragute si amabile, pline de bune intentii (pe care poate ca le si au, dar nu reusesc mai apoi sa le aplice).
Prin urmare cred ca asta e motivul pentru care tindem sa ne orientam dupa celelate criterii( cladirea, numarul de jucarii, marimea salilor, diversitatea activitatilor, limbile straine,apropierea de casa, etc.), pentru ca personalul si modul in care copilul nostru va interactiona cu acesta il vom vedea mai tarziu, fara sa vrem facand teste pe propriul copil.

Cam pesimist mesajul meu... constat acum dupa ce am recitit, dar am un gust amar in ceea ce priveste gradinitele, si sunt abea la inceput in acest domeniu.

O zi buna

Cornelia si taurasul Rares Costin (nascut in 22.04.2002)
Fotografii

Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com

"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Klaus29 spune:

va multumesc pentru raspunsuri fetelor,
o sa incepem cautarile dupa pasti...

pupici

si
NOUTATI 2006

Mergi la inceput